Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Nyugat-India” hajókörút a Gangesz vidékénKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Fedezze fel India ősi kultúráját, barangoljon az ezernyi szent hely, épület és szentély földjén Nyugat-Bengálban! A kirándulás a környék fővárosában, Kolkatában indul, ahol a csoport több napot is eltölt, majd a Gangesz folyó mellékágán (Húgli-folyó) elindulva kényelmes tempóban több környező várost is felfedeznek - hajóról is és a szárazföldön is. Szívja magába a varázslatos indiai tájak lenyűgöző atmoszféráját, ismerje meg a kontinens ősi civilizációit és lenyűgöző kultúráját!
Utazzon elegánsan az egzotikus Gangeszen! Élje át India összes csodáját, élvezze a látványt és az ízeket! Kis létszámú csoportunkat a teljes úton magyar idegenvezető kíséri!
 

1. nap

Elutazás Kolkatába a menetrend szerint.

2. nap - Érkezés Kolkotába

Kolkata Nyugat-Bengál mindig nyüzsgő fővárosa a bengáli kultúra központja Indiában. A város nem csak India kulturális központja, de a keleti országrész kereskedelmi fővárosa is, melyet korábban Kalkutta néven ismertek - a nevet jóval a brit gyarmati uralom végét követően, csak 2001-ben változtatták meg hivatalosan. A név a Kalikata kifejezésből ered, ami az itt található település neve volt még jóval az angol flotta érkezését megelőzően. Jelentése: Kali istennő földje. A környék gazdag kulturális öröksége, páratlan kulináris világa, az öltözködés és életstílus messze földről vonzza a látogatókat. Érkezést követően  a szállodai transzfert követően transzfer a szálloádba és a szobák korai elfoglalása. Rövid pihenés után reggeli. Találkozó az idegenvezetővel, aki egy csodálatos kirándulásra invitálja a város egyik legszebb negyedébe, a B.B.D. Bagh-hoz. Ez egykor a brit uralom központja volt, melyre az egykori Dalhousie tér a mai napig emlékeztet (mai nevét három, a brit megszállás ellen harcoló fiatalról (Binoy, Badal és Dinesh: B.B.D.) vette). A környék hamisítatlan brit hangulatot áraszt magából. A városnéző kirándulás után visszatérés a hotelbe, ahol a szálló által kínált szórakozási lehetőségeket is élvezheti. Szállás a hotelben.

3. nap - Kolkota

A reggeli után a Szent Pál Katedrális és a Viktória Emlékmű kerül sorra. Ez utóbbi egy gyönyörű, fehér márvánnyal borított épület, melyet 1921-ben Wales hercege avatott föl. Az épületben számos korabeli relikvia és Bengál történelméhez kapcsolódó dokumentumok és tárgyak kaptak helyet. A parkban Viktória királynő, Lord Curzon és más neves személyek szobrai várják a látogatókat. A gondosan ápolt kert a helyiek kedvelt kiránduló célpontja is, ahol családok járnak össze piknikezni, az áthaladó zarándokoknak köszönhetően pedig mindig virág borítja “Maharani Viktória” szobrát. A következő megálló a dzsainizmus egyik szentélye: a Pareshnath Jain templom. Az elképesztő gazdagsággal díszített épület szellemi atmoszférája miatt is vonzó látványosság, ahova sokszor nagy csoportokban érkeznek a hívők. Majd a város északi negyedében a hagyományos fazekas és kézműves mesterséggel is megismerkedhetnek. Az itt készülő istenszobrokat messze földre is exportálják a kézművesek. A kirándulás egyik utolsó megállója a Kalighat Kali templom, melyet a város névadó istennőjének szenteltek. A délután a nyüzsgő Howrah hídnál kezdődik, ami Kolkatát Howrah-val, egy ipari településsel köti össze. Majd a csoport a virágpiacra is ellátogat. A program az Indiai Múzeumnál ér véget, amely az egész országban a legnagyobb és legidősebb ilyen intézmény. Falai között antik tárgyakat, fegyvereket, fosszíliákat, csontvázakat, múmiákat őriznek meg az utókor és a látogatók számára. Szállás a hotelben.

4. nap - Hajózás és parti kirándulás

Reggel transzferjárat visz a kikötőbe, check-in és a kabinok elfoglalását követően a hajó elindul! A régi dán gyarmati városok mellett elhajózva egy rövid megálló erejéig partra szállnak. Fedezze fel az egykori katonai szállás környékét: a Kormányzói házat, a Szemafor tornyot, a Hírességek templomát és a Zászlós házat. A barangolás közben lehetősége lesz alaposabban is megismerni a kontinens méretű ország függetlenségért vívott harcát. A hajó az esti órákra Chandernagore városáig jut fel. Szállás a hajón.

5. Nap - Hajózás és parti kirándulás

Egy 1700-as években épült templomot és a Dupliex házat, az egykori Francia India kormányzójának palotáját is meglátogatják az ötödik napon. A Húgli-folyón felfelé haladva a csoport elhalad Chinsura mellett (ez egy régi holland település), mielőtt horgonyt vet a hajó, hogy a kirándulók az impozáns Imambara épületét is megtekintsék. A Korán verseivel díszített falak között barangolva a csoport időutazásra indul, és a bengáli iszlám kezdeti éveibe repül vissza. A kikötőbe visszatérve a hajó útnak indul, hogy Kalna partjánál kössön ki. Szállás a hajón.

6. nap

A reggelit követően hamisítatlan indiai városban barangolhat. Riksával a csoport Bengál legszebb terrakotta templomaihoz látogat el. Köztük van az az egyedülálló Siva-templom, amely koncentrikus körökön áll, és összesen 108 szentélyből épül fel. A kirándulás a vidéki tájakon folytatódik, Mayapurnál az ISKCON (A Krisna-tudat Nemzetközi Társasága) templomát is felkeresik. Az ISKCON, más néven a Hare Krisna mozgalom központja évről-évre egy milliónál is több éneklő és táncoló hívőt fogad a világ minden pontjáról. Az esti órákban a Matiari melletti kikötőig hajózik fel a csoport. Szállás a hajón.

7. nap - Hajózás és parti kirándulás

A délelőtt során a csoport helyi kézművesek munkásságával ismerkedik meg. A sárgaréz művesek egy barátságos folyóparti településen élnek, a kirándulás során szemtanúja lehet annak, ahogyan mesterségüket az őseiktől tanult módon gyakorolják: szakértő kezeik nyomán vizes edények és más tárgyak készülnek el. A következő megálló a Plassey-i csatamező, ahol 1757-ben Robert Clive, a brit csapatok vezére vereséget mért Siraj-ud-Daulahra, az utolsó, még független bengál uralkodóra - megváltoztatva ezzel egész India történelmét. A hajóra visszatérve az éjjeli órákban Khushbaghig utaznak fel. Szállás a hajón.

8. nap - Hajózás és parti kirándulás

Sétáljon fel Khushbaghhoz, egy gyönyörű kerthez, ahol Siraj-ud-Daulah és Bengál utolsó nawabja családjának a sírja is található. Majd rövid felfelé hajózást követően a Hazarduari Palotához érkeznek. Az 1837-ben, brit építészek által emelt épület falai mögött festmények, vázák, ódon fegyverek lenyűgöző kiállítása várja a látogatókat... A következő megálló a Matra mecset, majd a katgola palota következik. A klasszikus stílusú épületet gazdag helyi kereskedők emelték: a ’Fehér Mughal’- korszak egy másik arcát mutatja be: azt, amikor az angol és indiai kultúrák ötvöződtek egymással. A hajó Baranagar városáig úszik fel az éjszaka során. Szállás a hajón.

9. nap - Hajózás és parti kirándulás

A reggeli órákban egy álmos kis városka, Baranagar utcáin sétálhat, hogy három lenyűgöző terrakotta templomot látogasson meg. Szívja magába a vidéki India lenyűgöző atmoszféráját, miközben a Gangesz alsó folyásán (vagyis a Húglin) haladnak felfelé. A lenyűgöző víziút mustárföldek és mangóorchideák között kanyarog. Egy hosszabb csatornán áthajózva a Farakka duzzasztógát közelében vet horgonyt a hajó. Szállás a hajón.

10. nap - Hajózás és parti kirándulás

Partraszállást követően egésznapos kirándulásra indul a csoport Gaurba, azaz az angol bazárhoz. Az árusok zsibongó sokasága helyett egy csöndes, elhagyatott hely várja, amely egykor India legnagyobb városai közé tartozott: a 12 században a hinduk, később pedig muszlimok uralma alá került. Az ősi településen mecsetek, paloták, gyönyörű kapuk várják a látogatókat, akik egészen az esti órákig barangolhatnak a környéken. Szállás a hajón.

11. nap - Vonattal Kolkata felé

Reggeli után kihajózás és transzfer a pályaudvarra. Egy hozzávetőlegesen 4 órás vonatúttal érkeznek vissza Kolkatába. Megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás a hotelben.

12. nap - Hazafelé

Intsen búcsút Indiának, vessen egy utolsó pillantást Kolkatára, mielőtt menetrendszerinti járatokkal a csoport Budapest felé veszi az irányt. Bízunk benne, hogy a romantikus indiai tájakról Ön is életre szóló élményekkel tér vissza és rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

ABN Rajmahal hajó: az Assam Bengal Navigation hajóin kényelemes, légkondicionált, fürdőszobás (zuhannyal felszerelt) kabinokban élvezheti a folyami hajózás semmihez sem hasonlítható élményét! Kabinok felszereltsége: hajszárító, minibár, széf, tea- és kávékészítő, telefon, zuhany/WC. Minden kabin nagy, panorámás ablakkal rendelkezik. Étkező, szalon, napozóterasz és spa-szolgáltatások állnak a vendégek rendelkezésére. A hajók fedélzetén indiai és európai ételeket szolgálnak fel, korlátlan tea- és kávéfogyasztással. A vendégeket autentikus tánc- és ének előadásokkal szórakoztatják. A hajók kis létszámú csoportokat szállítanak, kényelmes utazást nyújtva.

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
már. 30. Budapest - Doha 09:40 16:10
már. 30. Doha - Kolkata 18:50 02:20+1
már. 31. Kolkata - -
ápr. 1. Kolkata - -
ápr. 2. Serampore, Barrackpore - -
ápr. 3. Chinsura, Kalna - -
ápr. 4. Mayapur, Matiari - -
ápr. 5. Khushbagh, Baranagar - -
ápr. 6. Baranagar, Farakka - -
ápr. 7. Farakka, Kolkata - -
ápr. 8. Kolkata - -
ápr. 9. Kolkata - -
ápr. 10. Kolkata - Doha 03:30 06:40
ápr. 10. Doha - Budapest 08:20 12:55
Időpont: 2020. március 30. - április 10.
Időtartam: utazással együtt 12nap/10éj
Hajó: ABN Rajmahal
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: kétágyas szobában, ill. kabinban
Ellátás: reggeli a szállodában és teljes ellátás a hajón
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 10 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások