Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Görög pillanatok” csoportos mediterrán hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Nagyszerű mediterrán barangolás vár Önre - Olaszország partjaitól a meseszép Kotor városáig (Montenegró). A minden földi jóval felszerelt MSC Magnifica fedélzetén egyetlen pillanatig sem fog unatkozni, a kikötőkben pedig a térség legszebb városait, legismertebb látványosságait és rejtett kincseit fedezheti fel. Tengerre!
 

1. nap - Irány az Adria királynője!

Az elutazás izgalmas reggelén a csoportot már a hajnali órákban várja a busz Budapesten, hogy néhány órával később már az Adria királynőjének partjainál álljon meg. A délelőtti érkezést követően bejelentkezés és a kabinok elfoglalása következik - az ebédet már az MSC Magnifica fenséges fedélzetén fogyaszthatják el a hajó mesterszakácsainak ételkölteményeiből!

2. nap - Barangolás az olasz csizma déli táján

A mesés dél-olasz tájakat egy Bariban tett, fakultatív* kiránduláson is felfedezheti. A program a világhírű Alberobelloba kalauzol el - ám már a kikötő elhagyása után érdemes előkészíteni a fényképezőgépeket, hiszen a busz a szemet gyönyörködtető pugliai vidéken kanyarog, a tenger és a hegyek csodaszép ölelésében...
Alberobello jellegzetes trullóiról ismert a leginkább. A habarcs nélkül épült, köralakú, süveges tetejű kőházak után a hasonlóan egyedi stílusban épület St. Antonio templom a következő állomás. A különleges hangulatú környéken szabadon barangolhat, majd a busz hasonlóan gyönyörű útvonalon visz vissza a kikötőbe, mint amilyenen érkezett...
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem tudnak részt venni.

3. nap - Az olimpiai álom földjén

Fedezze föl az Olimpia bölcsőjét, barangoljon gyönyörű ókori görög helyszíneken fakultatív* kiránduláson! A csoport Katákolon kikötőjéből busszal érkezik a közeli Olümpiába, ahol szó szerint egymást érik az ókor csodái. A fenséges Zeusz templom, a hippodrom és a gümnaszium megtekintése után az időszámításunkat megelőző éra egy igazi csodája következik: az Olümpiai stadion, melynek mérete lenyűgözőek! Egy-egy nagyobb sportverseny alkalmából akár 40 ezer néző is helyet foglalhatott itt...
A csapat innen a Régészeti Múzeumba indul, ami fennállása közel félévszázada során tekintélyes gyűjteményre tett szert a környék fantasztikus ókori kincseiből. Klasszikus szobrok, gyönyörű bronz és agyag használati tárgyak várják a látogatókat! A kirándulás végén a csoport busszal indul vissza a katákoloni kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A múzeumban vaku használata tilos!

4. nap - Égszínkék kupolák

Barangolja be a sokak szerint legszebb görög szigetet, Szantorinit fakultatív* kirándulásunkon! A kiránduláson nem csak gyönyörű tájak, történelmi-kulturális csemegék várják, de finom borokkal és a környék termésének és konyhájának színe-javával is megismerkedhet. Kalandra fel!
A csoport Akrotiri ősi városában kezdi a sziget felfedezését - ezt a települést sokan Platón Atlantiszával is összefüggésbe hozzák... A virágzó települést ugyanis egy hirtelen természeti katasztrófa, egy gigantikus erejű vulkánkitörés pusztította el. Olaszországi sorstársához, Pompeiihez hasonlóan a vulkáni hamu itt is megörökítette a városban található csodálatos mozaikokat és fantasztikus történelem előtti épületeket, melyeket a csoport is megtekint.
A közel másfél órás látogatást követően a csoport Fira irányába veszi az utat. Szantorini fővárosát szabadidő keretében barangolhatja be. A városban lehetőség lesz felfedezni a csodálatos görög konyha ízeit (az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza!). Gyönyörködjön a mesés környezetben, a lenyűgöző ikerszigetek, a Kamenisz látványában, mielőtt tovább indul a csoport Oiába. A világszerte ismert kék-fehér házikóktól színes faluban a csoport a híres szantorini borokat is megkóstolhatja egy helyi borászatban - ott készült finomságok kíséretében. A busz innen az Athinioszi kikötőbe viszi az utazókat, majd egy hangulatos motorcsónakos utazással érik el a tengerjárót.
Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.

5. nap - A csodálatos Athén

Pireusz: az ókori és a modern Athén kikötője is - miközben a kettő közt évszázadokon át volt elhanyagolva...
Lépje át az ősi-új tengeri kaput és vegyen részt egy fakultatív* kiránduláson (kb. 5 óra), melyen a görög főváros hangulatos forgatagát ismerheti meg. A csodálatos Athén egy élettől pezsgő, modern metropolisz, miközben évezredek örökségét is hordozza. A városban szinte minden lépés az ókor egy-egy újabb csodájához és hagyatékához vezet: ez itt a demokrácia és Európa bölcsője is. A kirándulók az impozáns Akropoliszt is felkeresik. A lenyűgöző helyszínen (150 méterrel a város felett fekszik) álló meseszép rom mellett így fantasztikus panorámát is láthatunk az egész környékre. Jó időben (márpedig itt az évnek ebben a szakában általában az van) több tíz kilométerre is ellátni. A Parthenón is itt áll, a hatalmas templom falai között az ókorban Pallasz Athénét, a bölcsesség istennőjét tisztelték…
Az út végén rövid szabad program várja Önt, amikor szuvenír vásárlásra is nyílik lehetőség.

6. nap - Ciprusfák árnyékában

Korfu szigete a legendák szigete. Ez volt a hős Odüsszeusz bolyongásainak utolsó állomása, a római korban vad kalózok állandó támadásait kellett az itt élőknek elszenvedniük - szerencsére ma már sokkal békésebb oldalát mutatja ez a gyönyörű táj! Vegyen részt egy fakultatív* kiránduláson, amely az Ahílio palotát barangolja be!
A meseszép környezetben található palotának magyar kötődése is van - ez volt az idehaza is rendkívüli népszerűségnek örvendő Sissi királynő kedvelt rezidenciája. A monumentális épület a filmrendezőket is megihlette, itt forgatták többek között a James Bond széria „007 - Szigorúan bizalmas” című részének kaszinói jeleneteit. A palotát majd Korfu városát is bebarangolhatja, mielőtt a csoport visszatérne a kikötőbe.
Fontos információ: kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt!

7. nap - Kotor

Középkori romantika az egyik legszebb balkáni városban - Kotor pontosan ezt nyújtja Önnek! A szinte érintetlen középkori állapotában fennmaradt települést Ön is megismerheti fakultatív* kirándulásunk keretében. A csoport az UNESCO Világörökség részének választott településen a Tengerészeti Múzeumot is felkeresi, és bebarangolja a szűk utcák, hangulatos terek aszimmetrikus kavalkádját, mielőtt Perast városa felé venné az irányt.
Itt a tengerparton épült, színpompás paloták és házak egy hajdan volt korszak dicsőségéről árulkodnak: a város évszázadokon át volt bátor - és vagyonos - tengeri kereskedők otthona. A kirándulók egy igazi kuriózumot is felfedezhetnek: a Sziklák asszonya templom egy mesterséges szigeten áll, a gyönyörű Boka-öböl közepén (választható programpont). A környék felfedezését követően tér vissza a csoport a hajóra.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt! Perastban a Sziklák asszonya templom helyett a város önálló felfedezése is választható.

8. nap - Útban hazafelé

Az utazás utolsó napján a hajó Velencében köt ki a kora reggeli órákban. A kabinok elhagyását követően indul a busz Budapestre. Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban tér majd haza. Bízunk abban, hogy a mediterrán barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!
 
*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
vas. Venice - 17:00
hét. Bari 11:00 17:00
kedd Katakolon 11:00 17:00
sze. Santorini 08:00 17:00
csüt. Piraeus 07:30 16:30
pén. Corfú 12:30 18:30
szo. Kotor 07:00 13:00
vas. Venice 09:00 -
Időpont: 2019. szeptember 15-22.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Hajó: MSC Magnifica
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások