Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Princess Sonja” csoportos karibi hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Irány a napsütés! A zimankós december helyett szikrázó napfény várja Önt a meseszép Karib-tengeren, ahol kalózok helyett barátságos vendéglátók és élete legnagyobb kalandja várja! A fantasztikus MSC Preziosa fedélzetén minden nap valamilyen új különlegességet fedezhet fel a varázslatos „végtelen” medencétől a csillogó, Swarovski kristályokkal kirakott lépcsőig. A mediterrán vendégszeretet és olasz életérzés lenyűgöző kombinációját kínálja Önnek az MSC-flotta egyik igazi büszkesége.
Az utazók minden nap megállnak valamelyik gyönyörű szigeten, ahol fantasztikus programlehetőségek várják. Barangoljon a buja esőerdőkben, fedezze fel a földön túli békét és nyugalmat árasztó tájakat - és ha elég bátornak érzi magát hozzá, akár egy vulkán belsejébe is elkalauzoljuk!
Kalandra fel!
 

1. nap - Irány a napsütés!

Indulás! A csoport az első nap menetrend szerinti járatokkal Budapestről a Kis-Antillákra utazik, Fort-de-France városában buszos transzfer szállít a hotelbe, ahol az első éjszakát tölti a csoport.

2. nap - Fort-de-France

Tartson velünk egy izgalmas kirándulásra, ahol a sziget történelmét és varázslatos tájait ismerheti meg! A csoport először a sziget kultúráját, valamint a lenyűgöző természeti szépségeit bemutató Savane des Esclaves 2,5 hektáros parkjába látogat. A szabadtéri múzeum életben tartja a sziget sok százéves tradícióit és megmutatja Martinique varázslatos történelmét. Barangolás közben a magyar nyelvű* idegenvezetőtől a térség történelméről is megtudhat részleteket, és a fontosabb nevezetességeket is felkeresik: köztük az Amerindian (Kalinago) falut, ami a sziget életét mutatja be az első európai telepesek érkezése előtt. A Rue Case-Nègres és az Múzeum információs paneljei és megindító szobrai a rabszolgaságot valamint a rabszolgák nehéz életét tárják a látogatók elé. Antan Lontan faluban pedig még most is állnak azok a tradicionális kunyhók, melyekben a martinique-i emberek éltek a 19. század második felében.
A csoport következő megállója a Clément ültetvény, ahol politikusok és hírességek is gyakran megfordulnak. A gondosan ápolt kertben újabb érdekességeket is megismerhet Martinique történelméből, és felfedezheti a sziget hangulatos építészeti örökségét. A botanikus kert maga a testet öltött nyugalom: a 16 holdas parkban apró tavak, zöldellő fák, trópusi orchideák és több, mint 300 növény fajta várja. Az idegen vezetőtől közben egy világszerte ismert és kedvelt helybeli különlegesség, a rum készítéséről hallhat. A csoport ellátogat az egyik pincébe is, ahol az egymásra halmozott hordókban érik a rum. Az alkohol és fa jellegzetes illata mindenkit elcsábít: a kísértésnek pedig nem kell ellenállni, hiszen a kirándulás rum kostólóval ér véget.
A program után transzfer a kikötőbe, ahol már vár a gyönyörű MSC Preziosa! A becsekkolást követően elfoglalják a választott kabinokat, a fedélzetről pedig megcsodálhatja, ahogy az impozáns óceánjáró felhúzza a horgonyt és nekivág a Karib-tengeri barangolásának...

3. nap - Pointe-a-Pitre

Fedezze fel az MSC Preciosa csodálatos kínálatát - vagy vegyen részt egy fakultatív* kirándulásan Grande-Terre sziget déli partjainál. A kikötőből egy félórás buszos transzfer szállít Saint-Annebe, ami egy kedvelt tengerparti üdülőváros. Az érkezést követően rövid ismertető, majd felhőtlen kikapcsolódás várja a homokos tengerparton. Vesse be magát egy kényelmes napozó ágyba és engedje, hogy a friss óceáni levegő, a szikrázó napsütés és a hullámok morajlása minden gondját-baját elfeledtesse Önnel... Ha aktív kikapcsolódásra vágyik: a resortban mindenféle sportolási lehetőségre lehetősége van: futballtól a szörfig, íjászkodástól a trapéz akrobatikáig. A büfé ebéd és nyitott bár italai szintén csak Önre várnak! A program végén buszos transzfer a kikötőbe.
Amennyiben a napot az MSC Preziosa fedélzetén tölti, unatkozni akkor sem fog! A Fantasia-osztályú hajó osztályának legnagyobb méretekkel rendelkező darabja, ahol minden az Ön kényelmét és felhőtlen kikapcsolódását szolgálja. Keresse fel egy frissítő koktélért a tucatnyi bár vagy étterem egyikét. Shoppingoljon kedvére a fedélzeti butikokban, töltsön el önfeledt órákat a fotókiállításon és művészeti galériában.
De a legkisebbekre is gondoltak: gyermekjátszó házak, videójátékok és persze aquapark is található a fedélzeten. A felnőttek a hajnalig nyitva álló diszkót, kaszinót és a látványos showműsorokkal is szolgáló színházat aligha fogják megunni!
Fontos információ: a résztvevőknek törölközőt kell hozniuk magukkal, azt a resort nem tud biztosítani. A büfé ebéd, valamint a nyitott bár szolgáltatás a resort központi éttermében, és nem a tengerparti bárban érhető el. A nyitott bárban szénsavas üdítők, bor, sör és koktélok fogyasztása díjtalan, a prémium üdítők árát a részvételi díj nem tartalmazza. A kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Vízi sporteszközök (nem motoros), a napozó székek, valamint a medence használati díját a részvételi díj tartalmazza.

4. nap - Castries

Fedezze fel a világ egyetlen „drive-in” vulkánját fakultatív* programunkon! A csoport először Castries mindig nyüzsgő városában áll meg, ahol a piactér színes forgatagját, a Szeplőtelen Fogantatás Székesegyház varázslatos festményeit is megcsodálják. A következő megálló a Morne Fortune, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az egész szigetre! A rövid megállót - és sok-sok fotót - követően a csoport már Cul de Sac és a Roseau banánültetvény buja zöld tájai között zötykölődik tovább Marigot Bay gyönyörű, tengerparti útján. A célállomás Soufriere városa, ahol a Pitons-hegy gyomrában bugyogó lávát is megtekintik. Sulphur Springs a világ egyetlen vulkánja, amelybe buszokkal is be lehet hajtani - a csoport egyenesen az izzó medencékhez kanyarodik!
Innen már egy sokkal békésebb, de nem kevésbé lenyűgöző látványossághoz vezet a kirándulók útja. A Maranatha kertben élénk színekben pompázó, egzotikus virágok, gyümölcsfák és színes madarak várják. A paradicsomi szépség fényképezőgépért kiált! A kertben frissítőket is felszolgálnak a különleges atmoszférájú Beacon kilátónál épült étteremben, ahonnan a teljes környéket belátni. Majd visszatérés a kikötőbe.
Fontos információ: a kirándulásan 6 éven aluli gyermekek nem vehetnek részt. A busz kanyargós és hepehupás úton halad át, a mozgásszervi betegségben szenvedők kérjük ezt vegyék figyelembe. A Soufriere-be vezető út kb. másfél órát vesz igénybe. A résztvevőknek egyenetlen talajon kell sétálniuk és lépcsőkön is fel kell kapaszkodni.

5. Nap - Barbados

Tartson velünk egy álomszép kirándulásra Barbados buján zöldellő tájaira! A fakultatív* utazás a Szent János plébániatemplomnál kezdődik, ami a tenger fölé tornyosuló, 300 méter magas sziklán épült. A templomban egy érdekes szobrot is megcsodálhat, amely a Madonnát, Gyermekét a csecsemő Szent Jánost ábrázolja. A templom sírkertjében nyugszik Ferdinand Paleologus, a bizánci császárok kései leszármazottja, aki 1678-ban Barbadosban hal meg, és itt töltötte élete utolsó 20 évét is.
A csoport innen egy 6 holdon fekvő rendkívül szép parkhoz látogat: a „Virágerdő” ösvényein lépdelve megcsodálhatja a szikár sziklakerteket, a korallpályákat, a gyönyörű tavakat és árnyas ligeteket. Az amatőr és profi fényképészek számára paradicsomi tájak ezek!
Az utolsó megálló az 1650-ben épült Sunbury ház. Az épületben komoly károkat okozott a ’90-es évek közepén egy tűzvész, ám azóta helyreállították és ma már ismét egykori pompájában várja a kíváncsi látogatókat. A Sunbury-ház belsejét válogatott antik darabok díszítik - akár csak a ház pincéjét: az egykori zöldségraktár polcait gyökerek és gumók helyett ma már az évszázadok öröksége tölti meg. A Sunbury-ültetvény az éteri nyugalmat árasztó St. Philip vidéken bújik meg, egy letűnt korszak máig fennálló emléke, melyet gondos kezek állítottak helyre, hogy a következő nemzedékek is élvezhessék azt.

6. nap - Port of Spain

Töltsön el egy feledhetetlen napot a pálmafák árnyékában, a zöldellő hegyek ölelésében megbújó, varázslatos tengerparton! Fakultatív* kirándulásunk Trinidad egyik legszebb táján vezet keresztül, hogy a leírhatatlanul gyönyörű Maracas Bay-nél álljon meg. Ennél pihentetőbb programot keresve sem lehet találni: hűsöljön a pálmafák árnyékában, vagy csobbanjon a csábító habokban, élvezze a csodálatos tengerpart minden szépségét!
Amennyiben az MSC Preziosa fedélzetén tölti a napot az „unalom” szót akkor is nyugodtan kitörölheti szótárából! Nézzen meg egy filmet az 5D moziban, próbálja ki versenyzői képességeit az F1 szimulátoron. Ha igazi pihenésre vágyik, keresse fel a wellness részleget vagy a díjnyertes Aurea Spa termeit! Itt profi masszőrök segítenek a testi-lelki ellazulásban...
A sportok szerelmeseinek sem kell lemondaniuk kedvelt időtöltésükről. Nyitott és fedett medencék mellett különböző sportpályák és fitnesz terem is várja, amennyiben átmozgatná izmait.
Fontos megjegyzés a kiránduláson résztvevők számára: öltözőkabinok és más úszómedencék elérhetőek a tengerparton. Külön díj fejében napozószép és napernyő bérelhető. A tengerpartok publikusan használhatóak. A tengerpart 40-60 perc busz útnyira van a kikötőtől (forgalom függvényében).

7. nap - Saint George

Grenada nyugati partjai izgalmas meglepetéseket, felfedezésre váró csodákat tartogatnak az idelátogatók számára! Tartson velünk Ön is, és fakultatív* kirándulásunkon ezeket mind megismerheti! St. George’s-ból az út északra visz, végig a Karib-tenger partjain. Az első megálló egy ízig-vérig karibi farm, a Dougaldston Estate. Az 1700-ban alapított, tradicionális kakaó ültetvény jelenti a belépőt a sziget varázslatos illataiba és fűszereibe. A közeli apró városka lakói nem pusztán halászatból, hanem egy igen különleges foglalkozásból élnek: szerecsendió termesztésből. A különleges fűszer feldolgozását végző üzem magas falai mögött évszázadok óta ugyanúgy folyik a munka: nincsenek futószalagok, nem zakatolnak gépek. A feldolgozás alapjai a szakértő kezek, kifinomult ujjak, és akik mindezt végzik: ők a „mamák”. A falak mögött ugyanis női birodalom húzódik! Az ősi tradíciók élnek tovább itt, a világ második legnagyobb szerecsendió-exportáló üzemében.
A hajóhoz visszavezető úton egy kis kitérőt tesz a csoport, és Ön is megmártózhat a Concord vízesésnél levő gyönyörű medencében, a kakaó- és szerecsendió fák árnyékában.
Fontos információ: a szerecsendió feldolgozó üzemben fotók készítése tilos!

8. nap - Kingstown

Üdvözöljük a paradicsomi szigetvilágban: Saint Vincent és a Grenadine-szigetek 32 szigetből és homokzátonyból állnak, melyek közül kilenc lakatlan. Fedezze fel ezt a gyönyörű világot egy emlékezetes katamarán hajókázással, fakultatív* kirándulásunkon! A hajó a térség második legnagyobb szigetét járja az első órában – Bequia-t déli irányból kerüli meg. Innen az út a „Holdszigethez” vezet, amely nevét egy gigantikus, üreges szikláról kapta, amely a kelő holdat keretezi. A csoport az egzotikus tájon horgonyt vet, és felfedezésre indul. Ha kedve tartja, úszhat egyet a meleg tengerben, de búvárkodhat is (snorkelezés) – vagy behatóbban tanulmányozhatja az éttermek kínálatát is. Innen a hajó a Margaret hercegnő tengerpartra visz, ahol folytatódhatnak a vizes programok, de akinek kedve tartja, az akár egy kiadós sétára is indulhat az aranyló tengerparton. Visszatérőben rumot, puncsot szolgálnak fel a katamaránon.
Fontos információ: az étkezések árát a részvételi díj nem tartalmazza. Felhívjuk figyelmüket, hogy esetenként a tenger erőteljesen hullámzó lehet, és a kapitány dönthet arról, hogy melyik tengerpartot ítéli biztonságosnak a kikötés és megálló szempontjából. A kiránduláson nem vehetnek részt terhességük legalább 7. hónapját betöltött nők, valamint mozgásukban korlátozott utasaink. Alkoholt a 21. életévüket betöltött utasaink fogyaszthatnak.

9. nap - Fort-de-France

Az MSC Preziosa visszaért Fort-de-France-ba, kicsekkolást és a hajó elhagyását követően legyen vendégünk egy félnapos programra a hangulatos karibi tájakon! A kirándulók először egy gyönyörű botanikus kertbe látogatnak el - hangulatos tavak, buja, zöld táj és egzotikus virágok illata vár felfedezésre! A kertet Jean-Philippe Thoze kertész, tájtervező alkotta meg közel 40 évvel ezelőtt. Thoze egyúttal költő is volt, aki szívét-lelkét beleadta az alkotásába, hogy nagyszülei kreol örökségét is átmentse ebbe a páratlan kertbe. A lélegzetelállítóan kreatív és szemet gyönyörködtető megoldások minden látogatót elkápráztatnak. Készüljön fel egy varázslatos utazásra! A kert után Fort De France belvárosába indul tovább a csoport. Itt mindenkinek lesz lehetősége önállóan is felfedezni a hangulatos karibi nyüzsgést. Vásároljon a butikokban, fedezze fel a helyi piacot - vagy üljön be valamelyik étterembe egy búcsúebédre (az étkezés árát a részvételi díj nem tartalmazza). A délutáni órákban buszos transzfer a repülőtérre, ahonnan menetrend szerinti járatokkal útnak indulnak haza Budapestre.

10. nap - Útban hazafelé

Bízunk abban, hogy az Antillákról életre szóló élményekkel gazdagabban tér vissza a magyar fővárosba - és reméljük, hogy hamarosan ugyanezen, vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel-lel utazók körében köszönthetjük majd Önt!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
szo. Fort de France, Martinique - 23:00
vas. Pointe-a-Pitre, Guadeloupe 08:00 19:00
hét. Castries, Saint Lucia 08:00 18:00
kedd Bridgetown, Barbados 08:00 20:00
sze. Saint George, Grenada 08:00 18:00
csüt. Port of Spain 09:00 18:00
pén. Kingstown, St Vincent & The Grenadines 09:00 18:00
szo. Fort de France, Martinique 08:00 -
Időpont: 2019. december 6-15.
Időtartam: utazással együtt 10nap/8éj
Hajó: MSC Preziosa
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető kabinkategóriák és részvételi díjak


A részvételi díj tartalmazza:  a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
 

Szolgáltatások