Elültették az első fákat az Ocean Cay-en...


Ocean Cay

Elültették az első fákat az Ocean Cay-en...

 


 
Elültették az első fákat az Ocean Cay-en, az utolsó ütemébe lépett az MSC egyedülálló szigetének az átalakítása.

A munkálatok utolsó fázisa kezdődött meg az Ocean Cay MSC Marine Reserve-ön, a cég magánszigetén a Bahamákon, amely 2019 novemberében fogja fogadni első vendégeit.

A vállalat a Bahamákon környezetvédelmi szakemberekkel közösen dolgozik azon, hogy az egykori iparterületet virágzó paradicsommá varázsolja a turisták számára. A körpanorámás óceáni kilátás, valamint a lenyűgöző tengerpartok mellett az Ocean Cay autentikus Bahama hangulattal várja a látogatókat: bárok, éttermek, az ikonikus világítótorony és még sok-sok minden más.

Már csak egyetlen év van hátra addig, amíg jövő év novemberében az Ocean Cay MSC Marine Reserve megnyitja kapuit. Most az MSC Cruises egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a sziget átalakításában: elültették az első fákat. Az Ocean Cay MSC Marine Reserve projekt célja, hogy az MSC Cruises átalakítsa a korábbi ipari homokkitermelő üzem helyszínét, és egy virágzó tengeri üdülőhelyet formáljon a helyi élővilággal összhangban a magánszigeten, melyet kizárólag az MSC Cruises vendégei használhatnak majd. A kristálykék vízre nyíló körpanorámát semmi sem zavarhatja meg, amihez ragyogó kontúrt ad a világ egyik leglátványosabb, hófehér tengerpartja. Ez a szigeti paradicsom felejthetetlen üdülést kínál majd az MSC Cruises karibi járatain utazóknak!

Az MSC Cruises ügyvezető igazgatója, Pierfrancesco Vago személyesen is részt vett az első fák elültetésében, a sziget átalakítása kapcsán pedig így fogalmazott: „Nagyon különleges pillanat volt a szigeten együtt lenni a csapattal, amelyik megállás nélkül dolgozik ezen a hihetetlen projekten, és látni, ahogy az elképzeléseink lassan testet öltenek. Szavak nem tudják visszaadni a sziget fantasztikus természeti szépségeit. Ezt csak az értheti meg, aki személyesen is ott áll, az óceán közepén, ahol a horizonton semmi mást nem látni, csak a kristálykék tengert.... Már alig várjuk, hogy egy év múlva első vendégeinket üdvözölhessük ezen a valóban egyedülálló, varázslatos helyen, ami teljesen új szintre fogja emelni a Karibi utazások élményét.”

A munkálatok során 75 ezernél is több, a helyi, őshonos élővilághoz tartozó bokor és növény lesz elültetve, 60 féle, a Karib-térségből származó fa- és fűfajta, virágok, bokrok fognak buja, trópusi környezetet teremteni. A munkálatok során 100n-nál is több környezetbarát ingatlan is épül, köztük bárok, éttermek, a munkavállalók szállásai, akik maguk is a szigeten fognak élni. A világítótorony építése is hamarosan megkezdődik, ami a tervek szerint nem csak a sziget jelképe lesz, hanem az esti szórakoztató programok valódi centruma.

A sziget egy másik jellegzetessége a kikötő, amely a hajók számára part menti kikötést tesz majd lehetővé, így a vendégek egyszerű sétával közelíthetik majd meg a hajójukat a nap 24 órájában. Az MSC Cruises úgy tervezett meg minden apró részletet, hogy eredeti, intenzív Bahama élményben legyen része mindenkinek, aki erre a gyönyörű szigetre látogat. A karnyújtásnyi távolságra fekvő óceán minden bizonnyal a látogatás legemlékezetesebb részletei közé fog tartozni. Az MSC Cruises csapata jelenleg a tengerfenék újra alkotásán dolgozik - a sziget közvetlen tengeri környékét hamarosan vibráló élet fogja megtölteni. Egy év múlva a látogatóknak lehetőségük lesz felfedezni az óceánt a maga természetes szépségében - és ehhez csupán ki kell úszni a sekély, meleg tengervízbe, de snorkelezésre és búvárkodásra is lesz lehetőség.

Pierfrancesco Vago erről úgy beszélt: „Már most tanúi vagyunk annak, hogy a tengeri élet ismét birtokába veszi a sziget környékét. Rengeteg homár, kagyló, rája és más halfajta is bőségesen van a partoknál, és mire a munkálatokat befejezzük, addigra nyüzsgő tengeri élet és korallzátony lesz a sziget környékén. Az MSC Cruises büszke a gazdag tengeri örökségére, így az óceánok védelmét kiemelt feladatunknak tekintjük. Ez a beruházás egy ragyogó lehetőség ennek a kis paradicsomnak a megóvására, hogy azt a vendégeink is átélhessék”.

A sziget megtisztítása során 500 tonnánál is több itt maradt, ipari- és fémhulladékot távolított el a vállalat, a víz alatt található szennyeződések eltakarítása most kezdődött meg. A biztos alapok megteremtéséhez 500 ezer tonna homok és talaj lett megmozgatva, a munkálatok során a sziget alakja is megváltozott. A központi részen egy sekélyes lagúna is kialakításra kerül, ahol a családokat szórakoztató és pihentető programok várják majd. A szigeten összesen nyolc világklasszis tengerparti strand várja majd a látogatókat - mindegyik sajátos hangulattal és atmoszférával. A strandokat aragonit homokkal töltik fel, amely nem csak vakító fehér színe miatt előnyös, de egyúttal kulcsfontosságú szerepet játszik a korallzátonyok növekedésében, mivel egyensúlyban tartja a víz pH értékét.

Az MSC Cruises célja, hogy egy védett tengeri paradicsomot hozzon létre úgy, hogy közben a természetes korallokat is megóvja a sziget körül. Ennek érdekében a cég szorosan együtt dolgozik környezetvédelmi ellenőrökkel, a Bahamák környezetvédelmi szakértőivel és más szervezetekkel is, hogy a legjobb megoldásokat találják meg. A cég Ocean Cay-jel kapcsolatos tervei között szerepel egy tengeri laboratórium is, amely a klímaváltozásnak ellenálló korallokkal kapcsolatos kutatást végezne, hogy az eredményeket más, hasonló szigetek építésénél hasznosítani lehessen.

Az Ocean Cay MSC Marine Reserve projektet úgy tervezék meg, hogy hosszú távon is pozitív hatással legyen a környezetre és a Bahamákra is. Az MSC Cruises minden elérhető alapanyagot helyben vásárolt meg, a projekt végére 800 ott élő, helyi lakos fog részt venni közvetlenül vagy közvetve a sziget körüli építkezésében. A szigeten 140 helyi lakost fognak alkalmazni, különböző munkakörökben: menedzserként, műszaki személyzetként, utas kísérőként, mentőként és mentő búvárként. Helybéli vállalkozók fogják segíteni számos program szervezését és megvalósítását. A sziget az MSC Cruises állandó jelenlétét fogja megteremteni a Bahamákon és a cég elkötelezettségét mutatja a térség irányában. Az MSC Cruises bízik abban, hogy az Ocean Cay eredeti szépségének helyreállítása révén a régi meglevő jó hírét fogja erősíteni a világ minden részéről érkező utazók előtt.

Az Ocean Cay MSC Marine Reserve 2019 novemberében nyílik meg, néhány nap leforgása alatt 4 MSC Cruises hajó köt ki a szigeten. A szigeten kínált élményekről további információ a következő hónapokban lesz elérhető.