Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Mediterrán csodák” csoportos hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Hajózzon ki a végtelen Földközi-tengerre egy impozáns és modern tengerjáró fedélzetén.
 

1. nap

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, átszállással, menetrend szerinti repülőjáratokkal Milánóba. Érkezést követően transzfer Genovába, ahol bejelentkezés a szállodába. Délután további részében szabadidő, felfedezhető a színes, hangos, elbűvölő város, labirintusokkal, palotákkal, középkori falakkal, városi liftekkel.

2. nap

Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a kikötőbe és bejelentkezés az MSC Fantasia fedélzetére. Az ebédet a csoport már a L’Africana büféétteremben fogyaszthatja el. A délutáni órákban érdemes a medence partján pihenni és részt venni a Sailaway - Kihajózási partin a felső fedélzetek egyikén. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Kikötés a reggeli órákban Marseille-ben, Európa legnagyobb kikötőjében. A város Provence kapujaként is ismert, hiszen rövid utazással elérhető Franciaország egyik legszebb vidéke, melynek látványától azt is gondolhatná az utazó, hogy itt megállt az idő. A félnapos fakultatív program során Provence igazi jelképének a levendula virágzásának megtekintése. Dél-Franciaországgal a hosszú évek során egybeforrt a levendulaolaj, az ételek, mézek, a szörpök és a parfümkészítés is. A békét és nyugalmat árasztó vidéket számos művész választotta múzsául: itt alkotott Van Gogh, Matisse, Cézanne és Renoir is. Bárhol járjon a látogató, biztosan találkozik a véget nem érő pétanque-játszmákkal, színes és hangulatos piacokkal, megunhatatlan ízekkel és természetesen a szélfútta levendulamezőkkel. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Délelőtt érkezés Palma de Mallorca kikötőjébe. A félnapos fakultatív program a város vonzó utcáin kalauzolja végig az utasokat. A Baleár-szigetek fővárosát kristálytiszta tenger, fehérhomokos partszakaszok és pezsgő éjszakai élet jellemzi. A Sa Seau, vagyis Püspöktrónus névre keresztelt katedrálist a XIII. században kezdték építeni, felújítási munkálataiban Gaudí is részt vett, azonban a kivitelezővel való nézetkülönbségek miatt nem sokáig töltött be közreműködő szerepet. Széles felületével az ágyútámadásoktól védte a várost és lakóit. A Plaza del Toros aréna napjainkban is bikaviadalok helyszínéül szolgál. A sziget legmagasabb pontján áll a korábbi uralkodói rezidencia a Bellver kastély, ahonnan mesés panoráma tárul a látogatók szeme elé. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

A reggeli órákban érkezés a Baleár-szigetek legszínesebb, a nyári kalandok legideálisabb szigetére, Ibizára. Nem véletlenül választják egyre többen az ideális feltöltődés helyszínéül, hiszen szebbnél szebb tengerpartok váltják egymást, nem beszélve a véget nem érő napsütésről és a szórakozásról. Egy nyári hajóút nem lenne az igazi tengerparti kikapcsolódás nélkül, ezért az egész napos fakultatív program során Formentera szigetét kereshetik fel a látogatók. A kirándulás egy kb. félórás hajózással indul, míg el nem éri a fehérhomokos, napcsókolta partjairól neves szigetet. Érkezés Es Pujols tengerparti üdülőhelyre, ahol szabadidő keretében mindenki a maga tempójában járhatja be a napjaink eleganciájával és nyugalmával körüllengett kis várost. A fákkal szegélyezett sétálóutcák, butikok, kávézók és tengergyümölcsét kínáló éttermek elbűvölik a látogatókat. Továbbutazás a Migjorn strandra, amely 8 km hosszan terül el a sziget déli részén. Itt élvezhetik a hűsítő habokat, a frissítő koktélokat és a kellemes beach bárok adta latin ritmusokat. Délutáni órákban visszautazás komppal a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Egész napos hajózás az azúrkék tengeren a hamisítatlan olasz pizza hazájába, Nápolyba. A tengeri napon véget nem érő programok sokasága várja a kicsiket és nagyokat. Érdemes bekapcsolódni az animációs programok valamelyikébe, olasz nyelvleckét venni, új ízeket kóstolni vagy feleleveníteni az eddig megszerzett élmények sokaságát.

7. nap

Kikötés a reggeli órákban Olaszország harmadik legnagyobb városában, Campania székhelyén Nápolyban. Habár Nápoly a történelem során számos kultúra, etnikum találkozási pontja volt, a városnak mindig sikerült homogenizálnia lakosságát, ezért lakosai, akár görög, akár spanyol eredetűek, mégis nápolyiaknak tartják magukat. Az erős lokálpatriotizmus is hozzájárult a sajátos nápolyi dialektus a napulitano fennmaradásához. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Sorrento, a mitológiai szirének sziklája, a világ egyik legcsodálatosabb helye. A félsziget partjainak szépsége a szirénhangok varázsával vonzza a látogatókat: gigászi sziklahegyek, gyönyörű tengeröblök, kristálytiszta, kék víz, hullámos fennsíkok, parkok, erdők, narancs-, citrom- és olajültetvények. Ezt a meseszép színpadi díszletet egészíti ki a dél-olasz emberek vidám, hangos, nyüzsgő élete, lehengerlő kedvessége és vendégszeretete. Később továbbutazás Pompeiibe, ahol egy ízletes ebédet követően látogatás a világhírű ásatási területen. 79. augusztus 24-én a Vezúv tűzhányó váratlanul felébredt, s
órákon belül hamu, lávakő, mérges gáz takarta be a körülötte lévő területet és lávával kevert sártenger borított be mindent. A szerencsétlenség olyan váratlan és hirtelen volt, hogy teljesen meglepetésszerűen érte Pompeii és a közeli Herculaneum városának lakóit. Amikor a kitörés véget ért, Pompeiit hat méter magas hamuréteg fedte be, örök időkre megőrizve a virágzó város életének utolsó, rémült pillanatait. A város így maradt meg az utókor számára, maradványai a XVIII. század közepén kerültek napvilágra. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Reggel érkezés Toszkána legnagyobb tengerparti városába, Livornóba, ahol az egész napos fakultatív program Firenze szépségeibe enged betekintést. A kétórás autóbuszos utazást követően érkezés a reneszánsz bölcsőjébe, mely többek között a Medici családnak köszönheti világhírét. Az első megálló az Arno folyó túloldalán fekvő Michelangelo tér, amely a világ egyik legszebb panorámájáról vált híressé, hiszen innen az egész várost belátni. A XIX. században kialakított tér központi eleme Michelangelo Dávid szobrának mása. Firenze főbb látnivalóit a középkori városfal által határolt belső területen találni. A látogatókat a Dóm téren, a csodálatos hármas fogadja: a Santa Maria del Fiore székesegyház a város szimbólumának számító kupolával, a Giotto harangtornya és a Battistero keresztelőkápolna. A Santa Croce, vagyis a Szent Kereszt templom felkeresése, mely a világ legnagyobb ferences rendi bazilikája és Galileo Galilei végső nyughelye is egyben. Szabadidő keretében érdemes megpihenni a Signoria tér kávézóiban vagy a kockásabroszos éttermek egyikében és csak szemlélni az élő történelmet. A tértől rövid sétával érhető el az Uffizi képtár és az Arno folyó felett átívelő, boltocskákkal tarkított Ponte Vecchio. Az üzletek felett futó Vasari-folyosó Francesco Medici esküvője alkalmából épült, az uralkodói család közlekedését megkönnyítendő a Pitti Palota és a Palazzo Vecchio között. Délutáni órákban visszautazás a változatos toszkán tájakon át a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Genovában helyi idegenvezető kíséretében. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre késő este.

Biztosak vagyunk abban, hogy Önnek is felejthetetlen „Mediterrán csodák”-ban lesz része, és reméljük, hogy nem sokára ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travellel utazók körében köszönthetjük Önt!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
jún 22. Genova - 18:00
jún 23. Marseille 08:00 17:00
jún 24. Palma deMallorca 10:00 23:59
jún 25. Palma de Mallorca 00:01 01:00
jún 25. Ibiza 08:00 19:00
jún 26. tengeri nap - -
jún 27. Naples 07:00 17:00
jún 28. Livorno 09:00 19:30
jún 29. Genova 08:00 -
Időpont: 2019. június 21-29.
Időtartam: utazással együtt 9nap/8éj
Hajó: MSC Fantasia
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások