Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„USA és Kanada” csoportos hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Az Egyesült Államok és Kanada keleti partjainak színe-javát barangolhatja be utazásunkon! A kiránduláson az MSC flotta egyik legfiatalabb tagja, a 2016. szeptemberében vízre bocsátott MSC Meraviglia lesz hű kísérője, a klasszikus vonalvezetésű, impozáns de mégis modern óceánjáró fedélzetén minden egyes perc élmény. New Yorkból indulva a kirándulók északnak tartanak, hogy közel 2000 kilométerre, a kanadai Sydney-ig jussanak el, ahonnan visszavezet majd az út. Bolyongjon magyar nyelvű kísérővel New York legszebb részein, ismerje meg a homár-halászat rejtelmeit, fedezze fel az Atlanti-óceán monumentális partvidékét, a csodálatos gránit sziklákat, évmilliók örökségét hordozó gleccsereket. A fedélzeten pedig válogatott szórakozási lehetőségek várják: kulturális programok, medencék, wellness és spa részleg.
 

1. nap - Indulás!

Első nap Budapestről menetrend szerint járatokkal utazik a csoport New Yorkba. Az érkezést követően transzferjárat szállít a szállodába, ahol az első estét tölti a csoport. A becsekkolást követően szabadprogram a felhőkarcolók árnyékában - vagy vegyen részt egy opcionális vacsorán egy helyi étteremben (árát a részvételi díj nem tartalmazza).

2. nap - New York

Fedezze fel a szabadság városát, bolyongjon Manhattan utcán és legismertebb nevezetességei között! New York szívében pezsgő élet várja, a tapasztalt idegenvezető kíséretében magyarul hallhat a környék történelméről és más érdekességekről. A kirándulók útvonala érinti az Empire State Buildinget és a lenyűgöző Grand Central Terminalt, ahonnan a Rockefeller Plaza csillogó kirakatához kanyarodnak. Természetesen nem maradhat ki a Times Square és a Fifth Avenue, valamint a szomszédos színháznegyed (Theater District) sem, ahol a Broadway színházak többsége található. A kiránduláson a világ egyik legdrágább városának a krémjét
tekinthetik meg: a exkluzív épületeket, fantasztikusan gondozott parkokat - köztük a St. Patrick’s katedrálist, a Public Library-t, Met Life épületét, a Radio City Music Hallt és a Bryant Parkot.
A programot követően buszos transzfer szállít a kikötőbe, ahol már vár a lenyűgöző MSC Meraviglia! Becsekkolást és a kabinok elfoglalását követően a vacsorát már a fedélzeten található, tucatnyi étterem, bár vagy lounge egyikében fogyaszthatja el, miközben az impozáns óceánjáró felhúzza a horgonyt és elindul az Atlanti óceánon.

3. nap - Tengeri nap

Egy emlékezetes nap: ez várja Önt az MSC Meraviglia fedélzetén! A nevét ez a hajó megszolgálja, valóban „csodálatra méltó” tulajdonságokkal bír a kisebb településnyi méretű, 167 ezer tonnás „úszó város”. Barangolja be a lélegzetelállító panorámát nyújtó sétányokat, igyon egy koktélt a hangulatos bárok egyikében. A hajó káprázatosan hatalmas, 480 m2-es LED kijelzővel kápráztatja el az utazókat, melyen minden napszakban az ahhoz illő, látványos képsorok gyönyörködtetik a közönséget. Szórakozás tekintetében a Meraviglia kínálata verhetetlen. A gyerekeket különböző tematikájú játszóházak, valamint videójáték-terem és társasjáték szoba várja. A család valamennyi tagja, fiatalok és idősek is élvezni fogják a fedélzeti aquaparkot, 120 méternyi csúszdával! Az extrém kalandokat keresőket a leghosszabb tengeri drótkötél pálya is várja. Ha aktív kikapcsolódásra vágyik, keresse fel a minden igényt kielégítő wellness részleget, ahol állapotfelméréssel is várják a szakemberek, a modern gépeken pedig akár személyre szabott fitnesz programon is részt vehet. A labdajátékok kedvelőit kültéri sportpályák várják: kosárlabda, tenisz, a belső térben pedig teremfocira és bowlingra is van lehetőség!

4. nap - Bar Harbour

Fedezze fel az Acadia Nemzeti Park lélegzetelállító panorámáját, barangoljon a Desert Island-hegységen, és kényeztesse magát egy ízletes homár ebéddel. A fakultatív* kirándulás
az amerikai keleti part egyik legszebb útvonalán indul, a mintegy 45 kilométeres út fantasztikus tájakon - a tengerparton, hegyekben és erdőkben - kanyarog. A csoport a Sieur de Monts Springs Nature Központban áll meg, ahol az Acadia Nemzeti Park gazdag élővilágáról tudhat meg többet. Az óceán partján tovább haladva megtekintik a viharöblöt, ahol a háborgó óceáni hullámok jellegzetes, mennydörgésszerű robajjal törnek meg a gránit sziklákon... Feledhetetlen élmény!
A Northeast-öböl felé tartva a csoport homokos tengerpartok mellett halad el, és a Desert Island hegynél a Seal Harbort is megtekintik, ahol olyan hírességek otthona áll, mint Martha Stuart, vagy a Rockefeller-, és a Ford-család.
Ebédidőben a tenger friss gyümölcseiből csemegézhet: a frissen kifogott homárt vajjal, helyben sütött kenyérrel, burgonyasalátával és édes kukoricával szolgálják fel. Desszertként kihagyhatatlan ajánlat Maine állam népszerű csemegéje, egy szelet forró áfonyás pite. (Főfogásként steak és vegetáriánus alternatíva is választható). Az ebédet követően Jordon Pont háznál egy rövid fotózkodásra megáll a csoport - innen lenyűgöző látvány nyílik a Penobscot-hegyekre és Bubbles-hegyre. A kirándulás igazi fénypontja a közel 500 méteres Cadillac-hegy tetejéről nyíló panoráma, ahonnan a Desert Island-hegy és az Acadia Nemzeti Park szinte egésze belátható.
Fontos megjegyzés: Kedvezőtlen vagy ködös időjárás körülmények között a csoport útvonala a Cadillac-hegyet nem érinti. A kirándulás a fentebb jelölttől eltérő sorrendben is érintheti a nevezetességeket. A kirándulás során mintegy 300 méternyit egyenetlen és macskaköves úton kell sétálni.

5. Nap - St John

Fedezze fel Saint John legjavát - szárazföldön és tengeren! Az alapos helyismerettel rendelkező, magyar nyelvű idegenkísérővel* barangolhat a város nevezetességei között a történelmi belváros színes utcáitól a Howe erődig. A csoport a Fallsview Parknál rövid fotózkodásra megáll, ahol a hatalmas Saint John folyó a Fundy-öbölbe torkollik a gyönyörű Reversing Falls vízesésnél. A következő megállóhoz már ismét hajóra száll a csapat, és a vízesést a tengerről is megcsodálják. A Saint John kikötőben sétahajókázva a kikötő bejáratát és a dokkot is felkeresik. Szárazföldön és a vizen is a kirándulás ismert nevezetességek, történelmi épületek mellett halad el, miközben az idegenvezető tolmácsolásában életre kel a múlt. A nagyszerű hősök és monumentális események hallatán érthetővé válik: miért tartják sokan Saint John-t az ország legnagyszerűbb keleti városának! A hajó a Market Slip-nél köt ki, ahonnan egy öt perces sétával visszatérhet a kikötőbe az MSC Meraviglia-hoz - vagy szabadon barangolva fedezheti fel a kanadai városka központját.
Fontos információ: a sétahajóra felszállás előtt 60 lépcsőfokon kell áthaladni. A kiránduláson való részvétel nem ajánlott mozgásukban korlátozott utasaink számára. A hajós kirándulást követően a résztvevőknek kb. 400 méternyit kell vissza sétálniuk az MSC Meraviglia-hoz.

6. nap - Halifax

Ismerje meg a homár-halászat rejtelmeit, csodálja meg az Atlanti-óceán által formált monumentális gránit sziklákat, barangoljon egy igazi, kanadai bevásárló negyedben! A fakultatív* kirándulás a tengerparti Lighthouse Route-on indul: az úticél Peggy’s Cove, egy rusztikus halászfalu, ahol alig 60 ember él egész évben. Az idegenvezetőtől megtudhatja, miről kapta különleges nevét a falu, mi a világítótorony története, és hogyan is működik a homár-halászat, ami a helyi gazdaság gerincét adja. A fenséges Atlanti-óceán partján megtekinti azokat a monumentális sziklaformációkat, melyet évmilliókkal ezelőtt az akkor eltűnt gleccserek hagytak maguk mögött. A fantasztikus panorámában gyönyörködve érthetővé válik: miért választották művészek tucatjai ezt az aprócska kis halászfalut hosszabb-rövidebb időre otthonuknak. Ezt követően szabadprogram, amelyet a boltokban vagy a sziklák között is eltölthet. Vagy vegyen részt egy opcionális homár bemutatón, ahol megtekintheti a különböző csapdákat, melyekkel elfogják ezeket a tengeri állatokt, és akár egy élő homárt is megfoghat! A csoport megtekinti a DeGarthe emlékművet, melyet egy, a faluban élő művész, William DeGarthe faragott egy monumentális gránitsziklából. A látogatás a Lighthouse Route kanyargós útjain visszafelé zötykölődve zárul, miközben a csoport maga mögött hagyja a tengerparti falvakat.

7. nap - Sydney

Sétáljon egyet Old Sydney nyugodt atmoszférájában, ahol az idegenvezetők korhű ruhákba öltözve várják a csoportot! A várost az amerikai szabadságharc idején elmenekült, brit uralomhoz hű lojalisták alapították. A környék történelmét alaposabban is megismerheti, a túra négy múzeumot is érint: a St Patrick’s templomot, ami a régió legidősebb római katolikus temploma; az 1787-ben épült Cossit házat; a Jost házat, amely ennek a korszaknak állít emléket és a Cape Breton Tudományos Központot. A vezetett sétát követően lehetőség van a városban maradni vagy visszatérni a hajóra.

8. nap - Tengeri nap

Egy újabb nap a végtelen óceánon, a szikrázó napsütésben az MSC Meraviglia fáradhatatlanul falja a tengeri mérföldeket, tovább suhanva az Egyesült Államok felé. A fedélzeten újabb programok várják. Kóstolja meg öt kontinens ízeit: válasszon ki egy ízletes húst, amelyet a Steakházban elkészítenek önnek, a japán étteremben a válogatott mesterszakácsok készítik a finom szusi tekercseket és teppanyakit. Az édességekre Jean Philippe Maury neve jelent garanciát: a díjnyertes francia szakács legfinomabb különlegességeit kóstolhatja meg a süteményektől a fagylatokig. A színművészet és artista látványosságok helyszíne a fedélzeti színház, melynek zsúfolásig telt termében szinte minden este változatos programot kínálnak a művészek. Ne felejtsen el időben helyet foglalni a programra! A Cirque Du Soleil világhírű társulata egyedülálló, kifejezetten a tengeri utakra tervezett programmal lép fel. A modern, 21. századi hajón okosmegoldások könnyítik meg a tájékozódást és teszik még élvezetesebbé az utazást. A fedélzete több száz interaktív képernyőjén keresztül foglalhat helyet magának akár az étterembe, a SPA-ba vagy a színházi helyeket. A butiksoron virtuális valóság alkalmazással úgy próbálhat fel ruhákat, hogy nem kell magára öltenie azokat...

9. nap - Portland

Fedezze fel Maine állam két legismertebb látványosságát: a Portland Head Light világítótornyot és a gyönyörű óceánparti városkát, Kennebunkport-ot. A fakultatív* kirándulás a Cape Elizabeth fantasztikus sziklái mellett épült a Williams Park erődhöz kalauzol el. Ezen a katonai poszton állomásoztak a parti védelmi erők a spanyol háborúktól egészen a Koreai-háború végéig. A George Washington által emelt portlandi világítótorony kihagyhatatlan látványosság, ami a világ legtöbbet fotózott tengerparti világítótornyai közé tartozik. A kirándulók innen az elbűvölő Kennebunkport-hoz utaznak. A hangulatos, viktoriánus korabeli házikók vagyonos hajókapitányok és kereskedők otthonai voltak az 18. és 19. században. A néhány ezer fős településen egy időben a világ vezetői is megfordultak, itt volt a Fehér Ház egyik nyári lakosztálya. Nyújtóztassa ki lábait a Dock Square-en, ahol művészeti galériák, antik boltok és luxus márkák hangulatos butikjai sorakoznak egymás mellett, majd visszatérés a hajóhoz.

10. nap - Boston

Fedezze fel Boston-t és környékét fakultatív* kirándulásunkon. A csoport a város nevezetességeit keresi fel: sétáljon a világhírű egyetem parkjában a Harvard Yard-on, keresse fel az amerikai függetlenségi háború első csatáinak helyszínét! A kikötőt elhagyva a Charles folyót keresztezve érkeznek meg az első megállóhoz a híres Harvard Egyetemhez. A Harvard Yard-ot gyalogosan sétálva fedezhetik föl, majd a busz a városon kívülre visz, hogy a történelemből ismert csaták helyszínein folytatódhasson a kirándulás. A csoport Lexington Green-hez látogat: itt tette meg híres éjjeli útját Paul Revere, hogy a közelgő brit támadásra figyelmeztesse a felkelőket. A következő megálló Concord és az Old North híd, ami a függetlenségi háború első igazi csatájának a helyszíne volt. Az ebédet a Quincy Marketben költhetik el, ahol számtalan étterem közül válogathatnak (árát a részvételi díj nem tartalmazza). A kirándulók innen Bostonba kanyarodnak vissza, ahol olyan nevezetességeket tekintenek meg, mint a Copley tér, a Trinity templom, a Boston Public Library vagy a Massachusetts State House.
Fontos információ: a nevezetességek meglátogatásának sorrendje előzetes értesítés nélkül is megváltozhat. A program részvételi díja az ebédet nem tartalmazza.

11. nap - Tengeri nap

Használja ki az utazás minden percét az utolsó teljes napon a MSC Meraviglia-n! Ha még nem próbálta volna, a díjnyertes Aurea Spa részlegen a hétköznapok minden rohanását elfeledheti, kényeztesse testét-lelkét a profi masszőrök keze alatt. Kapcsoljon ki a szaunában vagy élvezze a napsütést valamelyik medencében vagy igyon egy frissítőt a napágyakban pihenve! Az utolsó éjszakát méltó módon kell búcsúztatni: a játékosokat várja a kaszinó, ha táncolni van kedve, akkor az Attic Clubban hajnalig rophatja...
A hangulatos bárokban a legfinomabb koktélokkal várják, a TV Studio & Bar pedig nem csak tévézésre, de neonfényes kikapcsolódásra és karaokéra is lehetőséget nyújt.

12. nap - New York újra

Az érkezést követő első napon tett manhattani kiránduláson egészen biztosan nem sikerült megismerni a pezsgő metropolisz minden látványosságát - talán egy élet is kevés lenne hozzá. Legyen vendégünk egy kirándulásra a SoHo-ban, ahol a világhírű művészeti negyed áll az egykori gyárak és raktárak épületében. A trendi loft lakások, művészeti galériák és éttermek közt bolyongva a csoport a Washington Square Park felé tart: a Greenwich Village-ként ismert negyed a város bohém életének egyik örökké nyüzsgő központja. Az úton valamivel lejjebb Little Italy negyedben az olasz-amerikai konyha legjavát kóstolhatja meg. Innen az újraépített, történelmi kikötőt, a South Seaportot érintve a pénzügyi negyedbe vezet az út. A kirándulás utolsó állomása a Wall Street-et, Brooklyn Bridge-t, Woolworth Building-et, a Városházát és a 9/11 Emlékhelyet is érinti, a Battery Parkból pedig
fantasztikus kilátás nyílik a szabadság szimbólumára, a Szabadság-szoborra.

13. nap - Útban hazafelé

Utolsó nap a csoport menetrend szerint járatokkal érkezik haza Budapestre. Bízunk abban, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagodott az amerikai barangolások során és reméljük, hogy hamarosan ugyanezen, vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel-lel utazók körében köszönthetjük majd Önt!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
pén. New York - 19:00
szo. Tengeri nap - -
vas. Bar Harbor 08:00 18:00
hét. St John 07:00 16:00
kedd Halifax 10:00 18:00
sze. Sydney 10:00 18:00
csüt. Tengeri nap - -
pén. Portland 07:00 19:00
szo. Boston 07:00 19:00
vas. Tengeri nap - -
hét. New york 09:00 -
Időpont: 2019. október 17-29.
Időtartam: utazással együtt 13nap/12éj
Hajó: MSC Meraviglia
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások