Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Hajózás az Arab-öbölben” csoportos hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Az 1001 éjszaka mesevilágába röpíti utasait az MSC LIRICA hajó. Az utazáson különleges módon találkozhatunk az arab világ gyöngyszemeivel, hiszen most hajóval utazzuk be az Arab- és az Ománi-öböl térségét. Megismerkedünk a tradicionális Omán erődjeivel, az Arab-félsziget sivatagjaival, valamint betekintést nyerhetünk a modern és gazdag Emírségek pompájába is.
 

1. nap

Elutazás a délutáni órákban Dubajba a menetrend függvényében. Érkezés későeste, majd transzfer a szállodába. Szállás.

2. nap

DUBAJ a második legfontosabb emírség, amely az Arab-öböl partján kb. 72 km hosszan nyúlik el. Annak ellenére, hogy az ország területének alig 5 %-át foglalja el, jelentősége és ismertsége a legnagyobb az összes emírség között. Autóbuszos városnézés: Burj El Arab Hotel (Dubaj egyik szimbóluma), Jumeriah mecset, Nemzeti Múzeum, Pálma-sziget, Creek öböl. Utazás Deira városrészbe, látogatás a fűszerpiacon, valamint megnézzük az Arany piacot is. A késő délutáni órákban irány a kikötő, BEHAJÓZÁS,  zállás a hajón.

3. nap

A napot SHARJAH emírség felfedezésével töltjük. Sharjah Dubajtól észak-keletre helyezkedik el, területét tekintve a harmadik legnagyobb emírség. Elsősorban kulturális központként ismert, de híres az iszlám törvények és hagyományok szigorú betartásáról is. Délután fakultatív programként ellátogathatunk a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa 124. emeletére, valamint a legek sorát folytatva nem maradhat ki a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja sem a programból. Transzfer vissza a hajóra.  ste továbbhajózás Abu Dhabi-ba, szállás a hajón.

4. nap

Reggel kikötés ABU DHABI-ban, az egykori kis halászfaluban, amely mára már tündöklő világvárossá nőtte ki magát. A fakultatív városnézés során több olyan látványosságot is felkeresünk, amely világviszonylatban a „legek” közé sorolható. Az Emirátusi Palota a második legdrágább hotel a világon. A Zayed sejk mecset a világ nyolcadik legnagyobb mecsete, negyvenezer hívőt képes befogadni egyszerre. Érdekes látványosság a Heritage Village (Örökség Falu) Szabadtéri Múzeum, ahol megismerhetjük a sivatagi életet, a kézműves, takács és szakács mesterségei. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

5. nap

Reggel kikötés SIR BAN YAS SZIGETEN, ami kb. 250 kilométer távolságra fekszik Abu Dhabitól délnyugati irányban. A sziget 160 km 2 területű, csaknem felét az Arab-félsziget egyik legnagyobb vadvédelmi rezervátuma foglalja el. A természetvédelmi parkot 1970-ben alapította Abu Dhabi akkori emírje, a parkban hozzávetőleg 10 ezer állat él: sokféle gazella, strucc, zsiráf, hiéna, csimpánz, kardszarvú antilop és gepárd. A szigetnek továbbá 2,4 kilométer hosszú, szépen kiépített strandja van, kiváló hely a strandolásra. A szigeten kínált fakultatív programok csak az MSC hajó szervezésében, magyar kísérő nélkül és helyszínen történő fizetéssel foglalhatóak! Este továbbhajózás, szállás a hajón.

6. nap

Reggel kikötés Katar fővárosában, DOHÁ-ban. Doha tele csillogó, elképesztő felhőkarcolók százaival, sőt van olyan bevásárlóközpontja is, ahova Velencét felépítették kanálisostól, gondolástól. Óriási ütemben építkezik, hiszen a 2022-es labdarugó VB-t Katar rendezi. Fakultatív félnapos városnézés: Emír Palota (kívülről), Kard emlékmű, Gyöngy emlékmű, Óratorony, erődök, kikötő és természetesen az elmaradhatatlan bazár stb. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

7. nap

Reggel kikötés BAHREIN-ben. Fakultatív városnézés a Perzsa-öböl kis szigetországában: Nemzeti Múzeum (az ország összes látnivalójának kicsinyített mása, valamint Bahrain történelmének bemutatása), Nemzeti Színház, Al-Faith Mecset, Nemzeti Könyvtár, Bab al-Bahrain (Bahrein kapu), Qal’at al-Bahrain, vagyis a Bahrain Erőd. Az erőd alapjait a portugálok építették a 16. században. Az erődről pont rá lehet látni a modern felhőkarcolókra, így egyesül a múlt és a jelen építészete. Este továbbhajózás, szállás a  hajón.

8. nap

Pihenés, hajózás a tengeren. A hajóút során élvezhetik az MSC Lirica hajó sokrétű szolgáltatásait: fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítményeket, továbbá egy vizi szórakoztató parkot vagy kikapcsolódást az MSC Aurea Spa wellness központban.

9. nap

Reggel kikötés az Arab-félsziget csücskében, a Muszandam-félszigeten található, KHASAB városában. A Hormuzi-szorosnál fekvő területet az Arab Emírségek határolja a szárazföldön, ám mégis Ománhoz tartozik. A félszigetnek ezt részét az „Arab Norvégiának” is szokták nevezni, fjord-szerűen tagolt partjai miatt. Fakultatív programként hajózhatunk tradicionális Dhow bárkákon az ománi fjordok között, ahol akár delfinekkel is lehetőségünk van találkozni. Délután továbbhajózás, szállás a hajón.

10. nap

Kikötés Maszkatban. Fakultatív kirándulási lehetőség. NIZWA Omán kulturális fővárosa. Látogatás az impozáns erődben, valamint a tradicionális piacot is felkeressük. Továbbutazás az UNESCO Világörökséghez tartozó BAHLA és JABRIN városokba. BAHLA az egyik legrégibb település Ománban, amely a XII. században fővárosa volt a régiónak. JABRIN-ban található az ország egyik legszebb kastélya, ami a XVII. században épült és fafaragásai, fafestményei tették híressé. Délután visszatérés Maszkatba, szállás a hajón.

11. nap

Reggeli után fakultatív program keretében félnapos városnézésre indulhatunk Omán fővárosában, MASZKAT-ban. Látogatás a Kábúsz Szultán Mecsetben (a Közel-Kelet egyik legnagyobb mecsete szigorú öltözködési szabályok betartásával látogatható!), valamint Omán történelmét bemutató Bait Al Zubair múzeumban. Továbbá a városnézés során érintjük még az Al Jalali és Al Mirani erődöket, és a szultáni palotát. Lehetőség lesz sétára a festői szépségű óvárosban és a nagybazárban. Délután továbbhajózás, szállás a hajón.

12. nap

Kikötés Dubajban a koradélutáni órákban. A mai napon pihenhetünk, vagy vásárolhatunk a városban! Szállás a hajón.

13. nap

Kora reggel kijelentkezés a hajóról és irány a repülőtér. Hazautazás a reggeli órákban a menetrend függvényében, érkezés Budapestre a déli órákban.

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
vas. Dubai - 23:59
hét. Dubai 00:01 22:00
kedd Abu Dhabi 07:00 21:00
sze. Sir Bani Yas 08:00 17:00
csüt. Doha 09:00 19:00
pén. Bahrain 08:00 18:00
szo. tengeri nap - -
vas. Khasab 09:00 18:00
hét. Muscat 09:00 23:59
kedd Muscat 00:01 16:00
sze. Dubai 13:00 23:59
csüt. Dubai 00:01 -
Időpont: 2019. január 26. - február 7.
Időtartam: utazással együtt 13nap/12éj
Hajó: MSC Lirica
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások