Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Héraklész oszlopai” - MSC SPLENDIDA csoportos mediterrán hajóútKépek

 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Cserélje a fakó magyar őszi nappalokat szikrázó napsütésre a Földközi tengeren! A szokásosnál valamivel hosszabb út, több tengeri nappal, gyönyörű kikötőkkel - mindenből egy picit több! Tartson velünk Genovába, ahonnan az MSC Splendida fedélzetén két kontinens öt országának hat varázslatosan szép városába utazhat el. A kilenc, tengeren töltött éjszaka és nappal során mesés élményekben lehet része: barangolhat a világhírű Casablanca utcáin, fotózkodhat Gaudí gyönyörű épületeinek árnyékában Barcelonában, lazíthat a francia riviérán...

Milyen utazóknak ajánljuk?
Luxus környezet, gyönyörű tájak és tartalmas fakultatív programok. Ezt az utat bátran ajánljuk olyan utasoknak, akik a legtöbbet szeretnék kihozni a nyaralásukból. Legyen szó romantikus utazásról, családi nyaralásról vagy munkatársak számára felajánlott jutalomutazásról: az MSC Splendida csodálatos fedélzetén épp úgy megtalálja minden korosztály a neki szóló programokat, mint a kikötőkben.

Mire számíthat a hajón?
Az MSC Splendida impozáns méreteivel (333.3 méter hosszú, 500.000+ m2 alapterület) mindenkit lenyűgöz. A fedélzeten változatos programlehetőségek várják a sportolástól a pihenésig, kaszinótól a könyvtárszobáig. A fantasztikus éttermekben autentikus mediterrán ízeket és különleges ételkölteményeket kóstolhat minden nap, a bárokban pedig a legfinomabb koktélok, kávék és különleges italok várják. A szórakozási lehetőségeket úgy állították össze, hogy minden korosztály és minden utazó megtalálja a kedvencét!
 

1. nap - Indulás!

Indulás! A csoport tagjai este buszra szállnak, hogy másnap már Genovába érjenek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Splendida!

2. nap - Megérkezés Genova kikötőbe

A délelőtti órákban már megérkeznek a kikötőbe, ahol becsekkolás a hajóra és a választott kabinok elfoglalása. Majd megkezdődhet a hajó felfedezése, miközben az esti órákban az MSC Splendida kifut a kikötőből. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap - Tengeri nap

A tengerjáró előtt óriási út áll: egészen a dél-spanyol partoking kell eljutnia - így Ön egész nap élvezheti a tengeri panorámát, a fantasztikus levegőt és napsütést. És természetesen az MSC Splendida kényeztető programjait is! Az ökohajó fedélzetén igazi luxus környezetben élvezheti nyaralását. Kóstoljon autentikus mediterrán ízeket, vagy élvezze a gourmet konyhát élő zenével. Napközben a medencék és a wellness részleg csábít, este a kaszinó neonfényei, a varázslatos programokat kínáló színház, és a klubok is várják az utazókat - a diszkóban a hajnali órákig szólnak a változatos slágerek!

4. nap - MalagaRöviden: Félnapos (kb 5 óra) barangolás a Costa del Sol „fővárosában”* · Marbella* · Iglesia de la Encarnación* · Puerto Banús*

Leírás: Tartson velünk a spanyol Costa del Sol egyik legnépszerűbb turista célpontjára. A fakultatív* kirándulás egy órás buszos úttal kezdődik, amely gyönyörű tájakon át kanyarog. Marbella városának már az elhelyezkedése is szemet gyönyörködtető: a Sierra Blanca hegység és a Földközi tenger között bújik meg. A csoport a legszebb nevezetességeket keresi fel, köztük a 16-17. században épített Iglesia de la Encarnación gótikus stílusban épült templomot, melyban egy gazdagon díszített, arany oltár is áll. A következő megálló Puerto Banús fantasztikus tengerpartja. Itt némi szabadidős program töltenek el: lehetőség lesz felkeresni a hangulatos kávézókat, sétálni a luxus kikötő jachtjai mellett - majd visszatérés a hajóhoz.

Fontos megjegyzés: a csoport a nevezetességeket csak kívülről tekinti meg. A kerekesszékes utasok egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel a járművön sem rámpa sem lift nem található. A széknek összehajthatónak kell lennie. Kérjük kerekesszékes utasainkat, hogy amennyiben részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, a hajóra történő felszállást követően keressék meg a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet el tudja végezni.

5. nap - CasablancaRöviden: Félnapos (kb 5 óra) barangolás a marokkói fővárosban és Casablancán* · Casablanca: II. Hasszán mecset, Corniche, Habous negyed* · Rabat: V. Mohamed mauzóleum, Hasszán torony, királyi palota*

Leírás: Egész napos (kb. 10 óra) barangolásra invitáljuk Marokkó talán legismertebb városába, Casablancára valamint a fővárosba, Rabatba. A fakultatív* kiránduláson a csoport a világhírű filmből is jól ismert városba látogat el először, ahol az első megálló az V. Mohamed tér és a II. Hasszán mecset. Ez a világ harmadik legnagyobb mecsete, amely 25 ezer embert képes befogadni, míg az udvaron további 80 ezer ember számára biztosítható hely. A lenyűgöző épület káprázatos helyszínen áll: egy sziklán, melyet három oldalról az Atlanti óceán vesz körül... A kirándulók innen az óceánpart Corniche-on át a Habous negyedbe utaznak, ahol alaposabban is megismerkedhetnek a bazárok hangulatával és elmélyülhetnek a helyi, természetgyógyászat rejtelmeiben is. De lesz idő a helyi ízeket is tanulmányozni, majd ebéd után irány Rabat! 1,5 órás buszos út után a város legszebb látnivalói kerülnek terítékre, köztük az V. Mohamed mauzóleum gyönyörű fehér épülete és a Hasszán torony, amely egy 12. században félbehagyott mecset ugyancsak befejezetlen minaretje. A félig felhúzott falak, az éppen csak megkezdett oszlopok egészen különös hangulatot árasztanak... Sorra kerül még a Kasbah és a királyi palota is (megtekintés csak kívülről), majd visszatérés a kikötőbe a hajóhoz.

Fontos megjegyzések: a kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt. Amennyiben a látogatás vallási ünnep idejére esik, a mecsetet és a mauzóleumot csak kívülről tekintik meg a kirándulók. Amennyiben a marokkói király a városban tartózkodik, ezeket a programokat akár teljesen is törölhetik - megerősítés a fedélzeten. Vallási jelentőségű helyeken kérjük konzervatív öltözetet viseljen. A zsúfoltságtól függően a vásárlás megálló berber gyógyszertárban van a bazárban lesz.

6. nap - Újabb csodás tengeri nap

Az MSC Splendida fedélzetén bármit lehet, csak unatkozni nem. Kezdje a reggelt egy kis testmozgással: az MSC Aurea Spa Gym-ben a legmodernebb felszerelések várják, az Arena Sport Centerben pedig különböző labdajátékokat űzhet - de lehetőség van akár bowlingozni is! A jóleső mozgással kiérdemelt reggelit hat különböző étteremben fogyaszthatja el. A fedélzeten ezen kívül még tucatnyi bár és lounge várja a szomja utazókat. Ha kellemes kikapcsolódásra vágyik a díjnyertes MSC Aurea Spa részlege Balinese masszázzsal, tengervíz terápiával, a legújabb szépségkezelésekkel, török fürdővel, szaunával, élménymedencével és szoláriummal várja a látogatókat.

7. nap - LisszabonRöviden: Félnapos (kb 4 óra) barangolás Lisszabonban* · Belém-torony* · „Új” városközpont · Városnézés*

Leírás: Félnapos (kb 4 órás), fakultatív* kirándulásunkon megismerheti a portugál főváros legszebb nevezetességeit. A kikötőből a Belém negyedbe indulnak, ahol a Manueline néven ismert, jellegzetes portugál stílus két remekművét csodálhatják meg. A templomot és a Belém Tornyot is a 16. század elején építették, röviddel Vasco da Gama híres indiai útját követően. A csoport azt a monostort is felkeresi, ahol a nevezetes utazó sírját őrzik. A kirándulás ikonikus tájakon folytatódik: Lisszabon „új” városközpontja a cél, melyet a pusztító, 1755-ös földrengést követően építettek. A parlament és a miniszterelnök háza mellett olyan helyeket nézhet meg, mint a Pombal tér, a Liberdade sugárút vagy a Rossio tér - amely a belváros szíve. Némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség, majd visszatérés a hajóra.

Fontos megjegyzés: a Jeromos monostorban vaku használata tilos. A vallási jelentőségű helyeken kérjük, hogy konzervatív öltözetet viseljenek. Kerekesszékes utasaink részt vehetnek a kiránduláson, de felhívjuk figyelmüket, hogy a csoport hosszabb utakat tesz meg sétálva. A kerekesszékes utasok egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel a járművön sem rámpa sem lift nem található. A széknek összehajthatónak kell lennie. Kérjük kerekesszékes utasainkat, hogy amennyiben részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, a hajóra történő felszállást követően keressék meg a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet el tudja végezni. A Belém Toronynál bevezetett parkolási korlátozások miatt nem garantálható, hogy fotózásra lehetőség lesz. Amennyiben a busz nem tud megállni, a kirándulók a buszról készíthetnek fotót a toronyról.

8. nap - Ismét az óceánjárón

Portugáliától a katalán fővárosig hosszú az út a tengeren - használja ki az időt arra, hogy a 333.3 méter hosszú utazó tengeri várost még jobban bebarangolja. Ha már fogyatkoznak a készletek, vagy egy kis „shoppingolás”-ra támad kedve, a fedélzeten különböző butikok várják a vevőiket. Fedezze fel a csodálatos művészeti galériákat, üljön be egy csendes pihenőre a könyvtárszobába, vagy kapcsolódjon be egy partiba a kártyaszobában! A családos utazóknak segítség, hogy a gyerekeket - korosztályok szerint - különböző foglalkozások és tematikus játszószobák várják. De ha a tökéletes kikapcsolódásra vágyik: kérjen egy finom koktélt és dőljön hátra a medence partján egy napozóágyon és élvezze, ahogy az MSC Splendida gőzerővel hajt a spanyol partok felé....

9. nap - BarcelonaRöviden: Az építész-zseni, Antoni Gaudí öröksége* · Passeig de Gràcia: Casa Batlló* · Casa Milà* · Park Güell* · Sagrada Família*

Leírás: Barcelona számtalan csodálatos látnivalója közül is kiemelkedik Antoni Gaudí páratlan öröksége - a múlt század fordulóján alkotó katalán zseni számtalan remekművét ismerheti meg fakultatív* programunkon! A csoport a Passeig de Gràcia sugárúton haladva kívülről megtekinti a Casa Batlló ezernyi színes csempével díszített, pazar épületét. A következő látványosság a Casa Mila, amely UNESCO Világörökség része (megtekintés szintén kívülről). A Park Güell páratlan kertjében valamennyi időt eltölthet a kanyargós épületek, lenyűgöző mozaikok és kerámia burkolatú padok megcsodálásával. Majd irány a mester méltán leghíresebb - és a mai napig épülő - munkája, a Sagrada Familía. A neogótikus székesegyház után rövid panorámás városnézés, visszatérés a kikötőbe.

Megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott vendégeink nem vehetnek részt. Forgalmi korlátozások miatt a busz nem tud közvetlenül a Sagrada Familía mellett megállni, hanem kb. 10 perc sétányira. A vallási jelentőségű helyeken kérjük konzervatív öltözetet viseljenek. Kényelmes cipő viselete ajánlott.

10. nap - MarseilleRöviden: Barangolás két gyönyörű francia városban* · Marseille: Kennedy Corniche, Notre Dame de la Garde bazilika, Palais Longchamps park, régi kikötő* · Aix-en-Provence: séta a Mazarin-negyedben*

Leírás: Kellemes barangolásra invitáljuk két elragadó francia városba: Marseille-be és a közeli Aix-en-Provence-ba. A fakultatív* kirándulás Marseille-ben kezdődik, ahol a busz a csodálatos tengerparti Kennedy Corniche-on kanyarog. A sugárútról fantasztikus kilátás nyílik a végtelen habokra és a parttal szomszédos „Les Iles” szigetekre. A kirándulók első megállója a hegytetőn található Notre Dame de la Garde bazilika. A neobizánci stílusban épült templom környékén irigylésre méltó fotókat készíthet - akár az alant elterülő tengerről vagy magáról a városról is. Ezt követően a kirándulók Palais Longchamps csodálatos parkjában barangolnak, majd irány a régi kikötő (Vieux Port), melynek hangulatos környékét szabadidős program keretében fedezhetik fel. A közeli kávézók és éttermek fantasztikus fogásokkal csábítanak, a szomszédos „Centre Bourse” piac pedig a shopping szerelmeseinek a Mekkája. Ezután ismét buszra száll a csoport, hogy bő félórával később már az elragadó francia spa- és egyetemi városba, Aix-en-Provence-ba érkezzenek meg. A történelmi (Mazarin) negyedben tett séta alatt hangulatos házak mellett haladnak el, melyek egykor a városi nemesség lakhelyei voltak. Ma évszázados fák által szegélyezett, gyönyörű sugárút vezet át rajta. A csoport az eldugott terek hangulatos csodáit is felfedezi, köztük a négy delfines szökőkutat, majd a bő egy évezred keze nyomát magán viselő Szent Megváltozó Székesegyházhoz is ellátogatnak. Itt némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.

Fontos megjegyzés: Aix-en-Provence-ban meredek emelkedőkön kell felsétálni, valamint a marseille-i bazilika környékén lépcsőket is meg kell mászni. A kiránduláson nem vehetnek részt kerekesszékes utasaink. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fenti információkat mérlegeljék, és ezek fényében döntsenek a részvételről. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A részvételi díj az ebéd árát nem tartalmazza. Különleges események alkalmával a Notre Dame de la Garde és a Palais Longchamps park helyett a Marseilles Székesegyházat keresik fel a csoportok. A program a Palais Longchamps látogatását nem tartalmazza.

11. nap - Genova

Az MSC Splendida a reggeli órákban érkezik meg Genovába, a kabinok és a hajó elhagyását követően a csoport már délelőtt elindul busszal Budapest felé. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos utazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
28/9/2020 Genoa, Italy - 17:00
29/9/2020 Day at sea - -
30/9/2020 Malaga, Spain 10:30 18:30
1/10/2020 Casablanca, Morocco 09:00 23:00
2/10/2020 Day at sea - -
3/10/2020 Lisbon, Portugal 07:00 16:00
4/10/2020 Day at sea - -
5/10/2020 Barcelona, Spain 12:00 20:00
6/10/2020 Marseille, France 08:00 18:00
7/10/2020 Genoa, Italy 08:00 -
Időpont: 2020. szeptember 27. - október 7.
Időtartam: utazással együtt 11nap/9éj
Hajó: MSC SPLENDIDA
Utazás: Budapestről különbusszal
Indulási hely: Mercure Budapest Castle Hill
Felszállási pont: Shell kút Székesfehérvár M7
Felszállási pont: Nagykanizsa Tesco parkoló
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Csoport min. létszám: 20 fő
Kirándulások min. létszám: 10 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza: a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón✪✪, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

✪ A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
✪✪ Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, repülős utazás esetén a megadott légitársaság és menetrend tájékoztató jellegűek.
Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen.
 
Szolgáltatások

Belső Bella kabin

1 164 €/fő -től [lekérésre]


Belső Fantastica kabin

1 229 €/fő-től

  

Ablakos Bella kabin

1 304 €/fő -től [lekérésre]


Ablakos Fantastica kabin

1 397 €/fő-től

 

Balkonos Bella kabin

1 444 €/fő-től


Balkonos Fantastica kabin

1 537 €/fő -től [lekérésre]

 

Lakosztály

[lekérésre]

✪ Kétszemélyes ágy, amely átalakítható két egyszemélyes ággyal (kérésre)
✪ Légkondicionálás, nagy gardrób, fürdőkáddal ellátott fürdőszoba, interaktív TV, telefon, wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), minibár és széf
✪ Kabin kb. 23 négyzetméter erkéllyel