Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Mediterrán ékkövek” csoportos mediterrán hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Fedezze fel a Földközi-tenger legszebb városait, utazza be a mindig gyönyörű Mediterráneumot, és legyen része élete legemlékezetesebb utazásában a lenyűgöző MSC Fantasia fedélzetén! A tengerjáró Olaszországból a francia partok felé veszi az irányt, majd a spanyol szigetek érintésével fordul vissza, hogy Nápolyban és a toszkán vidéken is kikössön, mielőtt visszatérne Genovába.
 

1. nap - Indulás!

Első nap az esti órákban buszra száll a csoport, hogy a magyar fővárosból Genovába utazzon.

2. nap - Vár a végtelen tenger!

A csoport a délelőtti órákban érkezik a kikötőbe, ahol már vár a fantasztikus MSC Fantasia!
A kirándulók becsekkolnak, elfoglalják kabinjaikat a hajón - az ebédet már a világbajnok éttermek, bárok egyikében költhetik el. Este az impozáns méretű tengerjáró felhúzza a horgonyt és elindul a naplemente irányában.
Kérjen egy koktélt és élvezze, ahogy az olasz partok lassan eltűnnek a végtelen horizont mögött!

3. nap - Marseille, a bájos francia városka

Rövid: Kulturális, városnéző program Marseille-ban és Avignonban* · Marseille: Notre Dame de la Garde* · Avignon: pápai palotája*

Leírás: Fedezze fel két gyönyörű francia város fantasztikus látnivalóit. A fakultatív* kirándulás Marseille-ban és Avignonban olyan nevezetességekhez kalauzol el, mint a Notre Dame de la Garde bazilika vagy a Pápai palota. Tartson velünk! A kirándulók először a tengerparti Marseilles-t barangolják be. A Notre Dame de la Garde egy neobizánci stílusban épült, gyönyörű templom, melyet Esperandiu tervezett és épített egy korábbi, 13. században épült kápolna alapjain. A székesegyházban a tengereken biztonsággal átszelő hajóskapitányok felajánlásait őrzik évszázadok óta.
Innen az út Avignonba vezet. Ez a hangulatos város volt a katolikus egyház fejeinek a székhelye az „avignoni fogság” évtizedei alatt. A csoport a Pápai palotához látogat el, ahol a freskók és kézzel szőtt tapéták még most is a letűnt kor káprázatos pompájáról árulkodnak. A hajóra történő visszatérés előtt rövid szabadidős programra is lehetőség lesz.

Megjegyzés: A csoportnak Avignonban egyenetlen talajon kell sétálnia, a Marseille-i bazilikához pedig néhány lépcsőfokon keresztül vezet az út. A kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fentiek figyelembevételével mérlegeljék részvételi szándékukat. A vallási jelentőségű helyszíneken kérjük konzervatív öltözetet viseljen. Különleges programok esetén a Notre Dame de la Garde bazilika zárva tarthat, ekkor a Marseille Székesegyházat keresi fel a csoport

4. nap - Egy kis mediterrán hangulat

A lenyűgöző homokos strandok és festői sziklás tengerpartok szomszédságában Mallorca sziget fővárosa lenyűgöző látnivalókat tartogat, melyeket Ön is felfedezhet a fakultatív* kiránduláson! A városnézés Palma talán legismertebb történelmi emlékhelyénél, a gótikus erődnél indul, a Bellver kastély után némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség a gótikus negyedben. Ezt követően a csoport közösen keresi fel a 13. században egy ősi mecset romjain épült festői szépségű katedrálist, amely egyike a világ legnagyobb katolikus székesegyházainak.
De az út további szakaszai is festővászonra kívánkoznak. A Plaza de Toros véráztatta kövein a mai napig ápolják a spanyolok számára szent tradíciót, a bikaviadalokat. A szomszédban pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert hagyomány él: a gyöngyutánzatok készítése, melynek titkos folyamatában most Ön is bepillantást nyerhet.
Fontos megjegyzés: a székesegyház vallási események alkalmával zárva tarthat a látogatók elől. A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözet javasolt. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékkel közlekedő utasaink nem tudnak részt venni. A bikavidal helyszíne néhány lépcsőn keresztül közelíthető meg, a székesegyházhoz az út kb. 100 lépcsőn át vezet a buszparkolóból.

5. nap - Római kori örökség felfedezése

Habár legtöbben a véget nem érő bulik koronázatlan fővárosaként gondolnak Ibizára, a ragyogóan napfényes spanyol sziget valójában már az ókor óta fontos kereskedelmi központ is volt. Fedezze fel a sziget gazdag történelmi-kulturális örökségét egy fakultatív* kiránduláson! A csoport első megállója a „Las Salinas” (só síkság), ami korábban egy széles tó volt, már sok kisebb tavacska és lagúna egész hálózatává vált. Az ókori Rómának nagy sóbányái működtek a térségben...
Innen San José hegyi településére vezet az út, ahol egy lenyűgöző, 18. századi templom megtekintése után (csak kívülről) San Antonioba utazhat. Az ősi halászfalu a mai napig népszerű turistahely: a fantasztikus hangulatú barangolást követően gyönyörű vízparti úton kanyarog vissza az út Ibizára.  Az utolsó megálló itt a „Dalt Vila”: az UNESCO világörökség részét képző óvárosi negyed szűk utcácskáinak és fehérre meszelt házainak megtekintése után visszatérés a kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes, valamint mozgásukban korlátozott utasaink nem tudnak részt venni.

6. nap - A megvalósult álom, utazás az MSC Fantasia fedélzetén

Hatodik napon az MSC Fantasia nem köt ki - itt tehát a lehetőség még alaposabban megismerni a kisebb városnyi területű tengerjáró fantasztikus programkínálatát! Ha nem tette volna még meg, mindenképpen érdemes felkeresni az összes éttermet, bárt és kávézót - mindegyik egyedi hangulattal és fantasztikusnál fantasztikusabb ételkölteményekkel várja az utasokat. Próbálja ki, milyen a tenger közepén sportolni a sportpályák egyikén, vagy mártózzon meg a medencékben, fedezze fel a fedélzeti aquapark örömeit!
Amennyiben háborítatlan nyugalomra vágyik, keresse fel a díjnyertes spa részleget - kérjen egy masszázst valamelyik profi masszőrtől, vagy élvezze a csendet és nyugalmat a relax teremben.
A varázslatos napnyugta kihagyhatatlan látvány! És az MSC Fantasia minden éjjel új életre kel, miután a Nap alábukik a horizonton: a kaszinó színpompás fényei mindenkit arra csábítanak, hogy próbára tegyék szerencséjüket, a színházban a legnagyobb közönségsikereket keltik életre a színészek, a diszkóban pedig hajnalig tart a pörgés...

7. nap - A meseszép Capri szigete

Fedezze fel a csodálatos Nápolyhoz közel fekvő Capri szigetét, amely megannyi filmnek és sikerlistás könyvnek volt az ihletője egy mesés fakultatív* kiránduláson! A szigetre komppal utazik a kirándulók vidám csapata a Nápolyi-öbölből. A Marina Grande-n való kikötést követően minibusz vagy sikló visz Anacapri városába, ahol felfedezheti a hamisítatlan „Capri-életérzést”!
Vegyüljön el a hangulatos utcák forgatagában, tanulmányozza behatóan a helyi árusok portékáit, mielőtt a csoport a Villa San Michele-hez érkezik, amelyet Dr. Munthe, a neves svéd pszichológus épített az előző évszázad elején. Innen gyönyörű kilátás nyílik a szigetet körülölelő tengerre - jó időben akár 30-40 kilométernyire is ellátni!
Majd a kisbusz Capri városába visz, ahol szabadidős programként fedezheti fel a Piazza Umberto I teret övező hangulatos utcácskákat, vagy felkeresheti az Augustus kertet (a belépőt az ár nem tartalmazza) ahol a Faraglioni elbűvölő látványában gyönyörködhet: a három, tengerből kiálló szikla Capri szigetének délkeleti részén - az ide látogató turisták egyik kedvenc célpontja. Az utazás rövid buszos vagy sikló utazással ér véget a helyi kikötőben.
Fontos információ: a Capriba való utazás magán vagy közhasználatú komppal is történhet. A kiránduláson kerekesszékes, valamint mozgásukban korlátozott utasaink nem tudnak részt venni.

8. nap - Livorno, Firenze legjava

 Firenzét sokan a világ legszebb városának tartják. Vajon igazuk van? Ezt Ön is eldöntheti, ha részt vesz fakultatív* kirándulásunkon, ami a meseszép toszkán város legismertebb nevezetességeit érinti. A csoport 2 órás buszos utazást követően érkezik a városba, melyet az olasz reneszánsz bölcsőjének tartanak. Az első megálló rögtön a Michelangelo tér, ahonnan észveszejtő kilátás nyílik a városra és a hátteret mennyei csipkébe burkoló, misztikus hegyekre.
Innen a Santa Maria del Fiore székesegyházhoz vezet az út: az 1436-ban befejezett mestermű dómja a reneszánsz építészet egyik igazi mesterműve. A környéket a csoport sétálva barangolja be, megállva a 15. századi Santa Croce bazilikánál, ami a történelem egyik legismertebb csillagászának, Galileo Galileinek a végső nyughelye. Majd némi szabadidő eltöltésére is van lehetőség: érdemes ezt kihasználni a jobbnál jobb éttermek kínálatának megismerésére (az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza)! A visszafelé vezető úton gyönyörködjön a csodálatos toszkán tájban, mielőtt a busz a livornoi kikötőbe bekanyarodik.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasok csak fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nincsen. Azok a mozgásukban korlátozott utasaink, akik szeretnének résztvenni a kiránduláson, a kihajózást követően kérjük keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a fedélzeten.
Fontos megjegyzés: az óvárosi negyedben egyenetlen talajon kell sétálni, ajánlott kényelmes cipőt viselni. Vallási ünnepek és események alkalmával a székesegyház látogatása korlátozott lehet vagy akár zárva is tarthat. A kiránduláson mozgásukban korlátozott illetve kerekesszékes utasok nem vehetnek részt.

9. nap - Útban hazafelé

Utolsó nap az MSC Fantasia a reggeli órákban köt ki. A kabinok elhagyását, valamint a kicsekkolást követően a csoport buszra száll, és útnak indul Budapest felé. Bízunk abban, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagodott a mediterrán ékkövek felfedezése közben, és reméljük, hogy hamarosan ugyanezen, vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travellel utazók körében köszönthetjük majd Önt!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
szo. Genoa - 18:00
vas. Marseille 08:00 17:00
hét. Mallorca 10:00 23:59
kedd Mallorca 00:01 01:00
kedd Ibiza 08:00 19:00
sze. tengeri nap - -
csüt. Naples 07:00 17:00
pén. Livorno 09:00 19:30
szo. Genoa 08:00 -
Időpont: 2019. szeptember 27. - október 5.
Időtartam: utazással együtt 9nap/7éj
Hajó: MSC Fantasia
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza:  a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
 

Szolgáltatások