Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Kitekintés az Atlanti-óceánra” csoportos hajóútKépek

 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Készüljön fel egy varázslatos utazásra, amely a Földközi-tenger nyugati medencéjébe, sőt, Gibraltáron túl is vezet, egészen a csodálatos Kanári-szigetekig. A 13 napos kirándulás során két kontinens négy országának hét kikötőjében kötnek ki, ahol megtapasztalhatja a mediterrán országok vendégszeretét.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Gyönyörű tájak, a végtelen tenger, és csodálatos városok - ezt a tengeri kirándulást olyan utasainknak ajánljuk, akik szűk két hétből a lehető legtöbbet szeretnék kihozni. A néhány éve az utolsó csavarig felújított MSC Opera fedélzetén változatos programok, finom ételek, és pazar kiszolgálás várja az utasokat. Tökéletes választás azoknak, akik egy időre szeretnének kiszakadni a hétköznapok mókuskerekéből, vagy csak feltöltődnének a tél végén a Földközi- tenger szikrázó napsütésével. A családosan utazók számára is ragyogó választás az út: a tengerjáró fedélzetén minden korosztály megtalálja a neki tetsző programot.

Mire számíthat a hajón?
Röviden? Minden földi jóra. Kicsit bővebben: medencék, sportpályák, fitneszterem, több étterem, tucatnyi bár, kaszinó, színház, könyvtár- és szivarszoba, a gyerekeknek aquapark, tematikus játszószobák és foglalkozások. Felsorolni is szinte lehetetlen a sok-sok programlehetőséget! Egy biztos: a fedélzeten egyetlen pillanatig sem fog unatkozni.
 

1. nap - Budapest, indulás!

A csoport az esti órákban indul el Budapestről Genova felé, ahol a kikötőben már vár az MSC Opera.

2. nap - Genova

Érkezés a kikötőbe a délelőtti órákban. Becsekkolás majd a választott kabinok elfoglalása. A hajó a késő délutáni órákban felvonja a horgonyt és kifut a kikötőből. A naplementét már a tengeren csodálhatja meg!

3. nap - Tengeren az MSC OPERA fedélzetén

Útban a Gibraltári szoros felé (és majd azon túl) az MSC Opera az egész nap rendületlenül “falja” a tengeri mérföldeket és nem köt ki. Így rögtön az első, teljes egészében a fedélzeten eltöltött nap ragyogó alkalmat kínál, hogy a tengerjáró varázslatos programkínálatát alaposabban is feltérképezze. Tegye próbára a hajó konyháját - több étterem közül is válogathat, bármelyikre essen is a választás, biztosan nem fog csalódni! Az étkezés után üljön be egy pezsdítő koktélra a tucatnyi bár valamelyikébe... Ha sportolni szeretne, ne hagyja ki a fedélzeti sportpályákat: bowlingozhat, használhatja a nyitott és fedett medencéket. A fitneszteremben nem csak korszerű gépek sorakoznak, de akár személyre szóló tanácsadást kérhet és edzési programját is segítenek összeállítani a profi szakemberek. A teljes felfrissülést - amely testet-lelket egyaránt megmozgatja - a díjnyertes MSC Aurea Spa termeiben találja. Itt törökfürdő, relax szoba, és változatos masszázs kínálattal várják az utazókat.

4. nap - Malaga, Spanyolország

Rövid: Félnapos (kb 4,5 óra) kirándulás Malagára* · Székesegyház* · Gibralfaro-erőd*

Leírás: Tartson velünk egy fakultatív* kiránduláson Malagára - a csodálatos tengerparti település Pablo Picasso szülővárosaként is ismert, de a neves festőművész öröksége mellett is számos csodálatos látnivalót rejteget a hely. A csoport félnapos kirándulása Malaga fontosabb utcáin kezdődik, ahol az idegenvezetőtől számos érdekességet hallhatnak a város történelméről és jelenéről is. A 16. századi székesegyháznál rövid megálló tartanak - ez az „andalúziai reneszánsz” egyik legszebb épülete, majd a monumentális Gibralfaro erődöt is megtekintik. A kirándulás után visszatérés a kikötőbe a hajóhoz.

Megjegyzés: a székesegyház valamint az erőd megtekintésének a lehetőségét az utazás során erősítik meg a szervezők. A résztvevőket kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözetet viseljenek. A kiránduláson kerekesszékes utasok nem vehetnek részt. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük mérlegeljék személyes erőnlétüket, a csoport a kirándulás egy részét sétálva teszi meg.

5. Nap - Tengeren

Az MSC Opera ezen a napon sem köt ki - a tengerjáró rendületlenül falja a tengeri mérföldeket Madeira felé haladva. Nézzen körbe a fedélzeten, a programok között a család minden tagja megtalálja a kedvencét! A legkisebbeket Chicco, Lego és Namco tematikus játszószobák várják, ha pedig pancsolni szeretnének, az izgalmas Spray Parkban a legkülönfélébb vizes szórakozásra is lehetőség van. Ha a tengeri urazás során leapadtak a tartalékok - vagy csak egy kis shoppingolásra vágyik, keresse fel a 6. fedélzeten található butikokat és üzleteket. Ha az egész napos nyüzsgés után jól esne egy kis nyugodt kikapcsolódás? A könyvtárban, lounge-okban, szivarszobában nyugodtan megpihenhet!

6. nap - Funchal, Portugália

Rövid: Fotózkodás és kirándulsá Madeirán (kb 4 óra)* · Nossa Senhore do Monte · Siklóval Funchalra* · Funchal*

Leírás: Fedezze fel Madeira gyönyörű fővárosát, Funchalt fakultatív* kirándulásunkon! A csoport útja először a szomszédos Montebe vezet, ahol a 18. században épült Nossa Senhora do Monte templomot, egy ismert zarándokhelyet, és a hozzá tartozó, gyönyörű kerteket keresik fel. Már az első megállónál is érdemes előkészíteni a kamerákat, de a következő programpontnál szinte kötelező: Montéből drótpályás siklóval utaznak tovább Funchalra. Az út rövid, de a sikló fedélzetéről elképesztő panoráma nyílik a Funchal-öbölre és a botanikus kert buja zöld növényzetére. A kiszállás után élvezheti a helyi piac zsibongó forgatagát, különleges aromáit és illatait. A kirándulás a szomszédos csipke gyár látogatásával ér véget.

Megjegyzés: kényelmes cipő és kabát viselete ajánlott. A kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. A Nossa Senhora do Monte látogathatóságát a fedélzeten erősítik meg. Vasárnap a piac zárva van. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív viselet ajánlott. A templom felkereséséhez a résztvevőknek 171 lépcsőt kell megmászniuk felfelé, és 68 lépcsőt lefelé a visszafelé vezető úton. A panorámás kilátás az időjárási körülményektől függ.

7. nap - Santa Cruz de Tenerife, Spanyolország

Rövid: A mesés Kanári-szigetek, Tenerife* · Orotava-völgy* · La Orotava* · Casa de los Balcones* · Puerto de la Cruz*

Leírás: Afrika nyugati partjai mellett húzódik a földi paradicsom - a Kanári szigetek. A hét nagyobb és számtalan kisebb szigetből álló csoport legnagyobb darabja a meseszép Tenerife, melyet fakultatív* kirándulásunkon Ön is megismerhet! A kirándulók a kikötőből az Orotava-völgybe mennek, ahol La Orotava aprócska városa húzódik meg. A 15. században vagyonos családok által alapított település a mai napig sokat megőrzött a középkori varázsából. A központban a csoport némi időt eltölt: felkeresik a Casa de los Balcones gyönyörű épületét - így néztek ki a tipikus arisztokrata házak egy mára már letűnt korszakban. A következő megálló csodálatos zöld környezetbe esik. A trópusi környezetbe illő, csodálatos botanikus kertben közel háromnegyed órát barangolhat, majd a sziget legfontosabb turisztikai központja, Puerto de la Cruz következik. A város nyüzsgő forgatagában egy órát töltenek el a kirándulók - magukba szívva a csodálatos atmoszférát, feltérképezve a boltok kínálatát. A tengerparti kávézókban néhány percre megpihenve élvezheti a csodálatos panorámát, az Atlanti-óceán végtelen hullámait... A kirándulás végén
buszokkal indulnak vissza a kikötőbe.

Megjegyzés: a kirándulás során macskaköves és egyenetlen talajon kell sétálni - a kiránduláson való részvétel kerekesszékes utasaink számára nem ajánlott. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük mérlegeljék személyes erőnlétüket a jelentkezés előtt.

8. nap - Újra a tengeren

Az MSC Opera előtt egy hosszabb út áll kelet felé - egészen a Gibraltári szoros közeléig kell eljutnia a tengerjárónak. Ezen a napon nem köt ki a hajó, így Ön az egész napot kedvenc, vagy újonnan felfedezett programjaival töltheti! Az MSC Operát az anyavállalat 2015-ös, „Reneszánsz programja” keretében orrától a tatjáig felújították. A kecsesen elegáns tengerjáró különleges atmoszférájú fedélzetén még sétálgatni is élvezet. Markoljon fel egy finom koktélt valamelyik bárban, és ha már úgy érzi: minden lehetőséget kipróbált, dőljön hátra egy napozóágyon valamelyik medence közelében és élvezze, ahogy a tengeri út mérföldjei elsuhannak...

9. nap - Tangier, Marokkó

Rövid: Félnapos (kb. 4 óra) kirándulás a Gibraltári szoros afrikai oldalán, Tangierben* · Cap Spartel* · Herkules barlangjai* · Ókortörténeti Múzeum* · Medina*

Leírás: Marokkó északi partjánál, a Gibraltári szoros afrikai oldalán található Tangier, egy élénk, egzotikus város, melynek ragyogó színeit Ön is megismerheti fakultatív* kirándulásunkon! A félnapos programot úgy állították össze, hogy a város legszebb látványosságait és legismertebb nevezetességeit is érintse. A tengerparti úton kanyarogva először a külvárosi részeket tekintik meg - Cap Spartelnél a csoport néhány fotó erejéig megáll. Ennél a hegyfoknál találkozik az Atlanti óceán és a Földközi-tenger: kihagyhatatlan látnivaló! A csoport innen Herkules barlangjaihoz megy - a legendák szerint a mitikus hős ezeknél a szikláknál pihent meg, miután Gibraltárt elválasztotta Afrikától. A városban az Ókortörténeti Múzeumhoz mennek a látogatók, melyet önállóan fedezhetnek fel. A marokkói élmény utolsó állomása egy gyalogos séta Medina hangulatos, szűk sikátoraiban. Itt lehetőség van egy berber gyógyszertár felkeresésére is, vagy shoppingolásra a környéken - majd visszatérés a hajóra.

Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

10. nap - Cartagena, Spanyolország

Rövid: Barangolás két spanyol városban (Alicante, Cartagena)* · Alicante: Santa Bárbara kastély, Benacantil-hegy* · Cartagena*

Leírás: Egész napos (kb. 8 órás) kirándulásunkon két csodálatos spanyol várost járhat be. A fakultatív* program egy közel két órás buszos utazással kezdődik: az úticél a népszerű üdülőváros, Alicante! A város főbb nevezetességeit egy buszos körutazáson ismerheti meg, majd a Santa Bárbara kastélyt gyalogosan is felfedezik. A Benacantil-hegy tetején épült, közel 1200 éves vár falairól fantasztikus fotókat készíthet az alant elterülő városról. A kirándulók ezt követően a város központjába mennek, ahol szabadidős program és ebédszünet (az étkezések árát a részvételi díj nem tartalmazza). Délután Cartagena következik: a 2500 éves történelemre visszatekintő település legismertebb látnivalóit előbb buszról nézik meg, majd némi szabadidő eltöltésére is lehetőség nyílik.

11. nap - Tengeren

Olaszország felé hajózva az MSC Opera az egész napot ismét a tengeren tölti - Önnek nincs más dolga, mint az, hogy élvezze a fedélzeti programkínálatot! Az utasokat egy több, mint 300 m2-es táncparkett várja, ahol önfeledten átadhatják magukat a csábító ritmusoknak. A 6. fedélzeten pedig egy új szolgáltatás a „Walk through shops” butikjait ismerheti meg. A felújítást követően megnőtt az éttermek alapterülete, a Teatro dell’Opera színháztermet pedig lenyűgöző, modern technológiával szerelték fel - itt éjjelente élő showműsorak, változatos előadások szórakoztatják a közönséget. Ne hagyja ki Ön sem!

12. nap - Civitavecchia

Rövid: Róma népszerű látnivalói, legismertebb látványosságai* · Nehézségi fokozat: közepes · Buszos városnézés: Caracalla fürdője, Circus Maximus, Colosseum* · Séta a történelmi városrészben: Trevi kút, Piazza Navona* · Szent Péter tér*

Leírás: Barangoljon egy városban, amely a világ legnépszerűbb turista célpontjainak egyike, de hívják még „Örökvárosnak” - mivel a világtörténelem egyik legnagyobb birodalmának a központja is volt, ma pedig Olaszország élettől pezsgő, csodálatos metropolisza. Ugyan még hosszasan lehetne sorolni Róma „címeit”, melyet az évezredes történelem alatt aggattak a népszerű és csodálatosan szép városra - de inkább tartson velünk és fedezze fel fakultatív* programunkon a Tevere partján, hét dombra épült települést! A másfélórás, buszos kirándulás Rómáig már önmagában is külön élmény. A csoport útja a lélegzetelállítóan szép olasz vidéken vezet át - érdemes a fényképezőgépeket kéznél tartani! A városba érkezve a több nevezetességet is a buszról tekint meg, köztük Caracalla fürdőjét, a Circus Maximust, a Colosseumot, Constantinus diadalívét és a Palatinot. Majd elhagyva a „fedélzetet” a következő nagyjából 90 percben a város olyan világhírű nevezetességeinél fotózkodhat, mint a Trevi kút, a Pantheon vagy a barokk stílusban díszített, csodálatos Piazza Navona. Rövid ebédszünet után a Szent Péter tér környékét mindenki önállóan barangolhatja be. Felkeresheti a Bazilikát, készíthet néhány irigylésre méltó fotót a Bernini oszlopsornál. A kirándulás végén a busz ugyanolyan káprázatos tájon kanyarogva visz vissza a kikötőbe, mint amilyenen érkeztek is.

Megjegyzés: az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. A Szent Péter Bazilikát akár a látogatás ideje alatt is bezárhatják, különböző vatikáni programok miatt. A Bazilika látogathatóságáról a kirándulás ideje alatt kaphat tájékoztatást. A bejutáshoz akár hosszabb sorban állás is lehet. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasaink a kiránduláson részt vehetnek, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a kiránduláson hosszabb sétákat kell tenni. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel a buszon sem lift sem rámpa nem található. A széknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni az utazáson, a fedélzetre szállva keressék fel a „Shore Excurions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet megtehesse.

13. nap - Genova

A hajó a reggeli órákban köt ki Genovában. A kabinok elhagyása után már a délelőtti órákban buszra száll a csoport és elindul Budapest felé. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a kellemes mediterrán barangolás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul! Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
10/3/2020 Genoa, Italy - 16:00
11/3/2020 Day at sea - -
12/3/2020 Malaga, Spain 13:00 18:00
13/3/2020 Day at sea - -
14/3/2020 Funchal, Portugal 09:00 16:00
15/3/2020 Santa Cruz de Tenerife, Spain 08:30 15:00
16/3/2020 Day at sea - -
17/3/2020 Tangier, Morocco 08:00 14:00
18/3/2020 Cartagena, Spain 09:00 17:00
19/3/2020 Day at sea - -
20/3/2020 Civitavecchia, Italy 07:00 18:00
21/3/2020 Genoa, Italy 08:00 -
Időpont: 2020. március 9-21.
Időtartam: utazással együtt 13nap/11éj
Hajó: MSC OPERA
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza: a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón✪✪, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

✪ A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
✪✪ Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, repülős utazás esetén a megadott légitársaság és menetrend tájékoztató jellegűek.
Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen.
 
Szolgáltatások