Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Ismeretlen szépség” csoportos ázsia hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Varázslatos távol-keleti utazás vár Önre: Szingapúrtól Hongkongig a legszebb thaiföldi, vietnami és kambodzsai látnivalók kerülnek terítékre. Ismerje meg az itt élők mindennapjait, merüljön el az ősi kultúrák és civilizációk csodálatos egyvelegében. Barangoljon a felhőkarcolók árnyékában Szingapúrban, fedezze fel a mesés buddhista templomok szépségét, nézzen be a hajdanán élt császárok palotáiba és az uralkodók számára épült tiltott városba.
Két kikötő között a végtelen óceán hullámait szelve a gondtalan szórakozásról és felhőtlen kikapcsolódásról a fantasztikus Norwegian Jade és a tengerjáró ezer fős személyzete gondoskodik! A hajó mintegy száz különböző programlehetőséggel várja az utazókat: a legfiatalabb korosztályoktól az idősekig. Kaszinó, tiniklub, diszkó, fedélzeti sportlétesítmény, tucatnyi étterem, bár és kávézó: mind-mind felfedezésre vár!
 

1. nap - Utazás Budapestről

Első nap a csoport Budapesten menetrendszerinti gépekre száll: irány Szingapúr! A távoli, ázsiai városállam kikötőjében vár a Norwegian Jade, az NCL lenyűgöző óceánjárója, hogy egy feledhetetlen körútra magával vigye Önt a misztikus és titokzatosan szép Délkelet-Ázsia legszebb részeire.

2. nap - Szingapúr

A csoport a délutáni órákban landol Szingapúrban, majd transzferjárattal utazás a szállodába. A nap további részében kipihenheti a repülés fáradalmait, vagy szabadprogram keretében fedezheti fel a világ egyik leggazdagabb városállamát!

3. nap - Szingapúr

A szállodai, finom reggeli után a csoport városnéző programra indul, melynek utolsó állomása a kikötő lesz, de előtte még legyen vendégünk egy városnéző kirándulásra! Szingapúr a környező, nagy múltú civilizációk lenyűgöző kavalkádját kínálja az ide látogatóknak. Az első megálló az indiai közösség szingapúri otthona, a „Little India” negyed. A vibráló, színes környék hangulatos házai, élettől pezsgő piacterei mindenkit magával ragadnak! Innen a kirándulók a Szingapúr folyó torkolata felé veszik az irányt. A Merlion, a városállam szerény, kezdeti éveire emlékező oroszlán fejű, de hal testű szobor, Szingapúr nemzeti jelképe áll itt. A szobor nevét viselő parkból lenyűgöző kilátás nyílik a környékre - vétek lenne kihagyni!
A mindig nyüzsgő pénzügyi negyeden áthaladva következő megálló már a kínai negyed, ahol a legnagyobb etnikai kisebbség, a kínai közösség életéről, első itt töltött éveikről is többet tudhat meg. A város nyitottságát és az itt élő nemzetiségek közötti barátságot jelképezi, hogy itt, „Chinatown” közepén található a legnagyobb és legöregebb hindu templom. Az utolsó megálló a szingapúri botanikus kert, a megapolisz „zöld tüdeje”. Az 52 hektárt felölelő, pazar és békés hely a szingapúriak kedvelt találkozó helye. Barangolás közben a Nemzeti Orchidea Kert is útba esik, ahol a fantasztikusan szép és színes virágkiállításban gyönyörködhet!
A csoport ezt követően a kikötőbe megy, ahol check-in és beszállás következik. A késő délutáni  órákban a Norwegian Jade felhúzza a horgonyt és a horizonton alábukó nappal együtt megindul Bangkok irányába. Kihagyhatatlan látvány!

4. nap - Tengeren

Az álomutazás megkezdődött! A választott kabinban történő első ébredés után vegye szemügyre a fantasztikus panorámát a kéklő óceán békés hullámait szelő fenséges óceánjáróról. A néhány éve az utolsó csavarig felújított, pompás Norwegian Jade fedélzetén az unalom szót nyugodtan száműzheti a szótárából! Kezdje a napot a másfél tucatnyi étterem, bár vagy kávézó egyikében - mindegyik helyütt különleges finomságok és csábító különlegességek várják!
A reggelit követően a közel száz fedélzeti programlehetőség közül válogathat: a sportolástól a kártyáig, a szivarszobától a kaszinóig. Az ’Elements’ show műsorát mindenképpen érdemes megtekinteni: a föld, levegő, víz és tűz elemi energiáit felszabadító, látványos gála megbabonázza az érzékszerveket.
A tenger közepén járva természetesen nem maradhatnak el a vizes örömök sem. A legnagyobb fedélzeti medence körül 300-nál is több szék és mintegy 150 napágy várja a napozás szerelmeseit. A közeli Sapphire medence elefántos csúszdájával a gyerekeket várja. A Spa Thermal Suite pedig önfeledt relax programokkal csábít, ahol a test és lélek egyaránt felfrissülhet!

5. Nap - Bangkok (Laem Chabang)

Fedezze fel Bangkok lenyűgöző szépségét fakultatív*, egésznapos kirándulásunkon! A kirándulás az egzotikusan szép buddhista templomnál, Wat Suthatnál kezdődik. III. Ráma király idejéből származó, lenyűgöző freskóiról ismert épület belsejét aranyozott Buddha képek tucatjai is díszítik. Egy helyi hotelben elfogyasztott finom büfé ebéded követően a Demokrácia Emlékmű, a Nagy Palota, a Smaragd Buddha Templom és számos más ismert épület előtt halad el a csoport, majd a Pavilionnál rövid fotózkodásra is lehetőség nyílik. Az utolsó megállónál a szuvenír boltok kínálatát térképezheti fel - a helyben gyártott selyemkendőkre például mindenképpen érdemes egy pillantást vetni!
Megjegyzés: A városban vezető, valamint a visszatérő út kb. 2,5 órát vesz igénybe. A kirándulás vallási jelentőségű helyszíneket is érint, kérjük olyan ruházatot viseljen, amely a vállakat és térdeket is eltakarja. A templomba történő belépéskor a cipőket le kell venni.

6. nap - Bangkok (Laem Chabang)

Ismerje meg Thaiföld történelmét fakultatív* kirándulásunkon, amely egy ősi településre kalauzolja el! Az „Ősi Városban” lenyűgöző tárlat várja: eredeti pompájukban építettek újjá épületeket, sőt, komplett falvakat. A 200 holdas park az ország történelmének nyitott könyve, ahol a látogatók Thaiföld igazi arcát ismerhetik meg. Paloták termeit, templomokat, sztúpákat, ősi szentélyeket és tradicionális thai kunyhókat emeltek fel. A történelmi épületek mellett az évszázadokkal ezelőtt élt közösségek mindennapjait is bemutatja a kiállítás. A park óriási területe miatt a látnivalók többségét villamoson utazva tekintik meg a kirándulók, de néhány helyütt megállnak, és gyalogszerrel is bebarangolják például a régi piacot, a Sanphet Prasart palotát és a lebegő piacot is.
Megjegyzés: az oda/visszaút valamivel több, mint két órát vesz igénybe.

7. nap - Sihanoukville

Buddhista szerzetesek életét és az egyik legszebb kambodzsai tengerpartot is felfedezheti fakultatív* kirándulásunkon. A kirándulók először a Wat Kromhoz utaznak: ennél a pagodánál gyakorolja sok helybéli a vallását. Kántáló szerzetesek, a szent nyelvet tanuló fiatalok varázslatos atmoszférát teremtenek az épületben. A város pagodái jellegzetesen élénk színűek, a falaikat istenségek díszítik, melyek többségét csuklyás kígyók, királykobrák jelképeznek. A következő megálló a híres arany oroszlán szobor, amely egy körforgalom közepén található. A csoport egy nyüzsgő helyi piacra is ellátogat, ahol a tenger legkülönlegesebb gyümölcseiből és friss zöldségekből válogatnak a helybéliek.
A Wat Lu Pagoda zöld, buja táj közepén fekszik, bejáratát oroszlánok és kígyók szobrai őrzik. Készüljön fel különleges találkozásokra is: szabadon élő majmok százai lakják a fákat... Végül az utolsó megálló a város egyik népszerű tengerpartja, ahol fél órát sétálhat vagy pihenhet.
Megjegyzés: a kiránduláson körülbelül két órát kell sétálni (kényelmes tempóban), néhol egyenetlen talajon.

8. nap - Tengeren

A szórakozásból sosem elég, szerencsére a Norwegian Jade programkínálata mellett unatkozni lehetetlenség... Üljön be egy-egy frissítő koktélra valamelyik egyedi hangulatú bárba, vagy feküdjön ki a medence partjára a szikrázó napsütésben egy hűs itallal. Foglaljon időpontot a fedélzeti tenisz-, röplabda- vagy kosárlabda pályára, és élvezze a játékot a tengerek hátán!
Ha kulturális kikapcsolódásra vágyik, keresse fel a művészeti galériát, ahol ismert kortárs alkotók festményeit tekintheti meg - és akár meg is vásárolhatja azokat. A fiatalabb utazókat tiniklub és játékszoba várja, a ”Splash” akadémián pedig a 3-12 év közötti gyerekeket kreatív foglalkozásokkal, játékokkal várják, amíg a szülők másutt kikapcsolódnak.

9. nap - Ho Chi Minh City (Phu My)

A legnagyobb vietnami város felejthetetlen élményekkel, mindig mosolygós helybéliekkel várja az ide látogatókat! Fakultatív* kirándulásunkon a nyolcmilliós megapolisz legszebb részeire kalauzol el. Merüljön el a riksa kocsisok és motorbiciklis tömegek, az utcai árusok és a velük alkudozó helybeliek színes forgatagában! A város kínai negyedének szívében található Binh Tay piac után a Giac Lam Pagodához is ellátogatnak, amely Hi Si Minh-város egyik legöregebb buddhista temploma. A belvárosban a Városházánál néhány fotó erejéig megáll a csoport, mert mindenki szabadon kereshet magának egy helyet, ahol egy ebéd erejéig a finom helyi ízeket is megismerheti...
A francia gyarmati korból fennmaradt örökség grandiózus épületei között kanyarogva ebéd után egy kézműves manufaktúrába látogatnak el, ahol az ügyes kezű mestereket munka közben is megtekinthet. A kirándulás végén a tűzzománc és kerámia tárgyakból, valamint fafaragásokból vásárolhatnak is a látogatók.

10. nap - Nha Trang

Töltsön el egy kellemes napot Nha Trangban, amely gyönyörű, homokos tengerpartjairól és a világ leghosszabb drótkötélpályás felvonójáról ismert. A három kilométer hosszú pálya a Hon Tre szigetet köti össze a várossal, helyenként a tenger fölött 110 méternél is magasabban halad... Nha Trangban a régmúlt korokról szóló történelmi ismereteit is bővítheti: a Po Nagar Cham tornyok a 8. Században épületek. De érdemes felkeresi a Long Song pagodát, ahol különleges építészeti megoldások mellett lenyűgöző mozaikokat és a békés kertet is megtekintheti. Ha pedig kész 150 lépcsőfokot megmászni, akkor az épület tetején elhelyezett 20 méteres Fehér Buddha szobrot is megcsodálhatja - a városra nyíló, fantasztikus panorámával együtt.

11. nap - Hue/Da Nang (Chan May)

Fedezze fel a gyarmati kor régi fővárosát, amely egyben a modern Vietnam igazi kulturális kincsesládája... Hue városát a Perfume folyó partján építette az Nguyen dinasztia a XVII. században: a városban templomok, paloták, síremlékek és pagodák sorakoznak. A fakultatív* kirándulás a Fellegvárnál kezdődik. Az Nguyen uralkodócsalád által emelt pompás udvart 6 méteres fal veszi körül - a királyi negyed közel 1000 holdon terül el. Az UNESCO Világörökség részének választott Citadellát az elmúlt években időt és energiát nem kímélve helyreállították, így ma már egykori pompájában fogadja az ide látogatókat.
A Thai Hoa palota gyönyörű, szárnyas teteje valamint a gondosan megmunkált kerámiaszobrokkal gazdagon díszített Birodalmi Könyvtár után a csoport a Tiltott Bíborvárosba is ellátogat, ami egykor az uralkodók kizárólagos területe volt. A Perfume folyó lágy ívét követve a Thien Mu pagodához érkeznek, amely a buddhista építészet egyik legszebb példája, egyben a város szimbóluma is. Tu Duc síremlékénél rövid megállót tartanak. Az uralkodót, aki közel 40 évig vezette az országot, itt helyezték végső nyugalomra. A dicső császár örök álmát templomok és pagodák is őrzik, a tágas tereket elefántok, lovak és katonák szobrai díszítik. Ezt követően a csoport visszatér a kikötőbe, ám útközben rövid megállót tartanak a “kalapos” negyedben, ahol az ország lakói által gyakran viselt, tölcsér alakú bambusz fejfedők készülnek.

12. nap - Hanoi (Ha Long Bay)

A Távol-Kelet egyik legnagyszerűbb természeti csodája vár Önre: fakultatív* kirándulásunkon a Ha Long-öböl szépségét egészen testközelből, a jellegzetes fa dzsunkákon hajózva ismerhet meg. A lenyűgöző földtani csoda, az öböl tükörsima víztükrét szabdaló több ezer óriás szikla között hajózhat. A karszt szigetekkel sűrűn “megszórt” környék barlangjairól is ismert - és az UNESCO Világörökségének is a része. A lenyűgöző sziklaformációk mellett a háttérben megbúvó, hófehér homokkal szórt strandok és békés tengeröblök teszik feledhetetlenné  és egyedivé ezt a varázslatos tájképet.
A környékbeliek szinte valamennyi sziklának külön nevet adtak, melyek némelyike olyan, mintha rajzfilm figurákat mintáznának: a “Mennyei Kapu”, a “Teknőc Szikla”, az “Emberfej Szikla”, a “Csodák szigete”, a “Teáskanna szikla” és az “Ördög arcképe” mind-mind felfedezésre vár. A csoport a hihetetlen Thien Cung barlangnál rövid megállót tart, és itt lehetőség van felmászni a sziklára, mielőtt a dzsunkákkal tovább hajóznának a többi, varázslatos sziget felé.
Megjegyzés: A Thien Cung barlanghoz nagyjából 100 lépcsőn át vezet az út.

13. nap - Tengeren

Hódoljon a kifinomult szórakozások örömeinek a Norwegian Jade fedélzetén. A Cigar Club termében a legfinomabb szivarokat próbálhatja ki, amihez természetesen nem maradhat el egy pohár különleges konyak vagy más “spiritusz”. A kártyaszobában mindig talál társakat egy-egy baráti - vagy éppen nagyon is komoly - kártyacsatához, sakkhoz vagy más társasjátékhoz. A könyvtárterem mindig nyitott ajtókkal várja, ha lenyűgöző, óceáni panoráma mellett süppedne bele egy kényelmes fotelbe kedvenc kötetével.
Ha pedig a lélek felfrissült, a test is egy üde mozgásra vágyik. Kocogjon le néhány kört a hajótestet körülölelő futópályán: a friss tengeri levegő segít új egyéni rekordokat felállítani. A Mandara Spa és Salon szakértő személyzete, profi masszőrei pedig segítenek abban, hogy minden izom ellazuljon, a csapongó gondolatok helyére pedig béke és nyugalom költözzön.

14. nap - Hong Kong

A tengeri utazás Hongkongban ér véget, ahonnan a csoport menetrend szerinti járatokkal indul haza. A kiszállást követően transzferjárat viszi a csoportot a repülőtérre.

15. nap - Budapest

A gazdag program után kellemesen feltöltődve érkezik vissza a csapat a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel tér haza otthonába –mi biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos távol-keleti körutazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul. Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
csüt. Singapore, Singapore (EMBARK) - 17:00
pén. Tengeri nap - -
szo. Bangkok (Laem Chabang), Thailand 08:00 -
vas. Bangkok (Laem Chabang), Thailand - 18:00
hét. Sihanoukville, Cambodia 09:00 19:00
kedd Tengeri nap - -
sze. Ho Chi Minh City (Phu My), Vietnam 07:00 19:00
csüt. Nha Trang, Vietnam 09:00 17:00
pén. Hue/Da Nang (Chan May), Vietnam 09:00 17:00
szo. Hanoi (Ha Long Bay), Vietnam 09:00 20:00
vas. Tengeri nap - -
hét. Hong Kong, China (DISEMBARK) 07:00 -
Időpont: 2020. február 4-17.
Időtartam: utazással együtt 15nap/12éj
Hajó: NCL Jade
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: prémium all inclusive
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások