Tengeri hajóút ajánlat

Hajóút ajánlataink


„Mexikó és Kuba” csoportos hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Mexikói vakáció nem telhet el hófehér homokos partok és csillogóan kék, kristálytiszta Karib-tenger nélkül! Chichén Itza maja romvárosára és Isla Mujeres homokpadjaira Havanna teszi fel a koronát. A múlt és a jelen sajátos keveredése minden sarkon visszaköszön, koloniális épületek, málladozó színes házak, az ’50-es évek Amerikája, a maffia legendája és az életöröm adja a főváros báját és egyediségét.
 

1. nap

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Cancúnba. Érkezést követően transzfer a szállodába, Playa del Carmenbe szobák elfoglalása. A nap további részében szabadidő.

2. nap

Egész napos fakultatív kirándulás a világ hét új csodájának részét képező Chichén Itzá megfejthetetlen maja romvárosában, a világ legjelentősebb régészeti helyszínén. A kétórás
autóbuszos utazás a maja civilizáció központján, a varázslatos Yucatan-félszigeten vezet keresztül. A festői rengetegben megbúvó, maja birodalom dicsőségét hirdető romváros fenséges látványt nyújt. A toltékok betelepülését követően honosították meg a tollas kígyóisten kultuszát, vezették be a harci szokásokat és az emberáldozatok rítusát, melynek jeleit a város mindmáig magán viseli. Az El Castillo, vagyis a főpiramis a maja naptár szerint épült. Négy oldalára 91 lépcsőfok vezet fel, ezeket összeadva és a főbejárat nagy lépcsőjét is beleszámolva az év napjainak számát adja ki. A templom különlegessége, hogy a tavaszi és őszi napéjegyenlőség idején a kelő és nyugvó Nap sugarai egy kígyó alakját vetítik a templomra. A kígyó fejét és farkát a piramis alján és tetején kifaragott kövek adják. Itt található Latin-Amerika legnagyobb épen maradt pelota-, vagyis labdajáték pályája, ahol csak csípővel, vállal és fejjel érhettek hozzá a tömör kaucsuklabdához a játékosok. Az El Caracol csillagvizsgáló sarkainál kőedényeket töltöttek meg vízzel, és az így visszatükröződő csillagképekkel pontosították a maja naptári rendszert. Ebéd egy tradicionális hacinendában, ahol egy cenotéban az utasok is megmártózhatnak. A nap végén visszautazás a szállodába, este szabadidő.

3. nap

Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Latin-Amerika legnagyobb és legizgalmasabb ökoparkjába kalauzolja az utasokat. A Yucatán-félszigeten elterülő XCaret Park eredeti környezetben, a dzsungel hűs lombjai között nyújt betekintést a félsziget állat- és növényvilágába. Az édesvizű barlangfolyóban úszva más perspektívából mutatkozik Mexikó egyik legkedveltebb parkja. Szabadon sétáló flamingók, színes papagájok, napozó leguánok, úszkáló óriásteknősök, madárház, jaguársziget és pillangópark kápráztatja el a látogatókat. A maják történelmét és egykori életét rekonstruált falu és romrészletek mutatják be. A faluban hagyományos zenei és táncbemutató részesei lehetnek, melynek alapját a kagylók, dobok és harangok tökéletes összhangja adja. Érdemes elveszni a Parkban, hiszen minden sarkon izgalmas kalandokban lehet része az utazóknak. Szemtanúi lehetnek Mexikó leglátványosabb hagyományőrző attrakciójának, mely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, ez pedig nem más, mint Voladores, vagyis a voladorok tánca. Megkóstolhatják az autentikus éttermek ínycsiklandó ételeit, friss gyümölcseit és az utánozhatatlan koktélokat, napozhatnak a tengerparton vagy snorkellezhetnek a kristálytiszta Karib-tengerben. A parton hangolódhatnak az esti show-műsorra egy hűsítő margarita társaságában. Miután az est leszáll 300 művész kápráztatja el a látogatókat egy, Mexikót és hagyományait bemutató produkció keretében. Visszautazás a szállodába, szabad program.

4. nap

Mexikói vakáció nem telhet el hófehér homokos partok és csillogóan kék, kristálytiszta Karib-tenger nélkül! Az egész napot felölelő fakultatív program során a közeli Isla Mujeres, vagyis az Asszonyok szigetére hajózhatnak át a csoport tagjai. Ez a parányi, folyton nyüzsgő gyöngyszem mindössze 7 km hosszú és állandó lakosainak száma sem haladja meg a 13.000 főt. A szigetre érve megmártózhatnak a csillogó hullámokban és hűsölhetnek a pálmafák árnyékában. A lapostetős, színes házak uralják a városképet, a levegőben ínycsiklandó guacamole és burrito illata száll, a helyiek pedig a már megszokott vendégszeretettel fogadják a látogatókat. Esti órákban visszautazás a szállodába.

5. Nap

Reggeli, majd transzfer Cozumel kikötőjébe. Bejelentkezés a MSC Opera fedélzetére, kabinok elfoglalása. A latin fiesta a kihajózással veszi csak igazán kezdetét! A SailAway parti hangulatért a hajó animátor csapata és táncosai felelnek, remek zene szól a fedélzeteken és csodálatosan panoráma tárul az utasok elé. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

A kora délutáni órákban érkezés Havanna kikötőjébe. Kuba minden utazó bakancslistáján szerepel, egy olyan ország, melyet látni, ízlelni, érezni kell. A félnapos fakultatív program során ’50-es évekbeli autócsodákból élvezhetik az időutazásra csábító karibi főváros pasztellszínű palotáit, híres tengerparti sétányát a Malcecont és kubai életérzést. Időközben megálló egy frissítő koktélra egy helyi bárban majd a Forradalom téren, ahol a Jose Marti emlékmű is helyet kapott. A panorámás kocsikázás során élvezhetik a karibi fuvallatot, belepillanthatnak a kubaiak mindennapi életébe és élményekkel feltöltődve szállhatnak vissza az MSC Opera fedélzetére, de csak egy rövid időre! Vacsorát követően a bársonyos éjszakai égbolt, a perzselő kubai ritmusok és lenyűgöző jelmezek kerülnek a középpontba, hiszen fakultatív programként ellátogathatnak a Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába! Az est során látványos, kétórás előadás szórakoztatja a publikumot: három színpadon, több mint 200 táncos, énekes és élő zenekar teszi felejthetetlenné az estét!

7. nap

Ezen a napon egy egész napos fakultatív kirándulás keretében ismerkedhetnek tovább a megannyi művészt megihlető Havannával. A múlt és a jelen sajátos keveredése minden sarkon visszaköszön, koloniális épületek, málladozó színes házak, az ’50-es évek Amerikája, a maffia legendája és az életöröm adja a főváros báját és egyediségét. A Castillo de Moro erőd Havanna tengerészeti múltjának ikonikus jelképe, a Plaza San Francisco-ra érve a Tőzsde palota és az Assisi Szent Ferenc templom tárul a látogatók szeme elé. Hemingway egyik kedvenc törzshelye a La Bodeguita del Medio bár a mai napig ugyanazon receptúra alapján keveri a Mojitót, ahogyan azt a világhírű író is szerette. Az 1988 óta a UNESCO világörökségi részét képező városközpontban egymást váltják a látnivalók. A Kapitólium felé haladva a városnézés érinti még a Szépművészeti és a Forradalom Múzeumot. A Capitolio, vagyis a kormány egykori székhelye sokban hasonlít a washingtoni épületre, azonban a kubaiak állítják, hogy övék 1 cm-rel hosszabb annál, így büszkén mutatják a látogatóknak. Ízletes ebéd egy helyi étteremben majd fényképezési lehetőség a Forradalom terén mielőtt az autóbusz visszatérne a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Egész napos hajózás a csillámló Karib-tengeren, Belize irányába. Érdemes kicsit megpihenni, bejárni az MSC Opera fedélzetét, felidézni az eddig szerzett élmények sokaságát és izgalommal várni a hajóút következő kikötési pontját.

9. nap

Kikötés a reggeli órákban Belize-ben, Közép-Amerika egyik gyöngyszemében. Számos egyedi vonása közül kiemelendő, hogy ez az egyetlen a környező szigetek közül, ahol az angol a hivatalos nyelv, hiszen 1981-ig Brit koronagyarmat volt és Brit Honduras néven volt ismert. A végtelenbe vesző azúrkék tenger gazdag vízi állatvilágot és csodálatos korallzátonyt rejt, a misztikus esőerdőket páratlan maja romok tarkítják, az egyedülálló trópusi élővilág pedig elkápráztatja a látogatókat. A fakultatív program során a csoport megismerkedhet Belizeváros gyarmati stílusú épületeivel és érdekes történetével. Később a fekete bőgőmajmok megmentésére létrehozott, úttörő projektnek számító Community Baboon Sanctuary felkeresése. Az 1985-ben Dr. Robert Horwich és Fallet Young által alapított menedékhelyen már több mint 2000 fekete bőgőmajom lelt otthonra. A látogatást követően a Belize-i konyha ízeit kóstolhatják meg az utazók egy helyi étteremben. A nap további részében a 29 hektárnyi trópusi szavannán elterülő állatkertben 125 őshonos élőlénnyel találkozhatnak a látogatók. Az állatkert lakói részben az elárvult példányok, másik részük már itt született, vannak mentett élőlények és olyanok is melyeket más zoológiai központok ajándékoztak Belize városának. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap

Érkezés a reggeli órákban Isla de Roatan-ra, Honduras ékkövébe. Kolumbusz Kristóf 1502-ben fedezte fel a szigetet, melyet eredetileg a Paya indiánok laktak. Ezt követően közel 5.000 spanyol, angol és holland kalóz lakta és uralta Hondurast. Ezen a napon a pihenésé és a jóleső semmittevésé a főszerep. A képeslap szépségű, természetes Tabyana Beach Roatan szigetének legszebb partszakasza és a világ második legnagyobb összefüggő korallzátony rendszerével büszkélkedhet. A buja, trópusi növényzettel övezett strandon hűsítő szellő, türkizkék tenger és fehér homok fogadja a látogatót. Vacsora és szállás a hajón.

11. nap

Reggeli órákban kikötés Puerto Costa Mayán. A félnapos fakultatív program során Chacchoben maja régészeti lelőhelyének felkeresése, mely 70 hektáron terül el mahagóni és cédrusfák ölelésében. Feltárását 1994-ben kezdték el és 2002-ben nyitották meg a nagyközönség számára Legfontosabb része a Nagy alapzat, ahol a szertartásokat tartották; az Utak, amely a felsőbb rétegek lakónegyedeként funkcionált és a 2-es csoport, ami adminisztratív szerepet töltött be. Visszautazás a kikötőbe, majd vacsora és szállás a hajón.

12. nap

Visszaérkezés Cozumel kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról, majd utazás Playa del Carmen városába, a szállodában a szobák elfoglalása majd szabadidő. Érdemes kihasználni ezt a napot, pihenni a Karib-tenger hófehér homokpadjain, bejárni Playa del Carmen kisebb utcáit és természetesen a város szívét képező Ötödik utcát, ahol egymást érik a mexikói ételeket kínáló éttermek, hangulatos bárok, színes bazárok és az éjszakai klubok.

13. nap

Reggelit követően szabad program. Kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Cancún repülőterére. Hazautazás párizsi átszállással.

14. nap

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.


*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
jan 20. Cozumel - 18:30
jan 21. Havana 13:30 -
jan 22. Havana 00:01 23:55
jan 23. tengeri nap - -
jan 24. Belize City 08:00 17:00
jan 25. Isla de Roatan 08:00 17:00
jan 26. Costa Maya 08:00 18:00
jan 27. Cozumel 07:00 -
Időpont: 2020. január 16-29.
Időtartam: utazással együtt 14nap/12éj
Hajó: MSC Opera
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások

Belső Fantastica kabin

459 000 Ft/fő-től

Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák) korlátlan használata · MSC törzspont gyűjtés
 

Ablakos Bella kabin

479 000 Ft/fő-től

Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák) korlátlan használata · MSC törzspont gyűjtés
 

Ablakos Fantastica kabin

509 000 Ft/fő-től

Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban · MSC törzspont gyűjtés
 

Balkonos Fantastica kabin

599 000 Ft/fő-től

Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban · MSC törzspont gyűjtés