Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Kelet mediterrán” csoportos hajóút VelencébőlKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Készüljön egy hangulatos mediterrán barangolásra egy fantasztikus és kényelmes, modern tengerjáró fedélzetén - ahol minden kényelemről gondoskodik a közel ezer fős személyzet! Olaszország, a görög szigetvilág és Montenegró legszebb városait keresheti fel: a hajón és tengeren ezernyi élmény vár Önre.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Kösse össze a kellemest a még kellemesebbel. Az MSC Musica fedélzetén változatos kikapcsolódási lehetőségek várják - napközben pedig három ország hat meseszép kikötőjét és városát fedezheti fel. Vegyen részt fakultatív kirándulásainkon, ahol magyar nyelvű idegenvezető* segítségével ismerheti meg a tájak lenyűgöző történelmi-kulturális hagyatékát. Ha szeretne önfeledten szórakozni, de közben új tájakat, városokat ismerne meg: ez az út Önnek szól!

Mire számíthat a hajón?
Az olasz konyha, a mediterrán életérzés és a csillogó luxus lenyűgöző kavalkádja várja ezen az impozáns hajón. Az MSC Musica fedélzetén egyetlen percig nem fog unatkozni: 3 medence, közel 1200 m2-es fitnesz- és spacentrum mellett változatos sportolási lehetőségek (futópálya, shuffleboard, teniszpálya, minigolf) várják! A felhőtlen és önfeledt szórakozást a fedélzeti színház, diszkó (több tánctérrel) és kaszinó garantálja, a megéhezett utazók négy étterem és 16 egyedi hangulatú bár közül válogathatnak. A tengerjárón minden korosztályra gondoltak: a kisebbeket játszótér és tematikus játszószobák is várják, ahol jó kezekben lesznek, amíg a felnőttek kikapcsolódnak a napi rohanásból.
 

1. nap - Velence

A csoport már a hajnali órákban buszra száll, a velencei kikötőben már vár az MSC Musica! Az érkezést követően check-in, a választott kabinok elfoglalása, majd a délutáni órákban a tengerjáró felvonja a horgonyt és kihajózik az olasz csizma délkeleti csücskét érintve Görögország felé...

2. nap - Brindisi

Rövid: Hangulatos városnéző kirándulás Alberobelloban* · Barangolás a trullók között (UNESCO Világörökség része)* · Rövid városnéző kirándulás Bariban*

Leírás: Barangoljon a lenyűgözően szép dél-olasz tájakon egy Bariban tett, fakultatív* kiránduláson. A program a világszerte ismert Alberobelloba kalauzol el (az UNESCO Világörökség része) - de már a buszon, a kikötőből kikanyarodva érdemes előkészíteni a fényképezőgépeket, hiszen a csoport útja a szemet gyönyörködtető pugliai vidéken kanyarog, a tenger és a hegyek ölelésében...
Alberobello legismertebb nevezetességei a habarcs nélkül épült, köralakú, süveges tetejű kőházak, azaz a trullók. Ezek egykor a tartomány mindenható urát segítették az adócsalásban - ma azonban a világ távoli részeiről is eljönnek megcsodálni ezt a különleges hangulatú települést. Az ugyanebben az egyedi stílusban épült St. Antonio templomot is felkeresik a kirándulók. A valóban páratlan környéken szabadon barangolhat, majd a busz hasonlóan gyönyörű útvonalon visz vissza a kikötőbe, mint amilyenen oda érkezett. Amennyiben az időbeosztás engedi, a csoport Bariban rövid, buszos városnéző kiránduláson is részt vesz.

Fontos megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

3. nap - Katakolon

Rövid: Barangolás az olimpiai álom bölcsőjénél* · Olümpia* · Zeusz temploma, hippodrom, stadion*

Leírás: Katakolon térségében ringott egy olyan álom bölcsője ringott néhány évezreddel ezelőtt, amely túlzások nélkül a mai napig nagy hatással van az emberiség egészére. Fedezze fel fakultatív* programunkon Olümpiát, az ötkarikás játékok ősi szülőföldjét! A páratlan kirándulás az ókori játékok helyszínére kalauzolja el Önt. A környék lenyűgöző régészeti lelőhely, a munkát kétszáz éve német felfedezők egy csoportja kezdte meg. A legenda úgy tartja: a helyet Zeusz személyesen építette fel, így a görög főistent itt saját templomában tisztelték, melyet a kirándulók útvonala is érint.
Ezt követően meglátogatják a hippodromot (hogy mi az, az legkésőbb a helyszínen kiderül) és egy igazi korabeli világcsodát, a stadiont, amely 40 ezer vendég befogadására volt alkalmas. Visszaindulás előtt lesz lehetőség szabadon bebarangolni a környéket, vagy felkeresni a tucatnyi szuvenírbolt egyikét.

Fontos megjegyzés: a kirándulás során egyenetlen talajon kell sétálni. Kerekesszékes utasaink ezen a programon nem vehetnek részt. Mozgásukban korlátozott utasaink, kérjük, a fentieket mérlegelve döntsenek a részvételről.

4. nap - Santorini

Rövid: Izgalmas barangolás a meseszép görög tájakon és városokban* · Akrotiri* · Fira* · Oia*

Leírás: Fedezze fel Szantorini szigetét, amely mai formáját egy elementáris erejű vulkanikus robbanásban nyerte el. Az ókori források alapján tudni, hogy ez az évezredekkel ezelőtt történt tragédia elsöpörte a korabeli településeket - és kialakította a jelenlegi, nagyrészt vízzel feltöltött kalderát.
A fakultatív* kirándulás erre az egyedülálló, de ma már békés tájra kalauzol el. Athiniosz kikötőjét kis hajókon közelítik meg a résztvevők, majd busszal indulnak a „leggörögebb” sziget felfedezésére! Az első megálló az ősi Akrotiri városa, amely a minószi bronzkorszakban élte igazi fénykorát. A város hanyatlását a fentebb már részletezett dráma, az időszámításunk előtti második évezred derekán történt vulkánkitörés okozta.
A környéken a bő félévszázada folynak intenzív ásatások. Ezeknek is köszönhető, hogy mára rengeteg ókori hagyatékot: gyönyörű freskókat, és lenyűgöző épületeket sikerült feltárni. A régészeti helyszíneket alaposabban is felfedezheti: közel másfél órát tölthet el a történelem előtti korok hatalmas tárlatában barangolva.
A csoport következő úticélja Fira. Szantorini fővárosában némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség - a hangulatos sétányokat övező kávézók kínálata kihagyhatatlan! Gyönyörködjön a fantasztikusan szép „ikerszigetek”, a Kamenisz látványában. Majd a busz Oiába visz, az ikonikus kék-fehér falu gyönyörű házikóit csodálhatja meg a vulkán árnyékában. A csoport egy helyi borászatot is felkeres, ahol lehetősége lesz a különleges ízvilágú szantorini borokat és más helybéli csemegéket is megkóstolni. Majd visszatérés az Athinioszi kikötőbe, ahol motorcsónak szállít vissza a hajóhoz.

Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben, valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.

5. nap - Piraeusz

Rövid: Athén - a demokrácia és a nyugati civilizáció bölcsője* · Akropolisz* · Partenón*

Leírás: Már az ókori Athénnek is Pireuszban volt a tengeri kapuja - hogy aztán évezredekre feledésbe merüljön, és csak az elmúlt másfél évszázadban költözött ide vissza ismét. Fakultatív* program lehetőség keretében a görög főváros színpompás forgatagát és lenyűgöző történelmének egy szeletét ismerheti meg.
Kevés város büszkélkedhet annyi ókori csodával és hagyatékkal, mint Athén, melyet egyszerre tartanak a nyugati civilizáció, valamint a demokrácia bölcsőjének is. A csoport felkeresi az Akropoliszt is, ami 150 méterrel a város felett fekszik, így lenyűgöző panorámát nyújt az egész környékre, jó időben (és itt általában az van) több tíz kilométerre is ellátni. A Parthenón jól ismert épülete is itt áll, a hatalmas templom az ókorban Pallasz Athéné, a bölcsesség istennőjének volt szentelve… Az út rövid szabad programmal ér véget, amikor szuvenír vásárlásra is nyílik lehetőség.

Fontos megjegyzés: a kirándulás során hosszabb utat gyalogosan tesz meg a csoport - ennek egy része kifejezetten nehéz terepen, egyenetlen talajon történik. Az Akropoliszhoz 80 lépcső vezet fel. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekeszékes utasaink nem vehetnek részt. Az Akropolisz belépőjegy árát a részvételi díj tartalmazza. Biztonsági korlátozások miatt az Akropoliszra nagyobb csomagokkal és hátitáskával nem lehet belépni.

6. nap - Corfu

Rövid: Barangolás a gyönyörű Korfun* · Az Achilleion Palota*

Leírás: Az ősi görög mitológiai hős, Odüsszeusz bolyongásainak utolsó állomása esett Korfura. Tartson velünk egy fakultatív* utazásra ezeken a tájakon! Ezt a kirándulást ugyan nem fogják megénekelni a legendák még hosszú évezredek múlva is, de Ön számára biztosan emlékezetes és élvezetes lesz. A sziget buja tájain át a csoport az Achilleion Palotához tart, amely nevét Odüsszeusz szintén mitikus társáról, Akhilleuszról vette. A gyönyörű, fehér épület egykor a magyarok szeretett királynéjának, Sisinek volt a rezidenciája. A gazdagon dekorált épület egy csodálatos kertben foglal helyet, amely tengerre néz. A csodálatos tájak felfedezését követően egy rövid megállót tartanak Korfu városában is, ahol szabadon nézelődhet, mielőtt visszatérnek a hajóra.

Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

7. nap - Kotor

Rövid: Barangolás Kotorban és Peraston* · Kotor középkori óvárosa* · Perast* · Sziklák Asszonya templom*

Leírás: Fedezze fel Európa egyik legkülönlegesebb hangulatú települését fakultatív* kirándulásunkon! A gyönyörű Kotort nem is lehet másképp jellemezni: középkori romantikával fűszerezett valódi kis ékszerdoboz.
A kirándulás a település óvárosi részén kezdődik, amelyet gyalogszerrel fedezhetnek fel a résztvevők. A hangulatos középkori negyed lenyűgöző állapotban maradt fenn napjainkra: a szűk utcák és aprócska terek aszimmetrikus kavalkádja magával ragadó látványt nyújt! A Tengerészeti Múzeum után az elegáns Perast városába látogat a csoport, ahol már egy későbbi kor, a barokk építészet grandiózus alkotásait csodálhatja meg a tengerpart ölelésében.
A település le sem tagadhatná, hogy évszázadokon át vagyonos tengeri kereskedők otthona volt: az impozáns paloták és a sok kis vidám házikó mind-mind erről tanúskodnak. Majd ismét tengerre szállhat - ezúttal nem egy termetes óceánjáró, hanem csónak várja: ez viszi át arra a mesterséges szigetre a gyönyörű kotori-öböl közepén, ahol a Sziklák Asszonya templom áll. A tengerjáróra való visszatérést megelőzően egy utolsó megálló a Szent Miklós templomban.

Fontos információ! A vallási jelentőségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott. A Sziklák Asszonya templom megnézése helyett lehetőség van a városban szabad programra, míg a csoport vissza nem tér a szigetről a városba.

8. nap - Útban Budapest felé

Az utazás utolsó napján a hajó Velencében köt ki, a kabinok elhagyását is kicsekkolást követően a csoport ismét buszra száll: irány Budapest! Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban tér majd vissza a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy ez a páratlan mediterrán barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!
 
*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
24/5/2020 Venice, Italy - 16:30
25/5/2020 Brindisi, Italy 13:30 19:30
26/5/2020 Katakolon, Greece 11:00 18:00
27/5/2020 Santorini, Greece 08:00 17:00
28/5/2020 Piraeus, Greece 07:30 16:30
29/5/2020 Corfù, Greece 12:30 18:30
30/5/2020 Kotor, Montenegro 07:00 13:00
31/5/2020 Venice, Italy 08:30 -
Időpont: 2020. május 24-31.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Hajó: MSC MUSICA
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások

Belső Fantastica kabin

Előfoglalási ár: 892 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.
 

Ablakos Fantastica kabin

Előfoglalási ár: 1 020 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.
 

Balkonos Fantastica kabin

Előfoglalási ár: 1 129 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.