Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Kalandozások a jég birodalmában” egyéni luxus hajóútKépek

 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Egészen különleges kalandokban lesz része ezen az expedíciós utazáson, ugyanis a HANSEATIC inspiration luxus hajó fedélzetén eljuthat  a végtelen jég birodalmába és annak rejtett kincsihez! A Dél-Shetland-szigeteken és az Antarktiszi-félszigeten kikötve  barátságos pingvinek kolóniái várják érdeklődéssel az utasok érkezését. Az expedíciós kirándulások során olyan rejtett helyeket fedezhet fel, ahonnan a lélegzetelállítóan szép panoráma mellett egészen egyedülálló vadvilág tárul Ön elé. A hajóút egyik leglátványosabb állomása a Déli-Georgia jégbe zárt hegyvilága. Bár 30 millió fészkelő madár, hatalmas pingvin populáció és több ezer fóka lakik a szigeten, mégis ez a világ egyik érintetlen természeti paradicsoma. Az utazás megkoronázásaként a felfedezőhajó kiköt Stanley-ben, a Falkland-szigetek kicsiny, de annál bájosabb fővárosában.
 

1. nap - Charter járat (19.00 órakor) Buenos Aires-ből Ushuaia-ba

Ushuaia Argentína Tűzföld tartományának székhelye. Általában ezt tekintik a világ legdélebbi városának.

2-3. nap - Hajózás a Drake-átjárón keresztül

A 800 km széles Drake-átjáró (Drake-Passage) Dél-Amerika legdélebbi pontja. Ez köti össze az Atlanti-óceánt a Csendes-óceánnal, valamint ezen az átjárón keresztül lehet a legrövidebb úton megközelíteni az Antarktiszt. Nevét a 16. századi angol kalóz és felfedező, Sir Francis Drake után kapta.

4-9. nap - Déli-Shetland-szigetek · Antarktiszi-félsziget · Déli-Orkney szigetek

Bár az időjárás itt már igencsak zord, mégis megéri az expedíciós csónak fedélzetén felfedezni a szigeteket ( megfelelően védő meleg dzsekit a hajó ingyenes biztosít utasainak). Hatalmas hómezők és sziklák,  vulkán maradványok, forró földalatti források misztikus gőze és eddig testközelből nem ismert állatvilág várja a felfedezőket. Az Antarktisz szárazföldjére lépni életre szóló élmény és igazi kiváltság. Lélegzetelállító a láb alatt csillogó jégtömeg, a pingvinek közelsége, a jéghegyek és úszó jégsziklák látványa.

10. nap - Pihenés a tengeren

A jeges szél belekap a hajba, a tengervíz permetezi az arcbőrt és még a jég repedése is hallatszik - ezt érzi és hallja egy igazi felefedező. És ennek az érzésnek az út során Ön is részese lehet, hiszen a vadonatúj, 2019-ben átadott hajónak éppen ez a különlegessége: a nyitott  fedélzeti szakaszok, ahol szinte spirituálisan vállhat eggyé a természettel.

11-13. Nap - Déli-Georgia

Medve-fóka, elefánt-fóka és a király-pingvinek hatalmas kolóniái - többek között ez Déli-Georgia különleges állatvilága, amely egyben bolygónk egyik legnagyobb csodája. A király pingvinek itt  nevelik fel kicsinyeiket - ilyenkor bolyhos barna kispingvinek lepik el a partot, mintha egy hatalmas zsúfolt óvoda működne itt. A parti kirándulás során Ön is részese lehet ennek a varázslatos természetnek.

14-15. nap - Pihenés a tengeren

A luxushajó belső design-ját a tenger inspirálta: a kabinok és lakosztályok mintáinak lágy hullámvonalai, a természetes színek és kiváló minőségű anyagok harmóniája pihenést és felüdülést nyújt utasainak.
A hajó különleges gasztronómiai utazást is ígér: a fedélzeten három első osztályú étterem kínálja a nemzeti konyhák válogatott finomságait. Emellett 24 órás szobaszervíz áll az utasok rendelkezésére.
A tökéletes kikapcsolódást szolgálja a hajón található fitnesz- és wellness részleg is.

16. nap - Stanley/Falkland (Malvin)-szigetek

A Falkland (Malvin)-szigetek földrajzilag Argentína részét képezik, azonban a szigetek az Egyesült Királyság saját kormányzású tengerentúli területe. Fővárosa az aprócska Stanley, melynek báját a helyben bányászott kövekből és a hajóroncsok gerendáiból épített színes házai adják.

17-19. nap - Pihenés a tengeren

Amennyiben a kirándulásokon látott egyedülálló természeti szépségeknek, az állat- és növényvilág kialakulásának hátterét szeretné megismerni és további  információkkal gazdagítaná tudását, akkor látogasson el a fedélzeti Óceán Akadémiára, ahol érdekes előadások, tudományos kísérletek és interakciós programok várják Önt.

20. nap - Érkezés Buenos Aires-be  (18:00 órakor), éjszakázás a hajón.

Rövid: Háborítatlan kikapcsolódás egy magánszigeten*


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő
Sunday, 16.02.2020 Charter flight  from Buenos Aires to Ushuaia/Argentina,
departure 19.00 hrs
Monday, 17.02.2020 to
Tuesday, 18.02.2020
Sailing through the Drake Passage
Wednesday, 19.02.2020 to
Monday, 24.02.2020
South Shetland Islands , Antarctic Peninsula , South Orkney Islands
Tuesday, 25.02.2020 Relaxation at sea
Wednesday, 26.02.2020 to
Friday, 28.02.2020
South Georgia
Saturday, 29.02.2020 to
Sunday, 01.03.2020
Relaxation at sea
Monday, 02.03.2020 Stanley/Falkland Islands
Tuesday, 03.03.2020 to
Thursday, 05.03.2020
Relaxation at sea
Friday, 06.03.2020 Buenos Aires/Argentina, arrival 18.00 hrs
Overnight stay on board
Saturday, 07.03.2020 Buenos Aires
Időpont: 2020. február 16. - március 7.
Időtartam: utazással együtt 21nap/20éj
Hajó: Hapag-LLoyd Hanseatic
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza: a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón✪✪, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

✪ A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
✪✪ Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, repülős utazás esetén a megadott légitársaság és menetrend tájékoztató jellegűek.
Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen.
 
Szolgáltatások