Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Perzsa-öböl kincsei” csoportos MSC FANTASIA hajóútKépek

 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Sok-sok napsütés, a páratlan vendéglátás, gyönyörű tájak és a káprázatos MSC Fantasia: mind-mind Önre vár ezen a feledhetetlen közel-kelti barangoláson. A hipermodern felhőkarcolóktól Dubajban és Abu Dhabiban az egyedülálló szafariig a Sir Bani Yas szigeten megannyi változatos programlehetőség csábít a kikötőkbe, a tengeren pedig egy modern óceánjáró minden kényelmét élvezheti. Biztosak vagyunk abban, hogy egyetlen percig sem fog unatkozni!

Milyen utazóknak ajánljuk?
Ez a program mindenkinek szól, aki szereti a napfényt, a hangulatos tájakat és az önfeledt szórakozást. A hajón minden korosztályra és minden utazótípusra gondoltak: számtalan családi programlehetőség várja a gyerekekkel utazókat, de van lehetőség a gondtalan bulizásra, beülhet a kaszinóba. A kikötőkben hangulatos fakultatív programokon vehet részt: városnéző kirándulásokon, részt vehet egy dzsippes szafaritúrán, barangolhat a hangulatos közel-keleti tájakon...

Mire számíthat a hajón?
Az olasz design és elegancia egy páratlan hajó fedélzetén: ez az MSC Fantasia. A monumentális tengerjáró fedélzetén minden apró részlet az utasok kényelmét és felhőtlen szórakozását szolgálja. A tucatnyi bár és étterem, az egyedi hangulatot árasztó kávézók kavalkádjában is könnyű naphosszat elveszni. Ha megmozgatná izmait nem csak edzőterem, de tenisz, kosárlabda, minigolf is várja a megannyi medence és az Aquapark mellett - ha pedig pihenne, akkor napozzon egyet a fedélzeti napozó teraszon, vagy masszíroztassa meg fáradt tagjait a profi masszőrök egyikével. A fedélzeti 4D moziban a legnagyobb kasszasikerek forognak.
 

1. nap - Budapest

A csoport az első napon menetrendszerinti járatokkal utazik Dubajba. Az érkezés után transzfer a szállodába, ahol kipihenheti az utazás fáradalmait, és felkészülhet a tengeri kalandra!

2. nap - Dubai

Rövid: Városnéző kirándulás Dubaiban · Dubai Múzeum · Átkelés vízitaxival (abra) a Creeken · Fűszer- és aranypiac · Kikötő: check-in és beszállás

Leírás: A csoport a szállodában megreggelizik, majd ajándék városnéző kirándulásra indulnak: a kikötőbe érkezni ugyanis még bőven van idő! Az első megálló a Dubai Múzeum, amely a település legrégebbi épületében (Al Fahidi erőd) kapott otthont. A múzeum kihagyhatatlan látványosság: káprázatosan színes diorámákkal és ismeretterjesztő történelmi kiállításokkal... A Creeken a kirándulók jellegzetes vízitaxikkal („abrákkal”) kelnek át, majd az óvárosi részen folytatódik a séta. A fűszer és arany piacon nem csak különleges ajándékokat lehet vásárolni, de fantasztikus fotókat is elkattinthat. A kirándulás után transzfer a kikötőbe, ahol már vár az MSC Seaview! A check-int követően a választott kabinok elfoglalása, és indulhat a nagy tengeri kaland!

3. nap - Abu Dhabi

Rövid: Abu Dhabi városnéző kirándulás * · Zajed sejk mecset* · Corniche út, fotók az Emirates Palace Hotelnél* · Manarat Al Saadyat*

Leírás: Tartson velünk egy igazán emlékezetes fakultatív* kirándulásra és fedezze fel az Arab-félsziget „Manhattanjét”  - az Egyesült Arab Emirátusok fővárosát sokszor nevezik így. A világ minden pontján ismert felhőkarcolók mellett számos lenyűgöző épület és fantasztikusan szép mecsetek is Önre várnak ezen a kiránduláson! Az első megálló a Zajed sejk mecset, melyet egy önálló építészeti stílus, az ún. „neoiszlám” legszebb példájaként emlegetnek. A mecset előtti tér lenyűgöző látványt nyújt: a mecset külső tereit ezer oszlop tarkítja, melyeket összesen több tízezer márvány panel borít. A díszítést pedig megszámlálhatatlan mennyiségű féldrága kő teszi teljessé - varázslatos látvány! A busz innen a Corniche útra kanyarodik és az egész várost szinte átszeli. Az Emirates Palace Hotel ikonikus épületénél a csoport megáll fotózkodni. Végül az utolsó megálló a Manarat Al Szaadijat. A különleges látogatóközpontban érdekes tényeket ismerhet meg a világ egyik leggazdagabb városának a fejlesztéséről.

Fontos megjegyzés: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott: bő szabású ruha és hosszú nadrág. A hölgyeknek fejkendővel kell betakarni a fejüket. Amennyiben a látogatás vallási ünnep napjára esik, a mecsetet csak kívülről tekintik meg. A vendégek a mecsetbe csak cipő nélkül léphetnek be, a Koránt és az építészeti elemeket megérinteni tilos. A kerekesszékes látogatók egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon nincs sem rámpa sem lift. Kerekesszékes utasainkat arra kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, a hajóra történő felszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják tenni.

4. nap - Sir Bani Yas Is

Rövid: Páratlan vadvilág és lenyűgöző természet: kirándulás a Sir Bani Yas sziget természetvédelmi övezetében*

Leírás: Természet és vadvilág: fedezze fel az egyedülálló Sir Bani Yas sziget páratlan szépségeit egy feledhetetlen szafari kiránduláson, Game Viewer 4x4-ben ülve! A fakultatív* program a sziget valamivel több, mint felét felölelő, természetvédelmi területre kalauzolja el. Zajed bin Szultán al Nahjan sejk végrendelkezése értelmében a vadászat itt tiltott tevékenység, és minden fejlesztést úgy hajtanak végre, hogy azzal a sziget törékeny ökoszisztémáját is védjék. A sejk célja az volt, hogy veszélyeztetett és más fajok számára is biztonságos környezetet teremtsen. Az övezetben nem csak őshonos, de távolról ide hozott állatok is szabadon élhetnek. A kirándulás során a csoport többször megáll fotózkodni. A program végén lehetőség van azonnal visszatérni a hajóra - de ha szeretne, egy rövid ideig még maradhat szabadon barangolni ezen a varázslatos, egyedülálló szigeten.

Megjegyzés: az autó vezetője néhány alapvető információt oszt meg, kizárólag angol nyelven. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink valamint terhes nők nem vehetnek részt. A kiránduláson csak 4 évnél idősebb vendégeink vehetnek részt. Az állatok megtekintése nem garantálható. A program különböző időpontokban kezdődhet, kérjük az indulásról a „Shore Excursions’ Desk” munkatársainál érdeklődjön. A Game Viewer 4x4 nyitott járművek, melyeken 7 vagy 10 ülés található.

5. Nap - MSC Fantasia

Az utazás ötödik napján az MSC Fantasia nem köt ki. Az egész nap Ön előtt áll, hogy élvezze a hajó minden kényelmét és részt vegyen a felhőtlen szórakozást ígérő programok kavalkádjában! Lazítsa el izmait és kapcsoljon ki a hétköznapok pörgéséből a díjnyertes MSC Aurea Spa központban. Az egyedi hangulatú éttermekben pedig minden alkalomhoz és hangulathoz találhat egy ínycsiklandozó fogást - fedezze fel a fedélzeten dolgozó mesterszakácsok fantasztikus ételkölteményeit A naplemente után a hajó új életre kel: nézzen meg egy közönség siker darabot a színházban, majd ha szeretné, tegye próbára szerencséjét a kaszinóban! Ha zenére vágyik, a Liquid Disco-ban egész éjjel szól a talpalávaló!

6. nap - Bahrein

Rövid: Bahrein városnéző kirándulás* · Manama: Al-Fateh Nagymecset, városnézés* · Janabiyah: tevefarm* · Manam Souq* · Fotózkodás a Bahrein Világkereskedelmi központnál

Leírás: Tartson velünk egy félnapos, fakultatív* kirándulásra, amely Bahrein legismertebb látványosságait érinti! Az első megálló a fővárosban, Manamában az Al-Fateh Nagymecsethez esik - amely nevéhez méltó módon a világ egyik legnagyobb mecsete. A közel-keleti építészet számos stílusát ötvöző, mégis modern megjelenésű épületben egyszerre akár 7.000 hívő is tartózkodhat - és itt található az ország nemzeti könyvtára is. A következő programpont egy kellemes buszos kirándulás a főváros látnivalóihoz, az útvonal érinti a Nemzeti Múzeumot, a Bahreini Világkereskedelmi központot, a pénzügyi negyedet és a város több csillogó bevásárlóközpontját is. A fővárosból kikanyarodva Janabiyah következik, ahol egy feledhetetlen program vár önre egy tevefarmon! A „sivatag hajóinak” is nevezett, hatalmas szárazföldi élőlények mellett számtalan remek fotót készíthet. A kirándulók innen egy bazárba mennek. A Manama Souq kereskedőinek labirintusában ruhák, fűszerek, antik tárgyak és még megszámlálhatatlan egyéb portékát kínálgatnak. Az utolsó megálló egy rövid fotózkodás a Bahrein Világkereskedelmi központnál.

Megjegyzés: a vallási jelentőségű helyeken kérjük konzervatív öltözéket viseljen (bő ruhák és hosszúszárú nadrág). A hölgyeknek sállal kell eltakarni a hajukat. Amennyiben a látogatás idején vallási rendezvény zajlik, úgy a látogatás a mecset külső tereire korlátozódik. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, mivel a buszon sem rámpa sem lift nem áll rendelkezésre. A széknek összecsukhatónak kell lennie. Azokat a kerekesszékes utasainkat, akik a kiránduláson részt kívánnak venni, kérjük, hogy a fedélzeten keressék fel a ’Shore Excursions’ Desk’-et, hogy a személyzet a szükséges előkészületeket meg tudja tenni.

7. nap - Doha

Rövid: Hangulatos városnézés és hajós kirándulás* · Corniche és West Bay* · Souq Waqif · Doha Dhow kikötő* · Hajókázás egy hagyományos fa bárkán (dhow)* · Tengerparti kikapcsolódás*

Leírás: Fedezze fel Dohát és gyönyörködjön lenyűgöző panorámában a tengerről! A fakultatív* kirándulás elején a busz a tengerparti Corniche és a nyugati öböl környékét járja be, miközben a csoport a régi városrészben található Souq Waqif-hoz tart - ez a város örökké pezsgő-nyüzsgő központja. A Souq hosszú éveken át volt az a hely, ahol beduinok húst, gyapjút és más termékeket cseréltek egymással. Ma a zsúfolt sikátorokban aprócska boltok, zajos árusok sorakoznak. A boltokban ruhákat, használati cikkeket, fűszereket, illatszereket, parfümöket és még ezernyi más portékát találhatnak... A csoport innen a Doha Dhow kikötőhöz hajt, ahol dhow-ra száll, és egy fantasztikus kirándulásra indul a dohai öböl vizein. A dhow a hagyományos fahajó, az egyik legősibb hajótípus, mely a mai napig aktív használatban van: korábban halászatra használták, de Afrika és India közötti utakra is rendszeresen igénybe vettek ilyen hajókat. A fedélzetről lélegzetelállító panoráma nyílik az égboltot csipkéző felhőkarcolókra! Megcsodálhatja a világ legnevesebb építészei által tervezett és megvalósított, többszáz méter magas tornyokat. A fedélzeten frissítőket és finom BBQ ételeket élvezhet. Ha már megtelt a látvánnyal és a finom ízekkel: dőljön hátra és élvezze a nap éltető sugarait. A dhow egy kellemes tengerparti szakaszon köt ki, ahol úszásra és napozásra is lehetőség van.

Megjegyzés: a dhow-kat motor hajtja. Kérjük lapostalpú, kényelmes cipőt viseljen, és ne felejtsen le kalapot, sapkát hozni. A kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. A víz a téli hónapokban hideg lehet. Kérjük, vékony kabátot vagy pulóvert hozzon magával: a feltámadó szél hideg érzetet okozhat a hajókázás során.

8. nap - Dubai

Rövid: Városnézés Dubajban* · Bluewaters Island, Óriáskerék* · Dubai Marina* · Jumeirah Pálmasziget* · Souk Madinat* · Burj Al Arab* · Dubai Mall* · Burj Khalifa látogatási lehetőség*

Leírás: Az MSC Seaview már az utolsó előtti napon kiköt Dubajnál - Ön eltöltheti a napot a fedélzeten, a városban barangolva - vagy tartson velünk egy városnézésre, amelyen a legszebb, legismertebb látnivalókat veszi sorra. A fakultatív* program résztvevői a város legszebb pontjainál állnak meg fotózkodni: a Bluewaters szigeten az Óriáskeréknél, a Dubai Marinánál, a Pálmaszigeten The Point & Atlantis-nál... A Souk Medinatban szuveníreket és ajándékokat vásárolhat, mielőtt a csoport a monumentális Burj Al Arab érintésével a Dubai Mall bevásárlóközponthoz megy. Itt lehetőség van megebédelni (árát a részvételi díj nem tartalmazza), és fakultatív lehetőség van felkeresni a világ legmagasabb épületét, a Burj Khalifát (belépő árát a részvételi díj nem tartalmazza). A szédítően magas torony helyett szabadprogramra is van lehetőség a környéken, majd a csoport közösen visszaindul a kikötőbe.

9. nap - Érkezés Budapestre

A kora reggeli órákban kicsekkolnak, majd buszos transzferrel a repülőtérre utaznak, ahonnan menetrendszerinti járattal indulnak Budapest felé. Bízunk abban, hogy a gazdag és változatos program után kellemesen feltöltődve érkezik vissza a csapat a magyar fővárosba. Mi biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos közel-keleti körutazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul. Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
5/12/2020 Dubai, U. Arab Emirates - 23:00
6/12/2020 Abu Dhabi, U. Arab Emirates 07:00 21:00
7/12/2020 Sir Bani Yas Is, U. Arab Emirates 08:00 17:00
8/12/2020 Day at sea - -
9/12/2020 Bahrain 08:00 18:00
10/12/2020 Doha, Qatar 07:00 16:00
11/12/2020 Dubai, U. Arab Emirates 09:00 23:59
12/12/2020 Dubai, U. Arab Emirates 00:01 -
Időpont: 2020. december 4-12.
Időtartam: utazással együtt 9nap/8éj
Hajó: MSC FANTASIA
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza: a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, adók és illetékek, teljes ellátást a hajón✪✪, magyar nyelvű idegenvezetést. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok, kötelező borravaló (a kötelező borravaló megfizetésének lemondásáról a felszállást követően a hajón van lehetőség). Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

✪ A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
✪✪ Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, repülős utazás esetén a megadott légitársaság és menetrend tájékoztató jellegűek.
Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen.
Szolgáltatások

Belső Bella kabin

1 609 €/fő -től  [lekérésre]


Belső Fantastica kabin

1 655 €/fő-től

  

Ablakos Bella kabin

1 702 €/fő -től  [lekérésre]


Ablakos Fantastica kabin

1 739 €/fő-től

 

Balkonos Bella kabin

1 832 €/fő -től  [lekérésre]


Balkonos Fantastica kabin

1 879 €/fő-től

 

Lakosztály

3 016 €/fő -től [lekérésre]

✪ Kétszemélyes ágy, amely átalakítható két egyszemélyes ággyal (kérésre)
✪ Légkondicionálás, nagy gardrób, fürdőkáddal ellátott fürdőszoba, interaktív TV, telefon, wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), minibár és széf
✪ Kabin kb. 23 négyzetméter erkéllyel