Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Görög vakáció” csoportos mediterrán hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Szikrázó napsütés, gyönyörű mediterrán tájak, és az MSC Musica osztályú hajók névadó tengerjárója - ezek jelentik a garanciát az önfeledt kikapcsolódásra. Tartson velünk a Földközi-tenger keleti medencéjébe, barangoljon Olaszország, Görögország és Montenegró legszebb tájain. Két kikötő között pedig élvezze az MSC Musica luxus kényelmét és tengernyi programkínálatát

Milyen utazóknak ajánljuk?
Az utazás szinte bármilyen igényt ki tud elégíteni: az önfeledt szórakozásra épp úgy lehetőség van mint barangolásra történelmi tájakon. A fakultatív kirándulásokon ősi kultúrák évezredes emlékeit felfedezheti fel, magába szippanthatja a mediterrán városok páratlan hangulatát és autentikus helyeken ehet helybéli finomságokat.

Mire számíthat a hajón?
Az MSC Musica fedélzetén garantáltan nem fog unatkozni. A luxus és kényelem jegyében tervezett tengerjárón eltöltött minden perc élmény, és minden nap valami új meglepetést és felfedeznivalót tartogathat. A központi társalgóban elhelyezett, látványos vízeséstől a függesztett kristály padlóig, melyben meg-megcsillan a medencék vize. Próbálja ki magát különböző sportokban, vegyen részt valamilyen edzésen a fitnesz teremben, vagy kényeztesse testét-lelkét a díjnyertes spa részlegen! A fedélzeten tucatnyi kávézó, étterem, lounge várja ínycsiklandozó fogásokkal és fantasztikus koktélokkal. A család fiatalabb tagjait tematikus szobák és klubbok várják, a felnőttek előtt pedig a kaszinó, diszkó ajtaja is nyitva áll. Kalandra fel!
 

1. nap - Velence

A csoport a hajnali órákban indul Budapestről Velencébe. A kikötőbe való érkezést követően becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása, majd délután az MSC Musica felvonja a horgonyt és kihajózik az olasz csizma mentén délnyugat felé.

2. nap - Brindisi, Olaszország

Rövid: Barangolás Alberobelloban* · Trullik felfedezése* · St. Antonio templom*
Leírás: Fedezzen fel egy különleges hangulatú olasz városkát fakultatív* kirándulásunkon! A brindisi kikötőből egy órás buszos utazás indul a gyönyörű olasz Apulia régió hangulatos mediterrán tájain át. Az úticél Alberobello: az egyedi, kötőanyag és cement nélkül épült, kör házikókról ismert város. A „trulli”-k páratlan világát az UNESCO Világörökség részévé választotta. A varázslatos környéket egy gyalogos kiránduláson fedezheti fel - a páratlan kirándulásra a koronát a világ egyetlen „trullo” templomának, a St. Antonio templomnak a látogatása teszi teljessé. A „trulli”-k egy részét pinnacolo fedi, amelyeken különös szimbólumokat, valószínűleg szerencsehozó képeket is fel lehet fedezni. A szabad barangolást követően visszatérés a kikötőbe.
Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

3. nap - Katakolon, Görögország

Rövid: Látogatás Olümpiánál* · Az ókori olimpiai játékok földjén*
Leírás: Katakolon kikötőjéből a busz a legszebb görög tájakon át kanyarogva érkezik meg Olümpiához, hogy egy fakultatív* kirándulás keretében az ősi olimpiai játékok helyszínét is felfedezhesse. A környék feltárását német régészek kezdték meg másfél évszázaddal ezelőtt, és azóta is az egyik legfontosabb történelmi emlékhely a kontinensen. A görög legendák szerint az ókori várost, Zeusz építette. A kiránduláson a főisten templomát is megtekinthet a hippodrom és a stadion mellett - ez utóbbi akár 40 ezer látogatót is be tudott fogadni! A kirándulás végén rövid vásárlásra és szabadidő eltöltésére is lehetőség van, majd visszatérés a kikötőbe.
Megjegyzés: a kirándulás során egyenetlen talajon kell sétálni. A programon kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. A mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fentieket mérlegelve mérjék fel, hogy részt tudnak-e venni azon.

4. nap - Santorini, Görögország

Rövid: Az ősi Akrotiri felfedezése* · Barangolás Firában* · Helyi ízek és a varázslatos görög tájak Oián
Leírás: Ismerje meg a mindig izgalmas és lenyűgöző Szantorini szigetet egy fakultatív* kiránduláson. A békés környéket a természet nyers erői formálták: egy óriási vulkáni kitörés nyomán keletkezett, ennek nyomán alakult ki a jelenlegi, javarészt vízzel töltött kaldera. Egy rövid hajós utat követően a csoport busszal indul a sziget felfedezésére: a kiránduláson a helyi történelemről és a egyedi hangulatú tájakról is több mindent megtudhat. A kalandozás egészen a bronzkorba vezet vissza: ekkor virágzott az ősi Akrotiri település - melyet a tűzhányó kitörése söpört el az időszámításunkat megelőző második évezredben. A vulkáni hamu alatt fantasztikus épségben megmaradt leletek feltárása alig néhány évtizede kezdődött - a történelem előtti korok örökségét egy valamivel több, mint egy órás sétán Ön is felfedezheti.
A következő megálló Fira, a sziget fővárosa, ahol szintén némi szabadidőt tölthet el. A mediterrán városka hangulatos kávézóiba érdemes betérni egy rövid szusszanás erejéig. Végül Oia-ba, a „leggörögebb” településre látogatnak el. A festői kék-fehér városka az ország talán leggyakrabban fotózott települése, amelyet vezetett sétán fedeznek fel. A kirándulók egy helyi borászatban a termékeny vulkáni talajon virágzó helyi mezőgazdaság legjavát kóstolhatják meg. A különleges sajtok, paradicsomok, olívabogyók mellett az egyedülálló borok is terítékre kerülnek - ezek sajátos ízét állítólag a különleges talajnak is köszönhető. A kirándulás zárásaként a busz az atinioszi kikötőbe visz vissza, ahonnan motorcsónakokkal mennek a hajóra a kirándulók.
Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.

5. nap - Piraeus (Athén), Görögország

Rövid: Városnézés a demokrácia és a nyugati civilizáció bölcsőjénél* · Séta az Akropoliszon*
Leírás: Vegyen részt egy városnézésen, amely az európai civilizáció egyik bölcsőjébe, a modern demokrácia szülővárosában kalauzolja el! A fakultatív* kirándulás nem csak történelmi csemegékkel, de kihagyhatatlan látképekkel, évezredes örökséggel csábítja az utazókat. A busz egyenesen a város legismertebb nevezetességéhez hajt. Az Akropolisz környékéről az egész várost be lehet látni. Itt áll a híres Parthenon, a város névadó istennőjének, Pallasz Athénének az óriási temploma - a világ egyik legnagyszerűbb kulturális öröksége. A barangolást követően rövid megállót tartanak a szuvenírboltoknál, majd a busz a hajóhoz tér vissza.
Fontos megjegyzés: a kirándulás során hosszabb időt kell sétálni, esetenként egyenetlen talajon is. Az Akropoliszhoz kb. 80 lépcső vezet fel. A kirándulás nem ajánlott mozgásukban korlátozott, valamint kerekesszékes utasaink részére. A program részvételi díja az Akropolisz belépődíját tartalmazza. Az Akropolisz biztonsági előírásai miatt a helyszínre nagyobb csomagot és hátitáskát nem lehet bevinni.

6. nap - Korfu, Görögország

Rövid: Paleokasztríca* · Sissi kastélya: az Achilleion Gaszturiban* · Városnézés Korfun*
Leírás: Korfu szigete a mítoszok és életre kelt legendák világa. Töltsön el egy fél napot fakultatív* kirándulásunkon ennek a varázslatos környéknek a megismerésével! A megállók kulturális, történelmi csemegékkel és szemet gyönyörködtető, páratlanul szép tájakkal szolgálnak a kirándulók számára. A kikötőből Paleokasztrícába indul a busz, ahol egy, a mai napig működő bizánci monostor az első megálló. A gyönyörű ikonok és más vallási kegytárgyak mellett érdemes a meseszép tengerpartra is egy pillantást vetni a monostorhoz tartozó kertekből. A következő megálló Gaszturi, ahol a magyarok által is ismert és kedvelt, tragikus sorsú Sissi királyné gyönyörű kastélya és kertje az Achilleion áll. Az egykori királyi lakosztály ma már leginkább egyfajta Sissi életének múzeumaként szolgál. A kapcsolódó kertekben fantasztikus virágágyások és a görög mitológiából ismert hősök és istenek szobrai állnak. A visszafelé vezető úton Korfu város fontosabb látnivalóinak történetét hallgathatja meg a buszon.
Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

7. nap - Kotor, Montenegró

Rövid: Barangolás Kotorban · Sziklák asszonya templom Perastban
Leírás: Egy aprócska ország elrejtett gyöngyszeme - ez Kotor. A fantasztikus állapotban fennmaradt, gyönyörű középkori városka utolérhetetlen hangulatát mindenképpen érdemes felfedezni! A fakultatív* kirándulás szűk utcácskákra és terekre kalauzol el, az UNESCO Világörökség részének választott településen. A csoport a Tengerészeti Múzeumot is felkeresi, majd a következő megálló már Perastba esik - a város évszázadokon át ismert volt vagyonos kereskedők otthonaként. A barokk építészet csodái a tengerparton különösen szép látványt nyújtanak! Itt egy rövid csónakos út vezet a Boka-öböl közepén álló mesterséges szigetre, ahol a Sziklák asszonya templom áll. Ezt követően gyalogosan fedezheti fel a települést, köztük a Szent Miklós templomot, mielőtt a csoport visszatérne a hajóra.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt! Perastban a Sziklák asszonya templom helyett a város önálló felfedezése is választható.

8. nap - Útban Budapest felé

Az MSC Musica visszatér a kiinduló állomásra - kicsekkolás majd hajó elhagyását követően indulás Budapestre. Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban érkezik vissza a magyar fővárosba. Reméljük, hogy a feledhetetlen körutazás után rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!
 
*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
vas. Venice, Italy - 16:30
hét. Brindisi, Italy 13:30 19:30
kedd Katakolon, Greece 11:00 18:00
sze. Santorini, Greece 08:00 17:00
csüt. Piraeus, Greece 07:30 17:30
pén. Corfù, Greece 12:30 18:30
szo. Kotor, Montenegro 07:00 13:00
vas. Venice, Italy 08 13:00
Időpont: 2020. június 21-28.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Hajó: MSC Musica
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások

Belső Fantastica kabin

Előfoglalási ár: 1 057 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.
 

Ablakos Fantastica kabin

Előfoglalási ár: 1 239 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.
 

Balkonos Fantastica kabin

Előfoglalási ár: 1 421 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.