Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Mediterrán barangolások” csoportos hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Fedezze fel a Földközi-tenger ékköveit, barangolja be a tengert az olasz csizmától a francia Riviéráig és vissza! A csodás MSC Seaview a legjobb helyekre viszi, két kikötő közt pedig élvezheti a minden elemében modern és lenyűgöző, impozáns tengerjáró végeérhetetlen program kínálatát. Vacsorázzon a leghangulatosabb fedélzeti éttermekben, a hajó nem csak tengerre, de az utolérhetetlen kulináris élvezetek birodalmába is elnavigálja. A fedélzeten töltött minden egyes perc élmény lesz!
 

1. nap - Indulás!

A csoport Budapestről az esti órákban indul el a magyar fővárosból, autóbuszos transzferrel jut el Genovába.

2. nap - Kezdődik a tengeri kaland!

A csoport a délelőtti órákban érkezik a genovai kikötőbe. A becsekkolást követően birtokba veheti a választott kabint, majd miután minden és mindenki a helyére az MSC Seaview a kora esti órákban kifut a tengerre. Szállás és vacsora már a hajón!

3. nap - A legendás ferde torony

Az utazás első fakultatív* programja rögtön a világ egyik legismertebb épületéhez kalauzol el: tegyen egy félnapos, kényeztető körutat az olasz csizma északi részén!
A buszos kirándulás Pisában a Piazza dei Miracolinál indul, ahol a csoport a pisai Ferde torony mellett a város megannyi káprázatos történelmi örökségét is felfedezheti, köztük a 13. században épült 800 éves székesegyházat, valamint a márvánnyal borított keresztelőkápolnát is. Az út innen a hangulatos belvárosi negyedbe vezet, ahol kihagyhatatlan program a helyi éttermek kínálatának alapos tanulmányozása, de a csábító pizzák mellett kis boltok, szuvenír shopok is némi költekezésre csábítanak. A piazzákról a busz az MSC Seaview-ra visz vissza, de útközben lélegzetelállító kilátás nyílik a toszkánai tájakra.
Fontos információ: kerekesszékes utasok csak abban az esetben vehetnek részt a kiránduláson, amennyiben egy fizető vendég kíséri őket, aki segít a buszra történő le és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. A kerekesszékkel közlekedő utasokat kérjük, hogy a „Shore Excursions Desk”-et keressék fel a fedélzetre érkezve, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják ejteni. A vallási helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott.

4. nap - Az utolérhetetlen Róma

Fedezze fel Róma két arcát: a modern metropoliszt és az ókori birodalmi fővárost a fakultatív* kiránduláson! „Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elenyészik Róma és a világ is” - tartják a kirándulás első állomásáról. Az ókori világ legnagyobb amfiteátruma évezredekkel ezelőtt véres küzdelmek helyszíne volt, ahol a gladiátorok kegyelmet nem ismerő vetekedése szórakoztatta a lakosokat. Ma a környék éteri békét és nyugalmat áraszt, a téren pedig egymást érik az ókori csodák…
A buszos kirándulás innen a város hangulatos utcáin kanyarog tovább: következő megálló Róma egyik legnagyobb és világszinten talán legismertebb szökőkútja, a 18. században épült Trevi kút - majd irány a kétezer éves Pantheon, ahol a rómaiak minden istenüket imádták - és nem mellesleg két olasz király, két olasz király II. Viktor Emánuel és I. Umbertó végső nyughelye is. A csoport dél körül egy autentikus olasz étteremben fogyaszt el egy finom ebédet. A rövid pihenőt követően pedig még több felfedeznivaló vár a résztvevőkre!
A Vatikánban a csoport a híres múzeumban a reneszánsz legszebb alkotásait csodálja meg. A Sixtusi kápolnából a Szent Péter Bazilikába vezet az út, Róma emblematikus temploma szintén a reneszánsz korszak egyik remekműve, a keresztény világ sokak szerint legnagyszerűbb temploma. Habár a busz innen a kikötő felé veszi az irányt, az ablakból még a gyönyörű Róma fantasztikus látványa köszön el az utazóktól.
Fontos információ: az ebéd időpontja változó lehet. Habár a kirándulás nagyobb részét sétálva teszik meg az utazók, a látványosságok mindegyike kerekesszékkel is megközelíthető. Kerekesszékes utasok csak abban az esetben vehetnek részt a kiránduláson, amennyiben egy fizető vendég kíséri őket, aki segít a buszra történő le és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. A kerekesszékkel közlekedő utasokat kérjük, hogy a „Shore Excursions Desk”-et keressék fel a fedélzetre érkezve, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják ejteni. A vallási helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A Szent Péter Bazilika és a Vatikáni Múzeum épületét helyi programok miatt lezárhatják, a látogathatóságról az utazás során kaphat bővebb felvilágosítást.

5. nap - Hármas randevú

Barangolja be a francia Riviéra három gyönyörű látványosságát is.
A fakultatív* program Monacóban indul, ahol a hangulatos szűk utcácskákon kezdődik a séta - fel a hegynek. A kirándulás útvonala ragyogó látványosságokat ígér: a csoport megtekinti Oceanográfiai Múzeum lenyűgöző épületét, a katedrálist, ahol Grace Kelly és III. Rainier monacói herceg alussza örök álmát és a palotát is, ami pont úgy néz ki, mintha a mesekönyvek lapjairól lépett volna ki a valóságba...
A  kirándulás egy izgalmas felfedezéssel folytatódik Monte Carlo-ban: a mindig szikrázóan szép városrészben érdemes nyitott szemmel járni, hiszen Európában talán itt a legmagasabb az egy négyzetméterre jutó hírességek száma. A vén kontinens Las Vegasában természetesen kihagyhatatlan a kaszinó valamint a Hotel de Paris ikonikus épülete. Utolsó programpontként valamennyi szabadidő eltöltésére nyílik lehetőség, majd a busz a francia határ felé veszi az irányt.
Nizza felfedezését a csoport a gyönyörű Moyenne Corniche úton kezdi, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az azúrkék tengerre. A tengerparti Promenade des Anglais korzó után a legendás Negresco Hotel gazdagon díszített épületét is felkeresi a csapat. A pálmafákkal szegélyezetten, igazi mediterrán hangulatot árasztó út innen a hagymakupolás, meseszép orosz ortodox katedrális épületéhez vezet.
Fontos információ: kerekesszékes utasok csak abban az esetben vehetnek részt a kiránduláson, amennyiben egy fizető vendég kíséri őket, aki segít a buszra történő le és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. A kerekesszékkel közlekedő utasokat kérjük, hogy a „Shore Excursions Desk”-et keressék fel a fedélzetre érkezve, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják ejteni. A kirándulásnak nem része a monte carlo-i kaszinó épületébe történő belépés.

6. nap - Egy mediterrán város éjszakai fényei

Barangoljon egyet a varázslatos mediterrán éjszakában fakultatív* kirándulásunkon! Palma de Mallorca éjjeli fényeinek felfedezése a Santa Maria katedrálisnál indul. A 13. században épült gótikus mestermunka egy korábbi mecset alapjaira épült. Innen az út - festői környezetben - egy ódon ajtóhoz vezet, ami mögött a csodálatos Abaco Bar-t rejti maga mögött. A csoport itt varázslatos hangulatban: madárkalitkák és szökőkutak mellett koktélozhat a szabadég alatt. Ezt követően némi szabadidő eltöltésére is van lehetőség, mielőtt visszatérnek a hajóhoz.
Fontos megjegyzés: az útvonal macskaköves úton vezet, így a túra nem alkalmas mozgásukban korlátozott illetve kerekesszékes utasok részére.

7. nap - Lenyűgőző körút és egy kis bevásárlás

Barcelona a mediterrán tengerpart sokak szerint legszebb ékköve, ahol a katalán kreativitás és gyönyörű természeti táj ölelkezik egymással.
Fakultatív* kiránduláson a tengerparti város legismertebb nevezetességeit keresheti föl. A kikötőből a busz a katalán főváros legszebb útjain kanyarogva a Montjuic hegyre visz, ahol egy rövid megállót tartva lélegzetelállító panorámában gyönyörködhet: a Földközi-tenger partján megbúvó városról. Innen Gaudí egyik remekművéhez, a befejezetlen neogótikus stílusú Sagrada Família templomhoz vezet az út - amely egykor (ha elkészül) a világ legnagyobb bazilikája lesz. A következő megálló a Barcelona székesegyház, amely a 13-15. század közt építették, majd irány a Placa de Catalunya: a város egyik legszebb és legnagyobb terén egy lélekemelő „shopping-terápiára” nyílik lehetőség.
Fontos megjegyzés: amennyiben a kirándulás munkaszüneti napra vagy vasárnapra esik, úgy a vásárlás megálló a La Rambla-n lesz.
Fontos információ: kerekesszékes utasok csak abban az esetben vehetnek részt a kiránduláson, amennyiben egy fizető vendég kíséri őket, aki segít a buszra történő le és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. A kerekesszékkel közlekedő utasokat kérjük, hogy a „Shore Excursions Desk”-et keressék fel a fedélzetre érkezve, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják ejteni.

8. nap - Napoleon szülőföldjén

A korzikai főváros, Ajaccio Bonaparte Napoleon szülőföldjeként ismert. Szinte nincs egy talpalatnyi hely az egész városban, ami ilyen vagy olyan módon ne emlékezne meg a zseniális hadvezérről. A fakultatív* kirándulás a Casone kertben indul, ami a város egyik zöldellő szigete, majd a Parata-ról lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhet a tengerből pontként kiemelkedő Bloody szigetek panorámájában. A kirándulás a város történelmi központjában ér véget.
Fontos megjegyzés: az óvárosi negyedben egyenetlen talajon kell sétálni, ajánlott kényelmes cipőt viselni. Vallási ünnepek és események alkalmával a székesegyház látogatása korlátozott lehet vagy akár zárva is tarthat. A kiránduláson mozgásukban korlátozott illetve kerekesszékes utasok nem vehetnek részt.

9. nap - Úton hazafelé

Az utazás utolsó napjának reggelén köt ki az MSC Seaview Genovában. A kabinok elhagyását követően a csoport a délelőtti órákban indul vissza a magyar fővárosba.

Biztosak vagyunk abban, hogy Önnek is felejthetetlen „Mediterrán kaland”-ban lesz része, és reméljük, hogy nem sokára ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travellel utazók körében köszönthetjük Önt!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
hét. Genoa - 18:00
kedd La Spezia 07:00 18:00
sze. Civitavecchia 07:00 18:00
csüt. Cannes 09:00 18:00
pén. Palma 14:00 23:00
szo. Barcelona 08:00 18:00
vas. Ajaccio 12:00 19:00
hét. Genoa 07:00 -
Időpont: 2019. június 16-24.
Időtartam: utazással együtt 9nap/7éj
Hajó: MSC Seaview
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások