Tengeri hajóút ajánlatok Genova indulással

MSC MERAVIGLIA tengeri hajóút
8nap/7éj

egyéni tengeri hajóút - MSC Meraviglia

Genoa (Italy), Civitavecchia (Italy), Palermo (Italy), Valletta (Malta), Barcelona (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy)
279 EUR/fő -től
MSC BELLISSIMA tengeri hajóút
8nap/7éj

egyéni tengeri hajóút - MSC Bellissima

Genoa (Italy), Naples (Italy), Messina (Italy), Valletta (Malta), Barcelona (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy)
349 EUR/fő -től
MSC DIVINA tengeri hajóút
8nap/7éj

egyéni tengeri hajóút - MSC Divina

Genoa (Italy), Civitavecchia (Italy), Palermo (Italy), Cagliari (Italy), Palma de Mallorca (Spain), Valencia (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy)
349 EUR/fő -től
MSC MAGNIFICA tengeri hajóút
6nap/5éj

egyéni tengeri hajóút - MSC Magnifica

Genoa (Italy), Marseille (France), Barcelona (Spain), Civitavecchia (Italy), Genoa (Italy)
349 EUR/fő -től
MSC FANTASIA tengeri hajóút
8nap/7éj

egyéni tengeri hajóút - MSC Fantasia

Genoa (Italy), Marseille (France), Palma de Mallorca (Spain), Ibiza (Spain), Naples (Italy), Livorno (Italy), Genoa (Italy)
349 EUR/fő -től
MSC PREZIOSA tengeri hajóút
10nap/9éj

egyéni tengeri hajóút - MSC Preziosa

Genoa (Italy), Malaga (Spain), Casablanca (Morocco), Lisbon (Portugal), Barcelona (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy)
499 EUR/fő -től
MSC MAGNIFICA tengeri hajóút
13nap/12éj

egyéni tengeri hajóút - MSC Magnifica

Genoa (Italy), Marseille (France), Barcelona (Spain), Valletta (Malta), Heraklion (Greece), Rhodes (Greece), Piraeus (Greece), Corfù (Greece), Civitavecchia (Italy), Genoa (Italy)
499 EUR/fő -től
MSC SINFONIA tengeri hajóút
13nap/12éj

egyéni tengeri hajóút - MSC Sinfonia

Genoa (Italy), Marseille (France), Barcelona (Spain), Santa Cruz de Tenerife (Spain), Funchal (Portugal), Tangier (Morocco), Cartagena (Spain), Civitavecchia (Italy), Genoa (Italy)
579 EUR/fő -től
MSC SINFONIA tengeri hajót
12nap/11éj

egyéni tengeri hajóút - MSC Sinfonia

Genoa (Italy), Marseille (France), Barcelona (Spain), Valletta (Malta), Corfù (Greece), Katakolon (Greece), Heraklion (Greece), Piraeus (Greece), Civitavecchia (Italy), Genoa (Italy)
589 EUR/fő -től
MSC SINFONIA tengeri hajóút
13nap/12éj

egyéni tengeri hajóút - MSC Sinfonia

Genoa (Italy), Marseille (France), Barcelona (Spain), Funchal (Portugal), Santa Cruz de Tenerife (Spain), Tangier (Morocco), Cartagena (Spain), Civitavecchia (Italy), Genoa (Italy)
679 EUR/fő -től
MSC MAGNIFICA tengeri hajóút
11nap/10éj

egyéni tengeri hajóút - MSC Magnifica

Genoa (Italy), Marseille (France), Barcelona (Spain), Gibraltar (Gibraltar), Lisbon (Portugal), Cadiz (Spain), Malaga (Spain), Civitavecchia (Italy), Genoa (Italy)
1 199 EUR/fő -től
Az egyik, ha nem a legszebb olaszországi kikötővárosból a Földközi-tenger nyugati és keleti medencéje felé is számos hajóút indul - de Genova városa is több napos, tartalmas programot kínál. A hangulatos mediterrán utcák, zegzugos sikátorok mélyén megbúvó templomok és a fantasztikus olasz konyha minden ide látogató utazó szívét rabul ejti...
A kikötőből sétálva érdemes a kirándulást a világítótoronynál kezdeni, ami nem csak a világ egyik legrégebbi, ma is működő ilyen létesítménye, de a 76 méter magas kőtorony épülete impozáns látványt nyújt a tengerparton! A fantasztikus épségben fennmaradt, nagy területet elfoglaló középkori óvárosban egymás mellett sorakoznak a lenyűgöző épületek. Sok utazó kedvenc programja különösebb cél nélkül barangolni a hangulatos mellékutcákban. Ha kedvére esik, érdemes megállni egy finom olasz espresso kávéra valamelyik saroknál...
Genovában szinte minden utca az eseményekben gazdag történelmi múlt dicsőségéről árulkodik - az egész városban fantasztikus hangulatot árasztanak az évszázados épületek. Igazi olasz településhez méltóan templomok, szentélyek, székesegyházak tarkítják az utcákat. A San Lorenzo katedrális ezer éves falai alatt kincstár található, és csak az isteni szerencse révén áll még a mai napig is, miután a második világháború végén egy fel nem robbant bomba megkímélte az épületet.
A költő szavával: „leírhatatlanul gyönyörű” Genovában a kikötő körüli városrészben is órákat lehet bolyongani, és mindig lesz egy-egy újabb felfedezni való. Az Acquarium di Genova mindenféle tengeri állatot bemutat a pingvinektől a delfineken át a teknősökig. Az épület a régi kikötő szomszédságában áll.
A kulturális programok kedvelőit fantasztikus múzeumok páratlan tárlatai várják. A Tenger Múzeuma az egész Mediterráneum legnagyobb ilyen intézménye, ahol még egy tengeralattjárót is meg lehet nézni. A Paganiniről, az olasz hegedűművészek koronázatlan királyáról elnevezett múzeumban a város világhírű szülöttjéről emlékeznek meg. A szintén Genovából származó Kolombusz Kristóf állítólagos szülőházát a mai napig mutogatják - igaz, a helybeliek szerint a nagy felfedező nem is abban a romos állapotú épületben látta meg a napvilágot...
Tudta Ön azt, hogy Genovának köszönheti a világ a pestót is? Ma már bárhova betérve az éttermek „alapfelszereltsége”, de ha Genovában kóstolja meg, biztosan különleges ízkavalkádban lesz része. Ha más ízekre vágyik, akkor is érdemes felkeresni a város éttermeit vagy hangulatos street food helyeinek egyikét, ahol friss és ízletes halfogások és az olasz konyha megannyi remeke várja a megfáradt, megéhezett utazókat!