Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Miami-tól Panama-ig” - MSC DIVINA csoportos karibi hajóútKépek

 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Fantasztikus programok, a végtelen óceán, szikrázó napsütés és egy minden kényelemmel felszerelt luxus hajó... Mi más kell még egy tökéletes nyaraláshoz? Kéthetes utazásunk a Karib-tengertől egészen Panamáig kalauzol el, a szokásosnál jóval hosszabb útvonalon. A kikötőkben változatos fakultatív* programok közül válogathat - mindenki megtalálhatja a neki tetsző, különleges, egzotikus csemegét. Lehetőség van felfedezni a dzsungelt, barangolhat az ősi indián kultúrák hagyatékai között, de hófehér, homokos tengerpartokból sem lesz hiány! Az MSC Divina fedélzetén pedig temérdek programlehetőség várja.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Ezt az utat azoknak ajánljuk, akik egy különleges, a szokásosnál hosszabb tengeri hajóúton szeretnének részt venni. A program olyan helyekre is elvezet, ahol magyar utazók csak ritkán fordulnak meg. Az egzotikus tájakon feledhetetlen élmények várják! Egy igazi kényeztető-pihentető programra várjuk, ahol testileg-lelkileg feltöltődhet.

Mire számíthat a hajón?
Az MSC Divina - nevéhez méltóan - csupa elegancia, csillogás és luxus. A Sophia Loren olasz filmcsillag által inspirált hajót kifejezetten környezetbarát módon tervezték, a fedélzeten mindent megtalál, ami az utazást komfortossá teszi. A programkínálatban medencék és Aquapark, játszószobák, kaszinó, diszkó is van, a fedélzeti színházban éjszakénként káprázatos showműsor várja az utasokat. Ételről, italról tucatnyi bár, kávézó és étterem gondoskodik, míg az MSC Aurea Spa területén masszás –és wellness szolgáltatásokból lehet válogatni.
 

1. nap - Indulás

Leírás: A csoport az első napon menetrendszerinti járatokkal utazik a napfényes Miamiba, érkezés után buszos transzfer szállít a Miami Beach-en található szállodába. Ez Florida legkedveltebb üdülővárosának sok-sok mérföld hosszú, homokos tengerpartja, pezsgő közösségi élet helyszíne. Napközben barnuló vágyó turisták, helyiek élvezik a Nap éltető sugarait a nyugágyakon - az éjszakai órákban pedig lüktető ritmus, lágy szellő és fantasztikus látnivalók csábítanak hajnalba nyúló programokra. A látképet egyik oldalról a gyönyörű Atlanti-óceán, a másik kézről pedig a karcsú felhőkarcolók szegélyezik. Kihagyhatatlan látvány!

2. nap - Miami

Városnéző kirándulás Miamiban · Art Deco negyed · Little Havanna · South Beach · Coconut Grove

Leírás: A szállodában elköltött, finom reggeli után a csoport buszra száll: a kikötőbe vezető úton azonban jókora kacskaringót tesz meg. Vétek lenne kihagyni Miami szépségeit - az MSC Divina a kikötőben megvár, amíg a csoport az Egyesült Államok egyik legkedveltebb üdülőhelyét járja be egy ajándék városnéző kiránduláson. Miami az Egyesült Államok egyik pezsgő művészeti centruma, itt volt többek között az Art Deco mozgalom központja is. A világ minden tájáról vonzza a művészeket, zenészeket, színészeket - akik mind hozzájárulnak Miami lenyűgöző kulturális forgatagához. Érdemes gondosan előkészíteni a fényképezőgépeket: Little Havanna, South Beach, Art Deco negyed, a filmekről jól ismert Coconut Grove vagy a világ legnagyobb kikötője és még számtalan más látványosság kerül terítékre a néhány órás városnéző körút során... A program végén irány a kikötő, ahol már vár a fenséges MSC Divina! Check-in után a választott kabinok elfoglalása, majd megkezdődhet a nagy kaland, miközben az óriási tengerjáró felhúzza a horgonyt és útnak indul dél felé.

3. nap - Tengeren

Az MSC Divina nekiveselkedik, hogy legyűrje a több, mint ezer kilométeres távolságot a jamaicai partokig - így Ön rögtön az első, fedélzeten töltött teljes napot a tengereken töltheti! Fedezze fel a hajó végtelen programkínálatát, kóstolja végig a tucatnyi bár, étterem, lounge finomabbnál finomabb fogásait és koktélkölteményeit! Csobbanni szinte kötelező egyet valamelyik medencében - vagy élvezze a háborítatlan napsütést és friss tengeri szellőt egy nyugágyon. Az Aqua parkban kedvére hódolhat a vizes örömöknek. Az esti órákban egészen másfajta szórakozási lehetőségekkel csábít a tengerjáró... A Pantheon színházban káprázatos show műsorok várják, a Casino Veneziano csillogó falai között pedig Önre is rámosolyoghat a szerencse!

4. nap - Ocho Rios, Jamaica

Rövid: Paradicsomi tájak és tengerparti pihenés Ocho Riosban és környékén* · Konoko vízesés és park* · Yssasi kilátó* · Konoko Bar & Jerk Grill* · Puerto Seco Beach Center*

Leírás: Fantasztikus tájak, mesebeli környezet várja egy paradicsomi kertben, ha velünk tart fakultatív* kirándulásunkra. A Konoko vízesésnél valamint az azt körülölelő parkban számtalan egzotikus növény- és állatfajt figyelhet meg. A csoport a Yssasi kilátót is felkeresi, ahonnan lélegzetelállító panorámában gyönyörködhet - Ocho Rios egész környékét láthatja innen. A kirándulás egyik fénypontja a Konoko Bar & Jerk Grill, ahol a helyi konyha finomságaiból kóstolhat és gyümölcs puncsra is vendégül látják a csoportot. A Konoko park után Ocho Rios kerül terítékre: a csoport végigrobog a város fő útján (Fern Gully), a belváros után pedig a Discovery öblöt is érintik. Az úticél a Puerto Seco Beach Center: egy lenyűgöző, az országban egyedülálló létesítmény. Itt szabadon élvezheti a homokos, fehér tengerpartot, mártózzon meg a hullámokban - de ha szeretné, medencében is úszhat. A beach bar és grill étteremben finom büféebéd várja, egy teremben pedig helyi zenészek élő muzsikájára táncolhat. A tengerparti létesítmény több bolt is várja, az intézmény egészében pedig ingyenes wifi kapcsolaton oszthatja meg otthon maradt barátaival az irigylésre méltó szelfiket...

Megjegyzés: kérjük kényelmes ruházatot viseljen, és olyan cipőt, amellyel vízbe tud menni, és ne felejtse a fedélzeten az úszóruháját sem. Magas faktorszámú naptejet használjon, és hozzon magával napszemüveget. Az Puerto Seco Beach Centerben egyes vízi játékok és sportlehetőségek külön díjfizetés ellenében érhetőek el.

5. Nap - Újabb tengeri nap

Tudta Ön, hogy a hajó nevét az olasz színésznő legenda, Sophia Loren inspirálta? A fenséges tengerjáró tovább halad déli irányba és Ön ismét az egész napot a fedélzeten töltheti - a szikrázóan kék ég alatt végtelen tenger hátán! Kezdje a reggelt valamelyik nagyszerű étteremben, a finom fogások után sport- és szabadidős programok, világszínvonalú szórakozási lehetőségek várják. Tapasztalja meg az igazi, hamisítatlan mediterrán életérzést a tengereket szelve a kő piazzán, sétáljon a káprázatosan szép, Swarovski kristályokkal kirakott lépcsőn, vagy lazuljon el az álomszerű „Végtelen” medencében - ahol a víztükör egybeolvad a horizonttal...

6. nap - Cartagena, Columbia

Rövid: Barangolás Cartagenában* · San Felipe de Barajas erőd* · Las Bovedas művészeti központ · Inkvizíció Palota* · Tengerészeti múzeum, folklór műsor*

Leírás: Tartson velünk egy csodálatos barangolásra Cartagena városába - gyarmati időkből fennmaradt emlékek, épületek és karibi hangulatot idéző, színes utcák és vidám házikók várnak felfedezésre! A fakultatív programon résztvevők a kikötőből kikanyarodva a busszal a tengerparthoz közel eső San Felipe de Barajas erőd felé veszik az irányt. A spanyol hadi mérnökök által emelt egyik legfontosabb épület ez egész Dél-Amerikában - a zord kőfalak árnyékában néhány csodálatos fotót is lesz lehetőség „lőni”. A következő megálló a Las Bovedas művészeti központ, az egykori börtön és raktár épületét ma művészek népesítik be, a kézműves portékákból alaposan bevásárolhat. A szűk, macskaköves sikátorokban sétálva a csoport megcsodálja a San Pedro Claver templomot. A Plaza de Bolívarnál a tér névadójának szobrát tekintik meg, majd a közeli inkvizíció palotához mennek. A 17. század elején épült, félelmetes épületben a katolikus hit ellen vétő embereket válogatott borzalmaknak vetették alá... A horrorisztikus helyen megtekintheti a börtönöket és kínzókamrákat is. Majd sokkal békésebb „vizekre” eveznek: a következő megálló a Tengerészeti múzeum, majd a jezsuita iskola romjai és egy folklór műsor zárja a programot. A kirándulás végén az óvárosi negyedben némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség, majd visszatérés a hajóra.

Megjegyzés: a kirándulás óvárosi negyedbe eső részén sokat kell sétálni és állni.

7. nap - Colon, Panama

Rövid: Panamaváros felfedezése* · Casco Antiguo* · Agua Claras zsilip*

Leírás: A világon csupán egyetlen olyan város létezik, amelyhez az Atlanti-óceánon keresztül érkezhet, majd alig egy órás buszos utazást követően már a Csendes-óceánon keresztül távozhat: Panamaváros, melyet egy fakultatív* kirándulás keretében Ön is felfedezhet. A Panama-csatorna bejáratánál álló település nem pusztán a modern és a gyarmatikori építészet lenyűgöző kavalkádját kínálja, de hosszú, fordulatokban gazdag történelemről is tanúskodik. Francisco Pizarro innen indított két ízben is sikertelen támadást az inka birodalom ellen, Vasco Núñez erről a tájról indul útnak és fedezte fel a Csendes óceánt. Panamaváros volt az első olyan település, melyet az amerikai kontinens Csendes-óceánhoz közelebb eső oldalán alapítottak. A csoport busszal Casco Antiguoba megy tovább. A várost azért alapították, hogy új fővárosa legyen az országnak - Panamavárost ugyanis néhány évvel korábban megtámadta és porig égette a hírhedt brit kalóz, Henry Morgan. Casco Antiguo is telis-teli van történelmi helyekkel és épületekkel: a katedrális, a nemzeti színház, vagy a híres Las Bóvedas sétány... Utolsó programpontként a csoport az Agua Claras zsilipet is felkeresi, ahol megismerheti: hogyan működik a két óceánt összekötő Panama-csatorna.  

Megjegyzés: a kiránduláson hosszabb buszos utat tesznek meg. Mivel a Panama-csatornán a hajók áthaladása a helyi hatóságok döntésétől valamint a napi időbeosztástól is függ, nem garantálható, hogy a látogatás idején lehetősége lesz megtekinteni áthajózást. A nevezetességek felkeresésének sorrendje felcserélődhet.

8. nap - Puerto Limon, Costa Rica

Rövid: Dzsungel túra* · Légi villamossal az esőerő fölött* · Egzotikus állatok és növények*

Leírás: Fedezze fel a misztikus dzsungelt, a lenyűgözően gazdag élővilágot egy fakultatív* kirándulás kertében - amely a „costa ricai Amazonnak” is nevezett őserdő két lélegzetelállító helyére is elkalauzol! A kikötőből a busz a sziget északi partvidékére fordul rá, és már útközben sokat felfedezhet az ország káprázatos biológiai sokszínűségéből. A Tortuguero csatornánál a kirándulók csónakokba szállnak. A fényképezőgépeket ajánlott előkészíteni: színpompás orchideák, vízililiomok mellett vadon élő krokodilokat, pókmajmokat, vidrákat láthat - de az élesszeműek akár a remekül rejtőzködő jaguárokat is kiszúrhatják! A varázslatos erdőben több, mint 500 faj él. A visszafelé vezető úton a csoport a Veragua Esőerdő Parkban is megáll, ahol különböző állatok élőhelyeit kereshetik fel. Kígyók, gyíkok várják a hüllőknél, kétéltűek serege a békáknál és mesebeli pillangók a pillangókertben. A látogatóközpontban büféebédet fogyaszthatnak el, majd irány a „légi villamos”! A drótpályás felvonóból fantasztikus kilátás nyílik a parkra. Nézzen le a lombkoronák magaságából a lent nyüzsgő életre, a „földszinten” tukánok, lajhárok, bőgőmajmok élnek. A folyóparthoz érve sétálva folytatódik a kirándulás: egészen az „Óriások ösvényéig”, amely az égig nyúló fáiról kapta a nevét, majd a Puma vízesés érintésével visszatérés a felvonóhoz, amely a kutató laboratóriumokhoz szállít vissza. A kirándulás végén némi szabadidő eltöltésére is lehetőség lesz, majd busszal irány a kikötő.

Fontos megjegyzés: az utasok kérjük, hogy kényelmes, zárt cipőt, könnyed ruhát viseljenek, magas faktorszámú naptej használata ajánlott! Ne felejtse a fedélzeten a kameráját, és legyen Önnél sapka/napellenző valamint esős időre való ruházat is. A programon terhes nők nem vehetnek részt. A kiránduláson az útszakasz egy része rázós lehet. A Puma vízeséshez mintegy 350 lépcső vezet fel (mindkét irányba), és egyenetlen talajon kell járni. A kirándulásnak ezen a szakaszán mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt. A Veragua esőerdő „Eco-Adventure” kiránduláson mankóval, kerekesszékkel valamint összehajtható, könnyű elektromos robogóval (max. 45 kg) közlekedő utasaink is részt vehetnek. Az ilyen segédeszközökkel közlekedő utasainknak néhány lépést meg kell tudniuk tenni a buszról történő le- és felszálláshoz. A kerekesszéket és az elektromos robogót a busz poggyásztárolójában helyezik el, és a parknál kapják vissza használatra a vendégeink.

9. nap - Tengeren

Az MSC Divina minden utazó számára feledhetetlen élményekkel szolgálj: legyen szó romantikus kirándulásról, családi nyaralásról vagy egy jól megérdemelt pihenésről egy fárasztó időszak végén. Ennek megfelelően minden korosztály talál a fedélzeten A fiatal korosztály tagjait korukhoz illő foglalkozásokkal várják a gyerek és tini klubokban, a fedélzeti medencéket, aquaparkot mindenki élvezni fogja! A felnőttek - akik néha háborítatlan nyugalomra és földöntúli békére vágynak - pontosan ezt tapasztalhatják meg, ha felkeresik a díjnyertes MSC Aurea Spa-t, ahol érzéki zen és bali relaxációs programok várják az utazókat.

10. nap - Costa Maya, Mexico

Rövid: Maja indiánok nyomában* · Chaccoben romjai* · Gran Basamento „meghódítása”

Leírás: A mai Mexikó területét évszázadokkal ezelőtt benépesítő, ősi maja civilizáció történelme sok-sok évezredre nyúlik vissza. Habár a maja birodalom már letűnt, számtalan építészeti remekművet hagyományoztak az utókor számára - ezeket Ön is felfedezheti fakultatív* kirándulásunkon! A program során Chaccoben romjainál ismerkedhet meg a maják szokásaival, felfedezheti a különböző építmények egykori funkcióját. Az egyik piramist a mai napig az eredeti, vörös festék díszíti, és a Vénusz bolygó csillagászati helyét jelölő falfestmény is kiállta az évszázadok viharait... A kirándulóknak lehetőségük van felkapaszkodni Chaccoben egyik legmagasabb építményére, az impozáns Gran Basamento-ra, ahol a régészek i.e. 1000 környékéről származó, vallási szertartás során felajánlott tárgyakat találtak. A templom a környező fák lombkoronái fölé magasodik, így remek fényképezési lehetőség nyílik a látogatók számára. Az épületeken kívül a környék vadon élő állatait is megismerheti valamint részletesebb információt hallhat arról is, hogy a maják milyen módon használták gyógyításra a környéken termő növényeket.

Megjegyzés: A program ára tartalmaz egy üveg vizet, azonban a helyszínen vásárolható további italok vagy snackek árát nem. Mivel a túra során sokat kell sétálni egyenetlen talajon, a programon mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt. A helyszínen körülbelül 10-15 perc áll majd rendelkezésre, hogy a helyi piacon vásároljon. Videó készítésére (mobiltelefonnal is) körülbelül 5 USD díj megfizetése mellett van lehetőség a régészeti lelőhelynél.

11. nap - Tengeren

Engedjen a csábításnak, használja ki az utolsó, teljes egészében a tengeren töltött napot, hogy az MSC Divina még rejtett zugait is felkeresse! A napsütéses Top 18 prémium fedélzeten lenyűgöző kilátás várja (csak felnőtt utasaink számára) - lenyűgöző kilátással a tengerre, spa szolgáltatásokkal, bár menü ajándék gyümölcsnyárssal. Az MSC Divina fedélzetén minden nap valamilyen új felfedezni valót tartogat, miközben az impozáns óceánjáró a világ egyik legszebb tengerét szeli.

12. nap -  Ocean Cay MSC Marine Reserve, Bahamas

Rövid: Egésznapos pihenés az MSC magánszigetén · MSC Marine Reserve, Ocean Cay

Leírás: Engedje, hogy a friss óceáni szellő a felhőkkel együtt a borús gondolatokat is messze elfújja! Lépjen partra és fedezze fel az MSC magánszigetének páratlan vendégszeretetét. Napközben szabadon barangolhat ezen az egyedülálló helyen, ahol felfedezheti a kristálytiszta, kék óceánt és a pálmafákkal szegélyezett, puha, fehér homokos strandokat. Élvezze a vendégszeretetet és merüljön el a környezetbarát szempontok szerint megépített turista központ programlehetőségei között! A cabanában relaxáló masszázs várja (térítés ellenében), de kikapcsolódhat a csodálatos tengerparton.

13. nap - Újra Miami

Rövid: Szabadidős program Miami legnagyobb szabadidős és bevásárlóközpontjában, Dolphin Mall

Az MSC Divina a reggeli órákban kiköt Miami partjainál - a csoport check-out után a város legnagyobb szabadidős és bevásárlóközpontjába látogat el, melyet szabadidős program keretében önállóan fedezhetnek fel. A Dolphin Mall falai között a divat, szórakozás és ezernyi élmény várja egy fantasztikusan szép környezetben. A Mall büszkén vállalja, hogy Miami gazdag kulturális örökségéből merít, a bevásárlóközpont „zónái” a legváltozatosabb hangulatban pompázva várják a látogatókat. Mindent egy helyen megtalálhat itt az öltözködéstől a kiegészítőkig, otthoni dekortól a butikokig. A program végén buszos transzfer a repülőtérre, ahonnan menetrendszerinti járatokkal indulnak haza.

14. nap - Érkezés Budapestre

Egy élménydús, gazdag program után kellemesen feltöltődve érkezik vissza a csapat a magyar fővárosba. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos körutazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul majd! Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
29/1/2021 Miami, United States - 19:00
30/1/2021 Day at sea - -
31/1/2021 Ocho Rios, Jamaica 10:00 18:00
1/2/2021 Day at sea - -
2/2/2021 Cartagena, Colombia 08:00 17:00
3/2/2021 Colon, Panama 09:00 19:00
4/2/2021 Puerto Limon, Costa Rica 08:00 17:00
5/2/2021 Day at sea - -
6/2/2021 Costa Maya, Mexico 09:00 18:00
7/2/2021 Day at sea - -
8/2/2021 Ocean Cay MSC Marine Reserve, Bahamas 09:00 23:00
9/2/2021 Miami, United States 07:00 -
Időpont: 2021. január 28. - február 10.
Időtartam: utazással együtt 14nap/12éj
Hajó: MSC DIVINA
Utazás: Budapestről repülővel
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Csoport min. létszám: 20 fő
Kirándulások min. létszám: 10 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza: a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón✪✪, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

✪ A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
✪✪ Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, repülős utazás esetén a megadott légitársaság és menetrend tájékoztató jellegűek.
Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen.
 
Szolgáltatások

Belső Fantastica kabin

1 573 € helyett előfoglalásban:  1 523 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, ESTA, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.
 

Ablakos Fantastica kabin

1 776 € helyett előfoglalásban:  1 726 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, ESTA, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.
 

Balkonos Fantastica kabin

2 061 € helyett előfoglalásban:  2 011 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, ESTA, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.