Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Görög élmények” csoportos hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Barangolja be a görög mitológiák világát, élvezze a csodálatos Földközi-tengeren hajózva a felhőtlen napsütést. Olaszországból a görög partokhoz, onnan pedig Montenegró rejtett kis ékszerdobozához, Kotorba vezet az MSC Magnifica útja. Az impozáns tengerjárón két kikötő között sem fog unatkozni - a gondtalan kikapcsolódásról tengernyi program - és szórakozási lehetőség gondoskodik!
 

1. nap - Irány az Adria királynője!

A csoport már a hajnali órákban útra kel - Budapestről autóbusz visz Velencébe, hogy a délelőtti órákban már az Adria királynőjéhez érkezzenek. A vizek városának kikötőjében vár az MSC Magnifica - az érkezést követően bejelentkezés és a kabinok elfoglalása a hajón. Az ebédet már a fedélzeten költheti el!

2. nap - Az olasz csizma déli csücskében

Fedezze fel a csodálatos Olaszország mesés déli tájait! Az első, tengeren eltöltött, varázslatos éjszaka után a hajó az olasz csizma déli csücskénél köt ki. Fakultatív* program keretében felkeresheti a páratlan Alberobellot, készítsen irigylésre méltó fotókat a világszerte ismert jellegzetes trullók árnyékában…
De már a kikötő elhagyását követő mintegy 60 perces buszos út is páratlan élményeket tartogat: a szemet gyönyörködtető pugliai vidéken kanyarog az út, ahol a tenger és a hegyek ölelkeznek.
Járt már Ön a Holdon? Ha nem, akkor Alberobello lehet az egyik legszebb lehetőség „igazi” holdbéli tájakat róni: sétáljon egyet a habarcs nélkül épült jellegzetes, köralakú, süveges tetejű kőházakat trullók körül! Majd következő állomás a St. Antonio templom - ami építészeti stílusában szorosan illeszkedik mesebeli környezetéhez. A kellemes barangolást követően buszos transzfer visz vissza a kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem tudnak részt venni.

3. nap - Az ötkarikásjátékok szülőföldjén

Töltsön el néhány órát az olimpiai álom szülőföldjén, barangolja be az ősi Olümpia romjait egy fakultatív* kiránduláson! A busz Katakolon kikötőjéből gyorsan az ötkarikás játékok bölcsőjéhez ér. Olümpia nem csak az ókorban, de az ötkarikás játékok 1896-ban történt feltámasztása óta is jelentős szerepet játszik: négy évente mindig itt gyújtják meg a lángot, amely azután a nemes versengés helyszínén is lángra lobbantja az olimpiai fáklyát...
A térség gazdag régészeti lelőhely is egyben, ahol már a 18. század dereka óta folynak ásatások. Az UNESCO Világörökségi helyszínen olyan csodákat keres fel a csoport, mint Zeusz temploma, a gümnaszion vagy a hippodrom. A monumentális stadion az utazás egyik legemlékezetesebb látványossága: az óriási létesítmény kőfalai közt 40 ezer néző előtt versengtek a görög atléták!
A kirándulók az Olümpiai Régészeti Múzeumot is felkeresik, amely lenyűgöző gyűjteményt halmozott fel a környékbeli ásatások gazdag kínálatából. A tárlaton fantasztikusan megmunkált szobrok, bronz- valamint anyag tárgyak és élénk színben pompázó mozaikok várják a látogatókat. A túra végén a csoport a fantasztikus görög tájakon át vezető úton kanyarog vissza a kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A múzeumban vaku használata tilos!

4. nap - Égszínkék kupolák

Fedezze fel Szantorini izgalmas szigetét, melyet a tudósok szerint sok ezer évvel ezelőtt egy gigantikus vulkáni robbantás hozott létre. A fakultatív* kirándulás első látványossága rögtön az Athiniosz kikötőhöz kapcsolódik, melyet kis hajókon ér el a csoport. Innen busszal indulnak a „leggörögebb” sziget felfedezésére! Az első megálló az ősi Akrotiri városa, amely évezredekkel ezelőtt, a minószi bronzkorszakban élte igazi fénykorát. A város hirtelen hanyatlását egy igazi történelmi tragédia, az időszámításunk előtti második évezred derekán történt vulkánkitörés okozta.
A környéken a múlt század dereka óta intenzív ásatások folynak, melyeknek köszönhetően rengeteg gyönyörű freskót, és lenyűgöző épületeket sikerült az utókor számára megmenteni. A régészeti helyszíneket alaposabban is felfedezheti: közel másfél órát tölthet el a történelem előtti korok egyik legszebb emlékei közt barangolva.
A csoport innen Firába indul. Szantorini fővárosában némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség - a hangulatos sétányokat övező kávézók kínálata kihagyhatatlan! Gyönyörködjön a fantasztikusan szép „ikerszigetek”, a Kamenisz látványában. Majd a busz Oiába visz, az ikonikus kék-fehér falu gyönyörű házikóit csodálhatja meg a vulkán árnyékában.
A csoport egy helyi borászatot is felkeres, ahol lehetősége lesz a különleges ízvilágú szantorini borokat és más helybéli csemegéket is megkóstolni. A busz innen az Athinioszi kikötőbe viszi az utazókat, akiket motorcsónak visz vissza a hajó fedélzetére.
Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.

5. nap - A demokrácia bölcsője: Athén utcáin barangolva

Pireuszt évezredeken át használták kikötőként - majd újabb évezredekre feledésbe merült a hely. A görög fővárosnak nagyjából 150 éve van ismét itt a tengeri kapuja - egy fakultatív* program lehetőség keretében (kb. 5 óra) Ön is átlépheti az évezredes kaput, hogy a görög főváros hangulatos forgatagát megismerhesse. Kevés város van Athénon kívül a nagyvilágban, ahol a történelem minden utcasarkon ott integet. Minden lépés az ókor egy-egy újabb csodájához és hagyatékához vezet. Nem véletlenül tartják sokan nem csak a demokrácia, de Európa bölcsőjének is a sokezer éves települést. A látnivalók sorában az impozáns Akropolisz is helyet kap, ami 150 méterrel a város felett fekszik, így mesés panorámát nyújt az egész környékre. Jó időben (márpedig itt az évnek ebben a szakában általában az van) több tíz kilométerre is ellátni.
A Parthenón is itt áll, a hatalmas templom falai között az ókorban Pallasz Athénét, a bölcsesség istennőjét tisztelték…
Az út végén rövid szabad program várja Önt, amikor szuvenír vásárlásra is nyílik lehetőség.

6. nap - Ciprusfák árnyékában

Korfu gyönyörű szigetéhez ezernyi legenda kötődik: ez volt Odüsszeusz bolyongásainak is az utolsó állomása, mielőtt haza térhetett volna Itakába. A szigetet egy fakultatív* kirándulás keretében is felfedezheti: a csoport a buja zöld tájakon haladva Ahílio palotájához érkezik. Ez volt a magyarok kedvelt királynéjának, Sissi királynőnek is a rezidenciája. A gazdagon díszített palota kertjeiből lélegzetelállító kilátás nyílik az alatta elterülő tengerre. A hajóra való visszatérés előtt valamennyi szabadidő eltöltésére is lehetőség van Korfu városában.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt.

7. nap - Középkori romantika

Egy aprócska ország elrejtett gyöngyszeme - ez Kotor. A fantasztikus állapotban fennmaradt, gyönyörű középkori városka utolérhetetlen hangulatát mindenképpen érdemes felfedezni! A fakultatív* kirándulás szűk utcácskákon és tereken vezet át, amelyek láttán rögtön érthetővé válik: miért is lett a város az UNESCO Világörökség része. A csoport a Tengerészeti Múzeumot is felkeresi, majd az út Perastba vezet - a város évszázadokon át ismert volt vagyonos kereskedők otthonaként. A barokk építészet csodái a tengerparton különösen szép látványt nyújtanak!
Perastban egy rövid csónakos út vezet a Boka-öböl közepén álló mesterséges szigetre, ahol a Sziklák asszonya templom áll. Ezt követően gyalogosan fedezheti fel a települést, köztük a Szent Miklós templomot, mielőtt a csoport visszatérne a hajóra.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt! Perastban a Sziklák asszonya templom helyett a város önálló felfedezése is választható.

8. nap - Útban hazafelé

Az utazás utolsó napján a hajó Velencében köt ki a kora reggeli órákban. A kabinok elhagyását követően indul a busz Budapestre. Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban tér majd haza.
Bízunk abban, hogy a mediterrán barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!
 
*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
vas. Venice - 17:00
hét. Bari 11:00 17:00
kedd Katakolon 11:00 17:00
sze. Santorini 08:00 17:00
csüt. Piraeus 07:30 16:30
pén. Corfú 12:30 18:30
szo. Kotor 07:00 13:00
vas. Venice 09:00 -
Időpont: 2019. május 19-26.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Hajó: MSC Magnifica
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások