MSC Cruises hajótársaság ajándék italcsomag és kirándulás akciója


Ajándék italcsomag

MSC tengeri hajóút kirándulások csomagban akciós árakon

 

ALL-INCLUSIVE DRINKS promóció

Értékesítés: 2019. március 30-ig lefoglalat MSC tengeri hajóutak

Szezon: 2019. március 1. - december 31. között megkezdett hajóutak

Az ALL-INCLUSIVE DRINKS promóció kertein belül foglalt tengeri hajóutak esetén a részvételi díj tartalmazza a hajóút időtartamára az EASY PACKAGE italcsomagot, amiről részletesebben itt olvashat.

Az akció kizárólag egyéni foglalásokra érvényes, csoportos hajóutak esetén nem.

Böngésszen megannyi tengeri hajóút ajánlatunk között és kérjen ajánlatot itt.

A további részletekről kollégáink adnak felvilágosítást elérhetőségeink egyikén.

MSC Magnifica SPECIAL csomag
Felnőtt ár: 163€ helyett 147€/fő
Gyermek ár: 123€ helyett 111€/fő

BAR02: Bari kikötőjéből egy órás buszos kirándulásra invitáljuk a gyönyörű olasz tájakon át Alberobelloba, az Apulia régió egyik városába, amely az olasz csizma „sarkánál” található. A városka habarcs nélkül épült, kör alakú, kúptetős házikói (ún. „trullók”) okán ismert világszerte. Az épületek az UNESCO világörökség részét képezik 1996 óta. A túra része egy gyalogos kirándulás ennek a szokatlan falunak a vidám utcácskáin - és egy látogatás St. Antonio-hoz, a világ egyetlen „trullo” templomához. A trulló házak egy részét „pinnacolo”, egy fehér, sapkaszerű tető fedi, melyek érdekes szimbólumok, szerencsehozó festmények díszítetnek.
Ha az idő engedi, a csoport Bari városát egy buszos városnéző kiránduláson fedezi fel, mielőtt visszatérnek a kikötőbe a hajóhoz.
Fontos információ: a kiránduláson kerekes székes utasaink nem vehetnek részt.

KAT01: Katakolon kikötőjéből a busz rögtön a görög szárazföld szívébe visz, a lenyűgöző tájakon keresztül. Az úti cél Olümpiához visz, az ősi olimpiai játékok régészeti helyére. A környék feltárását német szakemberek kezdték meg a 19. században, az évek során egyre-másra kerültek elő a fontos leletek. A görög mitológia úgy tartotta: a főisten, Zeusz építette Olümpiát. A kiránduláson lesz lehetőség a főisten templomát megtekinteni, majd a gümnaszion, a hippodrom és a stadion kerül terítékre - ez utóbbi akár 40 ezer látogatót is be tudott fogadni. A kirándulás végén némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség, majd vissaztérés a kikötőbe a hajóhoz.
Fontos információ: a kiránduláson kerekes székes utasaink nem vehetnek részt.

COR03: Korfu kikötőjét elhagyva egy rövid, de szemet gyönyörködtető buszos kirándulás vezet a sziget belsejébe: az utakat narancsfák, ciprusok és fenyők szegélyezik, a festői képet a Palaiokasztritsza öböl teszi teljessé Angelokasztrotól délre. Az utazók a bizánci monostort is felkeresik Palaiokasztritszán, amely egy magas sziklán található, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a szigetre és a Jón-tengerre. A 13. században alapított intézmény ma is látható formáját a 18. században nyerte el - az évszázados falak között pedig a mai napig végzik szorgos munkájukat a szerzetesek. A kolostor belsejét gazdag freskók és ikonok díszítik. Korfura visszaérkezve némi szabadidős programra is lehetőség van, a visszatérés a hajóra egyénileg
történik.
Fontos információ: ez nem tengerparti (strand) kirándulás, de lehetőség van a strandot felkeresni azoknak az utasoknak, akik nem szeretnének a kolostorba feljutni. A tengerparton semmilyen infrastruktúra nem található. A kiránduláson kerekes székes utasaink nem vehetnek részt.

MSC Magnifica tengeri hajóút ajánlatok

MSC Musica SPECIAL csomag
Felnőtt ár: 163€ helyett 144€/fő
Gyermek ár: 123€ helyett 107€/fő

BDS01: A brindisi kikötőből egy órás autóút vezet a fantasztikus olasz tájakon keresztül Alberobelloba. Az olasz csizma sarkánál, az Apulia régió szívében található falucska  a cement és kötőanyag nélkül épült, kör alakú, „sapkás” házikóiról ismert világszerte: ezek a trullók. Az UNESCO világörökség listáján szereplő építmények felfedezését a kirándulók vezetett sétán fedezik fel. A látnivalók sorából is kiemelkedik a St. Antonio templom, a világ egyetlen trulló temploma. A szabad barangolást követően visszatérés a kikötőbe a hajóhoz.
Fontos információ: a kiránduláson kerekes székes utasaink nem vehetnek részt.

KAT01: A katakolóni kikötőből kikanyarodva lélegzetelállító kirándulás kezdődik a fantasztikus, mediterrán tájakon keresztül. Az úti cél az ősi Olümpia, az olimpiai álom bölcsője. A térség gazdag régészeti lelőhely, melynek feltárása évszázadok óta tart - de a mai napig tartogat meglepetéseket! A csoport felkeresi Zeusz templomát, a hippodrómot, a gimnáziumot valamint az ókori világ egyik igazi csodáját: a stadiont, amely tízezreket tudott vendégül látni egy-egy jeles sportesemény alkalmával. A kirándulás végé a helyi szuvenírboltok kínálatát is lehetőség lesz tanulmányozni, mielőtt a busz visszaindul a kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekes székes utasaink nem vehetnek részt.

SAR03: A hajót elhagyva egy igazi időutazásra készülhet - Butrint ősi városa várja egy barangolásra az ókori falak és építmények között! A település már a történelem előtti időkben lakott volt, később görög, római, bizánci és még velencei uralom alatt is állt. Ez együtt egy igazán színes történelmi kavalkádot ad, az azóta már letűnt civilizációk és birodalmak mindegyike ott hagyta a városon a keze nyomát. A környéket vezetett sétán fedezheti fel, amely az Akropoliszt is érinti, majd a 2005-ben felújított múzeum épületében ér véget. A régióban a régészeti feltárásokat a múlt század elején olasz szakemberek kezdték meg, majd a második világháborút követően albán régészek vették át a munkát. Butrint az UNESCO világörökség része 1992 óta. A barangolást követően visszatérés a kikötőbe a hajóhoz.
Fontos információ: a kiránduláson kerekes székes utasaink nem vehetnek részt. A vendégeknek lehetőségük nyílhat csatlakozni a csoporthoz és meglátogatni a régészeti terep alsóbb részét.

MSC Musica tengeri hajóút ajánlatok

MSC Opera SPECIAL csomag
Felnőtt ár: 180€ helyett 162€/fő
Gyermek ár: 136€ helyett 122€/fő

BAR02: A kikötőből egy varázslatos buszos kirándulásra invitáljuk a hangulatos mediterrán tájakon át. Az úti cél Alberobello, az Apulia régió talán legismertebb városa az olasz csizma „sarkánál”. Az aprócska kis település világhírét a habarcs nélkül épült, kör alakú, kúptetős házikóinak (ún. „trullók”) köszönheti. Az épületek az UNESCO világörökség listájára is felkerültek 1996-ban. A túra része egy gyalogos kirándulás ennek a szokatlan falunak a vidám utcácskáin - és egy látogatás St. Antonio-hoz, a világ egyetlen „trullo” templomához. A trulló házak egy részét ún. „pinnacolo” tető fedi, melyet érdekes szimbólumok, szerencsehozó festmények díszítetnek. Ha az idő engedi, a csoport Bari városát egy buszos városnéző kiránduláson fedezi fel, mielőtt visszatérnek a kikötőbe a hajóhoz.
Fontos információ: a kiránduláson kerekes székes utasaink nem vehetnek részt.

JTR01: Az athinioszi kikötőből a busz Oiába visz: ez a tipikus görög falvak mintapéldája lehet a szűk, sikátorszerű utcácskákkal, a hagyományosan kékre festett tetejű templomokkal és jellegzetesen „görögös” hangulattal. Egy igazi képeslapra kívánkozó mediterrán település! Oiát legtöbben arról a hegyoromról ismerik, ahonnan a Szantorini-öbölre nyílik lélegzetelállító kilátás. A csoport egy helyi borászatot is felkeres, ahol helyi étel különlegességeket is megismerheti és részt vehet egy vidám borkóstoláson...
A kirándulás utolsó állomása Fira, a Metropolisz templom mellett, ahonnan a kísérő segítségével kötélfelvonóval ereszkednek vissza a kirándulók a kikötőbe.
Fontos információ: A felvonónál és csónakoknál hosszabb sorban állás is lehet. A kirándulás során csónakból való ki- és beszállás szükséges valamint macskaköves úton kell sétálni, ezért azon mozgásukban korlátozott valamint kerekes székes utasaink nem vehetnek részt.

COR03: Korfu kikötőjéből kikanyarodva egy rövid, de annál szebb buszos úton éri el a sziget belsejét. A táj ízig-vérig mediterrán: narancsfák és ciprusok árnyékában kanyarog a busz, a festői képet a Palaiokasztritsza öböl teszi teljessé. Az utazók Palaiokasztritszán a bizánci kolostort is felkeresik. A magas szikláról lélegzetelállító kilátás nyílik a szigetre és az azt körülölelő Jón tengerre...
A 13. században alapított intézményt a történelem során számtalanszor átépítették, végső formáját alig kétszáz éve nyerte el - az évszázados falak között a mai napig dolgoznak szerzetesek. A kolostor belsejét gazdag freskók és ikonok díszítik. Korfura visszatérve némi szabadidős programra is lehetőség van, a visszatérés a hajóra egyénileg történik.
Fontos információ: ez nem tengerparti (strand) kirándulás, de lehetőség van a strandot felkeresni azoknak az utasoknak, akik nem szeretnének a kolostorba feljutni. A tengerparton semmilyen infrastruktúra nem található. A kiránduláson kerekes székes utasaink nem vehetnek részt.

MSC Opera tengeri hajóút ajánlatok

MSC Seaview SPECIAL csomag Barcelona indulással
Felnőtt ár: 153€ helyett 138€/fő
Gyermek ár: 123€ helyett 102€/fő

PMI01: Palma felfedezése fantasztikus fotózkodási lehetőségekkel! A Bellver kastély, a történelmi gótikus erőd mellett némi szabad idő eltöltésére is van lehetőség, hogy felfedezze a szomszédos gótikus negyedet (Borrio Gótico), benne az 1230-ban épült gótikus katedrálissal. A spanyol tradíciók a mai napig elevenen élnek a szigeten, melynek ékes bizonyítéka a „Plaza de Toros”, ahol a mai napig szerveznek bikaviadalokat. A szomszédos üzemben egy másik helybéli tradíciót tekinthetnek meg a látogatók: a munkások kezei alatt lenyűgöző műgyöngyök készülnek! Az itt előállított gyöngyök minőségét világszerte elismerik, és csak a legjobb szakértők tudják azokat megkülönböztetni az igazgyöngyöktől.
Fontos információ: a székesegyházban kizárólag vaku nélkül van lehetőség fotót készíteni. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Ez a kirándulás nem ajánlott mozgásukban korlátozott és kerekes székes utasaink részére. A bikaviadalok helyszínét néhány lépcsőn keresztül lehet megközelíteni. A székesegyház épületét 100 lépcsőfokon felkapaszkodva érhetik el a parkolóból.

GOA03: Egy rövid kompos utazást követően a kirándulók a Piazza Caricamento-hoz érkeznek, ahol egy kellemes séta indul a város történelmi központja felé. Elbűvölő utcákon („carruggi”) barangol a csoport, hogy végül a Piazza de Ferrarin kössön ki, amely Genova kereskedelmi életének középpontja. Innen a Palazzo Ducalé-hez vezet az út (csak kívülről tekintik meg). A megfáradt utazókat a Cisterne del Ducale-ben frissítő falatok várják, a Genovára jellemző „bruschettát” és „focacciát” kóstolhatják meg. Az ebédszünet után a kirándulás a San Lorenzo székesegyháznál folytatódik (csak kívülről tekintik meg), majd a hajóra való visszatérés előtt némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség a város régi kikötőjébe.
Fontos információ: ezen a kiránduláson azok az utasok vehetnek rész, akik a genovai kikötőn haladnak át. A túra intenzív sétát is tartalmaz (kb. 2,5 óra), a csónakról történő ki- és beszálláshoz sem rámpa sem lift nem áll rendelkezésre, így ezen a kiránduláson kerekes székes utasaink nem tudnak részt venni.

CIV03: Róma kísérő nélküli felfedezése egy nagyjából másfél órás buszos úttal kezdődik, melyet követően az egész napot az „Örök Város” felfedezésével töltheti. Az indulást megelőzően részletes tájékoztatást kap arról, hogyan tud tájékozódni a városban, és egy térképet a legfontosabb látnivalóról. A kihagyhatatlan látnivalók sorát kezdje a Colosseumnál, az ókori Róma talán legismertebb műemlékénél, ahonnan a Forum Romanum és a Pantheon is egyszerűen megközelíthető. A Vatikánváros és a gyönyörű Piazza Navona szintén kihagyhatatlan! De Róma nem csak ókori birodalmi központ, hanem egy pezsgő, modern nagyváros, ami Olaszország mellett a divatvilág fővárosa is. A városban szinte minden sarkon jobbnál jobb helyek várják egy kis önfeledt vásárlásra.
Fontos információ: a transzferjárat a Colosseum közelében parkol, ez a kirándulás kezdő és befejező pontja is. A kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a programon, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel azon sem rámpa sem lift nincsen. A kerekes székes utasainkat, amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, arra kérjük, hogy keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a hajóra történő felszállást követően.

MSC Seaview tengeri hajóút ajánlatok

MSC Seaview SPECIAL csomag Róma indulással
Felnőtt ár: 170€ helyett 153€/fő
Gyermek ár: 123€ helyett 113€/fő

PMI01: Fedezze fel a gyönyörű Palmát, ahol a mediterrán életérzés és a gótikus, kora középkori műemlékek varázslatos hangulatot teremtenek! A kirándulás a Bellver kastélynál kezdődik, itt némi szabad idő eltöltésére is van lehetőség, hogy felfedezze a lenyűgöző gótikus negyedet (Borrio Gótico). A 13. században épült gótikus katedrális kihagyhatatlan látványosság! Innen a spanyol hagyományok ma is élő és talán legismertebb darabjához vezet
az út: a „Plaza de Toros” térre érkezve a csoport megnézi a helyet, ahol a mai napig szerveznek bikaviadalokat. A szomszédos üzemben egy sokkal békésebb program várja: egy nem kevésbé lenyűgöző látványosság készítésének a fortélyait leshetik el. A csoport egy műgyöngy készítő üzemet keres fel. A név ne tévessze meg: nem műanyag bóvliról van szó, a helyi mesterek keze alól kikerülő pompás kis gyöngyöket a világ minden részén ismerik és szeretik - csak a legjobb szakértők tudják azokat megkülönböztetni az igazgyöngyöktől.
Fontos információ: a székesegyházban kizárólag vaku nélkül van lehetőség fotót készíteni. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Ez a kirándulás nem ajánlott mozgásukban korlátozott és kerekes székes utasaink részére. A bikaviadalok helyszínét néhány lépcsőn keresztül lehet megközelíteni. A székesegyház épületét 100 lépcsőfokon felkapaszkodva érhetik el a parkolóból.

GOA03: A kirándulás egy rövid, hangulatos kompos utazással kezdődik: a kikötés után a Piazza Caricamento felé veszik az irányt, ahonnan egy kellemes séta indul a város történelmi központja felé. Elbűvölő szűk utcácskákon („carruggi”) barangolnak a kirándulók, hogy azután a város kereskedelmi központjába érkezzenek, a Piazza de Ferrarira. Innen a Palazzo Ducalé-hez vezet az út (csak kívülről tekintik meg). A megfáradt utazókat a finom helyi falatok várják Cisterne del Ducale-ben: akik már kóstolták, azok egyetértenek abban, hogy bár „bruschettát” és „focacciát” is lehet bárhol a világon kapni, sehol nem készítik olyan finoman, mint őshazájukban, Genovában! Az ebédszünet után a kirándulás a San Lorenzo székesegyháznál folytatódik (csak kívülről tekintik meg), majd a hajóhoz való visszatérés előtt némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség a város régi kikötőjébe.
Fontos információ: ezen a kiránduláson azok az utasok vehetnek rész, akik a genovai kikötőn haladnak át. A túra intenzív sétát is tartalmaz (kb. 2,5 óra), a csónakról történő ki- és beszálláshoz sem rámpa sem lift nem áll rendelkezésre, így ezen a kiránduláson kerekes székes utasaink nem tudnak részt venni.

SPE05: Egy igazi kényeztető kirándulás a világ talán legismertebb épületénél, a Pisai ferde toronynál és más nevezetességeknél! A rövid buszos utat követően az idegenvezető először a Piazza dei Miracoli-n vezeti körbe. Itt nem csak a világhírű torony áll, hanem egy gyönyörű katedrális és keresztelő is. Ez a tér a tudománytörténelemben is kitűntetett szereppel bír: itt végezte el úttörő kísérleteit Galileo Galilei. A gyönyörű, 13. században épült katedrálist
belülről is megnézheti, míg a márvány keresztelőkápolnát kívülről tekinti meg a csoport. A következő megálló a város barátságos és emberi léptékű központja, ahol fantasztikus terek, csábító boltok és kirakatok, finom falatokat kínáló éttermek sorakoznak. Itt némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség, majd visszatérés La Speziára, onnan pedig a kikötőbe, a hajóhoz. Fontos információ: kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a programon, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel azon sem rámpa sem lift nincsen. A kerekes székes utasainkat, amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, arra kérjük, hogy keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a hajóra történő felszállást követően. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott.

MSC Seaview tengeri hajóút ajánlatok

MSC Fantasia SPECIAL csomag
Felnőtt ár: 142€ helyett 128€/fő
Gyermek ár: 106€ helyett 106€/fő

MRS02: A marseille-i kikötőből 40 perces, varázslatos francia utakon kanyargó buszos utazással érkezik a csoport Aix-en-Provence-be. A kirándulók a híres, 12. századi székesegyháznál, valamint annak kertjénél kezdik a környék felfedezését. A katedrálist egy ősi római templom romjain emelték a 11-13. század között. Az épület jellegzetes része a gazdagon dekorált gótikus stílusú bejárat, finoman megmunkált ajtókkal. A katedrális északi szárnyán egy befejezetlen torony magasodik az épület fölé. Innen egy kellemes, hosszabb (1,5 órás) séta indul, melyen Aix-en-Provence történelmi városrészeit fedezheti fel. A híres Mazarino-negyed (melyet a történelemkönyvek lapjairól is jól ismert Mazarin bíboros testvére építtetett) meseszép házikói a 17. században a köznemesek otthonaiul szolgáltak. Az utazás utolsó programpontjeként szabadon barangolhat a városban, és felfedezheti a vidám kis boltok, szuvenírárusok kínálatát is.
Fontos információ: a kirándulás részeként hosszabb sétákat kell tenni egyenetlen talajon. A programon mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. Vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott.

IBI01: A busz a kikötőből a „Las Salinas”-hoz kanyarodik, ez a „Sós-fennsík”. Régen egy nagy kiterjedésű tó hullámai verték fel itt a csendet, ma ennek már csak a nyomai láthatóak az apró lagúnák és pici tengerszemek formájában. A környék a történelem előtti idők óta lakott, a Római birodalom számára pedig kulcsfontosságúak voltak az itt található sóbányák. Az egyedi hangulatú környékről San José felé veszi az irányt a csoport, ahol egy 18. századi templomot tekintenek meg (csak kívülről). Majd vár San Antonio: az öreg halászfalu egyedi atmoszférája miatt rendkívül népszerű a turisták körében. Egy kellemes kiránduláson fedezheti fel a település rejtett zugait, mielőtt az utolsó megállóként Ibizára térne vissza a csapat. A sziget fővárosában D’Alt Vila, az óvárosi negyed kerül terítékre. Ez a környék ízig-vérig mediterrán hangulatot ont magából a szűk utcácskáival és fehérre meszelt, takaros portákkal. Visszatérés a kikötőbe.
Fontos megjegyzés: a kirándulások kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

NAP02: A híres Posillipo negyedben kezdődik a kirándulás, amely magasan a hegyekben fekszik - de már az oda vezető út is szemet gyönyörködtető: Nápoly legfontosabb és legszebb sugárútjait keresztezi. A csoport innen az I. Umberto Gallériához látogat, és megtekinti a San Carlo színházat (csak kívülről), majd a Piazza Plebiscitot. A San Lorenzo templomnál némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség, ami az ősi római város történelmi középpontjában áll.
Fontos információ: a kiránduláson hosszabb sétát kell tenni. A templom csak érseki engedéllyel látogatható, a végleges programlistáról a hajón kaphat információt. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott.

MSC Fantasia tengeri hajóút ajánlatok

MSC Divina SPECIAL csomag
Felnőtt ár: 157€ helyett 141€/fő
Gyermek ár: 115€ helyett 104€/fő

PMO04: Utazzon vissza az időben a normann királyok korába! A kikötőből 1 órás buszos út vezet Cefaluba, egy aprócska, de gyönyörű faluba, melyet II. Roger szicíliai király alapított egy korábbi település romjain. A csoport a Cefalu katedrálist is felkeresi, a „Mindenható Krisztus székesegyházat”, amely a normann-római építészet egy lenyűgöző példája, belsejét pedig gyönyörű bizánci mozaik borítja. Ezt követően némi szabadidős program keretében önállóan is felfedezheti a csodaszép környéket, a megkapó hangulatot árasztó szűk utcácskákat. Nézzen be egy igazán különleges, sziklába vájt házba, a közfürdőbe vagy fedezze fel a helyi kézművesek egyedi portékáit.
Fontos információ: a kiránduláson egyenetlen talajon kell sétálni, ezért azon mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott.

CAG01: Barangoljon fél napot Szardínia fővárosának történelmi kikötőjébe. A kirándulás egy buszos utazással kezdődik, ami útban az első úticél felé olyan nevezetességek mellett halad el, mint például a 18. században épült Bonariai Miasszonyunk Bazilika épülete, vagy a Poetto tengerpart, ami egy 8 kilométer hosszú, természetes és gyönyörű tengerpart. A Parco di Monte Orpinu nem csak egy kedvelt és varázslatos közpark, de természetes kilátó is,
ahonnan mesébe illő panoráma nyílik a Cagliari óvárosra. Rövid megállót követően a városközpont felé veszi az irányt a csoport, ahol vezetett sétán fedezi fel az óvárosi részt. A kiinduló pont a Porta Cristina, egy lenyűgöző, 17. században épült kapu, ahonnan olyan nevezetességekhez barangol a csoport, mint a 13. században épült katedrális, vagy a vidám, márványból készült elefántszoborról elnevezett Elefánt Torony (XIV. század). A hajóra való visszatérés előtt némi szabadidő eltöltésére is van lehetőség.
Fontos információ: a kiránduláson egyenetlen talajon kell sétálni, ezért azon mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasok nem vehetnek részt.

MRS06: Csatlakozzon a kirándulók vidám csapatához, és fedezze fel ezt a gyönyörű tengerparti várost! A csoport elsőként a Notre Dame de la Garde bazilikához érkezik: a templom épülete fenséges látványt nyújt a hegytetőn állva. A székesegyház egy alsó és felső templomból áll, amelyeket egy ősi kápolna helyén építettek. Innen a tengerparti úton (Corniche) haladva a Borely kastélyt és kertet tekintik meg (csak kívülről). A kirándulás Marseilles központjában városnéző programot kínál, és néhány fotót is elkattinthat a Longchamps palotánál. Ezt követően szabadidős program keretében szabadon barangolhat a Vieux Portnál (régi kikötőben).
Fontos információ: a programon mozgásukban korlátozott és kerekesszéket használó utasok nem vehetnek részt, mivel a Bazilikánál több lépcsőt is meg kell mászni, és az útszakasz is igen meredek. Vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív viselet ajánlott. Vallási vagy helyi programok esetén a Notre Dame de la Garde helyett a Marseilles katedrális szerepelhet programként.

MSC Divina tengeri hajóút ajánlatok

MSC Bellissima SPECIAL csomag
Felnőtt ár: 133€ helyett 122€/fő
Gyermek ár: 96€ helyett 89€/fő

NAP02: A hegytető ormán álló híres Posillipo negyedben kezdődik a kirándulás, de a látnivalók sokasága már az oda vezető úton is magával ragadó. A busz Nápoly legfontosabb és legszebb sugárútjait is érinti. A csoport a hegyről leszállva az I. Umberto Gallériához látogat, és megtekinti a San Carlo színházat (csak kívülről), majd a város legtágasabb terét, a Piazza Plebiscitot. A San Lorenzo templomnál némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség, ami az ősi
római város történelmi középpontjában áll.
Fontos információ: a kiránduláson hosszabb sétát kell tenni. A templom csak érseki engedéllyel látogatható, a programok végleges listájáról a hajón kaphat információt. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív viselet ajánlott.

MES05: Messina közel 3.000 éve lakott település - pedig az évezredek során különböző földrengések számtalan alkalommal okoztak kisebb-nagyobb károkat a városban. A 18. század végén majd a 20. század elején két kitörés szinte a földdel tette egyenlővé a várost. A buszos utazás a kikötőből Ganzirribe vezet, az aprócska halászfalu a Pantano Grande valamint a Pantano Piccolo tavak partján fekszik - mindkettő rendkívül gazdag halállománnyal büszkélkedhet. Innen irány a Capo Peloro, a calabriai partok legközelebbi pontja. Messinában panorámás utazáson vehet részt, megcsodálhatja a Cairoli Piazza-t, a Törvényszéket, az Egyetemet, a Cristo Re templomot, melyek jellegzetesen messinai épületek, de nem maradhat ki a programlistáról a kikötő és a tengerszoros sem. Itt rövid fotózkodásra is lehetőség nyílik, ám sietni kell: hiszen megannyi látványosság vár még felfedezésre! A Szent Ferenc templom, a kormányzati csarnok, a Neptune szökőkút, a Fú út, a Viale della Libertá...
Szinte felsorolni is lehetetlen mind! A székesegyháznál újabb rövid megálló következik: a templom kincstárában a híres Aranypalástot is megtekintheti: ez egy különleges szövet, ami Madonnát és gyermekét ábrázolja, drágakövekkel gazdagon díszítve. A város felfedezése nem lehetne teljes egy csésze finom kávé nélkül, amelyet egy helyi édesség: a cannolicchio tesz teljessé.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Vallási ünnepségek alkalmával a székesegyház csak kívülről tekinthető meg. A kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a programon, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel azon sem rámpa, sem lift nincsen. A kerekesszékes utasainkat, amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, arra kérjük, hogy keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a hajóra történő felszállást követően, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják tenni.

BCN02: Barcelona gyönyörű városa mindenképpen megér egy látogatást - élvezzen egy félnapos kirándulást a katalán főváros legszebb látványosságai között! A kikötőt elhagyva a kirándulás Barcelona főbb útjait és tereit érinti. A Montjuic hegyen egy rövid megállót tart a csoport, hogy az onnan feltárulkozó, fantasztikus kilátást élvezzék. Innen a La Sagrada Famíliához vezet az út - Gaudí megdöbbentő, de a mai napig befejezetlen víziója egy neogótikus mestermű. A csoport időt szakít a Barcelona székesegyházra is, amely a 13-15. század között épület, majd irány a Placa de Catalunya, egy hatalmas tér a város szívében, ahol önfeledten hódolhat a vásárlási szenvedélynek.
Fontos információ: amennyiben a kirándulás ünnepnapra vagy vasárnap délutánra esik, a bevásárlós megálló a La Ramla-n lesz. Kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a programon, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel azon sem rámpa sem lift nincsen. A kerekes székes utasainkat, amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, arra kérjük, hogy keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a hajóra történő felszállást követően, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják tenni.

MSC Bellissima tengeri hajóút ajánlatok