Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Kora őszi barangolás” csoportos mediterrán hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Kellemes tengeri kirándulás a nyár végén - hívogató mediterrán kikötőkkel, csodálatos környezetben az MSC Lirica fedélzetén! Tartson velünk egy különleges kalandra: bő egy hét alatt a Földközi-tenger legszebb tájait barangolhatja be. A kikötőkben a klasszikus kulturális, történelmi és városnéző programok mellett lehetőség lesz egy gyönyörű görög tengerpartot is meglátogatni. Fedezze fel az évezredes Dubrovnikot, készítsen egy-két irigylésre méltó fotót Sisi királynő palotájában, Korfun, induljon a csodálatos szicíliai tájak felfedezésére... Ez a tengeri kirándulás egy életre szóló élmény lesz!

Milyen utazóknak ajánljuk?
Változatos szórakozási lehetőségek, izgalmas fakultatív programok várják a résztvevőket, ezt az utazást bátran ajánljuk minden korosztály számára. Gyerekekkel utazókat különböző játszóházak várják, ahol változatos foglalkozásokkal kötik le a gyerekeket, amíg a szülők megisznak egy finom koktélt valamelyik bárban. Az utat bátran ajánljuk azok számára is, akik a lenyűgözően szép mediterrán térség történelméről is szeretnének ezt-azt megtudni: a kikötőkben elérhető fakultatív programjainkon magyar nyelvű* idegenvezetés mellett barangolhatják be a mitológiák tájait!

Mire számíthat a hajón?
Az MSC Lirica fedélzetén a klasszikus tengeri hajózás élményét nyújtja az utazóknak elegáns, kényelmes és barátságos környezetben. A tágas belső új távlatokat nyit meg, az impozáns közösségi tereket padlótól plafonig tartó ablakok övezik, így mindenhonnan akadálytalan kilátás nyílik a végtelen óceánra. A hajó ugyanakkor számos intim teret is kínál: ilyen a vibráló Beverly Hills Bár, vagy a hagyományos angol stílusban kialakított Lord Nelson Pub - egy tökéletes hely egy koktélra mondjuk egy színházi előadás előtt. A 21. századi megoldások és a hagyományok tökéletes harmóniában ötvöződnek ezen a környezetbarát megoldásokkal tervezett hajón.
 

1. nap - Budapest - Velence

A csoport a hajnali órákban elindul Budapestről Velencébe busszal. Az érkezést követően becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása. Miközben Ön a fedélzeti programlehetőségeket fedezi fel, a lenyűgöző MSC Lirica délután “vitorlát bont”: irány a horvát partok!

2. nap - Dubrovnik

Rövid: Barangolás az évezredes Dubrovnik utcáin* · Szűz Mária Mennybemenetele Katedrális* · Kormányzati palota* · Szent Ferenc monostor

Leírás: A lenyűgöző Dubrovnik, évezredes történelmével, hangulatos utcáival Önre vár! Fedezze fel az UNESCO Világörökségévé választott városrészeket fakultatív* kirándulásunkon. A szűk utcákon sétálva a csoport a Szűz Mária Mennybemenetele Katedrálist is megtekinti - a csodálatos kőépületet belül káprázatos velencei festmények díszítik. A kirándulók a kormányzati palotát is megcsodálhatják: Onofrio della Cava nápolyi építész által tervezett építmény a késő gótikus stílus egyik remekműve. A következő megálló a Szent Ferenc monostor, ahol a kontinens egyik legidősebb gyógyít óközpontja működik már 1317 óta, de a fantasztikus kerengőt is megnézik. A kirándulás végén némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség - majd visszatérés a kikötőbe.

Megjegyzés: a parkolónál sorok lehetnek az óvárosból történő visszatéréskor. A kirándulók hosszabb sétákat tesznek, így a kiránduláson való részvétel nem ajánlott mozgásukban korlátozott és kerekes székes utasaink számára.

3. nap - Korfu

Rövid: Sisi királyné palotájának felfedezése* · Korfu* · Achilleion-palota*

Leírás: A varázslatos Korfu, ahol a mitológiai hősök életre kelnek. Itt volt a híres görög hős, Odüsszeusz bolyongásainak utolsó állomása, a megigéző tájak az osztrákok és magyarok szeretett Sisi királynőjét is rabul ejtették... Fakultatív* kirándulás első megállója éppen Sisi gazdagon dekorált palotájába esik. Az Achilleion-palota tengerre néző kertjével együtt feledhetetlen látványt nyújt! A mesés zöld kertjét szebbnél szebb szobrokkal ékesítik, melyek közül a legértékesebb a „Haldokló Akhilleusz” (a palota nevét is az ismert, mitikus szereplőről nyerte). A kikötőbe való visszatérés előtt rövid szabad idős program keretében barangolhatja be Korfu városát.

Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

4. nap - Cefalonia / Argostoli

Rövid: Félnapos strand és pihenés a Platisz Gialosz tengerparton*

Leírás: Ha szereti a pompás, homokos tengerpartokat, akkor ez egy kihagyhatatlan kirándulás! A fakultatív*, félnapos (kb 4 óra) program Platisz Gialosz tengerpartjára kalauzol el. Itt szabadon élvezheti a verőfényes napsütést és a csodálatos tengert. A kristálytiszta vízben csobbanni felfrissítő élmény, a tengerparton pedig hosszú sétákat tehet és irigylésre méltó fotókat készíthet... Az előre egyeztetett időben a csoport tagjai a busznál találkoznak, amely vissza visz a hajóra.

Megjegyzés: a tengerparton napernyők és nyugágyak korlátozott számban érhetőek el, ezek árát a részvételi díj nem tartalmazza. Platisz Gialosz rendkívül népszerű a turisták körében, így nem garantálható, hogy lesznek kölcsönözhető napernyők/ágyak. Kérjük törölközőt, sapkát és magas faktorszámú naptejet hozzon magával.

5. Nap - Valletta, Malta

Rövid: Málta egykori és jelenlegi fővárosa* · Valletta: Barrakka kertek, Szent János Társkatedrális* · Mdina, a csendes város: Szent Pál Katedrális*

Leírás: Barangoljon Málta jelenlegi és egykori fővárosában, fedezze fel Valletta és Mdina látnivalóit ezen a félnapos (kb 4 óra), fakultatív* kiránduláson! A csoport előbb Vallettába látogat el, ahol megnézhetik a meseszép Barrakka kerteket - a gondosan ápolt parkból lenyűgöző kilátás nyílik a Nagy-öbölre. A következő megálló a máltai lovagrend által épített Szent János Társkatedrális. A székesegyház gazdagon díszített belsejében számos csodálatos műkincset őriznek, köztük Carvaggio egy alkotását is. A következő megálló már a szigetország korábbi fővárosában, Mdinába esik. Málta kellős közepén található a “csendes város“ amely nevét a gépjárműforgalom szigorú helyi korlátozása miatt nyerte. A kirándulók a barokk Szent Pál Katedrálist is felkeresik, amely az egész város fölé tornyosul, majd a környék szűk sikátoraiban, hangulatos terein keresztül vezet a séta.

Megjegyzés: Mdina és Valletta felfedezése teljes mértékben gyalogosan történik, így ezen a kiránduláson hosszabb sétákat kell tenni. Kérjük, hogy mozgásukban korlátozott utasaink ezt vegyék figyelembe, habár minden felkeresett nevezetesség megközelíthető kerekesszékkel is.
Szombaton a Szent János Társkatedrálist csak kívülről tekintik meg, és a Nemzeti Múzeumot is felkeresik. Kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít nekik a buszról történő le- és felszállásban (a járművön sem rámpa, sem lift nem található). A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat arra kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, úgy a hajóra történő felszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’s Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket megtehesse a személyzet. A vallási jelentőségű helyszíneken kérjük konzervatív öltözéket viseljen.

6. nap - Siracusa

Rövid: Barangolás Szicíliában* · Ragusa: Szent József templom, Szent György székesegyház, Circolo di Conversazione * · Modica: San Pietro templom, ebéd egy tipikus olasz étteremben* · Scicli*

Leírás: Töltsön el egy egész napot a lélegzetelállító olasz vidéken, barangoljon a hangulatos barokk városokban, ahol a világhírű Il commissario Montalbano (Montalbano felügyelő) sorozatot is forgatták... A fakultatív* kirándulás 1,5 órás buszos utazással kezdődik, amely a gyönyörű szicíliai vidékeken kanyarog, fel az Iblai-hegységre - egészen Ragusáig, a tartomány központjába. Ez a település kedvelt turista célpont, ahol csodálatos barokk paloták és templomok sorakoznak a szűk, kanyargós utcákon. Érkezést követően az óvárosi részt gyalogszerrel barangolják be a kirándulók. A barokk gyöngyszemeként ismert Ragusa Ibla utcáin csodálatos paloták, zöldellő kertek és csodálatos templomok állnak - köztük a Szent József templom és a Szent György székesegyház. Ez utóbbit egy, az újkor hajnalán, földrengésben elpusztult templom romjain építették fel. A városban az utolsó megálló a Circolo di Conversazione. A csoport Ragusáról Modicára megy, amelyet méltán tartanak Szicília „romantikus” sarkának. Takaros templomok, gyönyörű paloták állnak a pálmafákkal szegélyezett tereken. A San Pietro templom egy monumentális lépcső tetején áll, melyet a 12 apostol szobrai díszítenek. A csoport ezt követően egy finom ebédre is megáll egy tipikus olasz étteremben. A város nem csak gyönyörű tereiről ismert - itt van a székhelye az egyik legismertebb olasz csokoládégyárnak, így a kirándulók némi időt szentelnek az édességekre is, majd irány Scicli. Itt az UNESCO Világörökség részévé választott történelmi központ az első megálló, majd a főbb utcákat és tereket barangolják be, mielőtt vacsoraidőben visszatérnének a hajóra.

7. nap - Tengeri nap

Az utazás utolsó teljes napján az MSC Lirica nem köt ki - a tengerjáró előtt hatalmas út áll, hogy a szicíliai partoktól Észak-Olaszországig jusson. Használja ki a lehetőséget, próbáljon ki valamilyen új programot, vagy keresse fel kedvenc helyét. Igyon meg egy finom koktélt valamelyik fedélzeti bárban, kapcsolódjon ki a díjnyertes MSC Aurea Spa egyik termében! Csobbanjon valamelyik fedélzeti medencén, vagy engedjen a csábításnak, és tegye próbára szerencséjét a kaszinóban. A gyerekek biztosan nem fognak unatkozni a Chicco, LEGO és Namco játszószobákban. A felnőtteket 300 m2-nél is nagyobb táncterem csábítja, ahol hajnalig lehet ropni a táncot.

8. nap - Velence

Az utazás utolsó napján a hajó Velencében köt ki, a búcsú és kicsekkolást követően a csoport ismét buszra száll: irány Budapest! Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban tér majd vissza a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos mediterrán barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
7/9/2020 Venice, Italy - 16:30
8/9/2020 Dubrovnik, Croatia 13:00 20:00
9/9/2020 Corfù, Greece 12:00 20:00
10/9/2020 Cefalonia/Argostoli, Greece 08:00 17:00
11/9/2020 Valletta, Malta 13:00 23:00
12/9/2020 Syracuse, Italy 07:00 17:00
13/9/2020 Day at sea - -
14/9/2020 Venice, Italy 09:30 -
Időpont: 2020. szeptember 7-14.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Hajó: MSC LIRICA
Utazás: busz + hajó
Felszállási pontok: Mercure Budapest Castle Hill, Shell kút Székesfehérvár M7, Nagykanizsa Tesco parkoló
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások