Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Májusi vakáció” csoportos mediterrán hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Tengerre fel! A horvát, görög és olasz partok arra várnak, hogy Ön meghódítsa azokat - akár már a következő nyári szezon elején! Csatlakozzon hozzánk, három ország hat kikötőjét keresik fel a kirándulók - így Ön is a legtöbbet hozhatja ki egy hét éjszakás tengeri utazásból. A májusban kellemesen hosszú nappalokat csodálatos mediterrán városok utcáin barangolva töltheti, míg a varázslatos éjszakákon két kikötő közti útnak gyürkőzik neki a Costa flotta büszkesége, a Deliziosa!

Milyen utazóknak ajánljuk?
A mediterrán életérzés, olaszos hangulat, a csodálatos Földközi-tenger és finom ételek - mi más kell még egy tökéletes nyaraláshoz? Engedjen hát a csábításnak, ezen az utazáson bőségesen része lehet a kényeztetésből, lenyűgöző látnivalókból és szórakoztató programokból. A család minden tagja és minden korosztály számára bátran tudjuk ajánlani ezt az utat. A fedélzeten változatos programok és szórakozási lehetőségek várják a diszkótól a könyvtár szobáig, a wellness és spa részlegtől a fine dining éttermekig...

Mire számíthat a hajón?
A tenger hullámait megszelídítő műalkotás - ezekkel a szavakkal jellemezhető legrövidebben a Costa cég egyik büszkesége, amely 2012 májusa óta szeli a világ tengereit és óceánjait... A fedélzeten minden sarkot és teret úgy terveztek meg, hogy az lenyűgöző benyomást gyakoroljon az utasokra. A hajón pihentető kényelem és mediterrán vendégszeretet várja az utazókat. Legyen szó egy romantikus hajóútról vagy egy családi nyaralásról: itt mindenki megtalálja a tökéletes programot!
 

1. nap - Budapestről Velencébe autóbusszal

A csoport hajnalban buszra száll, hogy Budapestről Velencébe utazzon. Az érkezést követően becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása, a délutáni órákban a Costa Deliziosa felhúzza a horgonyt és útnak indul a horvát partok felé.

2. nap - Zadar

Rövid: Félnapos (kb 3 óra) kirándulás Zadar belvárosában* · St. Donatus templom* · St. Anastasia székesegyház* · Tengeri kapu és szárazföldi kapu* · Öt szökőkút tér*

Leírás: Barangoljon Zadar (Zára) csodálatos belvárosában és fedezze fel Dalmácia fővárosának lenyűgöző történelmi örökségét és csodálatos épületeit ezen a fakultatív* kiránduláson! A csoport a kikötőből a település belvárosába sétál, amely már a Római birodalom éveiben, sőt, már azt megelőzően is lakott település volt. A történelmi városközpont egy aprócska félszigeten található, ahol egymást érik az emlékművek az elbűvölő sikátorokban. A csoport első megállója a St. Donatus templomnál van - a 9. században, bizánci stílusban épült szent hely a város egyik legszebb nevezetessége. A szomszédos Szent Anasztázia székesegyházban a névadó szentjének földi maradványait őrzik. A csoport innen egy másik templomhoz sétál, ahol a város arany és ezüst kincseit csodálhatják meg, köztük ereklyetartókat, kelyheket, festményeket, csipkéket és miniatúrákat – melyek a település vérzivataros történelmét örökítették meg, művészi formában.
A kirándulók innen „rohamra” indulnak, és beveszik a szárazföldi kaput és a tengeri kaput - ezek a reneszánsz művészet kéznyomát hordozzák magukon. Az „Öt kút” téren pedig olyan alkotásokat csodálhat meg, melyeket a török megszállás idején építettek - akkoriben az egész település innen nyerte ivóvizét. A kirándulás végén némi szabadidőt eltölthet a városban, majd visszatérés a hajóra.

Fontos megjegyzés: a kirándulás nem ajánlott mozgásukban korlátozott utasaink számára. Kényelmes cipőt viselete ajánlott. A vallási jelentőségű helyeken kérjük konzervatív öltözetet viseljen.

3. nap - Kotor

Rövid: Félnapos (kb 4 óra) barangolás két városban* · Budva: óváros, régi falak, történelmi központ* · Kotor: történelmi központ*

Leírás: Budva komor ősi falai egy festői városkát rejtenek - fedezze fel ezt a települést és Kotort is, melynek varázslatos középkori romantikáját az UNESCO is elismerte néhány éve... A fakultatív* program egy buszos kirándulással kezdődik: a kotori kikötőből Budvához, a térség egyik legidősebb településéhez utaznak a résztvevők. A hagyományok szerint a várost Agenor föníciai király fia alapította, miután Thébát harci szekerén elhagyta. A történelmi óvárosi rész eredetileg egy szigeten állt, melyet ma már az évszázadok során kialakult homok híd köt össze a parttal - így félszigetté alakult át. A 15. században épült falak között középkori erőd várja, gyönyörű tornyokkal és széles kapukkal a fal mentén. A csoport gyalogszerrel vág bele a környék felfedezésébe. Az elbűvölő sikátorok, szűk terek hangulatos labirintusát még különlegesebbé varázsolja az a velencei jellegzetességeket tükröző stílus, melyben a várost újjáépítették az 1979-es földrengést követően.
A visszafelé vezető úton a csoport Kotorban is megáll. Ezt a települést az UNESCO Világörökség részévé választották - a kirándulók a történelmi központban töltenek el némi időt. Ez a negyed a város aranykorának nyomát tükrözi: a település a középkorban vagyonos kereskedők otthona volt.

Megjegyzés: a vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet viselete ajánlott.

4. nap - Katakolon / Olympia

Rövid: Utazás az ókori olimpiák helyszínére, kulturális, történelmi látnivalók* · Ősi Olümpia* · Modern Olümpia*

Leírás: A klasszikus kultúra életre kel, és megismerheti egy évezredes álom, az olimpiai játékok ősi földjét is ezen a fakultatív* kiránduláson! A katakoloni kikötőből az ősi szent város, Olümpia felé veszik az irányt, ahol ie. 776-tól négyévente megrendezték a játékokat Zeusz főisten tiszteletére. A kirándulók az ókori település utcáin barangolnak a régészeti feltárások között - a még állva maradt épületek falai között szinte ma is visszhangzik még az évezredekkel ezelőtt élt drukkerek harsány kiáltásai és az egymással versenyző atléták hangja... A sportolók az ősi versenyeken öt napon át mérték össze erejüket változatos sportnemekben: birkózás, fogathajtás, és a box egy korai változata is szerepelt a műsoron...
Az ókori romok között sétálva villámgyorsan telik az idő, de a kirándulás végén a modern városba is ellátogatnak a résztvevők. Itt lehetőség van egy tipikus, erős görög kávét elfogyasztani, vagy vásárolni egy-két szuvenírt, amely erre a történelmi helyre emlékeztet majd...

Fontos információ: a kirándulás során kb. másfél órát kell sétálni, kérjük, kényelmes ruházatot és cipőt viselnem. A múzeum és a régészeti ásatások helyszínére nagyobb hátitáskát bevinni tilos. A kirándulás nem ajánlott mozgásukban korlátozott utasaink részére.

5. nap - Piraeus / Athens

Rövid: Az ókori Görögország egyik központjának a felfedezése* · Akropolisz* · Athéné templom* · Parthenon* · A modern Athén*

Leírás: Az ókori és a modern Görögország páratlan találkozása: a történelmi korok és egy pezsgő metropolisz páratlan egymás mellett élése - ez a görög főváros! Egy kellemes, fakultatív* kirándulásra Önt is Athénba invitáljuk, hogy felfedezze a csodálatos templomokat és más emlékműveket. A kikötőből a kirándulók egyenesen az Akropolisz felé veszik az irányt, ez a nyugati félteke egyik legismertebb és legnagyobb ókori emléke. A magaslaton az athéni királyok erődítménye áll, amely egyben ősi szenthelyeknek is otthont ad. Az ókorban fokozatosan a hely szakrális jelentősége nőtt meg, Periklész idejére az Akropolisz a görög civilizáció igazi emlékművévé vált.
A csoport következő megállója Athéné istennő temploma, melyet a perzsa csapatok fölötti győzelem emlékére emeltek az ie. 5. században. Az Akropolisz vallási negyedében álló Erektheion a város névadó istennőjének és Poszeidónnak a temploma. Az épület déli sarkánál álló, lenyűgöző szobrok mellett szinte kötelező egy-két fotót elkattintani! Az utolsó nevezetesség, melyet a csoport felkeres, a Parthenón. A világ talán legismertebb romtemplomának gyönyörű épülete után a csoport búcsút int a görög fővárosnak, és visszaindul a hajóhoz.

Megjegyzés: Az Akropoliszhoz vezető út meredek, és egyenetlen talajon kell járni. Kérjük, kényelmes cipőt viseljen. Nagy táskát és bőröndöt szigorúan tilos az Akropoliszra vinni. A mozgásukban korlátozott utasaink számára az Akropolisz lifttel elérhető. Bizonyos időjárási körülmények vagy biztonsági megfontolások miatt ezt előzetes értesítés nélkül is lezárhatják. A régészeti ásatások helyszínén a mozgásukban korlátozott utasaink csak részlegesen tekinthetik meg egy külön útvonalon.

6. nap - Tengeren

Az olasz partok felé hajózva a Costa Deliziosa ezen a napon nem köt ki - élvezze önfeledten a tengernyi programkínálatot a fedélzeten! Két medence, négy jacuzzi és a kisebbek számára egy pancsoló medence áll rendelkezésre, ha a tengerek hátán sem mondana le a vizes örömökről. A felhőtlen kikapcsolódásról gondoskodik Samsara Spa 3500 m2 alapterületen elterülő fitnesz terme: ez wellness-részleggel, gőzkamrákkal, szoláriummal várja Önt.
A három emeletes színházban, amely a bolognai Teatro Duse nevét viseli, szemet kápráztató produkciókban gyönyörködhet. Kellemes időtöltésre csábít a 4D mozi is, ahol mindig forog egy kasszasiker. A varázslatos tengeri éjszakákat pedig a kaszinóban és a diszkóban is eltöltheti... A gyerekkel utazó családok számára jó hír, hogy 3-17 korú lurkók számára négy különböző korosztályban is vannak gyermek programok: kézműveskedés mellett sportversenyek, pizza- és fagyipartik is várják a fiatalokat...

7. nap - Bari

Rövid: Barangolás a trullók között, helyi ízek felfedezése* · Alberobello: trullók, Monti és Aia Piccola negyedek*

Leírás: Alberobello híres trullói Önre várnak, hogy felfedezze azokat! A fakultatív*, félnapos (kb. 5 órás) kiránduláson a jellegzetes kőházak mellett lehetősége lesz az igazi dél-olasz települést is jobban megismerni... Bariból busszal utaznak Alberobelloba, ahol az UNESCO Világörökség részévé választott trullókat tekintik meg. A köralapú házak egykor egy vaskezű gróf leleményes adócsalásának voltak a „segédeszközei” (hogy miként, erről a helyszínen részleteket is megtudhat) – ma viszont a világ minden részéről érkeznek ide látogatók, hogy a különleges hangulatú utcákon barangoljanak. Az épületek érdekessége, hogy a vastag falak, valamint az ablakok szinte teljes hiánya miatt télen-nyáron rendkívül kellemes hőmérséklet van belsejükben. A kirándulók a város két jellegzetes „rioniját” (negyedét) fedezik fel. Rione Monti nyolc vidám utcáján összesen mintegy 1000 trulló található, melyek ma turistaszállásoknak és műhelyeknek adnak otthont. A szomszédos Rione Aia Piccolában található további mintegy 400 trullóban a mai napig helyi lakosok élnek. A környéken némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van. Mielőtt a csoport visszatér Bariba, a helyi ízekkel is közelebbi ismertségbe kerülhet a csoport...

Fontos megjegyzés: az oda- és visszautak egyenként nagyjából egy órát vesznek igénybe. Kényelmes ruha és cipő viselete ajánlott. A kirándulás mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Forgalmi helyzettől függően a kirándulás a meghirdetettnél több időt is igénybe vehet.

8. nap - Velence

A hajó a reggeli órákban éri el a velencei kikötőt, ahonnan útnak is indult. A kabinok elhagyását követően már a délelőtti órákban buszra száll a csoport és elindul Budapest felé. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos, bő egy hetes mediterrán barangolás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul majd! Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasai közt üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
16-05 Venice (Italy) - 17:30
17-05 ZADAR (CROATIA) 07:00 16:00
18-05 Kotor (Montenegro) 08:00 13:30
19-05 Katakolon / Olympia (Greece) 12:30 18:00
20-05 Piraeus/Athens (Greece) 09:00 18:00
21-05 Cruising - -
22-05 Bari (Italy) 07:00 14:00
23-05 Venice (Italy) 09:00 -
Időpont: 2020. május 16-23.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Hajó: Costa Deliziosa
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza:  a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
 

Szolgáltatások