Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Mediterrán pezsgés” csoportos hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Fedezze fel a Földközi tenger kora nyári szépségeit az MSC Divina isteni fedélzetén! A kisebb városnyi tengerjáró az olasz partoktól és szigetektől nyugat felé kanyarodva Francia- és Spanyolországot is érinti. A kikötőkben izgalmas tengerparti programokon vehet részt, vagy városnéző kirándulásokon ismerheti meg a mediterrán városok utolérhetetlen atmoszféráját!
 

1. nap - Indulás!

A csoport az esti órákban autóbuszra száll, hogy másnap a kora reggeli órákban már elérje Genovát, ahol az MSC Divina fenséges fedélzete várja Földközi-tenger meghódítására készülő utazókat!

2. nap - Hajóra!

A kora reggeli órákban a csoport busz már a genovai kikötőbe kanyarodik - a csomagok gyors kipakolását követően irány a tengerjáró! A becsekkolás valamint a kabinok elfoglalása után kezdje el az MSC Divina végtelen programkínálatának a felfedezését. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap - Az örök város utcáin

Fedezze fel Rómát, az olasz főváros nem csak egy élettől pezsgő modern metropolisz, de az ókori birodalom fővárosa is - ami a mai napig mélyen meghatározza az Örök Város látképét. A fakultatív* kirándulás egy másfél órás buszos utazással indul, hamisítatlan olasz tájakon. Rómában az első megálló a Colosseum. Lehetőség van részt venni a pápa heti Angelusán, melyet minden vasárnap a Szent Péter téren tartanak - egyúttal megcsodálhatja a lenyűgöző Bernini Oszlopot is. Ezt követően némi szabadidőt tölthet el a hangulatos utcákon, betérhet egy étterembe egy finom olasz ebédre -  vagy felkeresheti a Szent Péter Bazilikát. A kirándulás végén a csoport a Pantheonhoz sétál és megtekinti a Piazza Navonát is. Majd visszatérés a kikötőbe a hajóhoz.
Fontos információ: az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. Az „Angelus”-t csak vasárnaponként tartják, és akkor is a Vatikán döntésétől függően elmaradhat. Ezen a programon való részvétel lehetőségét a kirándulást megelőzően erősítik meg. A Szent Péter Bazilika nyitva tartását az MSC nem tudja garantálni: a székesegyházat akár rendkívül rövid idő alatt is bezárathatják. Az ide történő belépés előtt akár hosszabb időt is sorban kell állni. A vallási helyszíneken konzervatív öltözet viselése ajánlott. Mozgásukban korlátozott utasaink részt vehetnek, de a figyelmüket felhívjuk arra, hogy a kiránduláson hosszabb szakaszokat a csoport sétálva tesz meg. A kerekesszékkel közlekedő utasainkat egy fő fizető vendég kell kísérje, aki segít a buszra történő fel- és leszállásban. A széknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nem található. Mozgásukban korlátozott utasaink, amennyiben ezen a kiránduláson részt kívánnak venni, kérjük a hajóra történő beszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket a szervezők meg tudják tenni.

4. nap - Szicília ízei

Lenyűgöző látványban lesz része Szicília fővárosánál: a sziget festői szépségű északnyugati részén fekszik Palermo, a Tirrén-tenger egy békés öblében. Hagyja, hogy a város zegzugos utcácskáin lépdelve Önt is elbűvölje a templomok kupoláinak magával ragadó látványa, és ha nem vigyáz, az utcák illata pillanatok alatt becsábíthatja az egyik fantasztikus atmoszférájú street food étterembe. Az ínyenc falatok és az olasz konyha kedvelői számára kihagyhatatlan program!
Fedezze fel Szicíliát egy fakultatív* kiránduláson! A csoport autóbusszal utazik Palermoba, a város legfontosabb nevezetességei előtt haladva el. A városi katedrálisnál a csoport rövid megállót tart. A székesegyház évszázados falai között normann királyok alusszák örök álmukat. De az épület nem csak erről, hanem rendhagyó kialakításáról is ismert: az arab és normann építészet stílusjegyeit is magán hordozza - kihagyhatatlan látnivaló! A közeli Casa Professa-t Európa legszebb barokk stílusban épült templomai közt emlegetik, majd Palermo felfedezését a Mercato di San Lorenzo piacon fejezi be a csoport, ahol rövid szabadidős program keretében vásárlási lehetőség is nyílik.
Monreale-ba szintén busszal utazhat tovább, ahol az érett középkor egyik remekét, a 12. századból fennmaradt székesegyházat keresheti fel. Az épület valamint annak kerengője a Világörökségek listáján is szerepel. Az itt található, fantasztikus aranyozott mozaikok pedig az Ó- és Újszövetség történeteit kelti életre lenyűgöző pompával. A kikötőbe való visszaindulás előtt rövid szabadidős programon fedezheti fel a környéket és vásárolhat a környező árusoknál.
Fontos információ! A Monreale-i katedrális csak lépcsőn át közelíthető meg. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott!

5. nap - Szardínia fővárosában

Szicília szinte természetes, hogy Szardínia következik soron. Az olasz csizma másik nagy déli szigetét egy fakultatív* kiránduláson fedezheti fel. Az első megálló az utazás egyik igazi gyöngyszeme: az Urpinu hegyről fantasztikus látvány nyílik a fantasztikus mediterrán tájra, Cagliari óvárosára és a szigetet körül ölelő tengerre...
A látvánnyal lehetetlen betelni! A buszról remek fotólehetőségek nyílnak: olyan nevezetességek mellett haladva el, mint a Bonariai Miasszonyunk-szentély, vagy a 8 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart: a Poetto Beach. A program Cagliari óvárosi részén folytatódik. A hangulatos környéket egy vezetett sétával fedezheti fel: a Szent Krisztina kaputól induló út igazi időutazás a középkorba! A 13.-14. század fordulóján épült katedrális után a helyben bányászott, hófehér mészkőből épült, majd az Elefánt-torony megtekintésére van lehetőség (csak kívülről). A 700 évnél is idősebb bástya nevezetessége az a kis márvány elefánt szobor, amely a torony oldalán „kapaszkodik”. A kirándulás szabad programmal és vásárlási lehetőséggel zárul.
Fontos információ: a kirándulás során több alkalommal is egyenetlen talajon kell sétálni, ezért az kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek azon részt.

6. nap - Egy kis mediterrán hangulat

A lenyűgöző homokos strandok és festői sziklás tengerpartok szomszédságában Mallorca sziget fővárosa lenyűgöző látnivalókat tartogat, melyeket Ön is felfedezhet a fakultatív* kiránduláson! A városnézés Palma talán legismertebb történelmi emlékhelyénél, a gótikus erődnél indul, a Bellver kastély után némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség a gótikus negyedben. Ezt követően a csoport közösen keresi fel a 13. században egy ősi mecset romjain épült festői szépségű katedrálist, amely egyike a világ legnagyobb katolikus székesegyházainak.
De az út további szakaszai is festővászonra kívánkoznak. A Plaza de Toros véráztatta kövein a mai napig ápolják a spanyolok számára szent tradíciót, a bikaviadalokat. A szomszédban pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert hagyomány él: a gyöngyutánzatok készítése, melynek titkos folyamatában most Ön is bepillantást nyerhet.
Fontos megjegyzés: a székesegyház vallási események alkalmával zárva tarthat a látogatók elől. A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözet javasolt. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékkel közlekedő utasaink nem tudnak részt venni. A bikavidal helyszíne néhány lépcsőn keresztül közelíthető meg, a székesegyházhoz az út kb. 100 lépcsőn át vezet a buszparkolóból.

7. nap - Valencia

A Turia folyó partjainál álló évezredes város (az ókori rómaiak alapították) kihagyhatatlan programpont! Fedezze fel a mediterrán várost egy fakultatív* kiránduláson. A kikötőből az autóbusz gyönyörű utakon kanyarog: tágas sugárutak és hangulatos terek váltják egymást. Az első megállót követően a csoport gyalogszerrel fedezi fel a belvárost, ahol a gótikus művészet lélegzetelállító alkotásai csábítanak közös fotózkodásra...
A közeli gyönyörű Bazilika épülete a gótikus, barokk és román stílus lenyűgöző ötvözetében épület. Innen az út egy utolsó fotózkodási lehetőséghez vezet a Tudomány és Művészetek városához, ahol hatalmas múzeum és mozi központ ünnepli a múlt és jövő találkozását.
Fontos megjegyzés: vallási ünnepek alkalmával a katedrális egyéni program keretében tekinthető meg. A vallási helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasainkat egy fizető vendég kell elkísérje, aki segít nekik a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni, kérjük keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

8. nap - Marseille - Provance-i tájakon

Olasz- és Spanyolország színe-java után az út a híres francia kikötővárosba kalauzol. Marseille-ból indulva egy fakultatív* programon fedezheti fel a francia tájak lenyűgöző látványát. Az egész napos kirándulás a Notre Dame de la Garde bazilikánál indul. A hegytetőn, neo-bizánci stílusban épült székesegyházat a 19. század derekán emelték egy középkori kápolna alapjain. Az épületet a biztonságban hazatért matrózok fogadalmi felajánlásai gazdagon díszítik. A csoport a templom belsejében is körbenéz, majd egy másfél órás buszos útra indul a gyönyörű provence-i tájakon. A célállomás Avignon. A ’Pápák palotájánál’ a csoport a gazdagon díszített, ősi erődöt barangolja be, ahol galériák és kápolnák sorakoznak. A hálótermek kézzel festett tapétái és a színpompás freskók az egykori lakók krőzusi gazdagságáról árulkodik. A rövid szabadidőben lehetősége lesz körbenézni a környéken, beülni egy tipikus francia kávézóba vagy étterembe (az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza). Majd visszatérés Marseilles-ba.
Fontos információ: a kirándulás során hosszabban kell egyenetlen talajon sétálni, a Marseilles-i bazilikánál pedig egy emelkedőre és lépcsőre is fel kell kapaszkodni, így kerekesszékes utasaink számára nem ajánlott. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fentiek figyelembevételével mérlegeljék, hogy tudják-e vállalni a kirándulást. Az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. A vallási jelentőségű intézmények látogatásához konzervatív ruházat ajánlott. A Notre Dame de la Garde bazilika helyett egyes különleges alkalmaknál a Marseilles Katedrálist látogatja meg a csoport.

9. nap - Úton hazafelé

Az MSC Divina a kora reggeli órákban érkezik vissza Genovába. A kabinok elhagyását követően a csoport a délelőtti órákban indul vissza a magyar fővárosba.
Habár a mediterrán körút a magyar fővárosba érve véget ér, biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban tér majd haza. Bízunk abban, hogy az összetéveszthetetlen mediterrán hangulat hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
szo. Genoa - 18:00
vas. Civitavecchia 07:00 19:00
hét. Palermo 10:00 18:00
kedd Cagliari 09:00 17:00
sze. Mallorca 13:30 23:59
csüt. Valencia 08:00 16:00
pén. Marseille 12:00 20:00
szo. Genoa 08:00 -
Időpont: 2019. május 24. - június 1.
Időtartam: utazással együtt 9nap/7éj
Hajó: MSC Divina
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások