Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Mediterrán kalandok” csoportos hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Hajózzon ki a végtelen Földközi-tengerre egy impozáns és modern tengerjáró fedélzetén.
Fedezze fel a legszebb mediterrán városokat, barangoljon a naplementében a tengerparton, igyon meg egy hűsítő koktélt egy hangulatos bárban. Lazuljon el és élvezze az MSC Seaview végtelen programkínálatát: a mozi teremtől a színházig, a változatos gasztronómiai élményeket kínáló éttermeket és bárokat, a fedélzeti medencéket vagy csak dőljön hátra a napozóteraszon és élvezze, ahogy a hajó maga mögött hagyja a tenger hullámait…
 

1. nap - Indulás!

Indulás Budapestről az esti órákban, a magyar fővárosból autóbuszos transzfer visz Genovába.

2. nap - Vár a végtelen tenger!

A csoport a délelőtti órákban érkezik a kikötőbe, majd becsekkolás a hajóra és a választott kabinok elfoglalása.
Miután az összes utas megérkezik, a hajó a kora esti órákban kifut a tengerre. Szállás és vacsora már a hajón!

3. nap - A legendás ferde torony

A harmadik napon egy különleges fakultatív* program keretében a világ egyik legismertebb épületét, a pisai Ferde tornyot is felkeresheti! Egy nagyjából félnapos, kényeztető körutat tehet az olasz csizma északi részén. A buszos kirándulás Pisában a Piazza dei Miracolinál indul, ahol a csoport a világhíres torony mellett a káprázatos, 13. századi székesegyházat és a márvánnyal borított keresztelőkápolnát is felfedezi. Az út innen a hangulatos belvárosi negyedbe vezet, ahol kihagyhatatlan program a helyi éttermek kínálatának alapos tanulmányozása, de a csábító pizzák mellett kis boltok, szuvenír shopok is némi költekezésre csábítanak. A piazzákról a busz az MSC Seaview-ra visz vissza, de útközben lélegzetelállító kilátás nyílik a toszkánai tájakra.
Fontos információ: kerekesszékes utasok csak abban az esetben vehetnek részt a kiránduláson, amennyiben egy fizető vendég kíséri őket, aki segít a buszra történő le és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. A kerekesszékkel közlekedő utasokat kérjük, hogy a „Shore Excursions Desk”-et keressék fel a fedélzetre érkezve, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják ejteni. A vallási helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott.

4. nap - A ragyogó Örök Város utcáin sétálva...

Sallangmentes, egész napos fakultatív* barangolás az olasz főváros hangulatos utcáin és az évezredes emlékhelyein. A csoport másfél órás buszos utazással érkezik meg Róma központjába, majd magyar nyelvű idegenvezető* tolmácsolásában indul a gyalogos felfedező körút! Az első megálló a város egyik szimbóluma, a lenyűgöző Kolosszeum, amely a mai napig a világ legnagyobb amfiteátruma. Innen a közeli Forum Romanumhoz sétálnak, ami az ókori Róma társasági életének egyik központja volt. Majd a Piazza Santi Apostoli érintésével a lepkealakú Piazza di Spagna következik. A spanyol lépcsők aljában, a Fontana della Barcaccia (Vén hajó szökőkút) andalító csobogása mellett és a barokk építészet fantasztikus alkotásaitól szegélyezett tér kihagyhatatlan fotózkodási lehetőséget nyújt! A csoport itt rövid megállót is tart: mindenki egyénileg barangolhat, ülhet be egy finom olasz ebédre és espresso-ra valamelyik környékbeli kávézóban vagy étteremben (árát a részvételi díj nem tartalmazza). Majd irány a Piazza Navona, ám útközben még olyan nevezetességek mellett is elhaladnak, mint a Pantheon (ami az egyik legszebb állapotban fennmaradt ókori római templom). A Navona téren ismét érdemes előkészíteni a fényképezőgépeket. A három, fantasztikusan gazdagon díszített szökőkút mellett állva szinte kötelező egy-két szelfi! A következő megálló a filmekből-regényekből is jól ismert Trevi szökőkút (készítsen elő egy pénzérmét!), majd a csoport elköszön az Örök Várostól és busszal visszatér a kikötőbe.
Fontos megjegyzés: a római kirándulás során több órát kell gyalogolni. A kiránduláson mozgásukban korlátozott vagy kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kiránduláson a Kolosszeumot csak kívülről tekintik meg.

5. nap - Hármas randevú

Egyetlen kirándulással három ragyogó helyet is felkereshet a francia Riviérán.
A fakultatív* program Monacóban indul, ahol a hangulatos szűk utcácskákon kezdődik a séta - fel a hegynek. A kirándulás útvonala érinti az Oceanográfiai Múzeum lenyűgöző épületét, a katedrálist, ahol Grace Kelly és III. Rainier monacói herceg alussza örök álmát és a tündérmesékbe illő palotát is. A mindig csillogó Monte Carloban érdemes nyitott szemmel járni az utcákat: ki tudja, melyik híresség jön szembe a következő sarkon?! Európa Las Vegasában természetesen kihagyhatatlan a kaszinó valamint a Hotel de Paris ikonikus épülete. A városban valamennyi szabadidő eltöltésére is van lehetőség, majd a busz Nizzába visz.
A francia tengerparti város felfedezését a csoport a gyönyörű Moyenne Corniche úton kezdi, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az azúrkék tengerre. A városban a Promenade des Anglais után a legendás Negresco Hotel gazdagon díszített épületét is felkeresi a csapat. A pálmafákkal szegélyezetten, igazi mediterrán hangulatot árasztó út innen az orosz ortodox katedrális épületéhez vezet. A hagymakupolás, élénk kerámiával borított épület megtekintése után a busz a kikötőbe visz.
Fontos információ: kerekesszékes utasok csak abban az esetben vehetnek részt a kiránduláson, amennyiben egy fizető vendég kíséri őket, aki segít a buszra történő le és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. A kerekesszékkel közlekedő utasokat kérjük, hogy a „Shore Excursions Desk”-et keressék fel a fedélzetre érkezve, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják ejteni. A kirándulásnak nem része a monte carlo-i kaszinó épületébe történő belépés.

6. nap - Mediterrán hangulat

A lenyűgöző homokos strandok és festői sziklás tengerpartok szomszédságában Mallorca sziget fővárosa lenyűgöző látnivalókat tartogat, melyeket Ön is felfedezhet a fakultatív* kiránduláson! A városnézés Palma talán legismertebb történelmi emlékhelyénél, a gótikus erődnél indul, a Bellver kastély után némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség a gótikus negyedben. Ezt követően a csoport közösen keresi fel a 13. században egy ősi mecset romjain épült festői szépségű katedrálist, amely egyike a világ legnagyobb katolikus székesegyházainak.
De az út további szakaszai is festővászonra kívánkoznak. A Plaza de Toros véráztatta kövein a mai napig ápolják a spanyolok számára szent tradíciót, a bikaviadalokat. A szomszédban pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert hagyomány él: a gyöngyutánzatok készítése, melynek titkos folyamatában most Ön is bepillantást nyerhet.
Fontos megjegyzés: a székesegyház vallási események alkalmával zárva tarthat a látogatók elől. A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözet javasolt. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékkel közlekedő utasaink nem tudnak részt venni. A bikavidal helyszíne néhány lépcsőn keresztül közelíthető meg, a székesegyházhoz az út kb. 100 lépcsőn át vezet a buszparkolóból.

7. nap - Lenyűgőzőkörút és egy kis bevásárlás

Barcelona a mediterrán tengerpart egyik igazi ékköve. Fakultatív* félnapos kiránduláson a csodálatos város legismertebb nevezetességeit és látványosságait fedezheti föl.
A kikötőt elhagyva a katalán főváros legszebb útjain kanyarog a csoporttal a busz. A Montjuic hegy kilátójánál tett rövid megállónál lélegzetelállító fotókat készíthet a Földközi-tenger partján megbúvó városról. Innen Gaudí egyik remekművéhez, a befejezetlen neogótikus stílusú Sagrada Família templomhoz vezet az út. A következő megálló a Barcelona székesegyház, amely a 13-15. század között épület, majd a Placa de Catalunya, a város egyik legszebb és legnagyobb terén egy kis „shopping-terápiára” is lehetőség nyílik.
Fontos megjegyzés: amennyiben a kirándulás munkaszüneti napra vagy vasárnapra esik, úgy a vásárlás megálló a La Rambla-n lesz.
Fontos információ: kerekesszékes utasok csak abban az esetben vehetnek részt a kiránduláson, amennyiben egy fizető vendég kíséri őket, aki segít a buszra történő le és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. A kerekesszékkel közlekedő utasokat kérjük, hogy a „Shore Excursions Desk”-et keressék fel a fedélzetre érkezve, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják ejteni.

8. nap - Napoleon szülőföldjén

A genovai hajósok által a 15. század végén alapított, hangulatos városka, Ajaccio arról a legismertebb, hogy itt született Bonaparte Napoleon. Szinte nincs egy talpalatnyi hely az egész városban, ami ilyen vagy olyan módon ne emlékezne meg a zseniális hadvezérről.A fakultatív* kirándulás a Casone kertben indul, ami a város egyik zöldellő szigete, majd a Parata-ról lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhet az alant elterülő Bloody szigetekre. A kirándulás a város történelmi központjában ér véget.
Fontos megjegyzés: az óvárosi negyedben egyenetlen talajon kell sétálni, ajánlott kényelmes cipőt viselni. Vallási ünnepek és események alkalmával a székesegyház látogatása korlátozott lehet vagy akár zárva is tarthat. A kiránduláson mozgásukban korlátozott illetve kerekesszékes utasok nem vehetnek részt.

9. nap - Úton hazafelé

Az utazás utolsó napjának reggelén köt ki az MSC Seaview Genovában.
A kabinok elhagyását követően a csoport a délelőtti órákban indul vissza a magyar fővárosba.

Biztosak vagyunk abban, hogy Önnek is felejthetetlen „Mediterrán kaland”-ban lesz része, és reméljük, hogy nem sokára ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travellel utazók körében köszönthetjük Önt!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
hét. Genoa - 18:00
kedd La Spezia 07:00 18:00
sze. Civitavecchia 07:00 18:00
csüt. Cannes 09:00 18:00
pén. Palma 14:00 23:00
szo. Barcelona 08:00 18:00
vas. Ajaccio 12:00 19:00
hét. Genoa 07:00 -
Időpont: 2019. április 14-22.
Időtartam: utazással együtt 9nap/7éj
Hajó: MSC Seaview
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások