Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Kelet kincsei” csoportos ázsiai hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Az égig érő pompa és a maharadzsák világa kéthetes utazásra csábít! India sokszínűsége és kiszámíthatatlanságával vonzza a látogatókat. Az illatok és az ízek kavalkádja, a portugál és brit időszakból megmaradt emlékek és a páratlan természeti szépségek mind megtalálhatóak India tájain. Ománban és az Emirátusokban a tömjén illata terjeng. A Burj al Arabban elfogyasztott ebéd, a Yas Marina titkai és az Elefánt-sziget minden Önre várnak!
 

1. nap

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, közvetlen repülőjárattal Dubaiba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szobák elfoglalása.

2. nap

Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Autóbuszos transzfer Dubai kikötőjébe, az MSC Liricához. Bejelentkezés, kabinok elfoglalása. A tengerjáró az éjszakai órákban fut ki, így már ezen a napon kezdetét veheti a hajóval való ismerkedés és a számtalan fedélzeti szolgáltatás felfedezése.

3. nap

Reggeli órákban érkezés Abu Dhabi kikötőjébe, ahol két különleges programon is részt vehetnek a csoport tagjai. A félnapos fakultatív kirándulás során látogatás a 2007-ben átadott, neo-iszlám építészeti stílus remekében, a Sheikh Zayed mecsetben. A legek mecsetje számos érdekességgel szolgál. Hatalmas alapterületének köszönhetően 41.000 hívő befogadására képes. A világ legnagyobb szőnyege is itt található, melynek elkészítésében 1.300 iparművész közreműködött. Az 5.700 m2-es kárpit súlya 47 tonna, ebből 35 tonna gyapjú és 12 tonna pamut. Gigantikus csillárjait Swarowski kristály díszíti, a sétányokat pedig 96 márványborítású, gyöngyház intarziás oszlop szegélyezi. A külső területet 1.000 márványburkolatú, lapis lazulival, vörös agátával, ametiszttel és abalone kagylóval kirakott oszlop és 54 fehér márványkupola teszi szemkápráztatóvá. Ezt követően egy panorámás városnézés veszi kezdetét az Arábia Manhattanjének is nevezett Abu Dhabi városában. Ez az elnevezés igazán találó, hiszen egymást érik az ultramodern, acélszerkezetű, hatalmas üvegfelületekkel rendelkező felhőkarcolók. A kora délutáni órákban visszatérés a kikötőbe. A délután folyamán egy egészen más fajta fakultatívprogramba kapcsolódhatnak be, ami nem más, mint a Formula 1 versenynaptár egyik legkülönlegesebb helyszínének, a Yas Marina Circuitnak a megtekintése. A futam különlegessége, hogy ez az egyetlen, amely nappali fényben indul és esti kivilágításban ér véget. A száguldó cirkusz rajongói bepillanthatnak a csúcstechnológiával felszerelt pálya részleteibe és a dobogón állva igazi bajnoknak érezhetik magukat! Vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Egész napos hajózás a tengeren Khor al Fakkan irányába.

5. Nap

Érkezés a reggeli órákban Khor al Fakkanba. Félnapos fakultatív kirándulás Fujairah keleti partján, ahol érintetlen strandok, öblök és zord hegyek váltják egymást. A túra első állomása a Fujairah Múzeum, ahol régészeti leletek lenyűgöző gyűjteménye mellett megtekinthetőek az Egyesült Arab Emirátusok megalakulása előtt használt pénzérmék, valamint a múzeum legkülönlegesebb darabja, egy időszámításunk előtt 2500-ig visszaeredeztethető strucctojás is. Ezt követően rövid megálló néhány fotó erejéig a 300 éves Fujairah Erődnél, mielőtt a csoport meglátogatná a Skanzent. A falu az emirátus történelméből kíván ízelítőt nyújtani: hogyan éltek a régi korok emberei, milyen munkát végeztek, milyen szerszámokat és technikát használtak. A látogatók egy népi bemutatót is megtekinthetnek és egy csésze teára is vendégül látják őket. Továbbutazás egy helyi hal- és zöldségpiacra, valamint rövid megálló az Emirátusok legrégebbi mecsetjénél, az Al Badiya-nál. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Érkezés a reggeli órákban Omán fővárosába, Maszkatba, ahol az arab világ múltja mesésen keveredik egy kozmopolita nagyváros mindennapjaival. A Közel-Kelet egyik legősibb településére érkezve az utazók egy eddig ismeretlen arcát ismerhetik meg az Egyesült Arab Emirátusoknak. Maszkatnak nem célja versenyezni Dubaijal vagy Abu Dhabival, itt egy sokkal hagyományosabb városkép fogadja a látogatókat: szűk sikátorok és kupolás épületek sorakoznak, klasszikus bazárok csábítanak vásárlásra és kóstolásra, miközben tömjén illata terjeng a levegőben. A félnapos fakultatív program során a Sultan Qaboos nagymecset felkeresése, mely 1995 és 2001 között épült. A mecsetet öt minaret veszi körül, melyek mind az iszlám vallás alappilléreit szimbolizáljak: hit, ima, böjt, jótékonyság és a zarándoklat. A látogatást követően továbbutazás az óvárosba, ahol a Muttrah Souk-ban tett látogatás alkalmával a helyi szokásoknak megfelelően alkudozhatnak és hazavihetik magukkal a keleti fűszereket, az iparművészek által készített kerámiákat és csillogó ékszereket. Később a Bait Al Zubair Múzeum meglátogatása, melyet egy gyönyörűen felújított házban alakítottak. Muszkat legszebb múzeumaként tartják számon, ahol Omán hagyományos kézműves termékei, bélyegzők és régi pénzérmék is kiállításra kerültek. Visszaúton még kívülről megcsodálható az Al Alam palota, a szultán palotája. A palota két oldalán látható a Minari és Jalali erődöket még a portugál hódítók építették a XVI. században. Vacsora és szállás a hajón.

7-8. nap

Egész napos hajózás India irányába, ahol az első kikötési pont az Arab-tenger partján fekvő Mangalor városa lesz.

9. nap

Kikötés a reggeli órákban a Karnátaka államban fekvő Mangalorban. A félnapos fakultatív program során a vallási sokszínűségéről ismert város megismerése, mely már a középkorban is az egyik legfontosabb fűszerkikötő volt és továbbra is fontos szerepet tölt be India gazdaságában. Napjainkban a főbb exportcikkei a kávé, kakaó, kesudió és a gránit. A kirándulás első állomása a Kadri Manjunatha templom, melynek alapjait a X. században rakták le, majd a XIV. században erősítették meg és restaurálták. Itt található Lokeshwara, a könyörületesség istenének egyik legszebb és legrégibb szobra egész Indiában. Ezt követően a XIX. és XX. század fordulóján épült katolikus templom felkeresése. A templom híres lélegzetelállító festményeiről és freskóiról, mely mind Anthony Moshaini alkotása. Később egy halpiacon majd pedig egy kesugyárban tehetnek látogatást a csoport tagjai. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap

Érkezés a reggeli órákban Goa kikötőjébe, mely napjainkban is magán viseli a több mint 450 évig tartó portugál uralom jegyeit, az indo-portugál építészet kiemelkedő alkotásai díszítik a város több pontját is. A félnapos fakultatív kirándulás a természet szerelmeseinek kedvez, ugyanis ezen a napon Goa egyetlen nemzeti parkját, az 1969-ben alapított Mahaveer Vadrezervátum felkeresése. A 240 km2-en elterülő Park a UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A rezervátum területén több évelő vízforrás is a vadon élő állatok rendelkezésére áll. A nap folyamán lehetőség adódik közelebbről megismerkedni az elefántokkal, elkísérni és fürdetni őket. Vacsora és szállás a hajón.

11. nap

Kikötés a reggeli órákban az India nyugati partján fekvő metropoliszban, Mumbaiban, ahol két napot tölt az MSC Lrica. A város 1995-ben vette vissza mostani nevét, melyet eredetileg már a XVI. századtól használtak. Az egész napos fakultatív kirándulás során ismerkedés a kontrasztok városával, hiszen számos kultúra, nyelv és vallás olvasztótégelye India legnagyobb városa. A XIX. századi Flora szökőkút tere még a brit időszakra emlékeztet, az indiai Piccadilly Circusnak is szokták nevezni. Mumbai monumentális jelképét, India kapuját V. György király és Mária királyné 1911-es látogatásra építették. A 25 méter magas bazaltkapu egyaránt magán viseli a hindu és a muszlim műveszti jegyeket. Látogatás az indo-szaracén stílusban épült Prince of Wales Múzeumban, ahol megtekinthetőek a színes buddhista thanka tekercsek, tibeti bronzszobrok és a miniatúrák több mint 2.000 darabból álló gyűjteménye. Továbbutazás Mumbai legikonikusabb épületéhet az ISKCON-hoz, mely a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezetének Temploma. Később a Crawford piac árkádjai alatt adódik lehetőség megtekinteni a gyümölcsök garmadától roskadozó standokat. Nevét Mumbai első önkormányzati képviselőjéről, Arthur Crawfordról kapta. A piac homlokzatán fellelhetőek a flamand és a normann építészeti stílusjegyek, a főbejárat felett egy domborművet is találni.  Ebéd egy helyi ötcsillagos szállodában majd a Lalbagh fűszerpiac felkeresése. Vacsora és szállás a hajón.

12. nap

Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás az Elefánt-szigeti barlanghoz. Átkelés komppal a kb. egyórás utazásra található Gharapuri-szigetre, a Barlangok városához, mely a UNESCO világörökségi listáján is szerepel 1987 óta. A három, sziklába vájt barlangból álló komplexum kialakítása az V. és VIII. század közé tehető. Nevét a XVII. században portugál felfedezőktől kapta, miután egy hatalmas elefánt szobrot találtak a barlang közelében. A portugál uralom idejére nagyrészük már igen romos állapotban volt és a folyamatos lőgyakorlatok során is tovább pusztult a barlangváros. 1909-ben helyezték az Ancient Monuments Preservation Act értelmében védelembe. Különleges módon a templomban Siva mindhárom formája megtalálható: a védő, a teremtő és a romboló is, melyeket nagyon ritkán ábrázolnak egyszerre. A sziget állatvilága is kiemelkedő, azonban a makákókkal óvatosan kell bánni, szívesen csennek el bármit, ami a szemük elé kerül. Ezt követően a szomszédos faluban lévő iskola látogatása és ízletes ebéd egy helyi étteremben. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

13-14. nap

Egész napos hajózás a tengeren Dubai irányába. Ezeken a napokon kicsit megpihenhetnek a medence partján, részt vehetnek az animációs programokon és feleleveníthetik az eddig szerzett élmények sokaságát.

15. nap

Az MSC Lirica a délelőtti órákban visszatér Dubai kikötőjébe, hogy egy egész napon át élvezhessék utasai a világ egyik leggyorsabban fejlődő emirátusát. Ezen a napon egy egész napos fakultatív program várja az utazókat, hogy Dubai emblematikus látnivalóit közelebbről is megismerhessék. Az egész napos kirándulás első állomása a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, az 1.124.000 m2-en elterülő Dubai Mall, ahol több mint 1.200 üzlet csábítja vásárlásra a látogatókat. A világmárkák mellett óriási korcsolyapálya, tematikus videojáték park és a világ legnagyobb édességboltja is itt került kialakításra. Később a világ legmagasabb ember alkotta épületének, a 828 méter magas Burj Khalifának felkeresése, mely 2010-es átadásakor több mint 300 méterrel előzte meg az addigi rekorder Taipei 101-et. A 124. emeletén kialakított kilátórész adja a torony legnagyobb vonzerejét, ahonnan 360°-ban belátható Dubai, tiszta időben pedig a szomszédos emirátusokig is ellátni. Legjei között kihagyhatatlan, hogy a világ leggyorsabb liftjével is a Burj Khalifa rendelkezik, 64 km/órás sebességgel repíti fel az utasokat a kilátószintre. A szédítő magasságból visszatérve továbbutazás a program következő állomásáig, Dubai fő jelképéig, a széltől dagadó vitorlát formázó Burj al Arab épületéig. Az 1999-ben átadott szálloda napjainkban is úgy hirdeti magát, mint a világ első hétcsillagos szállodája. Ennél alkalmasabb helyszín pedig nem is adódhatna egy ízletes, helyi ebéd elfogyasztásához. Ebédet követően a Palm Jumeirah felkeresése. A mesterséges sziget 2001 és 2007 között épült. Építéséhez 7.000.000 tonna követ és 90.000.000 millió köbméter homokot használtak fel. A XVIII. században épült Al Fahidi erődítményben kapott helyett a Dubai Múzeum, mely élethűen ábrázolja a város múltját és egykori lakosainak életét. Később az öböl vizén egy jellegzetes fából készült, keskeny hajó, az abra fedélzetén kel át a csoport. Elsőként egy fűszerpiac meglátogatása, ahol a tömjén mellett halmokban állnak a különböző mesés fűszerek, gyógyfüvek és a sokak által kedvelt rózsaszirom. Ezt követően az aranyművesek soukjának felkeresése, ahol a világon legkedvezőbb áron juthatnak hozzá a 18, 21 vagy 22 karátos ékszerekhez. Visszatérés a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

16. nap

Reggeli, majd kijelentkezés az MSC Lirica fedélzetéről. Autóbuszos transzfer a szállodába, ahol a szobák elfoglalását követően pihenés és szabad program. A kora délutáni órákban, az utazás méltó zárásaként az Emirátusok kihagyhatatlan programja, dzsipszafari veszi kezdetét a sivatag homokdűnéi. Az itt élők aranyhomoknak nevezik ezt a területet jellegzetes színe miatt. Az élményautózást a csillagos ég alatti beduin sátorban tálalt különleges vacsora koronázza meg. Késői órákban utazás vissza a szállodába.

17. nap

Hajnali órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.


*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
szo. Dubai - 22:00
vas. Abu Dhabi 07:00 21:00
hét. tengeri nap - -
kedd Khor Fakkan 10:00 18:00
sze. Muscat 07:00 17:00
csüt. tengeri nap - -
pén. tengeri nap - -
szo. New Mangalore 08:00 18:00
vas. Goa 08:00 16:00
hét. Mumbai 08:00 23:59
kedd Mumbai 00:01 17:00
sze. tengeri nap - -
csüt. tengeri nap - -
pén. Dubai 09:00 23:59
szo. Dubai 00:01 -
Időpont: 2020. február 28. - március 15.
Időtartam: utazással együtt 17nap/15éj
Hajó: MSC Lirica
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások