Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Görög tavasz” csoportos mediterrán hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Élvezze egy kényelmes és modern óceánjáró minden kényelmét, nyaraljon luxus körülmények között és látogasson el három mediterrán ország hat csodálatos városába egyetlen nyaralás alatt! Az MSC Magnifica Velencétől egészen Szantoriniig eljut, majd az olasz csizma keleti partjai helyett a horvát tengerpart mentén hajózik vissza a vizek és a fény városába.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Változatos élmények a fedélzeten és a kikötőkben - ezt az utat bátran ajánljuk olyan utasoknak, akik egy vidám és élménydús tengeri kirándulást néhány csodaszép mediterrán város felfedezésével is egybe kötnék. A kiránduláson hű társa az MSC Magnifica lesz, melynek fedélzetén páratlan módon ötvöződnek egymással a mediterrán vendégszeretet, a tengeri hajózás legnemesebb hagyományai és a csillogó luxus.

Mire számíthat a hajón?
3 felnőttmedence, gyermekmedence, több spa fürdő és relax létesítmény mellett a fedélzeten több tucat szórakozási lehetőség közül válogathat. A változatos programkínálatban természetesen a finomabbnál finomabb falatokat kínáló éttermek és a hangulatos koktélozással csábító bárok központi szerephez jutnak. A díjnyertes MSC Aurea Spa közel 1200 m2-nyi alapterületén testet-lelket felfrissítő masszázsokat, személyre szabott fitnesz programokat és más lehetőségeket próbálhat ki. A kisebbeket tematikus játszószobák, a felnőtteket kaszinó, diszkó és különböző kulturális programok is (fotókiállítás, művészeti galéria, stb) várják.
 

1. nap - Velence

A csoport hajnalban Budapesten buszra száll: irány Velence, ahol a kikötőben vár az MSC Magnifica. Az érkezést követően check-in, a választott kabinok elfoglalása, majd a délutáni órákban a nevéhez méltóan ’lenyűgöző’ tengerjáró felvonja a horgonyt és kihajózik az olasz csizma déli csücske felé...

2. nap - Bari

Rövid: Hangulatos városnéző kirándulás Alberobello ikonikus trullói között* · UNESCO Világörökség része* · Rövid városnéző kirándulás Bariban*

Leírás: A mesés dél-olasz tájakat egy Bariban tett, fakultatív* kiránduláson is felfedezheti. A program a világhírű Alberobelloba kalauzol el (az UNESCO Világörökség része 1996 óta). Már a kikötőből kikanyarodva érdemes előkészíteni a fényképezőgépeket, hiszen a busz a szemet gyönyörködtető pugliai vidéken kanyarog, a tenger és a hegyek csodaszép ölelésében...
Alberobello jellegzetes trullóiról ismert világszerte. A habarcs nélkül épült, köralakú, süveges tetejű kőházak egykor egy vaskezű grófot segítették az adócsalásban - ma a világ távoli részeiről is eljönnek megcsodálni ezt a különleges hangulatú települést. Az ugyanebben az egyedi stílusban épült St. Antonio templomot is felkeresik a kirándulók. A valóban páratlan környéken szabadon barangolhat, majd a busz hasonlóan gyönyörű útvonalon visz vissza a kikötőbe, mint amilyenen oda érkezett. Amennyiben az időbeosztás engedi, a csoport Bariban rövid, buszos városnéző kiránduláson is részt vesz.

Fontos megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

3. nap - Tengeren

A görög partok felé haladva ezen a napon az MSC Magnifica nem köt ki - így ön az egész napot a Musica-osztályú hajó csodálatos programjainak felfedezésével töltheti! Gasztronómia felsőfokon: változatos ízvilágok várják a fedélzeti éttermekben, a finom falatokat pedig a tucatnyi különleges hangulatú bár egyikében öblítheti le. A fiatalabb korosztályokat különböző témájú klubok és játszószobák várják, miközben a szülők a hajó díjnyertes MSC Aurea Spa kínálatában hagyományos bali masszázsokkal és a legmodernebb szépészeti kezelésekkel kísérleteznek... Frissüljön fel a török fürdőben, szaunában, tartsa magát formában a fitnesz központban vagy a thalasso terápiás szobában!
A zöld környezetbe ültetett nyitott medencék, 4 örvénymedence, szolárium és a csillagfényes beltéri medence garantálja, hogy a tengeren járva sem kell egy pillanatra sem lemondania a vizes örömökről. A fedélzeten minden perc a felhőtlen kikapcsolódásé. A szórakozás akkor sem ér véget, amikor a Nap alábukik a horizont mögé: a kaszinó neonfényei, a panorámás diszkó, 4D mozi, kávézók, szivarterem és az 1200 férőhelyes színház: a végeérhetetlen programkínálat kora hajnalig ébren fogja tartani!

4. nap - Szantorini

Rövid: Izgalmas barangolás a meseszép görög tájakon és városokban* · Akrotiri* · Fira* · Oia*

Leírás: Fedezze fel Szantorini izgalmas szigetét, melyet a tudósok szerint évezredekkel ezelőtt egy gigantikus vulkáni robbantás hozott létre. A fakultatív* kiránduláson először Athiniosz kikötőhöz utaznak kis hajókon a résztvevők, majd busszal indulnak a „leggörögebb” sziget felfedezésére! Az első megálló az ősi Akrotiri városa, amely évezredekkel ezelőtt, a minószi bronzkorszakban élte igazi fénykorát. A város hirtelen hanyatlását egy igazi történelmi tragédia, az időszámításunk előtti második évezred derekán történt vulkánkitörés okozta.
A környéken a ’60-as évek óta intenzív ásatások folynak, melyeknek köszönhetően rengeteg ókori hagyatékot: gyönyörű freskókat, és lenyűgöző épületeket sikerült az utókor számára feltárni és megmenteni. A régészeti helyszíneket alaposabban is felfedezheti: közel másfél órát tölthet el a történelem előtti korok egyik legszebb emlékei közt barangolva.
A csoport innen Firába indul. Szantorini fővárosában némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség - a hangulatos sétányokat övező kávézók kínálata kihagyhatatlan! Gyönyörködjön a fantasztikusan szép „ikerszigetek”, a Kamenisz látványában. Majd a busz Oiába visz, az ikonikus kék-fehér falu gyönyörű házikóit csodálhatja meg a vulkán árnyékában. A csoport egy helyi borászatot is felkeres, ahol lehetősége lesz a különleges ízvilágú szantorini borokat és más helybéli csemegéket is megkóstolni. A busz innen az Athinioszi kikötőbe viszi az utazókat, majd motorcsónakkal visszatérés a hajóhoz.

Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben, valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.

5. nap - Chania

Rövid: Knósszosz felfedezése* · barangolás a bronzkor emlékeiben* · Knósszosz* · Heraklion*

Leírás: Tartson velünk egy hangulatos kirándulásra, amely évezredekkel ezelőtti korokba, a történelem hajnalára repíti vissza! A fakultatív* programon a csodálatos Knósszoszt fedezheti fel: egykori Minószi civilizáció vallási és politikai központja, a mai Heraklion közelében. A palota egyes részei egykori pompájukban csodálhatóak meg, miután az eredeti feltárásokat vezető brit archeológus helyreállítási munkálatokat is végzett itt. A termek labirintusában bolyongva a látogatók a 20 ezer négyzetméteres épület lenyűgöző méreteiről is benyomást nyerhetnek, miközben a falakon elhelyezett információs anyagok segítségével bepillanthatást nyerhet abba is: milyen lehetett az élet a bronz korban...
A palotát egy korábbi, még nagyobb és az újkőkorszakban épített palota romjain emelték. Az öt emeletes épület 1300 terméből 800 maradt meg mára. A kirándulás Heraklionban zárul, ahol némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.

Megjegyzés: a kirándulás során macskaköves úton kell sétálni, ami kerekesszékkel közlekedő utasok számára nehézséget okozhat. Kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a le- és felszállásban (a buszon sem rámpa, sem lift nem található). A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat arra kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, úgy a hajóra történő felszállást követően keressék fel a Shore Excursions’s Desk-et, hogy a szükséges előkészületeket megtehesse a személyzet.

6. nap - Corfu

Rövid: Sisi királyné palotájának felfedezése* · Korfu* · Achilleion-palota*

Leírás: Korfu - a legendás görög hős, Odüsszeusz bolyongásainak utolsó állomása, de egyben az osztrákok és magyarok szeretett Sisi királynőjének kedvelt szigete is volt. Fakultatív* kirándulásunkon a résztvevők Sisi gazdagon dekorált palotáját kereshetik fel, ami a tengerre néző kertjével együtt feledhetetlen látványt nyújt! A palota köré ültetett kertet szebbnél szebb szobrokkal ékesítették, melyek közül a legértékesebb a „Haldokló Akhilleusz” (a palota nevét is az ismert, mítikus szereplőről nyerte). A kikötőbe való visszatérés előtt rövid szabadprogram Korfu városában.

Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

7. nap - Dubrovnik

Rövid: Városnézés az „Adria gyöngyében”* · Európa egyik legszebb, középkori negyedének felfedezése (Dubrovnik)*

Leírás: Keresse fel az „Adria gyöngyét” fakultatív* kirándulásunkon. A csoport a történelmi városnegyedben kezdi Dubrovnik felfedezését (UNESCO Világörökség része). A híres városfalak, tornyok és erődítmények a teljes történelmi központot és a kikötőt is körül ölelik. A 12. században megkezdett építkezés évszázadokon át folyt, és a történelem vérzivataros századaiban sokszor a békét jelentették a településen élők számára. A közel két kilométer hosszú fal az egyik legszebb középkori városfal Európában. Varázslatos hangulatát csak fokozza, hogy közel érintetlen állapotában maradt fel. A séta után a csodálatos környéket némi szabadidő keretében fedezheti fel.

Megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Kényelmes cipő, sapka és naptej használata javasolt. A parkolóban valamennyi sorban állás elképzelhető.

8. nap - Útban Budapest felé

Az utazás utolsó napján a hajó Velencében köt ki, a búcsú pillanatát követően a csoport ismét buszra száll: irány Budapest! Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban tér majd vissza a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos mediterrán barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!
 
*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
15/5/2020 Venice, Italy - 17:00
16/5/2020 Bari, Italy 14:00 20:00
17/5/2020 Day at sea - -
18/5/2020 Santorini, Greece 07:00 19:00
19/5/2020 Chania, Greece 07:00 17:00
20/5/2020 Corfù, Greece 12:00 19:00
21/5/2020 Dubrovnik, Croatia 07:00 13:30
22/5/2020 Venice, Italy 09:00 -
Időpont: 2020. május 15-22.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Hajó: MSC MAGNIFICA
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások

Belső Fantastica kabin

Előfoglalási ár: 909 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.
 

Ablakos Fantastica kabin

Előfoglalási ár: 1 037 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.
 

Balkonos Fantastica kabin

Előfoglalási ár: 1 155 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.