Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Arab varázs” csoportos Perzsa-öböl MSC Lirica hajóútKépek

 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Sok-sok napsütés, a páratlan vendéglátás, gyönyörű tájak és a káprázatos MSC Lirica: mind-mind Önre vár ezen a feledhetetlen közel-kelti barangoláson. A hipermodern felhőkarcolóktól Dubajban és Abu Dhabiban az egyedülálló szafariig a Sir Bani Yas szigeten megannyi változatos programlehetőség csábít a kikötőkbe, a tengeren pedig egy modern óceánjáró minden kényelmét élvezheti. Biztosak vagyunk abban, hogy egyetlen percig sem fog unatkozni!

Milyen utazóknak ajánljuk?
Ez a program mindenkinek szól, aki szereti a napfényt, a hangulatos tájakat és az önfeledt szórakozást. A hajón minden korosztályra és minden utazótípusra gondoltak: számtalan családi programlehetőség várja a gyerekekkel utazókat, de van lehetőség a gondtalan bulizásra, beülhet a kaszinóba, a színházban a Cirque du Soleil társaság káprázatos előadása várja. A kikötőkben hangulatos fakultatív programokon vehet részt: városnéző kirándulásokon, bepillanthat egy F1 pálya kulisszái mögé, részt vehet egy dzsippes szafaritúrán...

Mire számíthat a hajón?
Az MSC Lirica fedélzetén a klasszikus tengeri hajózás élményét nyújtja az utazóknak elegáns, kényelmes és barátságos környezetben. A tágas belső új távlatokat nyit meg, az impozáns közösségi tereket padlótól plafonig tartó ablakok övezik, így mindenhonnan akadálytalan kilátás nyílik a végtelen óceánra. A hajó ugyanakkor számos intim teret is kínál: ilyen a vibráló Beverly Hills Bár, vagy a hagyományos angol stílusban kialakított Lord Nelson Pub - egy tökéletes hely egy koktélra mondjuk egy színházi előadás előtt. A 21. századi megoldások és a hagyományok tökéletes harmóniában ötvöződnek ezen a környezetbarát megoldásokkal tervezett hajón.
 

1. nap

A csoport menetrendszerinti járatokkal Dubajba repül, ahol buszos transzfer visz a szállodába, ahol az első éjszakát töltik.

2. nap - DubajRövid: Városnéző kirándulás Dubaiban · Dubai Múzeum · Átkelés vízitaxival (abra) a Creeken · Fűszer- és aranypiac · Kikötő: check-in és beszállás az MSC Liricára

Leírás: A szállodában elköltött finom reggeli után még van némi idő a kikötőbe érkezni - a csoport közös városnéző kirándulásra indul. Az első megálló a Dubai Múzeumhoz esik, amely a település legrégebbi épületében az Al Fahidi erődben kapott otthont. A múzeum felkeresése szinte kötelező program, káprázatosan színes diorámákkal és ismeretterjesztő történelmi kiállításokkal... A Creeken a csoport vízitaxikkal („abrákkal”) kel át, majd az óvárosi részen sétálhatnak. A fűszer és arany piacon nem csak különleges ajándékokat lehet vásárolni, de fantasztikus fotókat is elkattinthat. A kirándulás után transzfer a kikötőbe, ahol már vár az MSC Lirica! A check-int követően a választott kabinok elfoglalása, és kezdődik a nagy tengeri kaland!

3. nap - DubajRövid: Dubaj modern arca - városnéző kirándulás* · Fotózkodás az Ain Dubainál (Óriáskerék)* · Dubai Marina* · Palm Jumeriah* · Souk Medinat* · Burdzs al Arab és Burdzs Kalifa*

Leírás: Töltse a napot a tengerjáró fedélzetén vagy a városban barangolva - vagy tartson velünk egy tartalmas fakultatív* programon, amely a világváros modern negyedeibe kalauzolja el Önt! Az első megálló a Bluewaters sziget, ahol 2018 óta áll a város egyik legújabb látványossága: az Ain Dubai, vagyis az Óriáskerék. A rövid fotós megállót követően a Dubai Marinához mennek, ahol szintén elkattinthat néhány irigylésre méltó szelfit, majd a „kötelező” „pálmasziget” a Palm Jumeirah. A Souk Medinatnál rövid shoppingolásra is lehetőség lesz. Az utolsó megállók a város talán leghíresebb felhőkarcolói: a Burdzs al Arab és a szupermagas Burdzs Kalifa - ez utóbbi még jelenleg is a világ legmagasabb épülete, és néhány évig ezt a címet még biztosan birtokolni fogja... A kirándulás végén a Dubai Mallt is felfedezheti, majd a bevásárlóközpontból visszatérés a hajóra.

4. nap - Abu DhabiAbu Dhabiban két fakultatív* programot is kínálunk, ezeken választása szerint vehet részt: akár mindkettőn, akár csak az egyiken - de dönthet úgy is, hogy a várost önállóan fedezi fel vagy az egész napot a fedélzeten tölti...

Délelőtt
Rövid: Abu Dhabi városnéző kirándulás * · Zajed sejk mecset* · Cornich út, foók az Emirates Palace Hotelnél* · Manarat Al Saadyat*

Leírás: Tartson velünk a délelőtti kirándulásra és fedezze fel az Arab-félsziget „Manhattanjét” - ahogyan sokan az Egyesült Arab Emirátusok fővárosát hívják. Világhírű felhőkarcolók, lenyűgöző épületek és fantasztikusan szép mecsetek várják ezen a kiránduláson! Az első megálló a Zajed sejk mecset, melyet egyesek egy sajáts építészeti stílus, az ún. „neoiszlám” legszebb példájaként emlegetnek. A mecset előtti terén mintegy ezer oszlop áll, melyeket 20 ezernél is több márvány panel borít, a díszítés pedig megszámlálhatatlan mennyiségű féldrága kő teszi teljessé. A busz innen a Corniche útra kanyarodik és az egész várost szinte átszeli. Az Emirates Palace Hotel ikonikus épülete előtt a csoport egy fotó erejéig megáll. A kirándulás a Manarat Al Szaadijatnál ér véget: a különleges látogatóközpontban lenyűgöző tényeket ismerhet meg a világ egyik leggazdagabb városának a fejlesztéséről.

Fontos megjegyzés: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott: bő szabású ruha és hosszú nadrág. A hölgyeknek fejkendővel kell betakarni a fejüket. Amennyiben a látogatás vallási ünnep napjára esik, a mecsetet csak kívülről tekintik meg. A vendégek a mecsetbe csak cipő nélkül léphetnek be, a Koránt és az építészeti elemeket megérinteni tilos. A kerekesszékes látogatók egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon nincs sem rámpa sem lift. Kerekesszékes utasainkat arra kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, a hajóra történő felszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják tenni. A kirándulás délelőtt indul, és a délutáni  kirándulással is kombinálható!

Délután
Rövid: F1 pálya - a színfalak mögött* · F1 pálya legszebb részei és bepillantás a kulisszák mögé* · Fotó a dobogón*

Leírás: A délelőtti kirándulás után (azt követően) - vagy akár csak önmagában is részt vehet a délutáni fakultatív* programon. Ekkor a csoport a világ egyik legmodernebb F1 pályáját keresi fel, és a pálya olyan ikonikus pontjait láthatja, mint a North Grandstand, a Yas Marina, a Shams Torony, a vörös épület vagy a Yas Drag Racing strip. A csoport bepillantást nyerhet a színfalak mögé is: a versenyirányításba, és irigylésre méltó szelfit készíthet a dobogón - ahol most Öné lehet az első hely! A kirándulás kihagyhatatlan az autóversenyzés szerelmeseinek, de azok számára is izgalmas élményt kínál, akik nem követik figyelemmel a motorsportokat. Az idegenvezetőtől számos érdekességet megtudhat a Formula 1 pályáról, és olyan helyekre is bejuthat, ami a rajongók elől általában el van zárva a versenyek idején.

Megjegyzés: bizonyos nevezetességeket (pl. Shams Torony) kívülről tekintenek meg, másokat belülről is - az egyes helyszínek napi programjától függően.

5. nap - Sir Bani Yas


Rövid: Páratlan vadvilág és lenyűgöző természet: kirándulás a Sir Bani Yas sziget természetvédelmi övezetében

Leírás: Természet és vadvilág: fedezze fel az egyedülálló Sir Bani Yas sziget páratlan szépségeit egy feledhetetlen szafari kiránduláson, Game Viewer 4x4-ben ülve! A fakultatív* program a sziget valamivel több, mint felét felölelő, természetvédelmi területre kalauzolja el. Zajed bin Szultán al Nahjan sejk végrendelkezése értelmében a vadászat itt tiltott tevékenység, és minden fejlesztést úgy hajtanak végre, hogy azzal a sziget törékeny ökoszisztémáját is védjék. A sejk célja az volt, hogy veszélyeztetett és más fajok számára is biztonságos környezetet teremtsen. Az övezetben nem csak őshonos, de távolról ide hozott állatok is szabadon élhetnek. A kirándulás során a csoport többször megáll fotózkodni. A program végén lehetőség van azonnal visszatérni a hajóra - de ha szeretne, egy rövid ideig még maradhat szabadon barangolni ezen a varázslatos, egyedülálló szigeten.

Megjegyzés: az autó vezetője néhány alapvető információt oszt meg, kizárólag angol nyelven. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink valamint terhes nők nem vehetnek részt. A kiránduláson csak 4 évnél idősebb vendégeink vehetnek részt. Az állatok megtekintése nem garantálható. A Game Viewer 4x4 nyitott járművek, melyeken 7 vagy 10 ülés található.

6. nap - TengerenAz Egyesült Arab Emírségektől Ománig az MSC Lirica előtt hatalmas út áll! Miközben az impozáns tengerjáró a fáradhatatlanul szeli a hullámokat, az Ön szórakoztatásáról is gondoskodik a hajó és annak vendégszerető legénysége. Az MSC Lirica fedélzetén minden nap valami újat tartogat, élvezze hát az utazás csodálatos kényelmét! Az impozáns tengerjáró az utazás szíve-lelke, ami nem csak csodálatos kikötőkbe navigál el, de a fedélzetén is minden egyes perc az önfeledt kikapcsolódás jegyében telik. Igyon meg egy finom koktélt valamelyik fedélzeti bárban, kapcsolódjon ki a díjnyertes MSC Aurea Spa egyik termében! Csobbanjon valamelyik fedélzeti medencén, vagy engedjen a csábításnak, és tegye próbára szerencséjét a kaszinóban. A gyerekek biztosan nem fognak unatkozni a Chicco, LEGO és Namco játszószobákban. A felnőtteket 300 m2-nél is nagyobb táncterem csábítja, ahol hajnalig lehet ropni a táncot.

7. nap - MuscatRövid: Városnéző kirándulás Muscatban* · Nagy Mecset* · Nahl erőd* · Al Thowara oázis* · Al Aram palota, Szultán palota* · Muttrah souk*

Leírás: Tartson velünk fakultatív* kirándulásunkon, amely egy hangulatos városnézés mellett a középkori arab világba is bepillantást enged, és egy igazi oázisban is megpihenhet! A kirándulás első megállója a Nagy mecset, melyet az ezredfordulón építettek. Az épületet 5 minaret veszi körül, amely az iszlám hit öt pillérét jelképezi. A mecsettől a Nakhl erődhöz mennek, amely az egész ország egyik legmagasabb pontján álló erődítménye. A következő megálló az Al Thowara oázis, ahol a források mellett a pálmafák árnyékában megpihenhetnek. Ebéd után visszatérés Muscatba, ahol a csoport megtekinti az Al Aram palotát, a Szultán palotát valamint a közeli erődöket: a Miranit és Jalili erődítményt. A kirándulás nem lehet teljes egy hagyományos piac felkeresése nélkül: a Muttrah souk lenyűgöző kínálatában Ön is biztosan találni fog egy-két kedvére való darabot.

Megjegyzés: a vallási jelentőségű helyeken kérjük konzervatív öltözetet viseljen: bő ruhát és hosszú nadrágot. A női látogatóknak sállal kell betakarni a fejüket. Amennyiben a látogatás vallási ünnep idejére esik, a mecsetek látogatása külső megtekintésre korlátozódik. A mecsetekben a cipőt le kell venni, és a Koránt valamint más építészeti megoldásokat kérjük ne érintse meg. 10 év alatti gyermekek nem léphetnek be a Nagy Mecset területére. A kiránduláson mozgásukban korlátozott vendégeink és kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt, a Nakhl erődben több lépcsőn kell felmenni.

8. nap - DubajRövid: Dubaj esti fényei egy hagyományos arab fahajó fedélzetéről*

Leírás: Az MSC Lirica a délutáni órákban érkezik Dubajba, este pedig egy feledhetetlen fakultatív* kirándulásra invitáljuk! Élvezze Dubai páratlan látképét egy hagyományos arab fahajó (dhow) fedélzetéről, és merüljön el a páratlan közel-keleti vendégszeretetben! Hajózás közben korlátlan büféfogyasztás és válogatott italok (nem alkoholos) várják! A hajó a Dubai Marinánál szeli a hullámokat, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra, a „pálma-sziget” stílusos kastélyira, az óriás jachtokra és legendás hotelekre és villákra...

Megjegyzés: kérjük, hogy a programon résztvevők a kirándulás előtt készítsék össze csomagjaikat, hogy a másnapi kijelentkezés zökkenőmentesen tudjon haladni.

9. nap - Dubaj - Budapest

A kora reggeli órákban kicsekkolnak, majd buszos transzferrel a repülőtérre utaznak, ahonnan menetrendszerinti járattal indulnak Budapest felé. Bízunk abban, hogy a gazdag és változatos program után kellemesen feltöltődve érkezik vissza a csapat a magyar fővárosba. Mi biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos közel-keleti körutazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul. Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
29/11/2020 Dubai, U. Arab Emirates - 23:59
30/11/2020 Dubai, U. Arab Emirates 00:01 21:00
1/12/2020 Abu Dhabi, U. Arab Emirates 06:00 20:00
2/12/2020 Sir Bani Yas Is, U. Arab Emirates 07:00 17:00
3/12/2020 Day at sea - -
4/12/2020 Muscat, Oman 07:00 17:00
5/12/2020 Dubai, U. Arab Emirates 13:00 23:59
6/12/2020 Dubai, U. Arab Emirates 00:01 -
Időpont: 2020. november 28. - december 6.
Időtartam: utazással együtt 9nap/8éj
Hajó: MSC LIRICA
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza: a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, adók és illetékek, teljes ellátást a hajón✪✪, magyar nyelvű idegenvezetést. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok, kötelező borravaló (a kötelező borravaló megfizetésének lemondásáról a felszállást követően a hajón van lehetőség). Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

✪ A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
✪✪ Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, repülős utazás esetén a megadott légitársaság és menetrend tájékoztató jellegűek.
Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen.
 
Szolgáltatások