Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„A Szentföld felfedezése” csoportos PULLMANTUR kelet mediterrán hajóútKépek

 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Barangolás a Földközi-tengeren, változatos kikötői programokkal tarkítva a fantasztikus Pullmantur Horizon fedélzetén! Készüljön fel élete legszebb kirándulására, fedezze fel a mesés görög tájakat, a Szentföld csodáit, barangoljon Cipruson. Ez a kirándulás a Földközi-tenger keleti medencéjének színe-javát kínálja. Bő egy héten át lesz hű társa a Pullmantur flotta ikonikus hajója, a Pullmantur Horizon.

Milyen utazóknak ajánljuk?
A programok, látnivalók és a fedélzeti szórakozási lehetőségek széles tárháza várja a kirándulók minden korcsoportját! Ezt az utazást bátran ajánljuk mindenkinek, aki szereti a napsütést, a friss tengeri levegőt vagy szívesen barangol évszázados-évezredes történelmi és kulturális emlékhelyeken. Páfoszon, Athénban az ókori görög vallás szent helyeit és templomait keresheti fel, az Izraeli partoknál pedig a bibliai tájak csábítanak egy emlékezetes barangolásra.

Mire számíthat a hajón?
A Horizon fedélzetén vibráló atmoszféra várja az utasokat - a hajó személyzete mindent megtesz, hogy mindenki a lehető legjobban érezze magát! Várna a hangulatos napozóágyak a fedélzeti medence partjainál, látogassa meg a hangulatos bárok egyikét egy hűsítő koktélra vagy egy feledhetetlen kávékölteményre! A hajó közösségi terei változatos lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra, miközben a hajó nagy részén lélegzetelállító tengeri panorámában gyönyörködhet.
 

1. nap

A csoport első nap menetrendszerinti járatokkal indul a görög fővárosba. Érkezés után transzfer a kikötőbe, ahol már vár a lenyűgöző Pullmantur Horizon! A check-in után a választott kabinok elfoglalása, és megkezdődhet a fedélzeti programok felfedezése, miközben az athéni kikötőt lassan maga mögött hagyva a tengerjáró megindul Ciprus felé...

2. nap

A kihajózás után első napot teljes egészében a Földközi-tengeren tölthetik az utazók: a Pullmantur Horizon valamennyi fedélzeti programja felfedezésre vár! Próbálja ki az éttermek különleges fogásait, igyon egy hűsítő koktélt az egyik bárban. Ha szeretné, a testmozgás örömeiről sem kell lemondania: a tengerek hátán járva új élmények várnak Önre az edzőteremben is! De van színház, kaszinó, spa- és szépségszalon is. Ha vásárolgatna: keresse fel a vámmentes boltot, ha pedig csobbanna a szikrázó napsütésben, a fedélzeti medence és jacuzzik csak Önre várnak!

3. nap

Röviden: Barangolás Páfoszban* · Afrodité sziklája* · Dionüszosz háza* · Királyok sírja* · tengerparti sétány és középkori kastély*

Leírás: Tartson velünk egy hangulatos kirándulásra, fedezze fel Páfosz csodálatos kulturális és történelmi örökségét - amely az UNESCO Világörökség védelmét is élvezi. A fakultatív* kiránduláson A csoport a limasszoli kikötőből kikanyarodba busszal indul az ókorban alapított település felé. Az úton egy megállót tartanak Afrodité sziklájánál - a legendák szerint a szerelem görög istennője itt született... Páfoszba érve a számtalan ókori csoda és emlék felfedezésére indulnak a kirándulók: terítékre kerülhet a bor és mámor istenének, Dionüszosznak háza és a királyok sírja is. A nem régiben felújított, tengerparti sétánynál rövid gyalogos kirándulást tesznek a középkori kastélyig, ahol néhány irigylésre méltó szelfit „lőhet” és szuvenírekből is vásárolhat - majd visszatérés a kikötőbe.

Megjegyzés: kérjük kényelmes cipőt és ruhát viseljen.

4. nap

Röviden: Jézus életének és csodáinak helyszínén* · Názáret: Angyali üdvözlet bazilika, Szent József templom* · Genezáreti-tó, Jardenit* · Tibériás* · Capernaum* · Tabgha* · Boldogmondások hegye*

Leírás: A bibliai történetek helyszíneit keresheti fel fakultatív* kirándulásunkon, amely Jézus életének és csodáinak fontosabb állomásaira kalauzolja el... A kikötőből Názáret felé veszik az irányt, ahol az Angyali üdvözlet bazilikát és a Szent József templomot keresik fel. A következő állomás a Genezáreti-tó környéke: Jardenit a hagyományok szerint az a hely, ahol Keresztelő Szent János Jézust is megkeresztelte. A folyó környezete önmagában is fantasztikus látvány: a víz fölé tornyosuló eukaliptusz fák, valamint a halban gazdag Jordán feledhetetlen látványosság!
A csoport Tibériásban, a Galileai-tó partján álló egyetlen városban ebédel meg, majd irány Capernaum és Tabgha - ez utóbbit az itt élők a legszebb keresztény zarándokhelynek tartják egész Izraelben. Az utolsó megálló a Boldogmondások hegye.

Megjegyzés: a vallási jelentőségű helyeken kérjük konzervatív öltözéket viseljenek. A program részvételi díja az ebéd árát tartalmazza. Kérjük, kényelmes lábbelit viseljen.

5. Nap

Röviden: Barangolás Jeruzsálemben és környékén* · Olajfák hegye* · Betlehem: Születés temploma* · Jeruzsálem: Via Dolorosa, Szent Sír templom, Siratófal*

Leírás: Látogassa meg a három nagy monoteista világvallás szent helyét, a várost, melynek sokezer éves történelme a mai napig meghatározza a település különleges atmoszféráját... A fakultatív* kirándulás az Olajfák hegyén kezdődik, ahonnan lélegzetelállító látványt nyílik Jeruzsálem óvárosi részére. Majd a csoport Betlehembe is ellátogat, ahol a Születés Templomát keresik fel. A templom a hagyományok szerint azon a helyen épült, ahol Jézus megszületett. Itt rövid szabadidős program keretében fedezheti fel a környéket - akár a szuvenírboltok kínálatát is. Az ebédet követően gyalogosan járhatja be a jeruzsálemi szent helyeket, köztük a Via Dolorosa-t, a Szent Sír templomot vagy éppen a Siratófalat, majd a csoport busszal tér vissza a kikötőbe.

Megjegyzés: Kérjük, kényelmes lábbelit viseljen. A szent helyeken konzervatív öltözetet viseljen. Az egyes helyszíneken akár nagyobb tömeg is lehet, így hosszabb sorban állás is elképzelhető.

6. nap

Az izraeli partoknak búcsút intve a hajó ismét a görög partok felé siet... De Önnek nincs oka a rohanásra, egy kényeztető nap vár Önre a fedélzeten, aA hajó közösségi terei változatos lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra, miközben a hajó nagy részén lélegzetelállító tengeri panorámában gyönyörködhet. A Horizon néhány éve teljeskörű felújításon esett át, megújultak az éttermek, színházterem és a kaszinó is.  A hajó az önfeledt szórakozás mellett a csendes relaxációra is fantasztikus lehetőségeket tartogat.

7. nap

Röviden: Barangolás az „apokalipszis” szigetén: Pátmosz* · Szent János látomásai, az apokalipszis barlang* · Hóra: San Juan monostor*

Leírás: Egy meglepő és csodálatos fakultatív* kirándulásra invitáljuk Önöket Pátmosz szigetén. A szkalai kikötőből indulva az első megálló az a barlang, ahol a hagyományok szerint Szent János megírta az apokalipszisről szóló látomásait, az Újtestamentum utolsó könyvét. Még az a hely is megvan, ahol a hagyományok szerint az írnok papíruszra vetette az apostol szavait, János imahelye és a szikla, melyet párnaként használt...A kirándulók innen Hórába, Pátmosz fővárosába mennek. Az első megálló itt a 11. században épült erődítmény, San Juan monostor, melyet I. „Áldott” Krisztodulosz építtetett. Az épületből az alant elterülő Hóra városára nyíló látvány fotóért kiált! A monostoron ódon ajtaja mögött egy hatalmas, belső udvar tárulkozik fel, melyet ikonok, mozaikok, megkapó freskók színesítenek.

8. nap

Röviden: Athéni panoráma · Szintagma tér és az Ismeretlen katona síremléke · Zeusz temploma · Királyi palota · Ősi olimpiai stadion · Akropolisz hegye

Leírás: Az utolsó nap a Pullmantur Horizon a görög főváros kikötőjébe érkezik. A kabinok elhagyását követően legyen vendégünk egy ajándék városnézésre a csodálatos Athénban! A csoport a képeslapokra kívánkozó Zea-öbölből a város központja felé veszi az irányt. A megszámlálhatatlan athéni látványosságból olyan sokat zsúfoltunk be a programba, amennyit csak lehetett: látni fogja a Szintagma (Alkotmány) teret, és az ott álló, az „Ismeretlen katonának” címzett síremléket. Zeusz temploma, a királyi palota és az ősi olimpiai stadion is terítékre kerül - ez utóbbit teljes egészében márványból építették. Az utolsó megálló az Akropolisz hegye lesz, ahol fantasztikus fotókat készíthet!

A látogatás után buszos transzfer a repülőtérre, ahonnan menetrendszerinti járatokkal indulnak haza. Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban érkezik vissza a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy a feledhetetlen szentföldi és görögországi barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
09/5/2021 Piraeus (Athens) -
10/5/2021 At Sea - -
11/5/2021 Limassol
12/5/2021 Haifa
13/5/2021 Ashdod
14/5/2021 At Sea - -
15/5/2021 Patmos
16/5/2021 Piraeus (Athens) -
Időpont: 2021. május 9-16.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Hajó: PULLMANTUR HORIZON
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza: a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón✪✪, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

✪ A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
✪✪ Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, repülős utazás esetén a megadott légitársaság és menetrend tájékoztató jellegűek.
Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen.
 
Szolgáltatások