Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Görögország-Izrael” csoportos mediterrán hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Fedezze fel a Görögország és a Szentföld legszebb helyeit, barangoljon az ókor velünk élő emlékei között és két kikötő között élvezze a Pullmantur Horizon fantasztikus vendégszeretetét! A csoport a Római birodalom fantasztikus állapotban ránk maradt emlékeit keresi fel Görögországban és Cipruson, Izraelben pedig Jézus életének, csodáinak a helyszíneit látogatja meg. Ez a tengeri utazás egy valódi kuriózum, a kulturális, történelmi élmények kedvelői számára ritka csemege!
 

1. nap - Indulás!

A csoport reggel menetrendszerinti járattal utazik Athénba, ahol transzferjárat visz a kikötőbe.
A becsekkolást követően elfoglalhatja a választott kabinját, miközben a Horizon felvonja a horgonyt és komótos tempóban kifut az Égei-tenger égszínkék hullámaira!
 

2. nap - Tengeren

A második nap ragyogó lehetőséget kínál a fantasztikus Horizon végeérhetetlen programkínálatának az alaposabb megismerésére.
Kezdje a napot egy kellemes testmozgással, majd válogasson a finomabbnál finomabb falatok között a reggelizőasztalnál! Ha délelőtt pezsgő kikapcsolódásra vágyik, keresse fel valamelyik fedélzeti medencét, vagy pihenjen és élvezze a felhőtlen napsütést a napozóteraszon. Kora este a Grand Theatre Show Lounge színház remek műsorát élvezheti, várja az elegáns Piano Bar - vagy engedjen a csábításnak és tegye próbára szerencséjét a kaszinóban!
 

3. nap - Limassol

Vegyen részt egy hangulatos fakultatív* kiránduláson Ciprus déli oldalán, barangolja be Limassol városának ókori emlékeit. A csoport a görög kor, valamint a római birodalom korából fennmaradt, lenyűgöző régészeti lelőhelynél, Curiumnál kezdi a környék felfedezését. A fantasztikus állapotban fennmaradt amfiteátrumot a mai napig használják zenei és színházi események alkalmából a nyári hónapokban. Ezt követően Eusztoliosz házához megy a csapat, amely színpompás padlómozaikairól vált ismertté...
A Colossi kastélynál rövid fotózkodásra lesz lehetőség, majd Limassolba visszatérve már egy másik korszakba csöppennek a kirándulók: a középkori kastélyt barangolják be. A program végén szabadon fedezheti fel a hangulatos óvárosi részt, mielőtt a busz a kikötőbe szállít vissza.

4. nap - Haifa, Izrael

Keresse fel Jézus életének és csodáinak a helyszínét fakultatív* kirándulásunkon! A csoport Galileán áthaladva jut el Názáretbe, ahol a Szent József templomot és az Angyali üdvözlet bazilikát is megtekintik. Kánaánon áthaladva a következő megálló a Jordán folyó keresztény zarándokok által gyakran felkeresett pontja. Jardenit a hagyományok szerint az a hely, ahol Keresztelő Szent János Jézust is megkeresztelte. A folyó környezete önmagában is fantasztikus látvány: a víz fölé tornyosuló eukaliptusz fák, valamint a halban gazdag Jordán feledhetetlen látványosság!
A csoport Tibériásban, a Galileai-tó partján álló egyetlen városban ebédel meg. A kirándulás utolsó megállója a Boldogmondások hegye.

5. nap - Jeruzsálem, Asdód

Látogassa meg a három nagy monoteista világvallás szent helyét, a várost, melynek sokezer éves történelme a mai napig különleges atmoszférát ont magából...
A fakultatív* kirándulás az Olajfák hegyén kezdődik, ahonnan lélegzetelállító látványt nyílik Jeruzsálem óvárosi részére. Majd a csoport Betlehembe is ellátogat, ahol a Születés Templomát keresik fel. A templom a hagyományok szerint azon a helyen épült, ahol Jézus megszületett. Itt rövid szabadidős program keretében fedezheti fel a környéket - és a hangulatos szuvenírboltok kínálatát is.
Az ebédet követően gyalogosan járhatja be a jeruzsálemi szent helyeket, köztük a Via Dolorosa-t, a Szent Sír templomot vagy éppen a Siratófalat. A csoport ezt követően busszal tér vissza a kikötőbe.

6. nap - Újra tengeren

Az izraeli partoktól a görög szigetvilág felé hajózva használja ki a lehetőséget, hogy a kedvenc programjain részt vegyen a Horizon fedélzetén - vagy teljesen újakat fedezzen fel! A könyvtárteremben kényelmes fotelekben ütheti fel kedvelt kötetét, vagy a kártyaszobában családtagjaival, barátaival ülhet le egy partira. A boltok kínálatát alaposabban megismerné? Itt a nagyszerű alkalom!
A medencékben, a spa-ban, az edzőteremben a test és lélek számára is felüdítő élményben lehet része, míg az éttermek, kávézók és bárok a kulináris élményeket kereső utazókat kényeztetik el.

7. nap - Pátmosz, Görögország

Egy meglepő és csodálatos fakultatív* kirándulásra invitáljuk Önöket Pátmosz szigetén. Az első megálló a 11. században épült erődítmény, San Juan monostor, melyet I. „Áldott” Krisztodulosz építtetett. Az épületből az alant elterülő Hóra városára nyíló látvány fotóért kiált! A monostoron ódon ajtaja mögött egy hatalmas, belső udvar tárulkozik fel, melyet ikonok, mozaikok, megkapó freskók színesítenek. Még több látványosság várja az egykori kincstárban, ahol ma már nem az aranypénzeket, hanem a művészeti kincseket halmozzák: a monostor múzeuma működik itt.
Az út innen egy igazi különleges célponthoz vezet: a kirándulók felkeresik azt a műhelyt is, ahol a történelmi ereklyéket, ikonokat restaurálják. A munkások részletesen beavatják a látogatókat az ősi darabok helyreállítása érdekében végzett erőfeszítéseikbe. Ez az út egy igazi kuriózum, amit a történelem és a művészetek szerelmesei sem hagyhatnak ki!

8. nap - Piraeus, Athén

Utolsó napon a Pullmantur Horizon Athén kikötőjébe fut be. A hajó elhagyását követően transzferjárat szállít a repülőtérre, ahonnan a csoport menetrendszerinti járattal utazik Budapestre. Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban tér majd haza.
Bízunk abban, hogy a feledhetetlen szentföldi és görögországi barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Alkoholos italok széles választéka: likőrök, sörök, borok, koktélok, üdítők, gyümölcslevek, kávé, tea, víz korlátlan fogyasztása


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
vas. Piraeus - 8:00 pm
hét. tengeri nap - -
kedd Limassol 9:00 am 6:00 pm
sze. Haifa 7:00 am 8:00 pm
csüt. Ashdod 7:00 am 8:00 pm
pén. tengeri nap - -
szo. Patmos 8:00 am 5:30pm
vas. Piraeus 8:00 am -
Időpont: 2019. szeptember 1-8.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Hajó: Pullmantur Horizon
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások