Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Húsvéti meglepetés” csoportos mediterrán MSC SEAVIEW hajóútKépek

 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Több ezer tengeri mérföld a Földközi-tengeren, olasz, spanyol és francia városok, lenyűgözően szép mediterrán tájak és változatos fakultatív programok - mi más kell még egy emlékezetes nyaraláshoz? Tartson velünk: szikrázó napsütés és a Földközi-tenger nyugati medencéjének színe-javát várja Önt, bő egy hétbe sűrítve, sok-sok fakultatív program lehetőséggel, az impozáns MSC Seaview fedélzetén!

Milyen utazóknak ajánljuk?
Ez a program mindenkinek szól, aki szereti a napfényt, a hangulatos tájakat és az önfeledt szórakozást. A hajón minden korosztályra és minden utazótípusra gondoltak: számtalan családi programlehetőség várja a gyerekekkel utazókat, de van lehetőség a gondtalan bulizásra, beülhet a kaszinóba, a színházban a Cirque du Soleil társaság káprázatos előadása várja. A kikötőkben hangulatos fakultatív programokon vehet részt: barangolhat Rómában, felfedezhet szicíliai városokat, megnézheti a spanyol bikaviadalok helyszínét...

Mire számíthat a hajón?
Az egyik legmonumentálisabb hajó az MSC flottában: az MSC Seaview 4 ezernél több vendég kényelmes elszállásolására és szórakoztatására van felkészítve... Szálljon fel ennek az impozáns tengerjárónak a fedélzetére! A hajó minden területét úgy alkották meg, hogy a lehető legközelebb hozzák a tengert az utazókhoz, és minél nagyobb területen tudják élvezni a szikrázó napsütést. Az üvegkorláttal szegélyezett 360° sétány a teljes hajótestet körülöleli - olyan teret alkotva, ahol a vendégek egész nap változatos programokat találnak: legyen szó egy hűsítő italról, egy gasztronómiai élménnyel felérő ebédről vagy egy kis „shopping”-ról a hangulatos butikok mélyén, miközben végig élvezhetik a tenger látványát.
 

1. nap - Indulás Genova felé

A csoport az esti órákban indul Olaszország felé, ahol vár a tenger, a napsütés és a gyönyörű MSC Seaview!

2. nap - Genova, Olaszország

A csoport már a délelőtti órákban megérkezik a kikötőbe. Check-in és a választott kabinok elfoglalása. Kezdje meg a fedélzeti programok felfedezését, miközben az esti órákban a hajó kifut a kikötőből. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap - Civitacecchia, Olaszország

Rövid: Városnéző kirándulás Rómában* · Buszos városnézés: Caracalla fürdője, Circus Maximus, Colosseum* · Séta a történelmi városrészben: Trevi kút, Piazza Navona* · Vatikán, Szent Péter tér*

Leírás: A világ legnépszerűbb turista célpontjainak egyike, az Örökváros, az egykori birodalomi város, ahonnan a fél ismert világot kormányozták... De ez Olaszország élettől pezsgő, csodálatos metropolisza is, melynek gazdag történelmét és évszázados kulturális örökségét most Ön is felfedezheti fakultatív* programunkon. A Tevere partján fekvő városig vezető másfél órás, buszos kirándulás szinte önmagában is külön programmal ér fel. A busz útja a lélegzetelállítóan szép olasz vidéken kanyarog. Rómába érkezve a csoport előbb busszal indul olyan nevezetességek felfedezésére, min Caracalla fürdője, a Circus Maximus, Colossem vagy Constantinus diadalíve és a Palatino. Majd a buszról leszállva a következő nagyjából 90 percben a város további nevezetességeit ismerheti meg, köztük a Trevi kutat, a Pantheont vagy a barokk stílusban díszített, csodálatos Piazza Navona-t. Rövid ebédszünet után a Szent Péter tér környékét mindenki önállóan barangolhatja be. Felkeresheti a Bazilikát, készíthet néhány irigylésre méltó fotót a Bernini oszlopsornál. A kirándulás végén a busz ugyanolyan káprázatos tájon kanyarogva visz vissza a kikötőbe, mint amilyenen érkeztek is.

Megjegyzés: az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. A Szent Péter Bazilikát akár a látogatás ideje alatt is bezárhatják, különböző vatikáni programok miatt. A Bazilika látogathatóságáról a kirándulás ideje alatt kaphat tájékoztatást. A bejutáshoz akár hosszabb sorban állás is lehet. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasaink a kiránduláson részt vehetnek, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a kiránduláson hosszabb sétákat kell tenni. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel a buszon sem lift sem rámpa nem található. A széknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni az utazáson, a fedélzetre szállva keressék fel a „Shore Excurions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet megtehesse.

4. nap - Palermo, Olaszország

Rövid: Palermo és Monreale: egy kirándulás - két ízig-vérig mediterrán város!* · Szabad barangolás Monreale-ban* · Palermo: katedrális, Casa Professa, helyi piac*

Leírás: Két hangulatos szicíliai város: Palermot és Monreale is felfedezésre vár fakultatív* kirándulásunkon! A csoport útja először Palermot keresztezi, miközben a busz Monreale-ba tart. Palermoban olyan nevezetességek mellett haladnak el, mint a Quattro Canti, a Piazza Politeama és a Teatro Massimo. A Palermotól néhány kilométernyire fekvő városkába érkezve szabad idős programon fedezheti fel a szicíliai nagyhercegek egykori kedvelt települését. A kirándulás érinti a helyi katedrálist is, ahol az Ó- és Újszövetség történetei által ihletett, aranyozott életképeket tekintheti meg. Innen a kirándulók Palermoba indulnak, ahol a csoport meglátogatja az arab és normann hatások lenyűgöző ötvözetét tükröző katedrálist. Ez a templom számos kora középkori király végső nyughelye is. A “Casa Professa” egy másik jelentős vallási helyszín, ahova a csoport ellátogat - ez egyben a város egyik legszebb barokk temploma is. A kirándulás a egy helyi piacnál ér véget, ahol a kereskedők portékáiból válogatva tökéletesítheti alkudozási taktikáit, majd visszatérés a hajóra.

Fontos megjegyzés: A Monreale-i székesegyház bejáratához néhány foknyi lépcsőn kell felkapaszkodni. Ünnepnapok és különleges rendezvények alkalmával a katedrális zárva tart, ilyen esetekben a csoport csupán kívülről tekinti meg az épületet. A kirándulás során egyenetlen talajon is kell járni, kerekesszékes utasaink nem vehetnek ezen részt. Mozgáskorlátozott utasaink kérjük mérlegeljék a részvételt a fentiek tükrében. A kirándulás végén az audiokommentárt kifogástalan állapotban kell visszaszolgáltatni. Bármely kárt, vagy a készülék elveszítését a vendégnek kell megtérítenie.

5. Nap - Cagliari, Olaszország

Rövid: Városnézés Cagliariban* · Bonariai Miasszonyunk Bazilika, Poetto Beach* · Parco di Monte Urpinu* · Porta Cristina* · Elefánttorony*

Leírás: Barangoljon az ősi emlékek között, fedezzen fel mesés tájakat és csodaszép, évszázados templomokat fakultatív* kirándulásunkon! A csoport a kikötőből buszos városnézésre indul, útjuk olyan nevezetességek mellett vezet el, mint XVIII. században épült Bonariai Miasszonyunk Bazilika, vagy a Poetto Beach. A végső úti cél még ezeknél is szebb: a Parco di Monte Urpinu. Ez a csodás park a város közepén az itt élők kedvelt szabadidős helye, ahonnan fényképre kívánkozó kilátás nyílik az óvárosi részre. Rövid pihenőt követően a csoport gyalogszerrel vág bele a környék felfedezésébe. A XVII. században épült Porta Cristina a kiindulópont: a kirándulók a 12/14. században épült székesegyház mellett elhaladva az Elefánttoronyhoz érkeznek. A középkorban épült, hófehér torony az oldalán kapaszkodó elefánt szoborról kapta a nevét. A környező utcákat szabadidős program keretében önállóan is felfedezheti, mielőtt a csoport visszatér a kikötőbe.

Fontos megjegyzés: a kirándulás során egyenetlen talajon kell sétálni, ezért mozgásukban korlátozott, valamint kerekesszékkel közlekedő utasaink azon nem vehetnek részt.

6. nap - Palma de Mallorca, Spanyolország

Rövid: Városnézés Palma de Mallorcán* · Gótikus negyed és Bellver kastély* · Bikaviadal aréna: Plaza de Toros* · Gyöngyutánzatok*

Leírás: Spanyolország legszebb szigete, a gyönyörű Mallorcát fakultatív* kirándulásunkon is felfedezheti. A kirándulók útvonala a legszebb, legismertebb nevezetességeket érinti, köztük a híres gótikus negyedet és az ott található Bellver kastélyt. A csoport első megállója a fantasztikus Barrio Gótico (gótikus negyed), ahol az 1200-as években épült székesegyházat is felkeresheti. Innen a spanyol hagyományok igazi centrumába, a ‘Plaza de Toros’-hoz vezet az út: ebben az arénában a mai napig rendeznek bikaviadalokat... Egy közeli üzemben pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert és lenyűgöző helyi mesterséggel ismerkedhet meg. Az üzemben az 1800-as évek óta készülnek gyöngyutánzatok, melyek minőségét világszerte elismerik. A különleges szakértelemnek köszönhetően csak a szakértők képesek megkülönböztetni az itt készülő, valódi műalkotásokat az igazgyöngyöktől.

Fontos megjegyzés: ünnepnapokon és különleges események alkalmával a katedrális zárva tart, ilyenkor a látogatás az épület külső megtekintésére korlátozódik. Kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözetet viseljen. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és/vagy kerekesszékkel közlekedő utasaink nem vehetnek részt. A bikaviadalok helyszínét néhány lépcsőn keresztül lehet megközelíteni, a Katedrálishoz a buszparkolóból kb. 100 lépcsőfokon át vezet az út.

7. nap - Valencia, Spanyolország

Rövid: Városnézés Valenciában* · Elhagyott Asszonyunk Bazilika* · Tudományok és Művészetek negyede*

Leírás: Tartson velünk a Turia folyó két partján elterülő, pezsgő modern városba egy hangulatos fakultatív* kiránduláson! A túra egy buszos utazással kezdődik, ami a gyönyörű település számos nevezetessége mellett halad el a város bájos terei és utcácskái között. A központban a kirándulók gyalogszerrel folytatják a barangolást a gótikus épületek árnyékában. Az Elhagyott Asszonyunk Bazilikára külön időt szentelnek: a gótikus, barokk és román stílusok lenyűgöző kavalkádjában épült templomnál számtalan remek fotólehetőség kínálkozik! De ezt követően is érdemes kéznél tartani a fényképezőgépeket: a Tudományok és Művészetek negyedénél, egy hatalmas múzeum és mozi mellett újabb irigylésre méltó képek készülhetnek - az épület futurisztikus megjelenése miatt világszerte ismert.

Fontos megjegyzés: vallási ünnepségek alkalmával a Katedrálist a kirándulók egyénileg kereshetik föl, miután az idegenvezetőtől eligazítást kaptak. Bizonyos napokon a katedrális zárva tarthat, ilyenkor a látogatás csak külső megtekintésre korlátozódik. Kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözetet viseljenek. Kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt, aki segít a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz sem rámpát sem lifttel nem rendelkezik. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy beszállást követően keressék fel a fedélzeti ‘Shore Excursions’Desk’ pultot, hogy a szükséges előkészületeket a szervezők meg tudják ejteni.

8. nap - Marseille, Franciaország

Rövid: Kirándulás egy hangulatos francia kisvárosban, Aix-en-Provence-ben* · Szent Megváltó székesegyház* · Barangolás a történelmi városközpontban* · Mazarino negyed*

Leírás: Tartson velünk egy fakultatív* kirándulásra, amelyen a francia vidék egyik igazi ékszerdoboza tárulkozik fel... A Marseille-i kikötőből a csoport egy 40 perces útra indul a hangulatos francia vidéken keresztül. Az úticél Aix-en-Provence, egy elbűvölő francia kisvároska. A kirándulók első megállója a híres, XII. századi Szent Megváltó székesegyházhoz esik, melynek kertjét is megtekintik. A katedrálist egy ősi, római templom romjai fölé emelték. Gazdagon dekorált, gótikus stílusú kapuja lenyűgöző látványt nyújt, akárcsak az északi, befejezetlen templomtorony. A csoport innen egy kellemes, másfél órás sétára indul a történelmi városközpontban, mielőtt a híres Mazarino negyedhez érnek. Ez a történelemkönyvek lapjairól is ismert bíboros testvérének munkásságát dicséri, aki a XVII. század második felét a helyi nemesség számára épített itt pazar lakónegyedet. A környéket önállóan fedezhetik fel.

Megjegyzés: a kirándulás során hosszabb távolságokat kell egyenetlen talajon sétálni, ezért azon kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. A mozgásukban korlátozott utasainkat kérjük, hogy a fentiek figyelembevételével mérlegeljék részvételüket a programon. A vallási jelentőségű helyszíneken kérjük konzervatív öltözetet viseljenek.

9. nap - Genova, Olaszország

Az MSC Seaview a reggeli órákban kiköt az olasz partoknál. A kabinok elhagyását, valamint a kicsekkolást követően a csoport buszra száll, és útnak indul Budapest felé. Bízunk abban, hogy életre szóló élménnyekkel gazdagabban tér vissza a tavaszi kikapcsolódásból, és reméljük, hogy hamarosan ugyanezen, vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travellel utazók körében köszönthetjük majd Önt!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
3/4/2021 Genoa, Italy - 17:00
4/4/2021 Civitavecchia, Italy 08:00 18:00
5/4/2021 Palermo, Italy 10:00 18:00
6/4/2021 Cagliari, Italy 10:00 17:00
7/4/2021 Palma de Mallorca, Spain 14:00 22:00
8/4/2021 Valencia, Spain 09:00 16:00
9/4/2021 Marseille, France 13:00 19:00
10/4/2021 Genoa, Italy 09:00 -
Időpont: 2021. április 2-10.
Időtartam: utazással együtt 9nap/7éj
Hajó: MSC SEAVIEW
Utazás: Budapestről különbusszal
Indulási hely: Mercure Budapest Castle Hill
Felszállási pont: Shell kút Székesfehérvár M7
Felszállási pont: Nagykanizsa Tesco parkoló
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Csoport min. létszám: 20 fő
Kirándulások min. létszám: 10 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza: a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, adók és illetékek, teljes ellátást a hajón✪✪, magyar nyelvű idegenvezetést. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok, kötelező borravaló (a kötelező borravaló megfizetésének lemondásáról a felszállást követően a hajón van lehetőség). Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

✪ A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
✪✪ Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, repülős utazás esetén a megadott légitársaság és menetrend tájékoztató jellegűek.
Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen.
Szolgáltatások

Belső Bella kabin

1 094 €/fő -től előfoglalásban [lekérésre]


Belső Fantastica kabin

1 181 € helyett előfoglalásban: 1 131 €/fő-től

  

Ablakos Bella kabin

1 261 €/fő -től előfoglalásban [lekérésre]


Ablakos Fantastica kabin

1 349 € helyett előfoglalásban: 1 299 €/fő-től

 

Balkonos Bella kabin

1 345 €/fő -től előfoglalásban [lekérésre]


Balkonos Fantastica kabin

1 432 € helyett előfoglalásban: 1 382 €/fő-től

 

Fantastica lakosztály

1 597 €/fő -től előfoglalásban [lekérésre]

✪ Kétszemélyes ágy, amely átalakítható két egyszemélyes ággyal (kérésre)
✪ Légkondicionálás, nagy gardrób, fürdőkáddal ellátott fürdőszoba, interaktív TV, telefon, wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), minibár és széf
✪ Kabin kb. 23 négyzetméter erkéllyel