Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Napsütötte ősz” csoportos mediterrán hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Fedezze fel a Földközi-tenger késő őszi szépségeit az MSC Divina isteni fedélzetén! A kisebb városnyi tengerjáró az olasz partoktól és szigetektől nyugat felé kanyarodva Francia- és Spanyolországot is érinti. A kikötőkben izgalmas tengerparti programokon vehet részt, vagy városnéző kirándulásokon ismerheti meg a mediterrán városok utolérhetetlen atmoszféráját!
 

1. nap - Indulás!

A csoport az esti órákban autóbuszra száll, hogy másnap a kora reggeli órákban már elérje Genovát, ahol az MSC Divina fenséges fedélzete várja Földközi-tenger meghódítására készülő utazókat!

2. nap - Hajóra!

A kora reggeli órákban a csoport busz már a genovai kikötőbe kanyarodik - a csomagok gyors kipakolását követően irány a tengerjáró! A becsekkolás valamint a kabinok elfoglalása után kezdje el az MSC Divina végtelen programkínálatának a felfedezését. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap - Az örök város utcáin

Fedezze fel Rómát, az olasz főváros nem csak egy élettől pezsgő modern metropolisz, de az ókori birodalom fővárosa is - ami a mai napig mélyen meghatározza az Örök Város látképét. A fakultatív* kirándulás a Colosseumnál kezdődik - amiről azt tarják a helyiek: amíg áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elenyészik Róma és a világ is. Az ókori világ legismertebb amfiteátrumának mára részben leomlott falai között régen a gladiátorok kegyelmet nem ismerő vetekedése szórakoztatta a római népet. Ma a környék éteri békét és nyugalmat áraszt, a téren pedig egymást érik az ókori csodák…
A kirándulók közösen fedezik fel a Piazza Navona-t és a minden római isten tiszteletét hirdető Pantheont és környéküket, majd egy hangulatos olasz étteremben igazi mediterrán ízeket élvezhet ebédre. A túra a kereszténység szent helyein folytatódik: a Szent Péter tér valamint a Bazilika felfedezésére önállóan indulhat útnak, miután az idegenvezetőtől minden érdekességet megtud a hely történetéről...
A csoport kora délutáni órákban tér vissza a kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékkel közlekedő utasok is részt vehetnek, de a túra útvonalának nagyobb részét sétálva teszi meg a csoport. Mozgásukban korlátozott utasok számára a kiránduláson való részvétel nem ajánlott. A Szent Péter Bazilikánál és a Colosseumnál van rámpa a kerekesszékkel érkezők számára. A kerekesszékes utasok számára ajánlott, hogy fizető kísérő társaságában vegyenek részt a kiránduláson, a kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. A Szent Péter Bazilika és a Vatikáni Múzeum épületét helyi programok miatt lezárhatják, a látogathatóságról az utazás során kaphat bővebb felvilágosítást.

4. nap - Szicília ízei

Lenyűgöző látványban lesz része Szicília fővárosánál: a sziget festői szépségű északnyugati részén fekszik Palermo, a Tirrén-tenger egy békés öblében. Hagyja, hogy a város zegzugos utcácskáin lépdelve Önt is elbűvölje a templomok kupoláinak magával ragadó látványa, és ha nem vigyáz, az utcák illata pillanatok alatt becsábíthatja az egyik fantasztikus atmoszférájú street food étterembe. Az ínyenc falatok és az olasz konyha kedvelői számára kihagyhatatlan program!
Fedezze fel Szicíliát egy fakultatív* kiránduláson! A csoport autóbusszal utazik Palermoba, a város legfontosabb nevezetességei előtt haladva el. A városi katedrálisnál a csoport rövid megállót tart. A székesegyház évszázados falai között normann királyok alusszák örök álmukat. De az épület nem csak erről, hanem rendhagyó kialakításáról is ismert: az arab és normann építészet stílusjegyeit is magán hordozza - kihagyhatatlan látnivaló! A közeli Casa Professa-t Európa legszebb barokk stílusban épült templomai közt emlegetik, majd Palermo felfedezését a Mercato di San Lorenzo piacon fejezi be a csoport, ahol rövid szabadidős program keretében vásárlási lehetőség is nyílik.
Monreale-ba szintén busszal utazhat tovább, ahol az érett középkor egyik remekét, a 12. századból fennmaradt székesegyházat keresheti fel. Az épület valamint annak kerengője a Világörökségek listáján is szerepel. Az itt található, fantasztikus aranyozott mozaikok pedig az Ó- és Újszövetség történeteit kelti életre lenyűgöző pompával. A kikötőbe való visszaindulás előtt rövid szabadidős programon fedezheti fel a környéket és vásárolhat a környező árusoknál.
Fontos információ! A Monreale-i katedrális csak lépcsőn át közelíthető meg. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott!

5. nap - Szardínia fővárosában

Szicília szinte természetes, hogy Szardínia következik soron. Az olasz csizma másik nagy déli szigetét egy fakultatív* kiránduláson fedezheti fel. Az első megálló az utazás egyik igazi gyöngyszeme: az Urpinu hegyről fantasztikus látvány nyílik a fantasztikus mediterrán tájra, Cagliari óvárosára és a szigetet körül ölelő tengerre...
A látvánnyal lehetetlen betelni! A buszról remek fotólehetőségek nyílnak: olyan nevezetességek mellett haladva el, mint a Bonariai Miasszonyunk-szentély, vagy a 8 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart: a Poetto Beach. A program Cagliari óvárosi részén folytatódik. A hangulatos környéket egy vezetett sétával fedezheti fel: a Szent Krisztina kaputól induló út igazi időutazás a középkorba! A 13.-14. század fordulóján épült katedrális után a helyben bányászott, hófehér mészkőből épült, majd az Elefánt-torony megtekintésére van lehetőség (csak kívülről). A 700 évnél is idősebb bástya nevezetessége az a kis márvány elefánt szobor, amely a torony oldalán „kapaszkodik”. A kirándulás szabad programmal és vásárlási lehetőséggel zárul.
Fontos információ: a kirándulás során több alkalommal is egyenetlen talajon kell sétálni, ezért az kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek azon részt.

6. nap - Egy kis mediterrán hangulat

A lenyűgöző homokos strandok és festői sziklás tengerpartok szomszédságában Mallorca sziget fővárosa lenyűgöző látnivalókat tartogat, melyeket Ön is felfedezhet a fakultatív* kiránduláson! A városnézés Palma talán legismertebb történelmi emlékhelyénél, a gótikus erődnél indul, a Bellver kastély után némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség a gótikus negyedben. Ezt követően a csoport közösen keresi fel a 13. században egy ősi mecset romjain épült festői szépségű katedrálist, amely egyike a világ legnagyobb katolikus székesegyházainak.
De az út további szakaszai is festővászonra kívánkoznak. A Plaza de Toros véráztatta kövein a mai napig ápolják a spanyolok számára szent tradíciót, a bikaviadalokat. A szomszédban pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert hagyomány él: a gyöngyutánzatok készítése, melynek titkos folyamatában most Ön is bepillantást nyerhet.
Fontos megjegyzés: a székesegyház vallási események alkalmával zárva tarthat a látogatók elől. A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözet javasolt. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékkel közlekedő utasaink nem tudnak részt venni. A bikavidal helyszíne néhány lépcsőn keresztül közelíthető meg, a székesegyházhoz az út kb. 100 lépcsőn át vezet a buszparkolóból.

7. nap - Valencia

A Turia folyó partjainál álló évezredes város (az ókori rómaiak alapították) kihagyhatatlan programpont! Fedezze fel a mediterrán várost egy fakultatív* kiránduláson. A kikötőből az autóbusz gyönyörű utakon kanyarog: tágas sugárutak és hangulatos terek váltják egymást. Az első megállót követően a csoport gyalogszerrel fedezi fel a belvárost, ahol a gótikus művészet lélegzetelállító alkotásai csábítanak közös fotózkodásra...
A közeli gyönyörű Bazilika épülete a gótikus, barokk és román stílus lenyűgöző ötvözetében épület. Innen az út egy utolsó fotózkodási lehetőséghez vezet a Tudomány és Művészetek városához, ahol hatalmas múzeum és mozi központ ünnepli a múlt és jövő találkozását.
Fontos megjegyzés: vallási ünnepek alkalmával a katedrális egyéni program keretében tekinthető meg. A vallási helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasainkat egy fizető vendég kell elkísérje, aki segít nekik a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni, kérjük keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

8. nap - Egy nap, két randevú

Rövid: Kulturális, városnéző program Marseille-ban és Avignonban* · Marseille: Notre Dame de la Garde* · Avignon: pápai palotája*

Leírás: Marseille és Avignon - két gyönyörű francia város vár arra, hogy felfedezzeszépségüket! A fakultatív* kiránduláson olyan nevezetességeket kereshet fel, mint a Notre Dame de la Garde bazilika vagy a Pápai palota - amely közel egy évszázadon át volt a katolikus egyházfők székhelye! Csatlakozzon a kirándulókhoz, akik először a tengerparti Marseilles-t barangolják be. Az első megálló itt a Notre Dame de la Garde. A neobizánci stílusban épült, gyönyörű templomot Esperandiu tervezte és építette egy korábbi, 13. században épült kápolna helyén. A székesegyházban a tengereken biztonsággal átszelő hajóskapitányok felajánlásait őrzik évszázadok óta. Innen az út Avignonba vezet - ez volt a katolikus egyház központja az „avignoni fogság” néven ismert évtizedek során. A csoport a pápák egykori palotájához látogat el: a csodálatos helyet szabadon barangolhatják. A freskók és kézzel szőtt tapéták még ma is a letűnt kor káprázatos pompáját hirdetik. A hajóra történő visszatérés előtt rövid szabadidős programra is lehetőség lesz.

Megjegyzés: A csoportnak Avignonban egyenetlen talajon kell sétálnia, a Marseille-i bazilikához pedig néhány lépcsőfokon keresztül vezet az út. A kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fentiek figyelembevételével mérlegeljék részvételi szándékukat. A vallási jelentőségű helyszíneken kérjük konzervatív öltözetet viseljen. Különleges programok esetén a Notre Dame de la Garde bazilika zárva tarthat, ekkor a Marseille Székesegyházat keresi fel a csoport.

9. nap - Úton hazafelé

Az MSC Divina a kora reggeli órákban érkezik vissza Genovába. A kabinok elhagyását követően a csoport a délelőtti órákban indul vissza a magyar fővárosba.
Habár a mediterrán körút a magyar fővárosba érve véget ér, biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban tér majd haza. Bízunk abban, hogy az összetéveszthetetlen mediterrán hangulat hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
szo. Genoa - 18:00
vas. Civitavecchia 07:00 19:00
hét. Palermo 10:00 18:00
kedd Cagliari 09:00 17:00
sze. Mallorca 13:30 23:59
csüt. Valencia 08:00 16:00
pén. Marseille 12:00 20:00
szo. Genoa 08:00 -
Időpont: 2019. október 25. - november 2.
Időtartam: utazással együtt 9nap/7éj
Hajó: MSC Divina
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások