Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Mediterrán pillanatok” csoportos mediterrán hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Töltsön el néhány napot a Földközi tengeren barangolva: négy nap alatt három ország három gyönyörű városát is felkeresheti! Az MSC Orchestra fedélzetén önfeledt kikapcsolódás várja. Töltődjön fel az ősz elején napsütéssel a felhőtlen tengereken és élvezze a luxus tengerjáró minden kényelmét!
 

1. nap - Genova

A csoport első napon menetrendszerinti járattal utazik Milánóba Budapestről, ahonnan transzferbusz visz a genovai kikötőbe. Az érkezést követően becsekkolás és a kabinok elfoglalása, miközben az MSC Orchestra lassan felhúzza a horgonyt és elindul a francia partok felé!

2. nap - Marseille, Varázslatos Francia tájakon

Rövid: Kulturális, városnéző program Marseille-ban és Avignonban* · Marseille: Notre Dame de la Garde* · Avignon: pápai palotája*

Leírás: Marseille és Avignon - két gyönyörű francia város vár arra, hogy felfedezze szépségüket! A fakultatív* kiránduláson olyan nevezetességeket kereshet fel, mint a Notre Dame de la Garde bazilika vagy a Pápai palota - amely közel egy évszázadon át volt a katolikus egyházfők székhelye! Csatlakozzon a kirándulókhoz, akik először a tengerparti Marseilles-t barangolják be. Az első megálló itt a Notre Dame de la Garde. A neobizánci stílusban épült, gyönyörű templomot Esperandiu tervezte és építette egy korábbi, 13. században épült kápolna helyén. A székesegyházban a tengereken biztonsággal átszelő hajóskapitányok felajánlásait őrzik évszázadok óta. Innen az út Avignonba vezet - ez volt a katolikus egyház központja az „avignoni fogság” néven ismert évtizedek során. A csoport a pápák egykori palotájához látogat el: a csodálatos helyet szabadon barangolhatják. A freskók és kézzel szőtt tapéták még ma is a letűnt kor káprázatos pompáját hirdetik. A hajóra történő visszatérés előtt rövid szabadidős programra is lehetőség lesz.

Megjegyzés: A csoportnak Avignonban egyenetlen talajon kell sétálnia, a Marseille-i bazilikához pedig néhány lépcsőfokon keresztül vezet az út. A kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fentiek figyelembevételével mérlegeljék részvételi szándékukat. A vallási jelentőségű helyszíneken kérjük konzervatív öltözetet viseljen. Különleges programok esetén a Notre Dame de la Garde bazilika zárva tarthat, ekkor a Marseille Székesegyházat keresi fel a csoport.

3. nap - Barcelona

Barcelona gyönyörű városa remek kikapcsolódást ígér, a katalán főváros legszebb látványosságai között fél napot barangolhat fakultatív* kirándulásunkon! A kikötőt elhagyva a kirándulás az évezredes település főbb útjait és tereit érinti, ahol a régi korok és a modern nagyváros pezsgése találkozik. A város fölé tornyosuló Montjuic hegyen egy rövid megállót tart a csoport, az onnan feltárulkozó, fantasztikus kilátás megörökítésére is lesz lehetőség. Innen a La Sagrada Famíliához vezet az út - Gaudí mesterműve ugyan a mai napig befejezetlen, de a templom már elkészült falai csodálatra méltó vízióról árulkodnak. A csoport időt szakít a Barcelona székesegyházra is, amely a 13-15. század között épület, majd irány a Placa de Catalunya, egy hatalmas tér a város szívében, ahol önfeledten hódolhat a vásárlási szenvedélynek.
Fontos információ: amennyiben a kirándulás ünnepnapra vagy vasárnap délutánra esik, a bevásárlós megálló a La Ramla-n lesz. Kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a programon, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel azon sem rámpa sem lift nincsen. A kerekes székes utasainkat, amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, arra kérjük, hogy keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a hajóra történő felszállást követően, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják tenni.

4. nap - Genova

A kikötést követően a csoport tagjai elhagyják a hajót, és egy buszos kirándulásra indulnak Milánóba. A városnézés progamlistájáról természetesen nem hiányozhat a Milánói Dóm (Duomo di Milano), az olasz gótika egyik legpompásabb mesterműve, ami egyben az ország második legnagyobb temploma (alapterületben kizárólag a Szent Péter Bazilika előzi meg). A Castello Sforzesco (Sforza-kastély) évszázadokon át volt a névadó család rezidenciája, a reneszánsz kor legelegánsabb és művészetileg talán legszebben berendezett hercegi székhelye. A Galleria a modern bevásárlóközpontok előfutára, míg a Scala a világ talán legismertebb operaháza számtalan művészeti alkotást megihletett már. A kirándulást követően a busz a repülőtérre visz, a csoport menetrendszerinti járatokkal érkezik vissza a magyar fővárosba.

Biztosak vagyunk abban, hogy Önnek is felejthetetlen mediterrán kalandban lesz része, és reméljük, hogy nem sokára ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travellel utazók körében köszönthetjük Önt!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
csüt. Genoa - 17:00
pén. Marseille 08:00 18:00
szo. Barcelona 07:00 13:00
vas. Genoa 09:00 -
Időpont: 2019. szeptember 26-29.
Időtartam: utazással együtt 4nap/3éj
Hajó: MSC Orchestra
Utazás: repülő + busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza:  a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
 

Szolgáltatások