Hasznos információk, MSC tengeri hajóutak


Hasznos információk

Elutazás előtt: hasznos információk, MSC tengeri hajóutak

 


.
Beszállás
A hajókra történő beszállás a check-in időpontjában kezdhető meg, amely a jegyen szerepel. A Check-in 2 órával a hajó indulási ideje előtt ér véget. A kikötőbe való érkezést megelőzően kérjük ellenőrizze, hogy a beszálláshoz szükséges személyes adatok, valamint az e-jegyen szereplő információk megfelelőek-e. Ez nagyon fontos a gyors, zökkenőmentes beszálláshoz.
Biztonsági megfontolásokból a biztonsági személyzet tagjai átkutathatják az utasok poggyászait és lefoglalhatnak bármilyen olyan tárgyat, amelyet a cég az utasok vagy a személyzet biztonságára veszélyesnek ítél meg, például késeket, svájci bicskákat, kardokat, szegeket, egyéb szúró, és vágóeszközöket, íjakat, ingerlő hatású gázokkal töltött palackokat, önvédelmi sprayt, kemping főzőt, gyúlékony folyadékot (például öngyújtó utántöltőt), mérgező és fertőző anyagokat. Az ilyen dolgokat elkobozzák és később sem lehet visszakapni. Lőfegyver a fedélzetre nem vihető fel, az utast, akinél ilyet találnak a hajó azonnali elhagyására szólítják föl.

Online check-in
A webes check-in felületet az utasok kényelmére hozták létre, célja, hogy az utazás kezdetét megkönnyítse. Kapcsolja be a számítógépét és készüljön fel az utazásra: néhány másodperc alatt beírhatja a szükséges adatokat az igazolványokból és a jegyről!

Online check-in három egyszerű lépésben
1. Keresse fel a web check-in felületet legalább 48 órával a kihajózás dátuma előtt (link: https://www.msccruisesusa.com/en-us/Web-Check-in/Web-Check-In.aspx)
2. Írja be a foglalási információkat, ami alapján megtalálja az Ön részlegét
3. Töltse ki a kötelező mezőket a személyes adataival és kattintson a Mentés (Save) gombra
Már készen is van!

Megújult beszállási folyamat, amely jelenleg a MSC Seaside, MSC Meraviglia, MSC Seaview, MSC Divina, MSC Fantasia, MSC Preziosa, MSC Poesia ,MSC Armonia, MSC Opera, MSC Orchestra, MSC Sinfonia és MSC Magnifica hajókon érvényes
A beszállás a jegyen feltüntetett check-in időpontban kezdődik. A check-in két órával a hajó indulását megelőzően ér véget.
Biztonsági megfontolásokból a biztonsági személyzet tagjai átkutathatják az utasok poggyászait és lefoglalhatnak bármilyen olyan tárgyat, amelyet a Cég az utasok vagy a személyzet biztonságára veszélyesnek ítél meg, például késeket, svájci bicskákat, kardokat, szegeket, egyéb szúró, és vágóeszközöket, íjakat, ingerlő hatású gázokkal töltött palackokat, önvédelmi spray, kemping főzőt, gyúlékony folyadékot (például öngyújtó utántöltőt), mérgező és fertőző anyagokat. Az ilyen dolgokat elkobozzák és később sem lehet visszakapni. Lőfegyver a fedélzetre nem vihető fel, az utast, akinél ilyet találnak a hajó azonnali elhagyására szólítják föl.
Az MSC Yacht Club vendégeit (elérhető az MSC Bellissima, MSC Divina, MSC Fantasia, MSC Grandiosa, MSC Meraviglia, MSC Preziosa, MSC Seaside, MSC Seaview, valamint MSC Splendida fedélzetén) exkluzív check-in lehetőség várja, ahol komornyik segít a csomagokkal, valamint átkísérik őket az elsőbbségi check-inhez. Kérésre a komornyik a vendégek csomagjainak kipakolását is elvégzi.
A beszállás során a vendégeknek az alábbi teendőik vannak (a megadott sorrendben):
a) A csomagokat a kijelölt személyzetnek át kell adni, akik azt közvetlenül a vendég kabinjába küldik. Minden táskát fel kell címkézni a vendég nevével, a hajó nevével a kabin szobaszámával valamint a kihajózás dátumával és a kikötő nevével
b) A hajójeggyel és az utazáshoz szükséges személyes dokumentumokkal keresse fel a check-in területet
c) A dokumentumok ellenőrzését követően a vendégek beszállnak a hajóra és megkapják a hajókártyát. Ez a mágneses kártya használható fizetésre az utazás során: bárokban, mosoda, kabinszervíz, fodrászat, szépség szalon, vámmentes boltok, fotózás és egyéb szolgáltatások igénybevétele esetén. Az MSC Yach Club vendégei számára a hajókártya használatával érhető el az MSC Yacht Club a fedélzeten.
A hajókártyával való fizetés aktiválásához a bank- vagy hitelkártya regisztrációja szükséges, vagy készpénzes letétet kell hagyni a recepción közvetlenül a beszállás után. Csekket elfogadni nem áll módunkban. Az alábbi kártyatípusok regisztrálhatóak: Visa, MasterCard, Diners, JCB, American Express. Már hitelkártyákat is elfogadunk, amivel feltöltheti a hajókártyát. Kérjük indulás előtt ellenőrizze, hogy a kártyáján külföldi fizetések engedélyezve vannak-e.
Mivel a legújabb és legbiztonságosabb chipes megoldásokat alkalmazzuk a folyamat során, ezért a PIN kód megadása szükséges lehet a tranzakció során.
Amennyiben bankkártyát regisztrál, úgy a vendég számlája az utazás végén automatikusan zárásra kerül, így nem kell ismételten felkeresni a recepciót. Amennyiben készpénzes letétet hagyott vagy hitelkártyát regisztrált, úgy a fel nem használt keretet a kikötést megelőző utolsó reggelen készpénzben kapja vissza a recepción.

Repülés és hajó beszállás
A repülőjeggyel egybekötött utazásoknál kérjük ellenőrizze a légitársaság honlapját 23 órával az indulást megelőzően vagy a check-in pultnál legkésőbb 2 órával az indulás előtt. A leszállási reptéren hajózási segítők várják, és transzferjárat szállít a kikötőbe (3 órával az indulást megelőzően, kivéve, ha másként van feltüntetve).

MSC Lounge és MSC Terrace
A genovai reptéren kényelmes MSC Lounge és MSC Terrace áll vendégeink rendelkezésére aznap, amikor a hajó a kikötőből elindul. A szobákat az indulás (Departure) részlegen a check-in pultok fölötti részen találja, a reptéri étterem/büfé közelében. Az MSC Terrace a tavaszi és nyári hónapokban elérhető, az időjárás függvényében.
Az MSC földi személyzet minden kérdés, kérés esetén szívesen segít, pl. járatinformációval, késéssel, stb. kapcsolatban is.

Utazási okmányok és vízumok
Egyesült Államok: azok a külföldi utasok, akik az Egyesült Államokba utaznak, most fejlesztett biztonsági követelményekkel kell számoljanak, így hiányos információ, vagy a szükséges dokumentumok hiánya esetén a felszállást, belépést megtagadhatják. Az arra jogosult utazóktól, akik az USA-ba kívánnak utazni repülővel vagy hajóval, a szükséges dokumentumok kitöltését kérik a megfelelő vízum vagy ESTA mellett. A vízummentességi program keretében utazók kötelesek elektronikus utazási jóváhagyást szerezni a repülőre vagy hajóra történő felszállást megelőzően (ESTA). Az ESTA érvényességét gondosan ellenőrizze (kibocsátástól számított 2 éven belül érvényes). Az útlevél megújítása vagy duplikációja esetén új ESTA kiállítása szükséges.
Minden esetben követelmény az elfogadott ESTA jelentkezés kinyomtatott másolata vagy érvényes amerikai vízum felmutatása a check-in során a beszállást megelőzően, így a folyamat gyorsabb lehet és nem lesz szükség egyéb bizonyító okiratok felmutatására. A vízummentességi programban szereplő országok listája, valamint további információk az alábbi honlapon érhetőek el: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Minden más országból származó utasunkat arra kérjük, hogy a megfelelő nagykövetséggel vagy konzulátussal egyeztessen a teendők kapcsán. 2016. január 21-től az amerikai kormányzat szigorításokat vezetett be az ESTA és vízum kérelmek kapcsán, azok esetében, akik Iránba, Irakba, Szudánba vagy Szíriába utaztak 2011 márciusát követően. Az utasokat kérjük, hogy kövessék az ezzel kapcsolatos információkat és hivatalos közleményeket az alábbi weboldalon: https://www.state.gov/.
Kuba: Az Egyesült Államokból Kubába utazóknak meg kell felelniük a nemzetek közötti oktatási program feltételeinek. További információk az alábbi oldalon érhetőek el: https://www.msccruisesusa.com/en-us/Manage-Your-Booking/Before-Departure/Cuba-Documents.aspx#people-to-people-program
Egyiptom, Marokkó és Gibraltár: az ezekbe az országokba utazó fiatalkorúak esetén kérjük vegyék figyelembe, hogy a „születési bizonyítvány külföldi hitelesítéssel” valamint a „gyermekek azonosító igazolása” okmányok már nem érvényesek. A 15 év alatti gyermeknek ezért saját útlevélre vagy más érvényes, külföldre utazásra alkalmas személyazonosító okmányra van szükség. Ezzel kapcsolatos naprakész információért kérjük keresse az utazási ügynökét és/vagy az érintett hatóságokat (nagykövetség, konzulátus vagy más helyi hatóság).
Grönland: A Grönlandra történő utazás vízum és útlevél köteles. Ezzel kapcsolatos információk az alábbi linken elérhetőek: https://www.nyidanmark.dk/en-GB/Words-and-concepts/US/Visum/Countries-with-a-visa-requirement-and-visa-free-countries
Kérjük az alábbi dokumentumokat hozza magával:
- Az utazás befejeztét követően még legalább három hónapig érvényes útlevél, melyet a helyi bevándorlási hatóságok megkövetelnek ahhoz, hogy a hajóra felszállhasson
- Az országától függően érvényes vízum bemutatására szükség lehet ahhoz, hogy a hajót elhagyja a grönlandi kikötőben.
Kérjük vegye figyelembe, hogy hiányos információ vagy dokumentum esetén megtagadhatják a hajóra történő felszállást. Vízum hiányában pedig nem szállhat ki Gröndlandon. A vízumot önállóan kell intéznie az indulást megelőzően. Egyéb információért kérjük keresse az érintett hatóságokat.
További információt az alábbi oldalon talál: https://www.msccruisesusa.com/en-us/Assets/Greenland-Visa-Passport-Requirements.pdf
Japán: 2019. február 7-étől a japán kormány nemzetközi turista adót vetett ki, melynek összege 1000 jen. Ezt minden utazónak meg kell fizetni, aki elhagyja az országot légi vagy tengeri úton, és aki egy másik országba tart. Az 1000 jen összeget azoknak a hajóinknak a fedélzetén gyűjtik be, melyek elhagyják Japánt. Az összeget amerikai dollárban kell megfizetni, az indulás napján esedékes árfolyamon.
A számlát a fedélzeten kapja meg, utazás közben. Ezt az információt a foglalás megerősítésében és a jegyen is megtalálja.
Kivételek: a személyzet, 2 év alatti gyerekek, az időjárási körülmények vagy vis major események miatt Japánba visszaforduló járatok utasai.
Mozambik: Az utasoknak érvényes útlevéllel kell rendelkezniük, melynek lejárati dátuma legalább hat hónappal kell több legyen, mint a visszatérés dátuma. Emellett vízum szükséges, melyet könnyen meg tud szerezni hajóink fedélzetén, kb. 30 USD költség mellett (a pontos összeg az árfolyamingadozások valamint a helyi díjak függvényében változhat).
Beszállás az Egyesült Arab Emirátusokban:
Az alábbi megjegyzése az Egyesült Arab Emírségekből és Ománból induló, azon belüli és oda érkező utazásokra vonatkoznak. Minden útlevélnek az érkezést követő legkevesebb 3 hónapig érvényesnek kell lennie a legfeljebb 3 hónapos tartózkodás esetén. (Kérjük egyeztessen saját országában a további szükséges információkról).
Kizárólag az Egyesült Arab Emírségekre vonatkozó információk: az alábbi országokban kibocsátott útlevelek tulajdonosainak nincs szüksége vízumra az országba történő érkezést megelőzően:
Európa: Franciaország, Olaszország, Németország, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Svájc, Ausztria, Svédország, Norvégia, Dánia, Portugália, Írország, Görögország, Finnország, Spanyolország, Monaco, Vatikán, Izland, Andorra, San Marino, Liechtenstein, Egyesült Királyság, Szlovénia, Csehország, Magyarország, Észtország, Ciprus, Románia, Lengyelország, Szlovákia, Litvánia, Lettország, Málta, Horvátország, Bulgária, Oroszország, Ukrajna.
Észak-Amerika: USA és Kanada, valamint a Bahama-szigetek
Dél-Amerika: Brazília, Argentína
Csendes-óceáni térség / Ázsia: Ausztrália, Új-Zéland, Japán, Brunei, Hongkong, Szingapúr, Malajzia, Dél-Korea, Kína (Kína), Mauritius, Seychelle-szigetek, Chile, Salamon-sziget.
Kérjük vegye figyelembe, hogy a fenti országoktól eltérő országokban kibocsátott útlevelek tulajdonosainak előre kiállított vízumra van szükségük az Egyesült Arab Emírségekbe történő belépéshez. Kérjük vegye fel a kapcsolatot irodáinkkal a további információért, illetve a többszöri belépésre jogosító vízum kapcsán, melyet kizárólag az Egyesült Arab Emírségekbe látogató azon utasok kaphatnak, akiknek az országba történő látogatása a hajós utazáson való részvételre korlátozódik.
A feldolgozás 7 vagy akár több napot is igénybe vehet a nemzetiségtől függően, és csak kijelölt ügynök bocsáthatja ki. Más utazási ügynökök által kibocsátott egyéb vízumokat elutasíthatnak a kikötői hatóságok. Pénz visszatérítésre nincs mód, amennyiben a vízum igénylést a hatóságok elutasítják.

A VÍZUM IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK
1. Vízum igénylési űrlap pontosan kitöltve (minden utas számára egy)
2. Útlevél méretű színes fotó
3. Az útlevél színes másolata (beleértve a módosítás oldalt, amennyiben az tartalmazza a gyerekek neveit)
4. Az útlevél érvényesség hosszabbító oldala (amennyiben az útlevél érvényessége korábban már meghosszabbításra került)
5. Az útlevél utolsó oldala (kizárólag indiai nemzetiségűek esetén)
Az útlevelet és a fotókat JPEG képformátumban szükséges elküldeni.
Az esedékes díjakat bankkártyával vagy banki átutalással kell rendezni (a részleteket és ennek formáját az ügynök adja meg a vízum kérelem befogadásakor) közvetlenül az ügynök felé a vízumkérelem feldolgozását megelőzően. Amennyiben az utas bármilyen okból lemondja az utazását, a már felmerült vízumköltségeket nem fogják megtéríteni.
Mihelyst a vízumot megadják, azt az ügynök közvetlenül fogja megküldeni a kérvényező számára emailben. Az utasoknak kell kinyomtatni a vízum másolatát, amely repülőtéri beszálláskor és a bevándorlási hatóságoknál is érvényes a kikötőben és reptéren.

Ománi vízummal kapcsolatos információk
Az Ománba történő érkezéskor minden hajóutas 24 óráig érvényes kiszállási okmányt kap. Azok az utasok, akik 24 óránál hosszabb időt kívánnak az ország területén tölteni, kérjük kövessék a megfelelő vízum igénylési folyamatot.
Kérjük vegyék figyelembe, hogy izraeli és bangladesi útlevelek birtokosait nem engedik az ország területére lépni. Nincs diszkrimináció azokkal a bármilyen nemzetiségű utasokkal szemben, akiknek az útlevelében izraeli pecsét szerepel vagy akik izraeli vízummal rendelkeznek.
További információért kérjük keresse fel az ománi kormány honlapját: http://www.rop.gov.om/arabic/index.html
Az itt szereplő információk megváltozhatnak, 2018. október 1-én frissültek utoljára. Naprakész információkért kérjük keresse a megfelelő követségeket vagy konzulátusokat.
Vízum igénylés - MSC hajós utazások utasai, ki- és beszállási információ bármely kikötőben és reptéren az Egyesült Arab Emírségekbe
Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy minden nemzetiségű utazónak előre kibocsátott vízumra van szüksége, még akkor is, ha azt a légitársaság térítésmentesen felajánlja: ezt vissza kell utasítani és kérni kell az automatikus kérvényezés törlését, mivel ez egyszeri belépésre szól. A hajóutazásokhoz MV (többszöri belépésre jogosító vízum) szükséges. Ezt kizárólag az általunk kijelölt ügynök intézheti (más ügynököknek nincs erre jogosultságuk a megfelelő emírségekbeli minisztériumnál) és a kérvényt nem lehet beküldeni, amennyiben egy más típusú vízum intézése már folyamatban van, vagy amennyiben azt kibocsátották, de még nem került felhasználásra. A mi ügynökünknek nincs jogosultsága kérvényezni a korábban, külön utakon intézett vízumok érvényességének a törlését.

Turisztikai hajós utak Multi Vízum

Többszöri belépésre jogosító vízum (MV)
Minden utas számára kötelező az érvényes vízum megszerzése a kibocsátó országban történő check-int megelőzően, aki repülővel érkezik Dubajba, illetve Abu Dhabiba vagy az Egyesült Arab Emírségek más repterére azzal a céllal, hogy hajóra szálljon vagy hajós út előtt hotelbe szálljon meg. A légitársaságok megtagadják a felszállást azoknak az utasoknak, akiknek nincs érvényes Egyesült Arab Emírségekbeli vízuma. A vízum érvényessége a kibocsátást követő 60 nap, ezt kérjük vegyék figyelembe a vízumigénylés során.
Az MV az Egyesült Arab Emírségekbe történt első belépéstől számított 30 napig érvényes. Az MV egyszeri belépésre jogosít a reptéren keresztül, és korlátlan ki- és belépést tesz lehetővé az ország kikötőiben. Kérjük vegyék figyelembe, hogy ezt az MV-t kizárólag az MSC hajós utazás utasai számára állítják ki, és a foglalási megerősítés az útvonaltervvel együtt csatolandó a vízum igényléshez. Az ügynök megtagadhatja a vízum kiállítását amennyiben a fenti követelménynek nem tesz eleget.
A vízumigény feldolgozása 7 munkanapot vehet igénybe, egyes nemzetiségek esetén még több idő is elképzelhető. Habár ezt az időtartamot a vízum kibocsátó jelölte meg, a Sharaf Tours LLC, az MSC szárazföldi partnere nem tud garanciát vállalni bármilyen késedelem vagy elutasításért az Egyesült Arab Emírségek bevándorlási hivatala részéről.
Az MV költsége 95 amerikai dollár vízumonként (beleszámítva az 5% ÁFÁ-t is). A vízum ügyintézésének javasolt ideje 21 nappal az Egyesült Arab Emírségekbe történő érkezést megelőzően. További költségek merülhetnek fel az ennél később beadott kérvények kapcsán.
Fekete listán szereplő országok:
Az alábbi országok lakói nem szerezhetnek turista vízumot.
Bármely utas, akinek izraeli útlevele van, nem léphet be az Egyesült Arab Emírségek területére. Líbia, Szíriai, Szomália, Jemen, Palesztina, Banglades, Egyenlítői-Guinea útlevelek tulajdonosai külön elbírálás és biztonsági ellenőrzés hatálya alá esnek. Nincs diszkrimináció azokkal az utasokkal szemben, akiknek az útlevelében izraeli pecsét szerepel vagy izraeli vízummal rendelkeznek.
Pénzvisszafizetésre nincs lehetőség, amennyiben a vízum kérelmet elküldik, de azt a hatóságok visszautasítják.
Minden utas, akinek előre kibocsátott vízumra van szüksége akár MSC csomagban vagy attól függetlenül is, a kérelmét a visa@sharaftours.com emailcímre kell elküldenie.
Kapcsolati információ a vízum kibocsátással
A kapcsolattartó a vízum ügyintézésben:
Név: Abdur Rahman úr
Telefon: +9714 4060186
Nyitvatartási időn kívül: +971 55 511 5641

A VÍZUM IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK
1. Vízum igénylési űrlap pontosan kitöltve (minden utas számára egy)
2. Útlevél méretű színes fotó (4.3 cm x 5.5cm)
3. az Útlevél színes másolata (beleértve a módosítás oldalt, amennyiben az tartalmazza a gyerekek neveit)
4. Az útlevél érvényesség hosszabbító oldala (amennyiben az útlevél érvényessége korábban már kiterjesztésre került)
5. Az útlevél utolsó oldala (kizárólag indiai nemzetiségűek esetén)
6. A saját útlevéllel rendelkező gyerekek számára külön vízum igénylést kell benyújtani
7. A 21 év alatt igénylők esetében születési igazolvány angol nyelvű verzióját kell elküldeni szkennelt formában. Amennyiben a dokumentum angol nyelven nem elérhető, azt közjegyző által hitelesített fordító által lefordítva kell megküldeni.
8. A nem a biológiai szüleivel utazó gyerekek számára közjegyző által hitelesített igazolást kell kiállítania az apának és anyának is, melyben arról nyilatkoznak, hogy nincs ellenvetésük az utazással kapcsolatban.
Az útlevelet és a fotókat JPEG képformátumban szükséges elküldeni.
Az esedékes díjakat bankkártyával vagy banki átutalással kell rendezni (a részleteket és ennek formáját az ügynök adja meg a vízum kérelem befogadásakor) közvetlenül az ügynök felé a vízumkérelem feldolgozását megelőzően. Amennyiben az utas bármilyen okból lemondja az utazását, a már felmerült vízumköltségeket nem fogják megtéríteni.
Mihelyst a vízumot engedélyezik, azt az ügynök közvetlenül fogja megküldeni a kérvényező számára emailben. Az utasnak kell kinyomtatnia a vízum másolatát, amely repülőtéri beszálláskor és a bevándorlási hatóságoknál is érvényes a kikötőben és reptéren.

Ománi vízummal kapcsolatos információk
Az Ománba történő érkezéskor minden hajóutas 24 óráig érvényes kiszállási okmányt kap. Azok az utasok, akik 24 óránál hosszabb időt kívánnak az ország területén tölteni, kérjük kövessék a megfelelő vízum igénylési folyamatot.
Kérjük vegyék figyelembe, hogy izraeli és bangladesi útlevelek birtokosait nem engedik az ország területére lépni. Nincs diszkrimináció azokkal a bármilyen nemzetiségű utasokkal szemben, akiknek az útlevelében izraeli pecsét szerepel vagy akik izraeli vízummal rendelkeznek.
További információért kérjük keresse fel az ománi kormány honlapját: http://www.rop.gov.om/arabic/index.html

Bahreini vízummal kapcsolatos információk
Az Bahreinbe történő érkezéskor minden hajóutas 24 óráig érvényes kiszállási okmányt kap. Azok az utasok, akik 24 óránál hosszabb időt kívánnak az ország területén tölteni, kérjük kövessék a megfelelő vízum igénylési folyamatot.
Nincs diszkrimináció azokkal a bármilyen nemzetiségű utasokkal szemben, akiknek az útlevelében izraeli pecsét szerepel vagy akik izraeli vízummal rendelkeznek.
További információért kérjük keresse fel az bahreini kormány honlapját.

Katari vízummal kapcsolatos információk
A Katarba történő érkezéskor minden hajóutas 24 óráig érvényes kiszállási okmányt kap. Azok az utasok, akik 24 óránál hosszabb időt kívánnak az ország területén tölteni, kérjük kövessék a megfelelő vízum igénylési folyamatot.
Nincs diszkrimináció azokkal a bármilyen nemzetiségű utasokkal szemben, akiknek az útlevelében izraeli pecsét szerepel vagy akik izraeli vízummal rendelkeznek.
További információért kérjük keresse fel az katari kormány honlapját.

Egyiptommal kapcsolatos információk (Szuezi-csatorna)
A Szuezi-csatornán a hajó áthalad, nincs szükség vízumra.

Jordániával kapcsolat információk (Aqaba)
Az országon áthaladó hajóutasok útlevelét belépésnél (Aqaba) lebélyegzik, nincs szükség vízumra.
A tranzitországokkal (Jordánia, Katar, Omán, Bahrein) kapcsolatos fontos információ: a helyi bevándorlási hatóságok egyes utasokat személyes ellenőrzésre vagy interjúra hívatják be mielőtt az áthaladást engedélyezik, és egyes esetekben megtagadhatják azt. Amennyiben ez megtörténik, az utasok a hajó fedélzetén várhatják meg a továbbutazást a következő kikötő felé.
„Minden itt közölt információ pontosságáért felelősséget vállalni nem tudunk, utoljára 2018. október 1-én frissültek. A legfrissebb információkért kérjük keresse a megfelelő nagykövetséget/konzulátust”.

Kuba
Az alábbi linken kaphat további információt az vízumról, utazási biztosításról és egyéb fontos információkról, melyek a kubai útvonalhoz szükségesek: https://www.msccruises.com/en-gl/Manage-Your-Booking/Before-Departure/Cuba-Documents.aspx
Az Egyesült Államokból Kubába utazóknak meg kell felelniük a nemzetek közötti oktatási program feltételeinek. További információk az alábbi oldalon érhetőek el: https://www.msccruisesusa.com/en-us/Manage-Your-Booking/Before-Departure/Cuba-Documents.aspx#people-to-people-program

Dél-Afrika
Az utazóknak a visszaérkezés dátumától számított legkevesebb 6 hónapra érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Kérjük a helyi dél afrikai konzulátuson vagy nagykövetségen érdeklődjön, hogy szükséges-e vízum megszerzése.
Amennyiben 18 év alatti gyerekkel érkezik Dél-Afrikába vagy indul el az országból, kérjük tanulmányozza a nem régiben életbe lépett új szabályozásokat az alábbi honlapon: http://www.home-affairs.gov.za:8087/index.php/statements-speeches/475-home-affairs-encourages-parents-to-get-unabridged-birth-certificates-for-children
Minden gyerek esetében kötelező dokumentumként a szülőnél kell lennie a teljes születési bizonyítványnak (angol/két nyelvű), melyet az arra felhatalmazott iroda vagy ügynökség bocsát ki.
Kérjük egyeztessen az Önhöz legközelebb eső dél-afrikai konzulátuson vagy nagykövetségen, hogy a rendelkezésre álló bizonyítvány megfelelő-e.
Felhívjuk figyelmét, hogy ezek a szabályok minden nemzetiségű utazóra érvényesek, beleértve a dél-afrikai útlevelek birtokosait is.

Nagy-britanniai és írországi utazások
Az Európai közösségből induló utazók saját útlevelükkel vagy más, azzal egyenértékű dokumentummal utazhatnak. Az automatikusan meghosszabbított francia személyi igazolványok kizárólag az EU-n belül érvényesek, amennyiben az utazás nem csak EU-s kikötőt érint, úgy más azonosító vagy útlevélre is szükség van. Kérjük egyeztessen a kapcsolattartó központunkkal, amennyiben további információra van szüksége.
Más országokból érkező utazók kérjük egyeztessenek a Nagy-Britannia Határügynökséggel arról, hogy megfelelnek-e a vízummentességi programnak az átutazás során, vagy brit vízumra van szükség a beszállás előtt. Amennyiben vízum nélkül száll fel a hajóra, úgy a brit kikötőbe érkezés előtti utolsó kikötőnél el kell hagynia a hajót, mivel a brit kikötőkben a fedélzeten sem tartózkodhat érvényes vízum nélkül.
Az érkezési vízum megszerzése csak bizonyos országok állampolgárai számára elérhető, és csak abban az esetben érvényes, amennyiben az áthaladás 24 órán belül megtörténik. Amennyiben az utazás kettő vagy annál több brit kikötőt érint, akkor a hajóra történő beszállást megelőző vízum megszerzése kötelező.

Írország
Az Európai Közösségből induló utazók saját útlevelükkel vagy más, azzal egyenértékű dokumentummal utazhatnak. Kérjük egyeztessen a kapcsolattartó központunkkal, amennyiben további információra van szüksége.
Más országokból származó utasok kérjük ellenőrizzék, hogy elérhető-e a számukra az ír rövid tartózkodásra jogosító tranzit vízum mentességi program. Részleteket az alábbi honlapon talál: www.inis.gov.ie
Amennyiben vízum nélkül száll fel a hajóra, úgy az írországi kikötőbe érkezés előtti utolsó kikötőnél el kell hagynia a hajót, mivel az írországi kikötőkben a fedélzeten sem tartózkodhat érvényes vízum nélkül.

Törökország
- Amennyiben az útlevél (vagy személyi igazolvány) érvényességi ideje 65 napnál kevesebb, úgy annak tulajdonosa nem léphet be az országba
- Minden országból érkező utasok számára nagyon ajánlott, hogy az útlevél (vagy más, engedélyezett igazolvány) a visszaérkezéstől számított legkevesebb 180 napig még érvényes legyen, akkor is, ha az e-vízumot online igénylik a www.evisa.gov.tr oldalon keresztül. Ez szükséges ahhoz, hogy a rendszer kiállítsa a vízumot.
- Amennyiben a fenti szabályoknak nem tesz eleget, úgy 353,1 líra büntetést kell fizetni a dokumentum birtokosának. Ez a szabály azokra is érvényes, akik átutaznak a török kikötőkön, habár ők nem kötelesek vízumot szerezni.

Karibi-térség / Antillák
A francia területekről történő be- és kiszállás:
Az Európai Közösségből érkező utasok érvényes azonosító igazolvánnyal utazhatnak (az automatikusan meghosszabbított francia személyi igazolványokat nem fogadják el); erősen ajánlott a visszaérkezés idejétől számított legkevesebb 3 hónapig érvényes útlevél használata, amennyiben az utazást bármelyik közbenső szigeten megszakítja, ahol csak az útlevél az elfogadható dokumentum.
Schengen vízum hatálya alá eső nem európai utasoknak kiterjesztést kell kérniük, amely a francia tengerentúli területekre is érvényes. Amerikai vízum egyes esetekben elfogadott, kérjük egyeztessen a kapcsolati központunkkal további információiért.
Más területekről történő be- és kiszállás: útlevélre van szükség. Egyes esetekben a vízum szabályok is vonatkoznak a helyi bevándorlási hatóságok rendelkezésével összhangban.

Izrael
Az országon áthaladó (tranzit) utasok vízumot kapnak belépéskor, bizonyos országok állampolgárai esetén ennek költségvonzata lehet, korlátozások vannak érvényben olyan nemzetiségű emberek esetén, akik számára a belépés költségtérítés fejében lehetséges. Kérjük egyeztessen a kapcsolati központunkkal további információiért.

Horvátország, Montenegró
Európai utasok személyi igazolvánnyal áthaladhatnak (tranzit) az országon.
A nem schengeni vízumrendszer alá tartozó, nem európai országok polgárai útlevél birtokában áthaladhatnak
Minden más nem európai utas beléphet ezekbe az országokba schengeni vízummal, helyi vízum nélkül is.

Oroszország
Szentpétervár, Szocsi:
Az MSC által szervezett utak keretében áthaladó (tranzit) utasok részt vehetnek az MSC által szervezett kirándulásokon és belépési engedélyt kapnak orosz vízum igénylése nélkül is

Bulgária, Románia
Európai utasok útlevéllel utazhatnak az országokban. Kérjük egyeztessen a kapcsolati központunkkal további információiért.
A nem schengeni vízumrendszer alá tartozó, nem európai országok polgárai útlevél birtokában áthaladhatnak (tranzit)
Minden más nem európai utas beléphet ezekbe az országokba schengeni vízummal, helyi vízum nélkül is.

Schengeni térség kikötői
Kérjük tájékozódjon az útitervből:
A teljes egészében a schengeni területen zajló utazások során érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges az Európai Közösségből származó utasok számára.
Minden más nemzetiségű utasnak útlevélre és/vagy egyszeri belépésre jogosító schengeni vízumra van szüksége.
Azok az utazások, melyek egy vagy több nem schengeni kikötőt is érintenek: útlevél és többszöri belépésre jogosító vízum szükséges, kivéve, ha a leírás másként rendelkezik. Kérjük egyeztessen a kapcsolati központunkkal további információiért.

A fenti információ naprakész volt az online közléskor, és előzetes értesítés nélkül is bármikor megváltozhat - kizárólag a tájékoztatást szolgálja és nincs kötő ereje. Kérjük egyeztessen a helyi hatóságokkal (nagykövetség, konzulátus, stb) annak érdekében, hogy meggyőződjön ezek helytállóságáról és amennyiben szükséges, további információt szerezzen.

Csomag
A vendégeinket arra kérjük, hogy fejenként legfeljebb két bőröndöt (88.9 x 73.7 x 40.6 cm és 22,5 kg bőröndönként) és két kézipoggyászt (55.8 x 43.2 x 22.8 cm és 22,5 kg poggyászonként) hozzanak magukkal.

A „Grand voyage”-okon (pozíciós körutak) a fenti irányelvek a maximális limitet jelentik fejenként, azzal kiegészítve, hogy az egyes kabinokban legfeljebb 90 kg és/vagy 8 darab poggyász kerülhet. Azokat a csomagokat, melyek a megengedett limitet túllépik, nem engedik a fedélzetre a check-in során. Azok a vendégeink, akik a fenti korlátokat túl kívánják lépni, kérjük az extra csomagokat Luggage Forward keretében adják fel, külön díj fizetése ellenében. Minden csomagot a kabinban kell tárolni, a kijáratokat eltorlaszolni nem szabad. A vendégeinket arra kérjük, hogy a beszálláshoz szükséges poggyászcímkéket kézben hozzák, és a beszállás során a kikötőben címkézzék föl a csomagjainkat. A poggyászban tárolt értékekért felelősséget nem vállalunk. Utasainkat kérjük, hogy gyógyszereket, dokumentumokat és egyéb személyes tárgyaikat a kézipoggyászba helyezzék el.

Babakocsi és kerekesszék
Babakocsi és kerekesszék is engedélyezett a fedélzeten, de a foglalás megerősítése során ezt jelezni szükséges. A repülőjárattal egybekötött utazásoknál kérjük a légitársaság útmutatásai szerint járjanak el.

Tiltott tárgyak
A biztonsági személyzet átkutathatja a vendéget és vagy csomagját, és elkobozhatja a tárgyakat, melyeket a vállalat az utasok, a legénység, illetve a hajó biztonságára nézve veszélyesnek ítél (pl. fegyverek, éles tárgyak, vízforraló, vasaló, stb). Az ilyen jellegű tárgyakat a vállalat lefoglalja és nem juttatja vissza. Lőfegyvereket a fedélzetre hozni tilos, az utazásból való azonnali kizárással jár

Ételek és italok
A cég fenntartja a jogot, hogy bármilyen italt eltávolítson a vendég poggyászából. Ezek a kikötést megelőző éjjel kerülnek visszaszolgáltatásra. Kérjük vegye figyelembe, hogy a vendégek csomagolás nélküli ételt nem hozhatnak a fedélzetre.

Értékes poggyász és biztosítás
Kérjük vegye figyelembe, hogy a poggyászban tárolt értékekért a cég felelősséget nem vállal. Biztosítás köthető az MSC Cruises feltételei alapján, kérjük keresse utazási ügynökét.

Reptéri transzfer és elveszett csomag
Amennyiben repülővel utazik, indulás előtt kérjük egyeztessen a csomagméretekről a légitársasággal is. A légitársaságok további díjakat számíthatnak fel az extra csomagokért. Az MSC Cruises nem vállal felelősséget a reptéri indulás és érkezés kapcsán felmerülő ügyekkel kapcsolatban. Amennyiben a csomagot a légitársaság rossz helyre szállítja, cégünk csomag visszaszerző szolgáltatást nyújt. Ekkor a reptéri talált tárgyak osztályokkal együttműködve mindent megteszünk, hogy csomagját megtaláljuk és amennyiben lehetséges, azt azonnal a hajóra szállíttassuk egy következő kikötőben.
Kérjük, hogy az ügyintézés elősegítése érdekében mutassa be a P.I.R. (Property irregularity report - szívességi kárjelentés) dokumentum másolatát, melyet annak a reptérnek az elveszett tárgyak osztályán állítottak ki, ahol a csomag eltűnését bejelentette.

Csomagolási tanácsok
• Ne tegyen csomagjába ilyen típusú tárgyakat: alkohol, lőfegyver, éles tárgyak, vízforraló, vasaló, ételek és italok, drónok, Galaxy Note7 (minden hajón tiltott)
• Amire nem lesz szüksége: törölköző a medencékhez, hajszárító (ezek a kabinban elérhetőek), cigaretta, naptej és kozmetikai szerek (elérhetőek a fedélzeti boltokban)
• Az alábbi tárgyakat kérjük a kézipoggyászba csomagolja: utazási dokumentumok, csomagcímkék (a kikötőbe érkezve kell elhelyezni a poggyászon), pénz, ékszer, elektronikai eszközök, gyógyszerek, pelenka és más értékes tárgyak, eszközök, melyekre azonnal szüksége lehet

Poggyász szállító szolgáltatás
Ha szeretne megszabadulni a csomag cipekedésével és felügyeletével kapcsolatos nyűgöktől, vegye igénybe a ’Luggage Forward’ szolgáltatást, amely a csomagokat az ön otthonában veszi fel és közvetlenül az Ön kabinjába szállítja. Kiszállást követően a csomagok közvetlenül az Ön otthonába lesznek szállítva. A Luggage Forward jellemzői:
• az egész világon elérhető szolgáltatás
• a repülőtérre menet és hazatéréskor is nehéz csomagok nélkül utazhat
• villámgyors check-in, nem kell várakoznia a poggyászkiadónál sem
• a légitársaság nem fogja elveszíteni az Ön csomagját
• legjobb ár garancia, teljes díjvisszafizetés ráadásként 500 dollár csomagonként idő garancia
Foglalja le a szolgáltatást a www.luggageforward.com/msccruises oldalon vagy hívja a Luggage Forward-ot közvetlenül. Telefonszám: 1‐866‐416‐7447 (USA) vagy +1‐617‐482‐1100 (más országból).
A gyógyszereit kérjük tartsa magánál egészségügyi és biztonsági okokból.

Oltások
Kérjük, hogy utazást megelőzően a nemzeti egészségügyi szolgálatoknál érdeklődjön az ajánlott védőoltásokról. Az MSC Cruises semmilyen felelősséget nem vállal azokért a vendégekért, akik nem tesznek eleget az ajánlásoknak a fertőző betegségek megelőzése érdekében.