Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Mediterrán élmények” csoportos hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Várja Önt a ragyogó nyári napsütés a Földközi-tengeren! Barangoljon a legszebb francia, spanyol és olasz városokban, fedezze fel a népszerű turistaparadicsomokat és a rejtett kis gyöngyszemeket a Mediterráneum nyugati medencéjében! Az MSC Fantasia fedélzetén a nap 24 órájában várják fantasztikus programok, az impozáns tengerjárón mindenki megtalálja a kedvére való lehetőséget - legyen szó romantikus kirándulásról vagy családi nyaralásról.
 

1. nap - Indulás!

A csoport tagja az esti órákban Budapesten buszra szállnak - és irány Genova, ahol már vár az MSC Fantasia!

2. nap - Genova Horgonyt fel!

A délelőtti órákban a csoport megérkezik a genovai kikötőbe. Becsekkolás majd kabinok elfoglalását követően a hajó a délutáni órákban felvonja a horgonyt, és a Földközi-tenger nyugati partján nekivág sok ezer kilométeres, hangulatos utazásának. A lemenő nap sugaraiban eltűnő olasz partok varázslatos látványt nyújtanak - ne hagyja ki a fedélzetről!

3. nap - Marseille, Franciaország - A legszebb francia városok utcáin

Vegyen részt egy hangulatos, fakultatív* kiránduláson, amely két idilli francia várost is érint! A kirándulók először Marseille-ba érkeznek, ahol a busz a meseszép Kennedy Corniche-on kanyarog – gyönyörködjön a tengerpart és a part menti szigetek, a „Les Iles” látványában, mielőtt a szomszédos sziklacsúcs felé kanyarodva a Notre Dame de la Garde neobizánci bazilikához érkezne! Itt egészen megkapó panoráma várja. A következő, egyben utolsó megálló Mareille-ben a Palais Longchamps emlékművet érintve a Vieux Port, ahol számos kávézó, és megannyi hangulatos étterem csábít finom falatokkal! (Az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza.) Itt némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség - a Centre Bourse árusainak a portékáit mindenképpen megéri közelebbről is tanulmányozni.
Majd szűk háromnegyed órás autóbuszos utazással ér a csoport Aix-en-Provence-be. A „legfranciább” francia kisváros egyetemeiről, valamint gyógyfürdőiről és spa létesítményeiről is ismert. A kirándulók a település történelmi központjában kezdik a sétát, az árnyas fák által szegélyezett Cours Mirabeau sugárúton egészen a 17. században emelt Mazarin negyedig gyalogolnak, ahol a városi köznemesség rendezett portái sorakoznak. Az úticél a Place des Quatre Dauphins, ahol a négy delfinnel ékesített szökőkutat és a Szent Megváltó székesegyházat is megtekinti a csoport. A katedrális igazi építészeti csemege: az 5. században épült alapokon 1200 év hagyta rajta keze nyomát. A hangulatos környéket némi szabadidő keretében önállóan is felfedezheti.
Fontos információ: a kiránduláson egyenetlen talajon kell járni, és lépcsőkön kell felkapaszkodni, ezért kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek azon részt. Az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. Városi, illetve egyházi programok esetén a Notre Dame de la Garde nem látogatható, ez esetben helyettesítő programként a Marseille Székesegyházat keresi fel a csoport.

4. nap - Palma de Mallorca, Spanyolország

Vegyen részt egy feledhetetlen fakultatív* kiránduláson Mallorca szívében! A csoport Palma legszebb és legismertebb nevezetességeit keresi fel. Az első lehetőség egy irigylésre méltó szelfire rögtön a Bellver kastély árnyékában kínálkozik: a gyönyörű, gótikus épület után a közeli gótikus negyedet (Barrio Gótico), valamint az ősi mecset alapjain épült gótikus katedrálist önállóan fedezheti fel.
A következő megállónál a spanyol tradícióké és hagyományoké a főszerep. A bikaviadalok helyszíne - Plaza de Toros - után a világhírű gyöngyutánzatok készítésének a fortélyába is bepillantást nyerhet. A Mallorcán készült műgyöngyök minősége világszerte ismert és elismert, csak a legjobb szakértők tudják megkülönböztetni azokat az igazgyöngyöktől.
Fontos információ: a székesegyházban vaku használata tilos. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. Városi, illetve egyházi programok esetén a székesegyház nem látogatható, ez esetben azt csak kívülről tekinti meg a csoport. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt. A bikaviadal helyszíne néhány lépcsőn keresztül érhető el, a katedrálishoz pedig nagyjából 100 lépcső vezet a buszparkolóból.

5. nap - Ibiza, Spanyolország

Fedezze fel a legbulisabb spanyol sziget egy másik arcát fakultatív* kirándulásunkon! A kikötőt elhagyva a busz egy páratlan természeti látványosság felé veszi az irányt. A „Las Salinas” („sós síkság”) hajdanán egy hatalmas tó volt, melyből mára hangulatos lagúnák és kisebb tavacskák szemet gyönyörködtető kavalkádja maradt. A hely szépségét már az ókorban is ismerték, igaz a rómaiak nem ezért, hanem az itt bányászott, értékes só miatt tartották nagy becsben a térséget.
Innen a csoport útja egy helyi faluba vezet: San Joséban egy gyönyörű, 18. századi templomot tekintenek meg a kirándulók (csak kívülről), majd egy régi halászfalu, San Antonio az úticél. A turisták körében rendkívül népszerű településen egy hangulatos kirándulást tesznek a csoport tagjai, majd igazi ibizai tájakon keresztül kanyarogva ér vissza a busz a sziget fővárosában. Itt még az ibizai óvárost (UNESCO Világörökség része) is megtekintik, majd visszatérés a kikötőbe, a hajóhoz.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasok nem vehetnek részt.

6. nap - Tengeri nap

A hatodik napon az MSC Fantasia nem köt ki - használja ki a lehetőséget arra, hogy az olasz stílus és elegancia jegyében épült, modern tengerjáró még több programlehetőségét fedezze fel magának! A tucatnyi bár, étterem és kávézó a legfinomabb ízekkel várja nap mint nap. Ha edzésben tartaná magát, a fedélzeti sportlétesítmények használata igazán különleges élményeket ígér: tenisz, kosárlabda, minigolf pályákat is meghódíthatja! Vagy adja át magát a vizes örömöknek és csobbanjon a fedélzeti medencék egyikében, keresse fel az aquaparkot!
Ha felhőtlen kikapcsolódásra vágyik, heveredjen le a napozóágyak egyikére valamelyik medence partján, vagy bízza magát a hajó profi masszőreinek a kezére, akik testet-lelket felfrissítő, kényeztető masszázzsal várják. Az esti órákban a hajó új életre kel: nézzen meg egy igazi közönség sikert a fedélzeti színházában vagy kapcsolódjon ki a 4D moziban. Táncoljon a csillagok vagy a diszkógömbök fényében, tegye próbára szerencséjét a fedélzeti kaszinóban. Egy biztos: unatkozni egyetlen percre sem fog!

7. nap - Nápoly, Olaszország - Bevezetés a „Capri-életérzésbe”

Vegyen részt egy fakultatív* kiránduláson egy igazán elbűvölő szigeten! A Nápolyi-öbölből egy rövid komppal vagy szárnyashajóval történő utat követően éri el a csoport Capri szigetét, ahol minibusszal vagy libegővel jutnak fel Anacaprira, ahol a hamisítatlan „Capri életérzést” megismerheti. A hangulatos utcácskákat némi szabadidő keretében önállóan fedezheti fel, majd irány a Villa San Michele! A gyönyörű épületet Dr. Munthe svéd orvos számára építettek a múlt század fordulóján. A villából lenyűgöző kilátás nyílik a szigetre és az azt körülölelő tengerre.
Innen a minibusz Capri városába visz, ahol ismét némi szabadprogram van beütemezve: a Piazza Umberto I körüli elbűvölő, sikátoros utcácskákat önállóan fedezheti fel, vagy felkeresheti az Augustus kertet (a belépő árát a program részvételi díja nem tartalmazza). A hangulatos barangolást követően ismét minibuszra vagy libegőre száll a csoport, és a sziget kikötőjéből komp vagy szárnyashajó visz vissza az MSC Fantasiához.
Fontos információ: a Caprira történő utazás magán vagy közhasználatú szárnyashajón/ katamaránon is történhet. A kiránduláson mozgásukban korlátozott vagy kerekesszéket használó utasaink nem vehetnek részt.

8. nap - Livorno, Olaszország - A gyönyörű Firenze

Töltődjön fel a gyönyörű toszkán tájak varázslatos látványával és barangoljon a világ egyik legszebb városában: Firenzében ezen a fakultatív* kiránduláson! A csoport a kikötőből egy kétórás buszos kirándulásra indul a fantasztikus mediterrán tájakon át Firenze irányába. A városban az idegenvezető részletesen elmeséli a település gazdag történelmi múltját, megismerheti többek között azt is, hogy itt ringott az olasz reneszánsz bölcsője. A Michelangelo térről megkapó kilátás nyílik a városra és a toszkán hegyekre. Innen a Santa Maria del Fiore (Liliomos Szűz Mária) székesegyház közel 700 éves falaihoz vezet az út, megtekintheti a templomot és a hozzá tartozó gyönyörű dóm épületét is.
Majd a kirándulás gyalogszerrel folytatódik: a szintén a 15. század derekán épült Santa Croce Bazilikához, ami Galileo Galilei végső nyugvóhelye is egyben. A környező teret rövid szabadidős program keretében önállóan fedezheti fel. Érdemes a kis boltokba is betérni, és megállni néhány utolérhetetlenül finom falatért egy helyi kisvendéglőben (az ebéd árát a program részvételi díja nem tartalmazza). Ezt követően a csoport ismét buszra száll, és a lenyűgöző toszkán tájakon kanyarogva visszatér a Livorno kikötőbe.
Fontos információ: ez a kirándulás kizárólag a Livorno kikötőn áthaladó utasok számára elérhető. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A kerekesszékes utasok egy fő (fizető) kísérővel együtt vehetnek részt azon, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, a buszon sem rámpa sem lift nem található. A kerekesszékes utasokat, akik a kiránduláson részt kívánnak venni, arra kérjük, hogy a hajóra történő felszállást követően vegyék fel a kapcsolatot a „Shore Excursions’ Desk”-kel, hoy a szükséges előkészületeket meg tudják tenni.

9. nap - Genova, Olaszország - Útban hazafelé

A hajó reggeli órákban köt ki Genovában. A fedélzetről még egy utolsó pillantást vethet a Földközi-tenger gyönyörű hullámaira és a végtelenbe nyúló horizontra, majd felszállás a buszra, amely megkezdi hosszú útját a magyar főváros felé. Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban tér majd haza. Bízunk abban, hogy a lenyűgöző mediterrán tájak hamarosan egy újabb utazásra csábítják majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
szo. Genoa - 18:00
vas. Marseille 08:00 17:00
hét. Mallorca 10:00 23:59
kedd Mallorca 00:01 01:00
kedd Ibiza 08:00 19:00
sze. tengeri nap - -
csüt. Naples 07:00 17:00
pén. Livorno 09:00 19:30
szo. Genoa 08:00 -
Időpont: 2019. augusztus 23-31.
Időtartam: utazással együtt 9nap/7éj
Hajó: MSC Fantasia
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások