Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Október derekán” csoportos mediterrán hajóútKépek

 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Készüljön fel egy fantasztikus utazásra, amely az Adriai- és a Jón-tengerre kalauzolja el Önt. Az MSC Lirica fedélzetén a legváltozatosabb programlehetőségek várják, a kikötőkben pedig fantasztikus fakultatív programok közül válogathat. Vegyen részt egy gondolás kiránduláson Velencében, fedezze fel Sissi királyné csodálatos palotáját Korfun, kattintson el egy-két fotót a varázslatosan szép Krka Nemzeti Parkban, Horvátországban. Mind ezek - és még sok-sok minden más is - Önre vár!

Milyen utazóknak ajánljuk?
Változatos szórakozási lehetőségek, izgalmas fakultatív programok várják a résztvevőket, ezt az utazást bátran ajánljuk minden korosztály számára. A családok minden tagja találni fog kedvére való programot. A legkisebbeket több játszóház is várja, ahol változatos foglalkozásokkal kötik le a gyerekeket, amíg a szülők megisznak egy finom koktélt valamelyik bárban. Az utat bátran ajánljuk azok számára is, akik a lenyűgözően szép mediterrán térség történelméről is szeretnének ezt-azt megtudni: a kikötőkben elérhető fakultatív programjainkon magyar nyelvű* idegenvezetés mellett barangolhatják be a mitológiákból is ismert tájakat!

Mire számíthat a hajón?
Az MSC Lirica a klasszikus tengeri hajózás élményét nyújtja az utazóknak elegáns, kényelmes és barátságos környezetben. A hajó belsejét úgy alakították ki, hogy az a leheő legtágasabb tereket kínálja, az impozáns közösségi tereket padlótól plafonig tartó ablakok övezik, így mindenhonnan akadálytalan kilátás nyílik a végtelen tengerre. A hajó ugyanakkor számos intim teret is kínál: ilyen a vibráló Beverly Hills Bár, vagy a hagyományos angol stílusban kialakított Lord Nelson Pub. A 21. századi megoldások és a tengeri hajózás legnemesebb tradíciói tökéletes harmóniában ötvöződnek ezen a környezetbarát megoldásokkal tervezett hajón. A hajón mindenki megtalálja számítását: az aktív kikapcsolódásra vágyóktól a családi nyaralást tervezőkön át kellemes hajózásra és pihentető programokra vágyókig!
 

1. nap - Budapest - Trieszt

A csoport már a hajnali órákban buszra száll: irány Trieszt, ahol a kikötőben már indulásra készen vár az MSC Lirica. Az érkezést követően becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása. Késő délután a tengerjáró felvonja a horgonyt és a lenyugvó nap irányába útnak indul a közeli Velence irányába.

2. nap - Velence

Rövid: Barangolás Velencében* · Gondolázás* · Szent Márk tér* · Egy szabadon választott múzeum felkeresése*

Leírás: Tartson velünk a vizek városába egy félnapos (kb 4,5 órás) fakultatív* kirándulásra, amely az Adria királynőjének legszebb nevezetességeit mutatja meg. A csoport gondolákkal fedezi fel a hangulatos lagúnákat, és közben lélegzetelállító képeket készíthet a csodálatos hidakról, palotákról és szűk utcácskákról. A Szent Márk téren rövid szabad program keretében nézheti meg a galambokat, majd a helyi idegenvezetővel sétálják be a környéket. A kirándulás végén egy szabadon választott múzeumba is ellátogat (az árát a részvételi díj tartalmazza). Nézzen körül a Dózsepalotában, a Correr Múzeumban, a Régészeti Múzeumban vagy a Biblioteca Marciana-ban! A kirándulás végén visszatérés a kikötőbe.

Megjegyzés: a kb. félórás gondolás kirándulás során nincs helyi idegenvezető.

3. nap - Dubrovnik

Rövid: Barangolás az évezredes Dubrovnik utcáin* · Szűz Mária Mennybemenetele Katedrális* · Kormányzati palota* · Szent Ferenc monostor

Leírás: A reggeli órákban már a horvát partoknál köt ki az MSC Lirica - az egész nap Ön előtt áll, hogy Dubrovnik évezredes történelmét, hangulatos utcáit felfedezze! Tartson velünk egy fakultatív* kirándulásra az UNESCO Világörökségévé választott városrészekbe. A szűk utcákon sétálva a csoport a Szűz Mária Mennybemenetele Katedrálist is megtekinti - a csodálatos kőépületet belül káprázatos velencei festmények díszítik. Következő megálló a kormányzati palota. A neves nápolyi építész, Onofrio della Cava által tervezett építmény a késő gótikus stílus egyik igazi remeke. Innen az út Európa egyik legidősebb gyógyítóközpontjához vezet: a Szent Ferenc monostor falai között több, mint 700 éves intézmény működik - de lesz lehetőség a fantasztikus kerengőt is megcsodálni. A kirándulás végén némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség - majd visszatérés a kikötőbe.

Megjegyzés: a parkolónál sorok lehetnek az óvárosból történő visszatéréskor. A kirándulók hosszabb sétákat tesznek, így a kiránduláson való részvétel nem ajánlott mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink számára. A kormányzói palota helyett egyes csoport a Dominikánus monostort keresik fel.

4. nap - Korfu

Rövid: Sisi királyné palotájának felfedezése* · Korfu* · Achilleion-palota*

Leírás: Isten hozta a varázslatos Korfun, ahol a mitológiai hősök életre kelnek. Erre a szigetre esett a görög hős, Odüsszeusz bolyongásainak utolsó állomása. A varázslatosan szép tájék az osztrákok és magyarok szeretett Sisi királynőjét is rabul ejtették... A félnapos (kb.4 órás) fakultatív* kirándulás első megállója Sisi mesekönyvek lapjaira kívánkozó palotája. Az Achilleion-palota tengerre néző kertjével együtt feledhetetlen látványt nyújt! A palota mesés zöld kertjét szebbnél szebb szobrokkal ékesítik, melyek közül a legértékesebb a „Haldokló Akhilleusz” (a palota nevét is az ismert, mitikus szereplőről vette). A látogatás után szabadprogram Korfu városában majd visszatérés a kikötőbe.

Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

5. Nap - Kefalónia

Rövid: Kirándulás Kefalónián* · Mirtosz* · Asszosz* · Fiskardo*

Leírás: Kellemes, félnapos (kb. 4,5 óra) barangolásra invitáljuk a legnagyobb Jón szigeten. A fakultatív program egy panorámás, buszos kirándulással indul Kefalónián, amely számos különleges állat otthona is, az álcserepesteknősök (veszélyeztetett faj) például a Kaminia tengerparton költenek. A csoport a Mirtosz partnál megáll, ahol fantasztikus képeket készíthet a türkíz színben pompázó hullámokról, majd irány Asszosz, a lenyűgöző halászfalu. Itt némi szabadidős program keretében élvezheti az elragadó látványt. A következő megálló Fiskardo: az elragadóan szép kisváros egy sűrű erdő és a tengerpart ölelésében fekszik. A városkát önmaga fedezheti fel, majd visszatérés a kikötőbe a hajójoz.

Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

6. nap - Kotor

Rövid: Kotor középkori arca és Montenegró varázslatos tájai · Kotor: középkori városnegyed* · Njegui* · Cetinje* · Budva*

Leírás: Montenegró legszebb városát és az aprócska ország gyönyörű tájait barangolhatja be fakultatív* kirándulásunkon. A csoport a kikötőből kikanyarodva igazi időutazásra indul: irány Kotor csodálatos középkori negyede, melyet sokan egész Európa legszebb állapotban megmaradt középkori emlékének tartanak. Ezt követően busszal utaznak tovább, és fantasztikus tengerparti panorámában gyönyörködhet, mielőtt Njeguiba érne. Az aprócska falu után Cetinje kerül sorra majd, az utolsó megálló Budva városa. Az Adriai-tenger partján álló település már a történelem hajnala óta lakott hely. Itt a csoport az ónegyed történelmi falait nézi meg, majd egy tipikus helyi étteremben megebédelnek. Ezt követően a csodaszép vidéken át kanyarogva a csoport visszatér Kotorba, a kikötőbe.

Megjegyzés: A kirándulás során mintegy két órán keresztül hegyvidéki, kanyargós utakon kell haladni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásszervi betegségben szenvedő utasaink nem vehetnek részt. A kiránduláson nagyjából 1,5 órát kell sétálni, az étteremhez néhány fok lépcső vezet.

7. nap - Split

Rövid: Krka Nemzeti Park felfedezése* · Krka Nemzeti Park* · Skradinski buk vízesés* · Néprajzi kiállítás

Leírás: Horvátország számtalan mesebeli tájéka közül is kiemelkedik a Krka Nemzeti Park - a varázslatosan szép természet Önt is el fogja bűvölni! Csatlakozzon hozzánk ezen a fakultatív* kiránduláson, amely egy nagyjából másfél órás buszos utazással kezdődik a gyönyörű horvát tájakon. Az érkezést követően először a park legismertebb látványosságait keresi fel a csoport. A Skradinski buk vízesés valamint az előtte elterülő, természetes medence kihagyhatatlan látvány! A fátyolos zuhatag után sem érdemes elpakolni a fényképezőgépeket: a természet lágy ölén sétálva ezernyi varázslatot tárulkozik még föl... Az idegenvezetővel kísért séta egy régi malomhoz visz, ahol néprajzi kiállítást tekintenek meg. Majd némi szabadidő keretében önállóan is felfedezheti a környéket, mielőtt a busz a kikötőbe vinne vissza.

Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt, mivel az összesen 2,5 órányi sétát tartalmaz.

8. nap - Trieszt - Budapest

Az utazás utolsó napján a hajó Triesztben köt ki, a búcsú és kicsekkolást követően a csoport ismét buszra száll: irány Budapest! Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban tér majd vissza a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos mediterrán barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
8/10/2020 Trieste, Italy - 19:00
9/10/2020 Venice, Italy 07:30 16:30
10/10/2020 Dubrovnik, Croatia 12:30 19:30
11/10/2020 Corfù, Greece 12:00 20:00
12/10/2020 Cefalonia/Argostoli, Greece 08:00 16:00
13/10/2020 Kotor, Montenegro 10:00 18:00
14/10/2020 Split, Croatia 08:00 18:00
15/10/2020 Trieste, Italy 10:00 -
Időpont: 2020. október 8-15.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Hajó: MSC LIRICA
Utazás: busz + hajó
Felszállási pontok: Mercure Budapest Castle Hill, Shell kút Székesfehérvár M7, Nagykanizsa Tesco parkoló
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza: a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, adók és illetékek, teljes ellátást a hajón✪✪, magyar nyelvű idegenvezetést. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok, kötelező borravaló (a kötelező borravaló megfizetésének lemondásáról a felszállást követően a hajón van lehetőség). Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

✪ A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
✪✪ Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, repülős utazás esetén a megadott légitársaság és menetrend tájékoztató jellegűek.
Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen.
 
Szolgáltatások