Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Ausztrália és Új-Zéland” csoportos tengeri hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Különleges, 16 napos tengerjárós utazáson Ausztrália és Új-Zéland leggyönyörűbb tájait járhatja be. A csoport kényelméről és tengeri utazásáról, valamint a felhőtlen szórakozásról az NCL egyik „koronaékszere”: a Norwegian Jewel gondoskodik. A kikötőkben változatos fakultatív programokon vehet részt: megismerheti a csodálatos déli kontinens varázslatos tájait, barangolhat buja esőerdőben, fátyolos vízesések mellett, lélegzetelállító panorámában gyönyörködhet az óceán partját csipkéző, sokszáz méter magas, büszke sziklák tetejéről.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Az út egy hosszabb kirándulás, tartalmas programokkal. Olyan utazók számára ajánljuk, akik egy nagyobb lélegzetvételű kikapcsolódásra vágynak, távoli, egzotikus tájakon. Rendhagyónak számít az is, hogy a tengerjáró az út elején hosszabb ideig nem köt ki, ami lehetővé teszi, hogy már az első napokban alaposabban megismerje a Norwegian Jewel páratlan programkínálatát.

Mire számíthat a hajón?
Testi-lelki feltöltődésre és felhőtlen szórakozásra. A Norwegian Jewel az NCL egyik kategóriateremtő hajója, melynek impozáns fedélzetén változatos programlehetőségek várják. 16 étterem, 15 bár és klub csak a kezdet: sportolási lehetőségek (kosárlabda, röplabda, különböző fitnesz és aerobik csoportok), varázslatos bűvész előadás, szórakoztató műsorok a fedélzeti színházban, éjjeli diszkó. Ha a tökéletes kikapcsolódást keresi, látogasson el a spa- és wellness központba, a kisebbeket pedig tematikus játszóházak és gyermek animációs programok várják.
 

1. nap - Menekülés a napsütésbe!

Meneküljön a fagyos magyar december elől a napsütötte, ausztrál nyárba! Miközben Európában a meleg téli csizmákat keresik az emberek a zimankó miatt, Ön rövidnadrágban sétálhat az ausztrál és új-zélandi tengerpartokon, és élvezheti a felhőtlen napsütést a csodálatos Norwegian Jewel tengerjárón. A karácsonyi készülődés egy új dimenziója nyílik meg: a csoport a budapesti reptérről menetrendszerinti járatokkal hagyja maga mögött az átfagyott földet, hogy egy átszállást követően már szikrázó napsütésben érjen földet Sydneyben!

2. nap - Egész napos kirándulás Sydneyben

Röviden: Látogatás Sydney tengerpartjának gyönyörű környékén · Operaház, Öbölhíd · Csodálatos tengerparti panoráma „Mrs. Macquarie’s székénél” · Séta Manly homokos tengerpartján
Leírás: Fedezze fel a legismertebb ausztrál város különleges látnivalóit csoportos kirándulásunkon! A szállodából 9 órakor indulnak el a kirándulók, hogy olyan nevezetességekhez látogassanak el, mint az Sydney Operaház vagy az öbölhíd, de nem maradhat ki a sorból a gyönyörű tengerpart - decemberben itt nyár van! - és a mindig élettől pezsgő kávézók sem.
A busz a város legrégebbi kerületén halad át, a St Mary’s székesegyháztól a „Mrs. Macquarie’s széke” nevet viselő sziklaformációig, melyet bő két évszázaddal ezelőtt elítéltek vájtak ki fáradságos kézi munkával... Ma már szerencsére sokkal békésebb a környék: vásott bűnözők helyett fantasztikus kilátás várja az ide látogatókat! A kirándulók útja a Double- és a Rose-öbölhöz vezet a tengerpartot követve, ahol megismerhetik Sydneykikötőjének varázslatos bejáratát is.
Majd a híres Bondi beach következik, ahol a vakítóan fehér homokban sétálva nézheti a nyaktörő mutatványokat végző szörfösöket. Gyalogoljon be a habok közé, majd visszatérés a város egykor hírhedt vöröslámpás negyedébe, miközben Sydney elegáns negyedein (Paddington, Darlinghurst) is keresztül halad a csapat. Az ebédet követően északnak fordulnak a kirándulók, az öbölhídon át McMahons Point az úticél. Innen belátni a várost és az öbölt.
A tengerparti városrészeken át Manly óceánparti üdülőhelyre is ellátogatnak, ahol a végeláthatatlan, homokos tengerpartot szörfös fiatalok, a napsütésben fürdőző emberek látványa tarkítja... Itt kellemes sétát tehet, majd irány az Arabanoo kilátó, ahol nem csak mesés kilátásban gyönyörködhet, de a térségben lakó, ősi törzsek történelmét is megismerheti. A csapat Sydney két felkapott elővárosán (Neutral Bay, Mosman) keresztül tér vissza a város központjába, a szállásra.

3. nap - Sydney, még több látnivaló vár!

Röviden: Tengerparti panoráma Stanwell Tops kilátóról · Kirándulás a Royal Nemzeti Parkban · Kiama · Cambewarra-hegy, Kenguru-völgy, Fitzroy-vízesés · Shopping Berrimában
Leírás: Folytassa a város felfedezését kirándulásunkon, amit zsúfolásig megpakoltunk a környék legjobb és legérdekesebb látnivalóival! Sydney izgalmas, pezsgő város, a környéke pedig természeti látnivalókban is bővölködik, így nincs vesztegetni való idő! A csapat már kora reggel (7.30) elindul a Royal Nemzeti Park felé, ami az egész ország legidősebb természetvédelmi intézménye. Egy rövid megálló még belefér a Stanwell Tops kilátónál, ahol csodás látvány tárulkozik fel az ország déli partvidéke irányába... A kirándulás festői utakon kanyarog tovább a part mentén futó Grand Pacific Drice-on. Majd áthalad a Sea Cliff hídon, ami párját ritkító mérnöki csúcsteljesítmény: a világon csupán hét ilyen híd van, ami a parttal párhuzamosan fut a tenger fölött.
A kirándulók két nagyon különböző, de egyben vidám partmenti várost is felkeresnek, ahol gyönyörű tengerpartok, fantasztikus óceáni kilátás vár, valamint pezsgő kávéházi élet és a helyi művészeti közösség felfedezésre is van lehetőség. A következő megálló Kiama: a város mellett található természet formálta tengeri szökőkútból 15-20 méter magasra csap fel a tengervíz. Feledhetetlen látvány! A városka maga is páratlan történelemre tekinthet vissza, az 1800-as évek végén épült, hangulatos világítótorony is megér egy látogatást...
A partot elhagyva a csoport a szárazföld belseje felé kanyarodik, és megkezdi a Cambewarra hegy meghódítását! A kilátónál élvezze a helyi ízeket egy kávézóban (az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza), és gyönyörködjön abban, hogy körös-körül kilométerekre ellátni. A busz innen egy páratlanul látványos útra indul a Kenguru-völgy irányába: buja, zöld természet, páfrányok, magas fák, és hihetetlen kilátás a partmenti fennsíkról az alant elterülő óceánra. Az úticél a Fitzroy-vízesés. A mesés környéket itt egy könnyed sétán ismerheti meg. A csoport nem csak a természet szépsége miatt némul el: a csöndben ugyanis a lantmadár jellegzetes dalát is hallani... Innen az utolsó megállóhoz, Berrima városához vezet az út, ahol a helyi kézműves boltok kínálatát is lesz idő felfedezni, mielőtt visszatérnek a szállásra, Sydney-be.

4. nap - Vár a Norwegian Jewel!

Röviden: Szabadprogram Sydneyben · Délután hajóra szállás
Leírás: Barangoljon Sydney belvárosában, vagy nézzen körül még egyszer az operaház ikonikus épülete környékén! Sétáljon át a kikötőbe az impozáns hídon (Harbour Bridge), ami az egész ország egyik jelképe. A kora délutáni órákban a csoport a kikötőbe utazik, ahol már vár a fenséges Norwegian Jewel! Beszállás után a kabinok elfoglalása történik, miközben a hajó keleti irányba lassan maga mögött hagyja Ausztrália partjait: érdemes megnézni a lemenő nap sugaraiban, feledhetetlen látvány!

5. Nap - Tengeri nap

A Norwegian Jewel egyenletes tempóban falja a tengeri mérföldeket - a hajó előtt hatalmas út áll, éjjel-nappal pöfékel, hogy két nappal és közel 2.000 kilométerrel később már az új-zélandi partoknál folytassa a káprázatos kirándulást.
Kezdje el a hajó programjainak a felfedezését, élvezze a minden kényelemmel felszerelt Jewel-osztályú óceánjáró kínálatát! A bőséges és finom reggelit követően irány a medence, vár a verőfényes nyári napsütés (ne feledje: a déli féltekén decemberben van nyár!). A vizes örömök után felkeresheti a hangulatos butikokat: vásároljon egyedi ajándékokat, vagy töltse fel az utazás kezdete óta megcsappant készleteit!
Ha megfáradt, a fedélzeten több tucatnyi étterem, bár és lounge várja öt kontinens ízeivel, finom, friss kávéval és különleges koktélokkal. A bárok és lounge-ok a csillagfényes éjszakákon új életre kelnek, keresse fel a meghitt pillanatokért és az utánozhatatlan hangulatért is!

6. nap - Tengeren

Kezdje a napot egy kiadós testmozgással: kocogjon a hajótestet körülölelő futópályán, foglaljon időpontot a tenisz, röplabda vagy kosárlabda pályára, vagy mozgassa át az izomcsoportokat a Body Waves fitnesz központban! Folytassa a kulináris élményeket, térjen be egy különleges étterembe: kóstoljon Angus marhát a Cagney’s Steakhouse-ban, vagy válogasson az olasz konyha legjobb falatjai között a La Cucina-ban. Egy finom koktél tökéletes bemelegítés lehet a bűvészek és komédiások esti showműsora előtt!
Ha nyugalmas kikapcsolódásra vágyik, sétáljon az Art Gallery-ben, és fedezze fel kortárs képzőművészek alkotásait. A kártyaszobában a kezdőtől a profi szintig minden játékos találhat magának egy jó partit: nem csak kártyában, de sakkban vagy dámajátékban is.

7. nap - Érkezés az új-zélandi partokhoz

Röviden: Érkezés az új-zélandi partokhoz · Kirándulás a fjordokhoz a Norwegian Jewel fedélzetén
Leírás: A távolban már feltűnnek az új-zélandi partok, a Norwegian Jewel egyre közelebb kerül ehhez a varázslatos országhoz, ahol érintetlen természeti csodák, fantasztikus látványosságok egész sora vár felfedezésre! Rögtön az első nap három gyönyörű fjordot is megismerhet: a Milford Sound nem véletlenül nyerte el a közönségszavazatok alapján a világ legnépszerűbb turistacélpontjának megtisztelő címét néhány éve. A Tasman-tengertől 15 kilométerre nyúlik a sziget belsejébe, a fjordot két oldalt meredek sziklák szegélyezik - magasságuk eléri az 1200-1500 métert is! A Doubtful Sound szintén a Világörökség része - nevét James Cook idejéből származtatják, aki „Kétséges kikötőnek” nevezte el, mivel bizonytalannak tartotta, hogy ki tud-e jönni a szűk öbölből. A környéken él a barátságos palackorrú delfinek legdélebbi populációja. A mintegy 70 egyedből álló csoport soha nem hagyja el a fjordot és nagyon szoros közösségben él. Végül a Dusky Sound, az ország délnyugati szegletében található fjordot látogatják meg, amely a maga 40 kilométeres hosszával, 8 kilométeres szélességével a világon a legnagyobbak közé tartozik.

8. nap - Dunedin, új-zélandi szafari

Röviden: Új-zélandi szafari-túra* · Nature’s Wonders Wildlife Safari* felfedezése • Maui lábnyom*, Otago-félsziget panoráma* · Dunedin városnézés*
Barangoljon a csodálatos új-zélandi vadvilágban egy hamisítatlan szafariélményen! A fakultatív* kirándulás, a Nature’s Wonders Wildlife Safari bejáratához vezető út önmagában is élményszámba menő: fantasztikusan buja tájakon kanyarog a busz, miközben elragadó kisvárosokon halad keresztül (Sawyer's Bay, Roseneath, St. Leonard's) az Otago öböl mentén.
Az érkezést követően minibuszokra vagy Argora száll a csoport: a 8 kerekű, különleges járműveket speciálisan úgy tervezték, hogy a másként megközelíthetetlen helyekre is eljussanak velük a kirándulók (félúton a minibuszos és Argos társaság helyet cserél egymással). Az Otago félsziget felső része az egész ország talán legértékesebb vadvilág rezervátuma, mely a Reid család tulajdonában áll. Itt csodálatos harmóniát alkot a bámulatos élővilág és a fantasztikus természeti tájak: megcsodálhatja a világ legritkább pingvinfaját a sárgaszemű pingvint (maori nyelven: hoiho), az újzélandi medvefókát és a lenyűgöző madarakat.
A misztikus Maui lábnyomnál a csoport megáll - innen lélegzetelállító kilátás nyílik az Otago-félszigetre. A tenger fölé mintegy 200 méterre tornyosuló magaslatról leszállva a kormorán-kolóniánál is megállnak a kirándulók. Ez egy zord szikla csúcsán található, melyet folyamatosan ostromolnak a Csendes-óceán vad hullámai. Az új-zélandi medvefóka kolónia megtekintése igazi csemege: a vidám állatok játékosan élvezik a vizet, gondtalanul sütkéreznek a sziklákon! A tengerparti kirándulás innen a pingvinekhez vezet: az aprócska, kék pingvineket is saját élőhelyükön figyelheti meg, ha szerencséje lesz, akár a nagyon ritka (és annál félénkebb) sárgaszemű pingvinek egyikét is megpillanthatja!
A visszafelé vezető út a farm legmagasabb pontját is érinti, ahonnan fantasztikus körpanoráma nyílik az egész környékre. Dunedinbe visszaérkezve egy rövid túrán vehet részt a város nevezetességein, mielőtt a csoport visszatér a kikötőbe.
Fontos információ: a kirándulás során egyenetlen, akár sáros talajon is kell sétálni. Az utasokat szállító járművek poros, hepehupás utakon haladnak. A túrán hát-, csípő- és nyakproblémákkal küzdő, valamint mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A sétáláshoz kényelmes, nem csúszós talpú cipő ajánlott, valamint meleg, vízhatlan széldzseki. A fentebb leírt vadvilági megfigyeléseket a szervezők nem tudják garantálni, bár az állatok megtekintésére jó esély van.

9. nap - Akaroa, hajókázás az Avon folyón és borkóstoló

Röviden: Csónakázás az Avon-folyón* · Városnézés nyitott oldalú buszokkal Christchurch-ben* · Borkóstoló és ebéd a Melton Estate-ben*
Leírás: Csodálja meg Christchurch fantasztikus természeti szépségeit fakultatív* kirándulásunkon! Az Avon folyón lágyan ereszkedik le a csoport ladikokban, majd a város gyönyörű botanikus kertjeiben tesznek egy feledhetetlen kirándulást, amit egy borkóstoló koronáz meg a Melton Estate-ben.
A városban a csoport nyitott csónakokban száll, melyet a helyiek „punt”-nak neveznek, és ebben csónakáznak végig a gyönyörű Avon folyón. Dőljön hátra és élvezze a kirándulást, miközben a hajó kormányosa - akárcsak Velencében a gondolások - egy hosszú rúddal mesterien juttatja egyre közelebb a csónakot az úticéljához. A sekély, békés folyóról pompás kilátás nyílik Christchurch-re, a kertek városára!
A kellemes vizitúra után a városban sétálva nem szorul különösebb magyarázatra Christchurch „beceneve”! A település fantasztikus élővilágát a település botanikus kertjében tett kiránduláson is megismerheti: a Christchurch Botanic Gardens hangulatos ösvényein nyitott oldalú, körpanorámás buszokon (Caterpillar) barangol a csoport. Az 1863-ban alapított intézmény mára több, mint 40 hektáron terül el, a helyi, őshonos fajok mellett ritka növényeket és egzotikus különlegességeket is felsorakoztat. Kihagyhatatlan látványosság!
A kirándulás a Melton Estate-n zárul. A butik jellegű borászat pincéiből az elmúlt években egyre-másra kerültek ki díjnyertes borok: Sauvignon Blanc, Pinot Noir és rizling is. A finom ételek mellé természetesen a pompás borokat is megkóstolhatja.
Fontos információ: a túra során rövidebb sétát is kell tenni. A résztvevőknek a csónakokba a folyó partjáról kell beszállniuk.

10. nap - Marlborough, tutajozás a Queen Charlotte Sound-on

Röviden: Hajókázás a Queen Charlotte Sound-on* · Haletetés és madárlesen a Dupla-öbölnél*
Leírás: Szelje a Queen Charlotte Sound kristálytiszta vizét a csipkézett partok mellett, lélegezze be a páratlanul tiszta levegőt, és gyönyörködjön a természet lenyűgöző szépségében fakultatív* kirándulásunkon! A kikötőből kifutva a kényelmes hajó fedélzetéről lélegzetelállító panoráma nyílik a Queen Charlotte Sound nyugodt víztükrére. Ahogyan a környék több vízfolyama, a Zsófia Sarolta brit királynéról elnevezett kristálytiszta vízű szoros is a legutóbbi jégkorszak végén alakult ki, nagyjából 10 ezer évvel ezelőtt, a többi folyamtól pedig meredek, éles hegygerincek választják el.
A festői szépségű partokat itt-ott egy-egy elszórt település tarkítja - némelyiket kizárólag vízi úton lehet megközelíteni. A környék alig-alig változott azóta, hogy a 18. században James Cook kapitány is bejárta a vidéket egyik felfedező útján. Az érintetlen természet magával ragadó szépsége minden utazót megérint!
A kirándulók az ún. „Dupla-öbölnél” egy különleges programon vehetnek részt: megetethetik a tó gazdag halállományát: heringeket, márnákat, tőkehalakat. De ne lepődjön meg, ha kiszórt halcsemege a királykormoránokat is odavonzza! Ezek a méltóságteljes, gyönyörű madarak a halakra nézve veszélyes ragadozók...
Élvezze a kirándulást a gyönyörű vizeken, töltődjön fel a fantasztikus panorámával. Biztosak vagyunk benne, hogy a természet lenyűgöző szépsége Önnek is egy életre szóló élményt fog jelenteni.
Fontos megjegyzés: a leírásban jelölt vadvilági látványosságok bár valószínűek, nem garantálhatóak.

11. nap - Wellington legjava

Röviden: Panoráma a Victoria-hegyről* · Wellington botanikus kert egzotikus virágai* · Új-zélandi parlament* · Wellington székesegyház*
Leírás: Fedezze fel Új-Zéland kormányzati és kulturális központjának történelmi látnivalóit és turistacsalogató célpontjait fakultatív* kirándulásunkon! A kikötőből kikanyarodva a busz a gyönyörű partvidéken kanyarog végig a Victoria-hegyig, ahonnan fantasztikus körpanoráma nyílik Wellingtonra és a város előtt elterülő öbölre. Innen az út a Wellington Botanical Gardenbe vezet. Az 1860-ban alapított botanikus kertben egzotikus és őshonos fa- és növényfajok között csavaroghat, megcsodálhatja a ritka begóniákat, a felbecsülhetetlen értékű „örökség rózsákat” (melyeket genetikai, történelmi vagy egyéb értékeik miatt őriznek) és a fantasztikus aromájú gyógynövényeket.  A kert egyik legszebb látványossága a liliom tó, ahol elképesztő méretű vízililiomokat - és néhány húsevő növényt is talál.
A kirándulás a város történelmi negyedében folytatódik: a Bowen Streeten a parlament épületnél rövid megállót tart a csoport. A kormányzói negyed talán leghíresebb épülete a „Méhkaptár” - a kormányzat egyik futurisztikus épülete, amelyik különleges alakja után kapta nevét. A modern vonalvezetésű Wellington székesegyház után egy klasszikus templomot, az „Old Paul’s”-t is felkeresi a csoport. Az épület különlegessége, hogy teljes egészében őshonos fafajokból épült: a belső terek kidolgozottsága, a fa és az ólomüveg találkozása egészen különleges hangulatot kölcsönöz az évszázados katedrálisnak.
Fontos információ: kerekesszékkel közlekedő utasaink akkor vehetnek részt a kiránduláson, amennyiben egy (fizető) vendég kíséri őket, aki segít a buszra történő fel- és leszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lenni, hogy a buszra felférjen.

12. nap - Napier, ismét szafari!

Röviden: Sziklaszirtek az óceán partján* · Madárlesen a Cape Kidnappers farmon* · Kirándulás Napier-ben* · Óceáni panoráma a Hawke’s öböl szikláiról
Leírás: Barangoljon az óceán és a meredek sziklaszirtek találkozásánál, látogasson el egy szafariparkba fakultatív* kirándulásunkon! A kikötőben a csoport szafari buszokra ül, hogy mindenki teljes kilátást élvezhessen a gyönyörű tájakra, miközben a buszok Te Awanga és Cape Kidnappers irányába kanyarognak.
Cape Kidnappers-nél egy igazi új-zélandi farmot keres fel a csoport: a termésben gazdag földeken át egy szula menedékhez tart a csoport. A szafari busz igazi vadregényes tájakon zötykölődik: az út folyókat keresztez, végtelen legelőket szel keresztül, meredek lejtőkön száguld le. Az utazás során lélegzet elállító kilátás nyílik erre a közel kétezer hektáron elterülő farmra.
A Cape Kidnappers egy fantasztikusan szép félsziget a Hawke’s öböl déli csücskében - itt található egyebek mellett a legnagyobb szárazföldi szula keltető hely. Az utazás során Önnek is lehetősége lesz megcsodálni ezeket a fenséges tengeri madarakat - természetes életkörülményeik között. A félszigetet szegélyező sziklákról mesés kilátás nyílik a Hawke’s-öböltől egészen északra, a Mahia-félszigetik. A vízpartfelé mintegy 100 méterre tornyosuló, természetes kilátóról visszafelé még egyszer megcsodálhatja ezt a páratlan szépséggel megáldott tájat. Az út Napier-be érve egy jó darabon a tengerpartot követi, olyan látványosságok mellett halad el, mint a tekintélyes Norfolk Pines, Pania of the Reef bronzszobra, a Tom Parker szökőkút, a virágos óra vagy a Marineland óceánárium.
Fontos információ: a kiránduláson való részvétel nem ajánlott terhes nők, valamint hát-, csípő-, és/vagy nyakproblémákkal küzdő utasaink számára.

13. nap - Tauranga, vadregényes tájakon a maori kultúra nyomában

Röviden: Barangolás egy kiviültetvényen* · Wai-O-Tapu termálközpont* · Barangolás kráterek, tavak, medencék között* · Rotorua-tó felfedezése a Lkaeland Queen fedélzetén* · Rainbow Springs csodálatos élővilága*
Leírás: Barangoljon a gyönyörű kivigyümölcsösökben, fedezze fel a hagyományos maori kultúrát egy fakultatív* kiránduláson! A busz fantasztikusan zöld tájakon, kiviültetvények árnyékában halad Rotorua felé. Az eredetileg üdülő (spa) városként alapított település fürdőkultúrája a mai napig messze földről vonzza a látogatókat, de emellett a maori kultúra egyik legfontosabb központja is lett. Az első megálló Wai-O-Tapu, vagyis: „szent víz” névre keresztelt termál központ. A díjnyertes turistalátványosság kapui mögött három különböző programlehetőség is várja, melyet egyénileg fedezhet fel. A parkban gejzírek, iszapmedencék, színes forró- és hideg vizes medencék és gőzölgő vulkáni tavak várják. A rezervátum egyik legismertebb nevezetessége a szinte szürreális természeti látványosság a „Champagne-medence”, melynek folyamatosan bugyogó tavában 73-75 fokos víz rotyog a mélyből feltörő gázok miatt. Barangoljon a tavak, kráterek, medencék vibráló kavalkádja között, és élvezze az ezernyi énekesmadár dallamait a közeli erdőben!
A feledhetetlen látogatás után újabb 30 perces út vezet a Rotorua-tóhoz. Itt a tóparton fantasztikus vízi élővilágban gyönyörködhet: méltóságteljesen úszó, fekete hattyúk, egy-egy finom falat reményében alábukó kacsák - és persze a csodálatos környezet. A tavat egy helyben készült, csodálatos hajón a Lakeland Queen fedélzetére szállva barangolhatja be, amely kivitelében a híres Mississippi folyami hajókat másolja. A gyönyörű tájak mellett finom büféebéd is vár a fedélzeten! Hajókázás közben egy maori csoport egyedülálló, kulturális bemutatóját is élvezheti.
Az ebéd után a Rainbow Springs („szivárvány források”) parkot fedezheti fel egy vezetett sétán. Itt őshonos bokrok, fák, virágok, növények sorakoznak békés, kristálytiszta vízű patakok mellett. Ha szerencséje van, az ország nemzeti állatát, a kivimadarat is megpillanthatja! Az ösvényeken tuatarával (hidasgyík) is találkozhat - ez a hüllő egészen közeli rokona a hajdanán élt dinoszauruszoknak! Biológusok szerint ez az egyetlen faj az országban, amely 100 millió éve rója az új-zélandi tájakat. Ehhez persze az is kellett, hogy a hidasgyíknak egyetlen természetes ellensége sem volt évmilliókon keresztül - amíg az ember a patkányokat be nem hurcolta a szigetországra. Mára védett állattá nyilvánították. Rainbow Springs-t nem csak gyönyörű természeti szépségeiért érdemes felkeresni, hanem azért is, mivel ez egyben Új-Zéland nemzeti örökségének rezervátuma. A barangolást követően visszatérés a kikötőbe.
Fontos információ: A kirándulás során hosszabb sétákat kell tenni és állni. A kiránduláson való részvétel kerekesszékes, valamint mozgásukban korlátozott utasok számára nem ajánlott. A résztvevők számára kényelmes lábbeli, valamint sapka vagy kalap viselete ajánlott. A leírt nevezetességek sorrendje felcserélődhet. A leírásban szereplő vadvilági látványosságok, állatok megtekintése bár valószínű, de nem garantálható.

14. nap - Auckland, öt óra az érintetlen természetben

Röviden: Panoráma az Arataki Központból* · Ismerkedés a bennszülött törzsek történelmével* · Séta az esőerdőben*
Leírás: Fakultatív* kirándulásunkon Aucklandből 30 perc alatt ér a busz a magasan a Waitakere-hegységben fekvő Arataki Központba. A csoport fantasztikus látványban gyönyörködhet: a Tasman-tengertől egészen a Csendes óceánig ellátni. A kirándulás során az őslakosok történelmét és kultúráját is megismerheti, és megtekinthetik a hatalmas maori faragványokat, melyek a tamaki törzsek örökségeként őrt állnak az épület bejáratánál.
Innen egy könnyed sétára indul a csapat a buja esőerdő ösvényein, melyet az őshonos madarak éneke kísér. Az égig érő kaurifenyők és páfrányfák árnyékában megismerheti: milyen egyedülálló élővilág fejlődött ki a szigeten, ahol - minden más földrésztől elzárva lévén - évmilliókon át saját útját járta a természet. A park növényzetének több, mint kétharmada olyan példányokból áll, melyek a világon sehol máshol nem találhatóak meg!

15. nap - Városnéző kirándulás Aucklandben

Röviden: Az 53 szunnyadó vulkán városa · Aucklandi városnézés · Panoráma a Victoria-hegyről
Leírás: Auckland a maga nemében páratlan város: a két öböl közé ékelődött település 53 szunnyadó vulkán csúcsán helyezkedik el. A „Hajózás városa” az ország legnagyobb és legnyüzsgőbb települése. A reggeli órákra eső kirándulás során megismerheti Auckland történelmi és kulturális hagyatékát - de az itt élők hétköznapjaiba is bepillantást nyerhet!
A Queen Streeten haladva - ez a város legfontosabb útja - a csoport útvonala érinti az Auckland University épületét, majd a belváros parkján, a Domain-en is keresztül halad. Innen az út egy képeslapra illő elővároskába, Ponsonby-be vezet, majd az öböl-hídon az északi park a cél. Itt lesz némi idő a gyönyörű, hófehér homokos tengerparton sétálni, majd egy kávézóból is élvezheti a csodálatos tengeri panorámát. Az út a kirándulás utolsó megállójához vezet: a Victoria hegyről gyönyörködhet a város és az azt két oldalról közrefogó, végtelen óceán lenyűgöző látványában.
A program után transzferjárat szállít a repülőtérre, ahonnan menetrend szerinti járatokkal (átszállással) utazik haza a csoport.

16. nap - Budapest, hazaérkezés

A csoport életre szóló élményekkel gazdagabban érkezik vissza a magyar fővárosba. Bízunk benne, hogy ez a varázslatos körutazás a Föld másik felén Önnek is életre szóló élményt jelent, és reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
vas. Sydney - 18:00
hét. Tengeri nap - -
kedd Tengeri nap - -
sze. Cruise Milford Sound - -
sze. Cruise Doubtful Sound - -
sze. Cruise Dusky Sound - -
csüt. Dunedin 09:00 19:00
pén. Akaroa 08:00 18:00
szo. Marlborough 08:00 18:00
vas. Wellington 08:00 18:00
hét. Napier 08:00 16:00
kedd. Tauranga 09:00 19:45
sze. Auckland 07:00 -
Időpont: 2019. november 27. - december 13.
Időtartam: utazással együtt 17nap/14éj
Hajó: NCL Jewel
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: prémium all inclusive
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások