Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Karibi koktél” csoportos hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Egy rész Jamaica, két rész hamisítatlan füstös kubai bár Havannában, az édesítésről pedig a hófehér Kajmán-szigeteki tengerpart gondoskodik, a tetején a díszítés pedig Miami utolérhetetlen, napsütötte hangulata. Szervírozzuk az MSC Armonia hipermodern tengerjáróján - és már kész is a Karibi koktél, amire senki nem tud nemet mondani!
 

1. nap - Menekülés a napsütésbe

A csoport első nap a fagyos Budapestről egyenesen szikrázó napsütésbe repül (menetrend szerinti járattal). Miamiba az érkezés után transzfer járattal utazhat a szállodába, első este szabadprogram.

2. nap - Kirándulás a varázslatos Miamiban

Az MSC Armonia birtokbavétele előtt fedezze fel a mindig vidám, bulis és pörgő Miamit ajándék kirándulásunkon! Első megálló a Vizcaya Múzeum, a Biscayne öböl partjánál, a filmekből is jól ismert Coconut Grove mellett. Az épület a vagyonos iparmágnás, James Deering egykori téli lakháza volt, most pedig az amerikai nemzeti örökség része. Az érett olasz reneszánsz stílusban épült, lélegzetelállító villa, valamint a hozzátartozó, üde zöld kert fantasztikus látványosság! Deering az olasz fejedelmi villák világát idézte meg az épület kialakításával, belsejében pedig az európai művészet színe-javát gyűjtötte össze. A hozzátartozó kertek közül az orchideagyűjtemény kihagyhatatlan és színpompás látvány. Nem véletlen, hogy az elmúlt években a világ vezetői és méltóságai közül sokan keresték már fel: Reagan elnöktől II. János Pál Pápáig, sőt, Erzsébet királynő és a spanyol királyi ház tagjai is...
A kirándulás Miami Little Havana negyedében folytatódik - a helyi kubai közösség szívében. A városrész gyönyörű épületeket és egyedi művészeti gyűjteményt is tartogat az odalátogatók számára...
A csoportnak lehetősége lesz felkeresni egyet a helyi galériák közül, egy helybéli művész pedig elmeséli: milyen módon alakult ki az a különleges és egyedi kubai művészet, ami csak Miami városára jellemző... A csoport a Disznó-öböl emlékművet is felkeresi, útban egy dzsúsz bár felé, ahol egy fantasztikus mangó vagy cukornád koktéllal olthatja szomját. A hamisítatlan karibi ritmus járja be a környéket: a 8. utcánál, a Domino Parkban pedig megnézheti, ahogyan az ott élők szédítő tempóban dobálják a dominó lapocskákkal, egymással versengve, miközben az utcai zenészek vidám nótákat csalogatnak elő hangszereikből. A kirándulás egy környék egyik kedvelt bárjában ér véget, ahol a hagyományos mojito koktél ízvilága koronázza meg a napot. A városnéző programot követően transzfer a kikötőbe, ahol becsekkolás és a kabinok elfoglalása után kezdje meg a tengernyi programot kínáló MSC Armonia fedélzetének feltérképezését!

3. nap - Tengeri örömök

Harmadik napon az MSC Armonia nem köt ki - itt az egész napos lehetőség az óceánjáró temérdek programlehetőségének alapos megismerésére!
A panorámás reggelit követően vesse bele magát a vizes örömökbe a fedélzeti medencéken vagy élvezze a hétágra sütő Nap sugarait egy hűsítő koktél társaságában. A legkisebbeket Chicco, LEGO és Namco termek várják, odaadó személyzettel, vagy fedezzék fel a Spray Park vízi szórakozási lehetőségeit. Ha testet-lelket egyszerre üdítő kikapcsolódásra vágyik, akkor a díjnyertes MSC Aurea Spa szolgáltatásokat mindenképpen keresse fel! Vegye igénybe a masszőrök szakértelmét, felejtse el a hétköznapok rohanását a relax teremben vagy vegyen egy felejthetetlen gőzfürdőt a tenger közepén!

4. nap - Hangulatos és könnyed evezés

A „vizek hazájában” az egyik legszebb tájat keresheti fel fakultatív* kiránduláson! A kikötőt elhagyva a busz csodálatos utakon kanyarog a tengerpart mentén - készítse elő a fényképezőgépet, mert minden pillanat váratlan csodákat tartogat Jamaica fantasztikus, vidéki tájain. A csoport úticélja Martha Brae, egy valódi rafting központ, ahol a mosolygós segítők egy trópusi gyümölcsökből turmixolt itallal várják. A központban kétszemélyes bambusz tutajokra szállnak a csapat tagjai, majd a környék fantasztikus madárcsicsergését hallgatva elegánsan lesiklanak a szelíd folyó hullámain. Az árnyékos folyópart és a fák koronáján átszűrődő napsütés tökéletes körítést biztosítanak az egzotikus evezéshez. A túra vezetője a folyó és a környék történetéről is mesél a mintegy 5 kilométeres (3 mérföld), de mégis könnyed evezés alatt. A csoport útja a Rafter’s Restnél ér véget, ahonnan busz szállít vissza Montego Bay-re. Itt még lehetőség van a helyi kézműves piac portékáit behatóbban tanulmányozni (és természetesen vásárolni is), mielőtt visszatérne az MSC Armonia fedélzetére. Fontos információ: szúnyogriasztó használata ajánlott. A rafting központ bejáratánál akár hosszadalmasabb sorban állás is elképzelhető.

5. Nap - A Kajmán-szigetek hófehér starndjai

A Kajmán-szigeteken mi más lehetne a program, mint a gondtalan fürdőzés: csobbanjon a tengerben, vagy feküdjön ki a szikrázó napsütésbe a hófehér, homokos strandon!
A fakultatív* program keretében egy rövid, de annál gyönyörűbb utazással kezdődik, a part mentén haladva, és a Kajmán-szigetek régi fővárosát (Bodden Town) is érintve. Az egész napos lazítás a csodálatos White House Manion-ben kezdődik, ahol a hoszteszek különleges italokkal fogadják. Élvezze a csodálatos karibi hangulatot, a fantasztikus kilátást a gyönyörű Karibi-tengerre! Fontos információ: 16 éven aluli vendégek csak fizető felnőtt kíséretében vehetnek részt a programon. Az alábbi szolgáltatások önköltséges módon elérhetőek: a’la carte menü, italfogyasztás, emellett matrac, kajak, valamint snorkelfelszerelés bérelhető. Naptej használata ajánlott!

6. nap - Indiánok nyomában

Fedezze fel egy letűnt civilizáció évezredes örökségét fakultatív* programon. A kirándulás első állomása egy maja falu: Cozumel természeti szépségei, érintetlen tengerpartja önmagában is magával ragadó, de ez a térség egyben évszázadokon át volt a maják otthona és fontos kereskedelmi útvonalak találkozópontja. Habár a civilizációjuk eltűnt, a maják utódai még most is a térségben élnek, és nem hagyják feledésbe merülni az indián törzsek hagyományait. A program az évezredes építészet remekei mellett gyógynövényes kerteket is érint, és megismerheti a maják ceremóniáit, mítoszait-hiedelmeit. Majd a misztikus törzsi dobolás a sziget egy másik szegletébe csábít, ahol egy varázslatos mexikói folklór előadást mutatja meg a régió sokféleségét és gazdag történelmi hagyományait: a bennszülött rituáléktól a romantikus balladákig. A műsor után szuvenír vásárlásra is lehetőség van, majd visszatérés a kikötőbe.

7. nap - A varázslatos Kuba

Fedezze fel Havanna vibráló atmoszféráját egy félnapos kiránduláson, ami a város gazdag népi örökségébe kalauzolja el. Az utazás egy hangulatos buszos városnézéssel kezdődik, ami a kubai főváros olyan nevezetességeit érinti, mint a Parque tér (óriási pálmafákkal), a Forradalmi tér vagy a Jozé Martí emlékmű, ami egy 109 méter magas torony a kubai nemzeti hős emlékére. Innen az út az Almacenes de San José kézműves piacra vezet, Havanna kikötőjében. A bőrművesek kínálatától a folklór művészetig megannyi gyönyörű, kézzel készített remekműből válogathat a nyitott piacon. Vásároljon csodálatos bőrtáskákat, pénztárcákat vagy cipőket, öveket, nézze meg a keramikusok lenyűgöző alkotásait, vigye haza a kubai művészek leleményességét és kreativitását! Fontos megjegyzés: ezen a kiránduláson nem vehetnek részt kerekesszékes és/vagy mozgásukban korlátozott utasaink. Havannában más kiránduláson is részt vehet, amennyibe az erről szóló részletek érdeklik, vegye fel a kapcsolatot a ’Shore excursions’ office’ személyzetével a fedélzeten.

8. nap - Barangolás a történelmi Kubában

Töltsön el néhány órát Kuba történelmi örökségének mementói között! A kirándulás a 18. században épült Fortaleza de San Carlos de la Cabaña indul - egy masszív erődítmény annak az öbölnek a keleti partján, melyen a főváros is áll. Az építményt és annak mozgalmas történetét egy vezetett túrán fedezheti fel. A kirándulás érinti a múzeumot, és a portékáikat kínáló helyi mesteremberekkel is szóba elegyedhet. A kirándulás innen a Havannai Megváltó szobrához vezet - egy 20 méteres, Carrara márványból készült Krisztus-szobor, amely a Havanna öbölre néz. A monumentális alkotást 67 darab, egyenesen Olaszországból importált márványtömbből faragták ki, melyet XII. Pius pápa is megáldott. Majd utolsó állomásként Malecón sétányt is megtekinti a csapat - tengerparti, 8 kilométer hosszú passzázs fényeit már a hajóból nézheti meg. Fontos információ: ezen a kiránduláson nem vehetnek részt kerekesszékes és/vagy mozgásukban korlátozott utasaink. Havannában más kiránduláson is részt vehet, amennyibe az erről szóló részletek érdeklik, vegye fel a kapcsolatot a ’Shore excursions’ office’ személyzetével a fedélzeten.

9. nap - Egy vérbeli Amerikai kirándulás

A kirándulás utolsó teljes napján az MSC Armonia kiköt az amerikai partoknál. A kicsekkolást és a kabinok elhagyását követően Miami kikötőjéből egy ajándék városnézésre invitáljuk. Első megálló a Miami Beach - az egész ország egyik legkedveltebb tengerpartja. A szomszédos Art Deco negyedben fantasztikus hangulatú lakóházak, hotelek és kastélyok előtt szelfizhet! A környék pezsgő éjszakai életéről is ismert - a szórakozás itt soha, egyetlen percre sem áll le! De Miami nem csak a buli fővárosa: nívós kulturális intézmények, múzeumok, történelmi emlékhelyek is bőségesen akadnak. A Bayside piac a belváros egy vibráló központja, ahol mindenki kedvet kap egy kis shoppingoláshoz. A nyitott piacon ruháktól fürdőszerekig, elektronikától kézműves portékákig mindent megtalál. Ha elfáradt, üljön be egy hangulatos kávézóhoz, frissüljön fel egy finom koktéllal, vagy ebédeljen meg a város csodálatos konyháinak egyikében. A kirándulók egy fakultatív* ebéden is részt vehetnek a piactéren a Forrest Gump által ihletett Bubba Gump étteremben, majd az ebéd elfogyasztását követően elindulnak a repülőtér felé.

10. nap - Otthon

Az utazás utolsó napján menetrendszerinti járattal érkezik vissza a csapat Budapestre, egy életre szóló élménnyel gazdagabban. Biztosak vagyunk abban, hogy Önnek is felejthetetlen kalandot fog jelenteni a „Karibi koktél”, és bízunk abban, hogy nem sokára ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travellel utazók körében köszönthetjük Önt!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
hét. Miami - 19:00
kedd Tengeri nap - -
sze. Monego Bay 13:00 19:00
csüt. George Town 08:00 15:00
pén. Cozumel 10:00 18:00
szo. Havana 13:00 23:59
vas. Havana 00:01 17:00
hét. Miami 07:00 -
Időpont: 2019. február 17-26.
Időtartam: utazással együtt 10nap/9éj
Hajó: MSC Armonia
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások