Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Indian nyár” csoportos mediterrán hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Erre az utazásra örökké emlékezni fog! Tartson velünk Genovába, ahol az impozáns Costa Pacifica gondjaira bízzuk, hogy hét éjszaka alatt bebarangolja a Földközi-tenger nyugati medencéjét - Rómától Barcelonáig, Észak-Olaszországtól Máltáig. A kikötőkben csodálatos programok várják, a Costa Pacifica fenséges fedélzetén pedig szórakozás és önfeledt kikapcsolódás várja az utasokat. Tengerre fel!

Milyen utazóknak ajánljuk?
Egy utazás - három ország - hat álomszép mediterrán város. Ezt az utat mindenki élvezni fogja! A fedélzeten változatos programlehetőségek várják: relax programoktól a bulizós pörgésig: napozzon egy medence partján, kérjen egy kényeztető masszázst vagy vesse bele magát az éjszakába és táncoljon hajnalig! A gyerekeket nekik szóló, tematikus szobák várják a Costa gyönyörű hajóján, mely a cég igazi büszkesége. A kikötőkben pedig csatlakozzon fakultatív kirándulásainkhoz, és ismerje meg a mediterrán városok lenyűgöző szépségét és gazdag történelmi hagyományait.

Mire számíthat a hajón?
Zene, művészet és mediterrán életérzés: mindez eggyé olvad a Pacifica fedélzetén, amelyet csodálatos harmóniában terveztek meg. Az impozáns tengerjárót úgy alkották meg, hogy test és lélek számára egyaránt felüdítő élményt nyújtson. A fedélzeten található több száz eredeti műalkotás és több ezer nyomat valóban minőségi, exkluzív környezetet teremt az utazók számára.
A programlehetőségek tárháza szinte végtelen: fantasztikus konyha (5 étterem/13 bár), háromszintes színházterem, diszkó, mozi és kaszinó mellett a fiatalabb korosztályokat tematikus szobák (pl. tinizóna) és fedélzeti aquapark is várja. A medencék és vízi csúszdák mellett a sportok szerelmesei különböző sportpályákat valamint az edzőtermet (Technogym gépekkel) is használhatják.
 

1. nap

Az esti órákban a csoport Budapesten buszra száll: irány Genova, ahol a kikötőben a Costa Pacifica várja egy mesés utazásra!

2. nap - Érkezés Genova kikötőbe

A csoport a délelőtti órákban érkezik meg Észak-Olaszországba. Becsekkolás majd a választott kabinok elfoglalását követően néhány órát még a kikötőben tölt el a hajó - Ön pedig már ekkor belevetheti magát a Costa Pacifica tengernyi programlehetőségének feltérképezésébe. Vacsora és szállás a hajón!

3. nap - Barcelona

Rövid: Városnézős-kulturális program* · Monjuic-hegy* · Diagonal és a La Sagrada Família* · Gótikus negyed* · Poble Espanyol szabadtéri múzeum*

Leírás: Tartson velünk egy kellemes, fél napos barangolásra a világ egyik legszebb városában, ahol egymást érik a látnivalók! A fakultatív programon a katalán főváros legszebb, legismertebb nevezetességei kerülnek terítékre, és megismerheti Barcelona gyönyörű természeti adottságait, páratlan történelmét és lélegzetelállító, világhírű épületeit!
A kikötő után az első megálló a Montjuic hegy, amely közel 200 méteres magasságával az egész város fölé tornyosul. Innen csodálatos panoráma nyílik Barcelonára - egy-két fotót szinte kötelező elkattintani! Majd a belvároson át Antoni Gaudí máig befejezetlen - de folyamatosan épülő - mesterműve, a La Sagrada Família templomhoz indul a csoport. A neogótikus stílusban épülő bazilikát kívülről tekintik meg. A közeli gótikus negyedet (Barrio Gótico) pedig gyalogosan is bebarangolják a kirándulók. Európa egyik legszebb, középkori városrészének szűk sikátoraiban igazi időutazásra indulhat. A sok látnivalói közül is kiemelkedik a székesegyház, amely egy ősi, római bazilika alapjaira épült (megtekintés csak kívülről).
Az utolsó megálló a Montjuic-hegyen található Poble Espanyol szabadtéri múzeum. Az 1929-es Világkiállításra épült intézmény az ország kulturális és építészeti sokszínűségét tárja a látogatók elő: faluként kialakított múzeumban Spanyolország különböző tájainak építészeti hagyományait mutatják be 117 épületen, utcákon és tereken keresztül.

Megjegyzés: vallási ünnep esetén a székesegyházat csak kívülről tekintik meg a kirándulók. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

4. nap - Palma de Mallorca

Rövid: Városnéző kirándulás, családok számára is ajánlott* · Serra de Tramuntana* · Valldemossa* · Spanyol falu* · Palma de Mallorca óvárosa*

Leírás: A varázslatos Mallorca a híres strandjain kívül is számtalan izgalmas programot kínál az ide látogatók számára. Tartson velünk fakultatív* kirándulásunkon, és fedezze fel az elbűvölő Serra de Tramuntana hegyet és annak környékét - ahonnan tündérmesékbe illő, pazar látvány nyílik Palma de Mallorcára és a szigetet körül ölelő, kék tengerre. A kirándulók a kikötőből buszokkal utaznak az UNESCO Világörökség részévé választott Serra de Tramuntanához. A völgyekben megbúvó, misztikus települések látványa és fantasztikus panoráma várja itt a csoportot. Majd Valldemossa városában némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van: a macskaköves sikátorokban bolyongva ódon templomokra is bukkanhat. Az aprócska boltokba betérve pedig a helyi mesteremberek által készített, híres mallorcai gyöngyutánzatokból is vásárolhat.
A séta után újra buszra szállnak a kirándulók: irány a tengerparti Új Spanyol Falu! Itt egy helyen csodálhatja meg a spanyol falvak egyedülálló építészeti stílusát - a nem régiben felújított létesítmény régi pompájában várja a látogatókat. Északtól délig, nyugattól keletig összegyűjtötték a spanyol építészet ikonikus remekműveit az Alhambrától Toledo jellegzetes utcáiig. Tökéletes hely egy kis csavargáshoz! Végül pedig Palma de Mallorcán élvezhet némi szabadidős programot: felfedezheti a csodálatos belvárosi részt de a boltok kínálatát is feltérképezheti, majd visszatérés a hajóra.

5. nap - Tengeri nap

A máltai partok felé a Costa Pacifica ezen a napon nem köt ki - így Ön egész nap élvezheti a tengert, a napsütést és kedvére válogathat a fedélzeti programlehetőségek közül! A Földközi-tenger hűs hullámait szelve a víz nem csak a hajót veszi körül, de a fedélzeten is számtalan vizes program várja! Háborítatlan napozásért irány az olaszos hangulatú napozóterasz, míg a varázslatos aquapark csúzdákkal csábít egy kis suhanásra, vagy ússzon egyet a gyönyörű kültéri medencében...
De nem csak csobbanni lehet, sőt! Ha más fajta kikapcsolódást keres, a 4D moziban mindig várja Önt egy igazi kasszasiker. Esténként a Stardust színház háromszintes nézőterére foglalhat jegyet, ahol fergeteges produkciókkal szórakoztatják a közönséget! A zene szerelmesi örömmel vehetik, hogy korszerű zenestúdióban akár saját nyaralásuk témadalát is megkomponálhatják - szakértő technikusok segítségével. Az éjszakai órákban - egészen kora hajnalig - a diszkó várja a táncolni vágyó párokat.

6. nap - La Valetta

Rövid: Kulturális kirándulás* · Barakka kert* · Nagymesterek Palotája* · Régészeti múzeum* · Történelmi negyed*

Leírás: Ismerje meg Málta lenyűgöző fővárosát fakultatív* programunkon, amely La Valletta művészeti, történelmi és kulturális örökségét tárja fel. A kikötőből egyenesen az „erőd városba” vezet az út, melyet a helyiek által gyakran emlegetett szállóige szerint „úriemberek építettek úriembereknek”. Az első megálló a 18. században épült Barrakka kert, ahonnan fantasztikus rálátás nyílik Málta természetes Nagy-öblére - valamint a környező városokra is. Nem érdemes a fényképezőgépet a fedélzeten felejteni!
Innen a Szent János-társkatedrális felé veszik az irányt. A templomot (melyet a csoport kívülről tekint meg) a Máltai lovagok építettek a 16. század derekán. A következő megálló a Nagymesterek Palotája, mely egykor a Máltai Szent János Katonai és Ispotályos Rendnek nagymestereinek rezidenciája volt. Ma a máltai államfő székhelye ez az erődítményszerű épület.
A kirándulás a Nemzeti Régészeti Múzeumban ér véget, ahol egészen a történelem előtti időkbe repülhet vissza, és a föníciai, görög és római kor emlékeit is megismerheti. A hajóra való visszatérés előtt a város központjában némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.

Fontos megjegyzés: parlamenti események alkalmával az Elnöki Palota helyett a Hadtörténeti Palotához látogat el a csoport, vagy hosszabb időt tölt a Régészeti Múzeumban. Visszatérőben a buszok nem állhatnak meg közvetlenül a hajóknál, csak az utasterminál bejáratánál.

7. nap - Cagliari

Rövid: Kellemes barangolás San Pietro szigetén és Carloforte utcáin* · Vesme kikötő* · San Pietro sziget* · Carloforte: óváros, sikátorok, tengerpart*

Leírás: Tartson velünk egy egésznapos (kb. 8 óra), könnyed barangolásra! A fakultatív* kirándulás San Pietro gyönyörű szigetére kalauzol el, ahol csodálatos természeti környezet várja, majd Carloforte városában azt is felfedezheti: hogyan tudták a régi hagyományokat az itt élők a modern korba átmenteni. A csoport első megállója Cagliari, ahol másfél órán át haladnak a Cixerri-síkság termékeny és zöldellő tájain keresztül. Az úti cél Vesme kikötő, ahonnan komppal utaznak San Pietro szigetére. A mintegy 40 perces utazást követően Carlofortében kötnek ki - az olasz mértékkel mérve „fiatal”, alig 250 éves település lakói a mai napig jellegzetes ligur tájszólással beszélik a nyelvet. Az éttermekben pedig érezhető a közeli tunéziai konyha jellegzetes ízvilága - ez is arra emlékeztet, hogy a település alapítói Tabarka-szigetéről érkeztek ide. Az óvárosi rész lenyűgöző, a tengerpart pedig egyenesen varázslatos: a környéket némi szabadidős program keretében önállóan fedezhetik fel.
A csoport a megbeszélt időben találkozik, hogy a Vesme kikötőn keresztül visszatérjenek Cagliarira.

8. nap - Civitavecchia

Rövid: Egész napos kirándulás Rómában* · Colosseum* · Trevi szökőkút* · Pantheon* · Piazza Navona* · Szent Péter tér és Szent Péter bazilika*

Leírás: A Colosseumtól a Trevi szökőkútig, az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt templomától (Pantheon) a Szent Péter Bazilikáig: az Örökváros lenyűgöző történelmi, művészeti örökségét fedezheti fel fakultatív* kirándulásunkon! A kiránduláson buszos városnézés mellett több nevezetességet sétálva is megismerhetnek. Az első megálló rögtön a város egyik legnevezetesebb pontjára esik. Ez a Colosseum, a Flavius császári dinasztia által emelt, monumentális épületet kívülről tekinti meg a csoport. Majd gyalogszerrel folytatódik az út a Trevi szökőkúthoz. A filmekből és regényekből is ismert, lenyűgöző, barokk látványosságnál szinte kötelező program két pénzérmét dobni a kútba: egyet azért, hogy visszatérjen még Rómába - egyet pedig saját kívánsága teljesüléséért...
A következő megálló a Pantheon, az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt emléke. A Hadrianus császár által emelt templomban egykoron az ókori Róma lakói minden általuk ismert istenséget tiszteltek - később a kereszténység a maga képére formálta a monumentális épületet. Majd irány a Piazza Navona: a város történelmi központjának egyik tere, melyet három barokk szökőkút díszit. Itt rövid szabadidős program keretében megebédelhetnek a kirándulók.
A délutáni programot teljes egészében a kirándulás legfontosabb állomásánál, a Szent Péter téren és az apostol nevét viselő Bazilikánál töltik el. Ez utóbbi Vatikán állam szimbóluma, melyet Szent Péter sírja fölé emelték. Belsejét felbecsülhetetlen értékű művészeti kincsek garmadája tarkítja, köztük a Pieta, Michelangelo lenyűgöző márványszobra. A barangolás után buszokkal térnek vissza a kikötőbe.

Megjegyzés: a kirándulás piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A buszos út Rómába mintegy másfél órát vesz igénybe. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kirándulás egyik részén mintegy 2 és fél órát kell sétálni, ezért a programon való részvétel mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Ezen a kiránduláson csak korlátozott számban állnak rendelkezésre férőhelyek, ezért érdemes időben lefoglalni. Bizonyos látványosságoknál bevezetett, új biztonsági szabályok miatt hosszú sorban állásra kell felkészülni. A pápai audiencia miatt szerda reggelenként a Szent Péter Bazilika zárva tarthat. Egyes ünnepi események alkalmával a Bazilikába történő bejutás különösen hosszú időt vehet igénybe, és a környező tér is túlzsúfolt lehet.

9. nap - Genova

A Costa Pacifica Genovában köt ki. A kabinok és a hajó elhagyását követően a busz már a délelőtti órákban elindul Budapest irányába. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos, egy hetes mediterrán barangolás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul majd! Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
11-09 Genoa (Italy) - 17:00
12-09 Barcelona (Spain) 13:30 21:00
13-09 Palma De Mallorca (Spain)  08:00 18:00
14-09 Cruising - -
15-09 La Valletta (Malta) 07:00 15:00
16-09 Cagliari (Italy) 09:30 18:00
17-09 Civitavecchia (Italy) 08:00 19:00
18-09 Genoa (Italy) 08:00 -
Időpont: 2020. szeptember 10-18.
Időtartam: utazással együtt 9nap/7éj
Hajó: Costa Pacifica
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások

Belső Prémium kabin

Előfoglalási ár: 296 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést
Külön fizetendők: adók és illetékek
Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok
 

Ablakos Prémium kabin

Előfoglalási ár: 317 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést
Külön fizetendők: adók és illetékek
Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok
 

Balkonos Prémium kabin

Előfoglalási ár: 347 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést
Külön fizetendők: adók és illetékek
Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok