Chemol Travel tengeri hajóút ajánlatok

Hajóút ajánlataink


„Varázslatos Baltikum” csoportos Balti-tengeri hajóútKépek
 

Hajóút részletes programleírás

 
Ajánlat leírás
Milyen lesz az út?
Kényelmes tempóban fedezheti fel a Balti-tenger legszebb városait: a hagyományos tengeri utakkal szemben ezen a kiránduláson a Costa Magica több kikötőben is két-két napot állomásozik, így Önnek bőségesen jut ideje bebarangolni a kikötői városokat, a fakultatív kirándulásokon pedig akár a tenger partoktól távolabb eső városokba is ellátogathat. A hajón és a programokon természetesen ugyanúgy kényelmes utazás, barátságos vendégszeretet, remek szórakozás várja Önt, mint más tengeri hajós utak esetén megszokott.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Ebben a kirándulásban egészen biztosan nem fog csalódni, akár egy romantikus kiruccanást, akár családi kirándulást vagy tengeri úttal egybekötött városnézést szeretne. Az Costa Magica fedélzetén változatos programok várnak minden korosztályt már néhány éves kortól kezdve. A kikötőkben pedig izgalmas kulturális programokon, szervezett városnéző kirándulásokon vehet részt. Tengerre fel!

Mire számíthat a hajón?
A Costa Magica egy igazán elbűvölő hajó, ahol a felfedezés egy pillanatra sem ér véget: mindig vár egy új, izgalmas hely, egy korábban még fel nem fedezett megoldás. A tervezésnél az ihletet az olasz tájak páratlan szépsége, ragyogó tengerpartok adták. A fedélzetek nevüket az olasz történelem legnagyobb művészeiről vették. A hajó központjából, a Salento Grand Bar kényelmes székeiből lélegzetelállító kilátás nyílik a padlótól plafonig terjedő ablakokból. Az elegáns „lido di poppa” medencékkel és forrófürdőkkel csábít. A hajó egyéb belsőépítészeti megoldásai a Brera Akadémia munkásságát dicsérik. A megannyi varázslatos művészeti megoldás közül is kiemelkedik a lépcsősor, de az Akadémia felelt több lakosztály berendezéséért is.
 

1. nap - Indulás Budapestről!

Első nap a csoport menetrendszerinti járatokkal indul Budapestről Stockholmba. Az érkezést követően buszos transzfer a kikötőbe, ahol már vár a varázslatos Costa Magica. Check-in után a választott kabinok elfoglalása, majd indulhat a nagy kaland: bő egy hét a csodálatos tengerjáró fedélzetén!

2. nap - Tengeren

A hajó a hajnali órákban felhúzza a vasmacskát és a svéd partoktól a finn főváros felé veszi az irányt. A csoport az egész napot a tengeren tölti - bőven lesz ideje a Costa Magica végtelen programkínálatából szemezgetni! Csobbanjon a felső szinten található medencékben, vagy válasszon ki egy szimpatikus napágyat és engedje, hogy a friss tengeri szellő messzire űzze a borús gondolatokat! Vegyen magához egy üdítő koktélt valamelyik fedélzeti bárban vagy ücsörögjön kedvenc fotelében egy pazar kávéköltemény társaságában. Az esti órákban a lenyugvó nap utolsó sugarai kihagyhatatlan látványt jelentenek a Balti- tenger fölött - érdemes egy órácskát a legfelső szinten sétálgatni, mielőtt az esti forgatagba belevetné magát. Éjjel ugyanis a hajó új életre kel: kaszinó, színház, csillogó beltéri butikok várják, de ha szeretné, akár hajnalig táncolhat a diszkóban...

3. nap - Helszinki, Finnország

Rövid: Barangolás a finn fővárosban* · Parlament, Nemzeti Múzeum, Oper, Olimpiai Stadion, Finlandia Hangversenyterem* · Porvoo: középkori negyed* · Helsinki: Szenátus tér, Uspenski Ortodox Székesegyház* · Csónakázás

Leírás: Vegyen részt fakultatív* kirándulásunkon, és fedezze fel Helsinkit, a város high-tech jelenkorát és elragadó, jól-megőrzött történelmét. A kikötőből a csoport busszal indul az észak „Fehér városának” a felfedezésére. Az út gyönyörű épületek mellett visz el, így megtekintheti a Parlament, a Nemzeti Múzeum, az Opera, és az 1952-ben épült Olimpiai Stadiont is. Elhaladnak a Finlandia Koncertterem mellett, amely egy egyedülálló épület, Alvar Aalto tervezésében. A busz a városból kikanyarodva a hangulatos finn vidéki tájak felé fordul, és ezeken át haladva ér el az ősi Porvooba. Az ország második legidősebb települése, a finn építészet egyik gyöngyszeme különösen ismert az óvárosi negyed házairól. A Porvoonjoki folyó és a szomszédos hegy találkozásánál épült városrész elbűvölő piros házikói egykor raktárként funkcionáltak, ahol távoli földekről érkezett, egzotikus árukat tároltak. A csoport a környéket sétálva fedezi fel, megtekintik a környező boltok kínálatát is, ahol helyben készült finomságok és mesteremberek alkotásai sorakoznak. Porvooból ezt követően ismét busszal indulnak tovább - vissza Helsinkibe. A fővárosban a busz a Szenátus térnél áll meg, ahol a híres fehér Evangélikus templom áll, valamint a fővárosi egyetem és a kormányzati székhely. II. Sándor orosz cár szobra a tér közepén található - ez az egyik legfontosabb turistalátványosság, amely Finnország és a birodalmi Oroszország történelmi kapcsolataira emlékeztet. A kikötő felé a buszról megtekintik még az elnöki palotát, a piacteret és a lenyűgöző Uspenski Ortodox Székesegyházat is. A kikötőbe érkezve csónakra szállnak, és egy egyedülálló, városi félsziget felé hajóznak, melyet tengerparti szaunák, történelmi épületek, arisztokrata villák tarkítanak. A hajó Suomenlinna erődítmény-jellegű szigetei mellett is elhaladnak, melyet az UNESCO is védelemben részesített, mint az európai katonai építészet
csodája. Ezt követően érkezés az északi kikötőhöz, ahol egy kisebb hadseregnyi jégtörő hajó állomásozik. A csónakos kirándulás a Piac térnél ér véget, ahonnan busszal utaznak tovább a Costa Magicához.

Megjegyzés: a kiránduláson férőhelyek csupán korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre. A kirándulás nem javasolt mozgásukban korlátozott utasaink részére. Kényelmes ruha, cipő viselete ajánlott. A vallási jelentőségű helyszíneken kérjük, konzervatív öltözéket viseljen. Vallási események alkalmával ezeknek a helyeknek a látogatása külső megtekintésre korlátozódhat. A kirándulás során sok művészi szépségű helyet keresünk fel, ajánlott fényképezőgépet hozni. A kiránduláson kosár ebédet szolgálnak fel, melyet az Costa Magica személyzete készít el.

4-5. nap - Szentpétervár, Oroszország

Rövid: Szentpétervár felfedezése - a mesés orosz város kínálatának színe-java egy kétnapos kiránduláson* · Séta a Katalin-palotában idegenvezetővel* · Péter-Pál-székesegyház idegenvezetővel* · Ermitázs idegenvezetővel* · Téli palota* · Hajós kirándulás* · A Vérző Megváltó templom* · Petrodvorec palota alsó kertje* · Ebéd*

Leírás: Fedezze fel Oroszország sokak szerint legszebb városát egy alapos, kétnapos, fakultatív* kiránduláson, amely Szentpétervár fontos látnivalóit, ismert nevezetességeit veszi sorra! Az első nap a kirándulók a Katalin-palotához mennek. A lenyűgöző épület egykor az orosz cárok nyári rezidenciája volt. A palota belsejében elbűvölő termek sorakoznak: a híres borostyán szoba, a trónterem. A második világháború során a náci csapatok alaposan kifosztották a palotát, ezt követően orosz művészek szinte kőről-kőre újjá építették a helyet, korabeli fotók alapján. A vezetett sétán természetesen palota kertje sem maradhat ki: az 1400 holdas kert központi tava mellett elszórtan elhelyezett pavilonok közt barangolva meg többet megtudhat a hely fordulatokban gazdag történelméről. Innen a város központjába vezet az út, ahol igazi helyi ízeket élvezhet ebédre, majd irány a Péter-Pál-székesegyház. A katedrálist szintén helyi idegenvezetővel fedezik fel, rövid megállót tartva a cárok síremlékeinél, ahol az Északi háború (1700-1721) hódításai során megszerzett kincsekből is láthat jónéhányat. A kirándulás egyik legfontosabb állomása következik: az Ermitázs. Az 1764-ben Nagy Katalin személyes múzeumaként alapított intézményt akkoriban csak a cárnő és legszűkebb kísérete látogathatta. Ma ez a legnagyobb művészeti múzeum az országban: nem kevesebb, mint 3 millió tárgyat őriznek itt a különböző épületekben. A második nap városnéző kirándulás várja a csapatot. Olyan híres helyek mellett haladnak el, mint a Palota-tér, a Téli palota vagy a Vasziljevszkij-sziget. A buszt hátrahagyva a történelmi városközpontot átszövő kisebb folyóágak és csatornák hálózatán indulnak tovább egy hajós kirándulásra. A vízről ámulatba ejtő kilátás nyílik a partok szélén sorakozó palotákra, és a magasban ívelő hidakra is. A nap fénypontja a Vérző Megváltó templom megtekintése. A lenyűgözően színes épület után újfent oroszos ízekkel várja egy helybéli vendéglő, majd irány a Petrodvorec palota. A cárok egykor kedvelt nyári rezidenciáját Nagy Péter építette, a híres orosz uralkodó ezzel akart versenyre kelni a Versailles-jal. A környéken szinte valóságos labirintus van palotákból, szökőkutakból és kertekből - ez utóbbiak közül a palota alsó kertjét keresi fel a csoport. A 300 holdas parkban álló épületek a Finn-öbölre néznek, és több, mint 150 szökőkút, valamint négy vízesés található itt. A látogatás végén buszokra szállnak, és visszatérés a kikötőbe.

Megjegyzés: vásárlásra nincs külön idő - így több idő jut a múzeumokra! A férőhelyek száma korlátozott, kérjük időben foglalja le a helyét. A buszos út ideje Puskinba (Katalin Palota) nagyjából egy óra. A borostyánteremben fényképezni tilos. A buszos út ideje Petrodvorecbe nagyjából egy óra. Az Ermitázsba bejutás előtt akár hosszabb ideig is sorban kell állni, a látgatás ideje ezzel együtt két óra. A méretei miatt nem lehet a teljes múzeumot felkeresni, a múzeum menedzsmentje dönt a meglátogatott termekről. A hajós kirándulás során a hajón beltéri és kültéri székek is vannak. Kérjük, az időjárásnak megfelelő öltözetet viseljen. A részvételi díj tartalmazza a fényképezőgépek és kamerák használatának a lehetőségét a palotán belül. A kirándulás idejére fülhallgatót biztosítanak. A kiránduláson sokat kell sétálni, kérjük kényelmes öltözetet és cipőt viseljen. A kirándulás nem javasolt mozgásukban korlátozott utasaink részére. Vallási jelentőségű helyszíneken kérjük annak megfelelő ruhát viseljen. Amennyiben a templomban vallási ceremónia zajlik, úgy a látogatás külső megtekintésre korlátozódhat. Kerekesszékkel a palotákba és múzeumokba nem lehet bemenni.

6. nap -Tallin, Észtország

Rövid: Városnéző kirándulás Tallinnban* · Tallinn Felsőváros* · Patkul lépcső, Apáca torony, Kuldjala torony* · Párbaj bemutató* · Raekoja tér, Városháza, Raeapteek* Piactér, Szent Katalin céh és kézműves műhelyek*

Leírás: Tartson velünk az észt főváros történelmi negyedébe, és ismerje meg Tallinn lenyűgöző történelmét, készítsen lélegzetelállító fotókat, és fedezze fel a helyi mesteremberek remek portékáit! A fakultatív* programon a kikötőből először busszal az óvárosi negyedbe mennek a kirándulók. Első megálló a Felsővárost: a kecses kilátópontok és őrtornyok csipkézik a kanyargó, szűk utcácskákat. A hegytetőn épült városrész területéről hihetetlenül szép kilátás nyílik a környékre... Majd a Patkul lépcsőn sétálva az Apáca toronyhoz érkeznek - ez egyike a számtalan, csodálatos épségben fennmaradt tornyoknak az alsóvárosi részben. A csoport találkozhat a torony őreivel, miközben az idegenvezetőtől sok érdekességet megtudhat Tallinn fordulatokban bővelkedő történelméről... A torony tetején némi frissítővel és könnyű harapnivalóval várják a megfáradt utazókat! Innen a szomszédos Kuldjala toronyhoz kanyarodik a csoport útja, ahol páratlan középkori kalandban lehet része. A torony tetejéről egy kardokkal vívott párviadalt tekinthet meg, ahogy a torony őre egy tolvajjal küzd meg! Majd az Alsóvárosban további csodálatos helyeket fedezhetnek fel, köztük a Raeapteek-et (a balti államok híres, több évszazada folyamatosan működő gyógyszertára), a céhházat, a kereskedők otthonait és a 15. században épült Városháza épületet is a Raekoja téren. Utolsó programpont egy rövid, szabad barangolás a színes piacon, ahol művészek kínálják portékáikat - majd visszatérés a hajóra.

Megjegyzés: a kiránduláson résztvevők létszáma korlátozott, kérjük időben foglalja le helyét! A kiránduláson nagyjából két órát kell sétálni, kérjük kényelmes cipőt viseljen. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt. Vallási jelentőségű helyeken, kérjük, konzervatív öltözéket viseljen. Egyes vallási események alkalmával ezen helyeket csak kívülről tekinti meg a csoport.

7. nap - Stockholm, Svédország

Rövid: Autentikus városnézés Stockholmban - a svéd főváros egy helybeli szemével!* · Metró* · T-Centralen és a stadion* · Harapnivaló Östermalmshallen-nél* · Óváros* · Szabadidős barangolás*

Leírás: Stockholm a helyiek szemével - fakultatív* kirándulásunkon a svéd főváros legszebb helyeit barangolhatja be - utazás (városon belül) az önmagában is külön turistalátványosságnak számító metróval történik. A kikötőből busszal mennek Strömgatanhoz, a belváros egyik legfontosabb útjához, majd irány a földalatti, ahol megcsodálhatja a művészi igényességgel megalkotott megállókat A T-Centralenről indulva a kékvonalon jutnak el az Olimpiai Stadion közelébe, ahonnan az Östermalmstorghoz mennek tovább. Felkeresik a fedett piacot, ahol némi harapnivalóval is szolgálnak. A rövid megállót követően ismét a földalattival haladnak tovább a belváros felé. Az óvárost (Gama Stan) sétálva barangolják be: a hangulatos tereken és szűk, kanyargó macskaköves sikátorokban sok érdekességet megtudhat a város történelméről is. A város fő terénél (Stortorget) megtekintik a tőzsde épületét, de itt található a Nobel Múzeum és a Svéd Akadémia is. Stockholm legszűkebb sikátorába (Mårten Trotzigs ) is belesnek - a 36 lépcsőből álló „utcácska” alig 90 centiméter széles. A vezetett séta után rövid szabadidős programon önállóan is felfedezheti a környéket, majd visszatérés a buszhoz, amely a kikötőbe visz.

8. nap - Visszautazás Budapestre

Az utolsó nap a délelőtti órákban elhagyják a kabinokat, majd transzferjárattal a repülőtérre mennek, ahonnan menetrendszerinti járatokkal indulnak vissza Budapestre. Bízunk abban, hogy a Balti-tenger csodálatos partjainak a felfedezése az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Kikötő Érkezés Indulás
04-07 Sat Stockholm (Sweden) - -
05-07 Sun Stockholm (Sweden) - 05:30
06-07 Mon Helsinki (Finland)  08:00 18:00
07-07 Tue St. Petersburg (Russia) 07:00 -
08-07 Wed St. Petersburg (Russia) - 18:00
09-07 Thu Tallinn (Estonia) 09:00 17:00
10-07 Fri Stockholm (Sweden) 09:00 -
11-07 Sat Stockholm (Sweden) - -
Időpont: 2020. július 4-11.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Hajó: COSTA MAGICA
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető dátumok és kabinkategóriák

 
Szolgáltatások

Belső Prémium kabin

1 056 € helyett előfoglalásban: 1 006 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.
 

Ablakos Classic kabin

1 149 € helyett előfoglalásban: 1 099 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.
 

Ablakos Prémium kabin

1 192 € helyett előfoglalásban: 1 142 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.
 

Balkonos Classic kabin

1 329 € helyett előfoglalásban: 1 279 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.
 

Balkonos Prémium kabin

1 375 € helyett előfoglalásban: 1 325 €/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.