Új lehetőségekkel gazdagodik az MSC mesterséges intelligencia alapú fedélzeti személyi asszisztense


Qatar Airways

Új lehetőségekkel gazdagodik az MSC mesterséges intelligencia...

 


 
High-tech újdonságok segítik az utazás tervezését az MSC Grandiosa fedélzetén. Több újdonsággal is bővült a népszerű „MSC for Me” alkalmazás, melyek segítségével már az utazás előtt is megtervezheti a nyaralását - így a legtökéletesebb élményben lehet része a tengeri utazás alatt. Az MSC Grandiosa lesz az MSC Cruises hatodik olyan hajója, melynek a fedélzetén elérhető az alkalmazás, és a második, amely az MSC mesterséges intelligencia-alapú személyi asszisztensét, a ZOE-t is kínálja az utazóknak. Az MSC Cruises az év második felében fogja vízre bocsátani a hatodik „behálózott” hajóját. A november 9-én, a hamburgi kikötőben felavatandó hajó az MSC For Me alkalmazások új szintjét fogja kínálni.

Az MSC for Me egy olyan több csatornás, digitális alkalmazás, melynek használata révén az utasok egészen új módon tudnak kapcsolódni a hajóhoz, a nap bármelyik szakában elérhetik a személyzetet és magasabb színvonalú kiszolgálásban részesülhetnek, miközben az idejükkel is jobban gazdálkodnak. Így a lehető legtöbbet hozhatják ki az utazásaikból. Az alkalmazás 2017-ben debütált az MSC Meraviglia fedélzetén, majd négy további hajón - az MSC Seaside-on, az MSC Seaview-n, az MSC Splendida-n és az MSC Bellissima-n - is bevezetésre került ez az innovatív digitális program, miközben a funkciók köre is fokozatosan bővült.

Idén márciusban az MSC Cruises bemutatta ZOE-t, a világ első virtuális személyi asszisztensét, melyet kifejezetten a tengeri utakhoz fejlesztettek ki. ZOE az MSC Bellissima fedélzetén debütált az MSC for Me keretében - ez egy valóban egyedülálló és úttörő mesterséges intelligencia alapú technológia, amely az év végén kihajózó MSC Grandiosa-n is elérhető lesz.

Az MSC Cruises vezérigazgatója, Gianni Onorato úgy fogalmazott: „Minden, amit teszünk, az innováció jegyében zajlik, a technológiai fejlődés pedig egyetlen pillanatra sem áll meg. Azóta is, hogy 2017-ben útnak indítottuk az iparágban vezető digitális innovációs alkalmazásunkat, az MSC for Me-t, folyamatosan zajlanak a fejlesztések, hogy a legkorszerűbb megoldásokat alkalmazzuk, így a vendégeink a legtöbbet hozhassák ki a fedélzeten töltött idejükből”.

Az új lehetőségek nem csak a fedélzeten eltöltött időt teszik kellemesebbé, hanem már arra is lehetőséget biztosítanak, hogy az utazás megkezdése előtt megtervezhessék a nyaralásukat az utazók. Az MSC for Me alkalmazással különböző csomagokat foglalhatnak le, és hozzáadhatják azokat a saját naptárjukhoz. A fedélzeten a „Barát és családtag kereső”, valamint az „MSC for Me chat” alkalmazás segítségével folyamatosan kapcsolatban lehetnek az együtt utazók. A kirándulók így valóban a szabadidejüket élvezhetik a nyaralás során.

Tervezzen már a beszállás előtt! A beszállás előtt az utasok az alábbi lehetőségeket érhetik el:

ÚJ! A vendégek a fedélzeti csomagok között válogathatnak. Foglaljon helyet valamelyik különleges étterembe, vagy a Cirque du Soleil at Sea show műsoraira. A korai foglalással a legjobb árat biztosíthatja!

ÚJ Regisztrálja be előre a bankkártyáját, így a beszállás során már eggyel kevesebb feladata lesz - még több időt tölthet a fedélzeti programokkal. Hozza ki a legtöbbet a fedélzeten töltött idejéből!

ÚJ! A „Barát és családtag kereső” egy fizetős szolgáltatás, melynek használatával folyamatosan nyomon követheti, hogy barátai vagy családtagjai hol tartózkodnak. Az utazók különleges „MSC for Me” csuklópántokat vásárolhatnak, amely Bluetooth Low Energy technológiával folyamatosan mutatja a személyek helyét az MSC for Me applikációban található térképen. Ez a lehetőség a korábbi, „Kids Locator” szolgáltatás kibővített verziója.

ÚJ! MSC for Me Chat. A vendégek közvetlenül is üzenhetnek egymásnak az MSC for Me alkalmazáson keresztül, internet használata nélkül. A csevegés megkezdéséhez csupán arra van szükség, hogy leolvassák a barátjuk készülékén kijelzett QR kódot - és már szervezhetik is a következő koktélozást vagy közös ebédet!

ÚJ! ZOE a HARMAN és a Samsunggal közösen fejlesztett mesterséges intelligencia alapú szolgáltatás a hajó valamennyi kabinjából elérhető. „Zoé” hét nyelven beszél, több száz kérdésre tud azonnal válaszolni, és a fedélzeti létesítményekről, programlehetőségekről is bővebb tájékoztatással tud szolgálni - de akár az esti programok foglalását is intézni tudja.

ÚJ! A fedélzeti éttermek forgatagában is segít eligazodni az MSC for Me, melynek „mit egyek?” funkciója bővebb információkkal tud szolgálni akár azokról az ételekről is, melyek az egyes kikötők helyi specialitásai közé tartoznak. Barcelonában például a „LA BOMBA”-t ajánlja, amely a város egyik legismertebb tapas tálja, burgonya krokett két különböző mártással: fehér fokhagymás aioli-val és gazdag, fűszeres paradicsom szósszal.

Az új lehetőségek mellett az MSC for Me egyéb szolgáltatásokat is kínál:
- Mobil check-in, a beszállás megkönnyítésére
- Térkép a hajó fedélzetéről, és segítség a szolgáltatások, fedélzeti létesítmények megtalálásában
- A vendégek valós időben tervezhetik az utazásukat, válogathatnak a napi események között az applikáción belül, a kabin TV-n, valamint a fedélzet számos pontján megtalálható interaktív képernyőkön
- NFC csuklópántok segítségével kapcsolódhatnak a hajó szolgáltatásokhoz, megkönnyítve a fedélzeti foglalásokat, belépést a saját kabinba - és még sok egyéb mást is

További információ az MSC Grandiosa-ról:
Az MSC Grandiosa az innovatív Meraviglia-típusú hajóosztály harmadik képviselője, és az első Meraviglia-Plusz típusú hajó. Az ötödik új-generációs hajó az MSC Cruises flottájában. A Meraviglia generációs hajókat úgy tervezték, hogy a modern utazók minden igényét kielégítsék. Rendkívüli design, szolgáltatások és szórakozási lehetőségek széles skálája a család minden tagja számára élvezetessé teszi az utazást. A hajót úgy tervezték, hogy minden évszakban élvezetes legyen, és a világ minden táján ki tudnak kötni. Az MSC Grandiosa lesz az MSC Cruises legnagyobb hajója, még több kabinnal, nagyobb közterekkel és új szolgáltatásokkal. Az MSC új zászlóshajóját november 9-én keresztelik meg a hamburgi kikötőben. A csodálatos eseményt követően a téli szezon a Földközi-tengeren tölti, olyan ikonikus kikötőket érintve, mint Barcelona, Palermo, Marseille és Valletta.